Nu căutați normalitatea acum

Tentația e să facem asta. Să ne agățăm de ce putem, să ne aducem aminte, să căutăm, să refuzăm realitatea, să râdem la faza aia din Matrix, să diverse.

Doar că momentan nu e de căutat normalitatea. Normalitatea de dinainte de pandemie o să revină la un moment dat, acum trăim o normalitate puțin diferită. Unii dintre noi am mai prins și normalitatea din anii 80, și pe aia din 2000, am trecut peste ele, au venit alte normalități.

Ce e de căutat în perioada asta sunt micile doze de fericire. Ceva care să ne facă să uităm ce e dincolo de geam. Un film. O muzică. O carte. O excursie în patrimoniul UNESCO. Căutați fericirea în noile doze de…glumesc, bă, cum ar fi fost ca mesajul ăsta să fie reclamă.

Dar da. Adaptați-vă pe cât puteți la normalitatea asta, că viața trece dacă ne gândim numai la cum era pe vremea când aveam păr și erecții. Au trecut alea, trecem noi și pandemia asta. Nu toți, desigur.

mxrylwlxsn315

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

87 comentarii

  1. Tocmai mi-am mai turnat niste rachiu, ma uit pe geam cum ploua, viata e frumoasa, etc.

    00
  2. Bagati-va la un credit imobiliar! Pe 30 ani…dar neaparat asigurare

    00
    • Mi-aduc aminte de sfaturile înțelepților din anii 200X când era „urgia imobiliară” în toi, „nu faceți credite”, „nu vă băgați sclavi”, „e mai bine liber”… Acum „sclavul” ăla are o treime sau juma de credit achitat (dacă nu chiar integral), veniturile sunt cel puțin duble, dacă nu chiar triple, iar casa aia are un minim 20% în plus. Ăia care nu s-au băgat la credite, sunt în continuare liberi. Poate și frumoși, dar tineri nu prea.

      00
    • @Cristi. asigurarile alea de viata care nu sunt valabile in pandemie?

      00
    • Cristian: bine, aia cu case luate in 2007-8 si-au luat-o. Dar, exceptand momentul ala de bula…
      Si, sa nu uitam. „uite, ce prosti is romanii, nemtii stau in chirie si ii doare in pula”. Intre timp berlinu

      00
    • E chestie de survivorship bias aici. Când iei genul acesta de decizie (gen credit imobiliar), nu poți să prevezi toate consecințele, în niciun caz schimbările economice și sociale pe următorii 15-20 de ani. Nu poți să prevezi nici măcar ce se întâmplă cu tine ca om sau ca familie într-un astfel de orizont.

      00
    • Bine. Cumparati la Cluuj ca ajunge ca si la Berlin. Asigurarea oare nu isi produce efectele? Nu am mai auzit de asta. Studiem

      00
    • Bagat pe 30 de ani. De 3 luni suntem la casa noastra. Experienta … priceless :D

    • @Cristian Banu
      Ca de obicei, infuleci la cacat cu 5 maini, nu te mai saturi:

      https://www.anuntul.ro/statistici-imobiliare/bucuresti/bucuresti/vanzari/apartamente-2-camere/evolutie-anuala/#top

      Ala care a luat in 2007 a pierdut bani, ca a platit mai mult decat costa in 2021 (si asta fara sa luam in calcul inflatia). Ala care a luat pe varf, in 2008, a pierdut grupa mare, sa fie primit; nici acum n-au ajuns apartamentele la pretul din 2008. Ala care a luat in plina criza – in 2009 – n-a castigat 20% asa cum cu spor mananci tu cacat, ci a luat apartamentul cam la acelasi pret ca si acum. Poti sa zici ca au castigat aia care au luat in 2014-2015 sau inainte de 2006. Si acum, sa-ti dau si ultimata, inainte de 2006 erau apartamentele mult mai ieftine pentru ca nici salariul nu era mare – salariul mediu era de 200 de euro. Mult success sa ai 45000 de euro pentru un apartament cu 2 camere dintr-un salariu mediu de 200 de euro. Dar hei, ce frumos le zici tu acolo cu baaaaaaai, ce fraieri au fost aia care n-au luat apartament in criza.

      Apropo, pe aia care au pierdut si bani si apartamentul/casa pentru ca nu au mai putut sa plateasca rata nu-i vezi, nu-i asa?

      00
    • @Cristi Banu… daca s-a bagat la un credit pe 30 de ani si a platit deja 10… felicitari, tocmai a achitat dobanda creditului… urmeaza sa achite creditul, insa daca a platit 15 ani… atunci o sa plateasca cam 4 apartamente pe cand termina creditul.

      Nu ai de ce sa iti cumperi un apartament daca nu castigi cel putin x10 cat este rata… pe langa ca te blocheaza sa te dezvolti, te tine in loc, mai risti sa fi sclavul creditului… iar longevitatea e invers proportionala cu nivelul stresului, asta asa bonus.

      Nu-s sfaturi financiare, dar ma distreaza cum oamenii considera plata unei chirii bani aruncati degeaba… cand practic e doar un cost pe care ti-l asumi, mereu.

      00
    • @Goldy, cel mai mare avantaj pe care îl văd unii (me included) la credit (respectiv a fi proprietar) vs chirie este că la bătrânețe, când pt mulți veniturile scand, iar puterea de muncă se duce și ea, deja ai casa plătită.
      În schimb, în cazul chiriei, continui să plătești pt casă Fuller price.

      Cât despre limitare și libertatea de mișcare, dacă ești un profesionist și ai un pic de noroc, nu te limitează exagerat.
      Eu nu-s chiar cel mai ascuțit creion din penar, nu lucrez în IT, dar am avut un strop de noroc, m-am mutat cu jobul în altă localitate și venitul îmi permite și plata ratei și cheltuielile apartamentului propriu, dar și chiria și utilitățile unde locuiesc efectiv. Nu mă sparg în figuri, urmăresc oferte și tot felul de mișculații, dar pt mine e ok.
      Din motive personale am ales să nu închiriez. Chiria medie a zonei mi-ar fi achitat rata, impozitul și toate cheltuielile legate de apartament și mi-ar fi oferit și un mic surplus pt minime renovări, iar chiriașul și-ar fi plătit cheltuielile.

      00
    • Goldy, tu în care țară trăiești?! Plm, cîți zici tu ca s-ar încadra la rată 10xsalar?

      00
    • Nu ai de ce sa iti cumperi un apartament daca nu castigi cel putin x10 cat este rata

      Ai vrut să pari deștept aici.

      00
    • @Sabotor, tu ai prezentat situatia ca si cum cei care nu si-au luat casa nu au avut nici o alta cheltuiala. Ignori in primul rand ca au platit oricum chirie. Dar si asa avem:

      2006 – spui ca salariul mediu era de 200 de euro si erau putini care isi permiteau un apartament de 45.000 euro.
      Dar conform site-ului prezentat de tine, chiria medie era de 384 de euro in aceeasi perioada. Deci cei care isi permiteau sa stea in chirie, isi permiteau si apartamentul.

      2008 – in plin boom economic un apartament era 105.000 euro. Acum este in jur de 67.000 euro. Daca facem niste calcule (credit in 2008 pe 30 de ani vs credit in 2021 pe 17 ani) reiese intradevar ca au iesit cu vreo 10.000 euro in minus. Dar, cei 10.000 euro cu siguranta nu acopera chiria pe 13 ani.

      2009 – a luat apartamentul la acelasi pret ca acum, dar are 12 ani in care nu a fost nevoit sa platesca chirie. Cat a economisit din chiria pe toata perioada?

      00
    • practic ne trebuie mai mult socialism dar pastrat nivelul de capitalism de acum, ne trebuie un sistem hibrid, e posibil sa apara, stiu, no joke, nu vreau sa par destept dar daca vrem sa evoluam si rezolvam problemele mai repede trebuie sa adaptam nu sa ne adaptam la ce este deja

      00
    • Cristi. – asa-i ca nu prea ai calculat tu nimic, doar ai invatat de la influencerii de pe instagram ca e bine sa stai cu chirie…

      calculul e simplu: rata si chiria sunt asemanatoare, mai mult sau mai putin. la final, chiria se duce in p*la, iar casa iti ramane, indiferent ca ai platit cu varf si indesat. daca stai 10 ani in rate, sunt 10 * 250euro * 12 = 30 000 euro. nici nu mai stau sa iau in calcul inflatia sau alte kkturi. o luam simplu: 30k aruncati pe fereastra. cu 30k achiti ceva totusi..si iti ramane un asset pana mori, daca nu tie, la oricine altcineva. din chirie ce iti ramane ? nimic. exact. si sa nu te aud ca la casa ta trebuie sa platesti tot ce se strica, ca nu e ca si cum se buleste masina de spalat anual, frigiderul se strica la 2 ani sau mai stiu eu ce.

      fiecare stie mai bine ce are nevoie, ca e rata sau chirie. pentru unii chiria e buna ca vor sa stea poate cate 2 ani in fiecare oras sau se muta des sau au de gand sa plece in urmatorii ani, sau e ceva temporar, N motive. nu exista ca e bine sau rau sa iti faci rata sau chirie. doar ca fiecare trebuie sa -si cantareasca bine deciziile. atata tot.

      nu iti iei chirie in franci pe 30 ani, de 30 mil , tu cu nevasta-ta avand impreuna 60 mil. si faci rata la renovat casa, rata la masina, rata la pisica si la purcel si la mamica la tara sa isi faca acoperisu si mai stiu eu ce.

      ambele sunt optiuni si e bine ca le avem si sa le folosim cum ne este mai folositor.

      00
    • @noname Pt mine calculele sunt ok cu banii personali. Am învățat lecția asta și o predau.

      00
    • @Andrei G

      2006 – spui ca salariul mediu era de 200 de euro si erau putini care isi permiteau un apartament de 45.000 euro.
      Dar conform site-ului prezentat de tine, chiria medie era de 384 de euro in aceeasi perioada. Deci cei care isi permiteau sa stea in chirie, isi permiteau si apartamentul.

      In chirie stateai cu alti 2-3-4 oameni, ca n-aveai ce face. Dar casa ti-o luai singur. Iar pentru 45000 de euro, un credit ipotecar intins pe perioada maxima, cu avans minim 6000 de euro (ca de unde mai multi bani de avans din 200 de euro pe luna) inseana o rata lunara de 200 de euro.

      2008 – in plin boom economic un apartament era 105.000 euro. Acum este in jur de 67.000 euro. Daca facem niste calcule (credit in 2008 pe 30 de ani vs credit in 2021 pe 17 ani) reiese intradevar ca au iesit cu vreo 10.000 euro in minus. Dar, cei 10.000 euro cu siguranta nu acopera chiria pe 13 ani.

      2009 – a luat apartamentul la acelasi pret ca acum, dar are 12 ani in care nu a fost nevoit sa platesca chirie. Cat a economisit din chiria pe toata perioada?

      E irelevant cat cheltui cu chiria. Ideile sunt altele:
      1. fraierii aia care nu si-au luat apartamente cand zice Banu nu si le-au luat pentru ca nu-si permiteau sa le cumpere, nu ca – vezi dom’le – „nu va bagati sclavi”
      2. castigul ala de minim 20% de care zice Banu e delir de grad spirt tras prin paine.

      Altfel, oricine stie – macar instinctiv – ca e mai bine sa ai casa/apartamentul tau decat sa stai in chirie. Dar s-o arzi superior ca vai, sunt prosti aia care nu si-au luat apartament/casa in 200X e de o ipocrizie maxima cand aia nu si-au luat atunci apartemente pentru ca nu aveau bani si nu pentru ca n-ar fi vrut.

      00
  3. Micile doze de fericire sunt la 0.5L

    00
  4. mai in gluma, mai in serios. dar pandemia asta ne-a pus o frana de ne-a oprit pe unii din noi din alergatul ala monoton.
    adevarat sa ne bucuram de momentele alea simple.

    sa ridicam paharu si sa ciocnim virtual

    00
  5. Probabil ca o sa fie alte „normalitati” insa noul normal o sa fie tot mai nasol. Nu se vede in R., dar in Vest sant niste probleme uriase:
    – dependenta de China incepe sa-si arate coltii – probleme mari cu supply chain
    – business/productivitatea in scadere peste tot, cu exceptia Chinei (oare de ce)
    – inflatie galopanta (pt ca Vestul tipareste bani fara discernamant), dependenta tot mai mare a omului mid-age/middle-income de stat
    – isterie + animalizarea societatii (variante covid/booster shot, drepturi fundamentale aruncate pe fereastra din cauza nebuniei cu ‘vaccine mandates’).

    00
    • Celelate pot fi corectate, dar nu stiu ce o sa facem cu isteria conspirationista de acum si cu anti-stiintismul. Oamenii astia erau si inainte, nu au aparut din neant, doar ca fb i-a unit si le-a dat cea mai mare portavoce inventata pana acum.

      Sa-i multumim lui zuck pentru toata isteria conspirationista. Retrospectiv, nu prea a meritat sa vedem ce mai face colega aia din generala.

      00
    • Cand va aud cu China, singurii care… bla bla bla. Doar pentru ca ei spun ca este asa, nu inseamna ca este asa… e chiar asa de greu de inteles faza asta. Comunistii tin foarte mult la imagine, de asta pentru ei e important sa castige cele mai multe medalii, sa nu fie coruptie, sa nu cada in lumina proasta.

      China e poate cel mai lovita de aceasta pandemie, declinul ei e continuu … desi ne explica ei ca nu-i asa… iar in urmatorii ani urmeaza si criza majora demografica, practic au scenarii in care deja se gandesc sa forteze femeile sa faca copii…

      Pe astia ii vindeti de buni? Penibil.

      00
    • @Goldy: De unde ai inteles ca spun China=bun? :) China a fost singura putere cu crestere GDP in 2020. Conditii de covid au avut toti, numai Chinei i-a priit. Apoi mai e treaba cu Evergrande (un balon financiar umflat in mod artificial de Phartidul Comunist Chinez). Plus, e deja clar ca laboratoare din China au avut de-a face cu virusul, n-a fost vba nici de pangolini, nici de lilieci. Intre timp nimeni nu indrazneste sa spuna ceva contra Chinei.

      00
    • DanC e un mit asta cu cresterea Chinei. E ca in Romania inainte de 89 cu milioane de tone pe mp de asfalt. E un faliment cu incetinitorul. Firmele mari incep sa scoata productia.

      00
    • „DanC e un mit asta cu cresterea Chinei. E ca in Romania inainte de 89 cu milioane de tone pe mp de asfalt. E un faliment cu incetinitorul. Firmele mari incep sa scoata productia.”

      Pana acum 1-2 ani chiar ma temeam ca impulsionata de modelul capitalist si cu partidul redus la dirijor discret din umbra al procesului China chiar avea sansa sa lase usor, usor Vestul in urma profitand si de confuzia si dezangajarea acestuia din urma.

      Ce spui tu este relativ corect.
      Insa ce va provoca alunecarea Chinei inapoi pe toboganul irelevantei sunt recentele dezvoltari de natura politica: partidul care intra cu bocancii in business, educatie, incubator de inteligenta, revenirea la un regim autarhic prea putin dispus la contacte cu lumea libera si cu sursele de tehnologie din care deocamdata mai mult copiaza decat inoveaza.
      In rest China este din ce in ce mai mult un balon de sapun propagandistic (zic sa nu folosim termenul ‘marketing’ cand vorbim de China) care se tot umfla in gol si care, sooner or later, va face „poc” asa cum au facut toate baloanele de gen in istorie.

      00
  6. Diablo 2: Resurrected, petrecem ca in anul 2000… Ce zi e azi?

    00
    • Care e cel mai ieftin laptop care ruleaza D2 Resurrected???

      00
    • @Pavel 2000-2500 lei pentru un laptop cu Ryzen 4500U sau 5500U. Cam asta ar fi placa video integrata care sa poata duce D2:R cu grafica remastered.
      Integrata de pe intel nu prea duce, mai ales generatia 10, daca mergi pe intel, ar fi mai bun un laptop cu placa video dedicata.

      00
  7. Razvan T. Coloja se pare ca are un client.

    00
  8. Am trăit vreodată în normalitate?

    00
  9. … azi noapte am cumparat un proiector. Am adunat o gramada de prostii in ultimul an :/

    00
  10. offtopic: sambata iti cautai doza de fericire pe langa Malaiesti? Sa stiu daca am ratat ocazia sa cer un autograf :(

    00
  11. Într-adevăr e o problema cind se rupe cheia de la doza!

    00
  12. Intr-o lume ideala da… dar in lumea reala oamenii au limite, si multi cam au ajuns la ele.

    00
  13. Nu stiu eu m-am uitat recent la niste vloguri facute prin Italia si Elvetia, si ce sa vezi viata merge inainte, turisti mai putini e adevarat dar restaurante deschise, lumea mergea cu trenul, cu autobuzul, si cu avionul evident.
    Ei zic du-te si fa-ti booster-ul si vezi-ti oarecum de viata.
    Nu zice nimeni sa ne inghesuim la untold, dar parca mai bine as face un city break in apropiere cu masina decat sa traiesc cu paranoia asta non stop.
    De 2 zile nu citesc nici stirile si nu cred ca a venit sfarsitu lumii si n-am aflat eu.

    00
  14. Merci ca mi-ai stricat ziua. Eram normal, imi vedeam de treaba, citisem stirile apocaliptice fara sa imi provoace vreun sentiment special. Si vii tu sa-mi amintesti de par si de erectii. Te scot din bookmarks!

    00
  15. Cred ca multi s-au obisnuit cu noua normalitate, doar ganditi-va cat de panicata era lumea cand aveam doar 300-400 de cazuri pe zi, intram in carantina, se cumpara dezinfectant de 100 lei cu 600lei, se goleau rafturile de hartie igienica, masti chirurgicale cu 10 lei bucata, dezinfectai manere, ambalaje, presul pe care puneai pantofii cu care ai venit de afara etc….da pe unele le-am facut si eu
    Acum vaccinat si 6000 de cazuri pe zi…eh, life’s go on

    Imi aduc aminte si de noua normalitate dupa mare criza economica cand totul era „de criza” si dupa 5 ani… mai ales preturile

    00
  16. Eu nu caut acum normalitatea de dinainte sau toate prostiile ce erau acum 2-3 ani disponibile. Ceea ce caut sa vad este ce urmeaza dupa si care va fi normalitatea de dupa. Si oricum as da-o tot ceea ce vad este o viata mult mai complicata si mai scumpa cam pentru toata lumea, dar hai sa zicem ca asta o pot accepta.
    Insa ma sperie mai mult faptul ca prin cercul de cunoscuti foarte multi sunt aproape sa cedeze nervos, unii epuizati, iar cei mai multi un inceput foarte nasol de depresie. Ei bine numarul acestora se va tot mari nu ca efect al cresterii infectarilor ci asupra faptului ca viata lor e un pic data peste cap, iar anumite supape de relaxare vor disparea. Toate astea plus diferite efecte ale bolii ne vor urmari in urmatoarea decada pe noi toti. Bine ati venit in noua normalitate….

    00
  17. Întrebare: Cum recunoști un ardelean la camping?
    Răspuns: E ăla care deschide doza de bere cu brișca.

    00
  18. Incerc sa ma gandesc la lucrurile pe care le pot controla.
    -Ma pregatesc de vacanta cu o curatenie generala si arunc tot ce nu folosesc
    -Merg in vacanta! Daca nu as fi putut face asta as fi mers in vacante de o zi in orasul vecin. Imi face bine schimbarea.
    -Lucrez si incerc sa imi fac bine treaba
    -Nu mai dau sfaturi,pareri etc. Imi vad de treaba mea
    -Vizionez filme si vorbesc mult cu cei apropiati
    -Incerc sa am mereu un ban deoparte. Pentru urgente
    -Am mers la medic pentru investigatii si bine am facut. Investitie in viitor
    -Nu am televizor
    -Imi fac mici bucurii (o prajitura, o carte sau un lucru care imi place )

    Nu ma gandesc ca nu e normal sau ce e normal insa recunosc ca mi-am facut o bula. Privesc mai relaxata desi lucrez cu masca si toate procedurile pentru vacanta ma chinuiesc. Sper sa traim cat putem de frumos.

    00
  19. Tocmai contemplez testul iesit pozitiv azi dupa o saptamana de simtit aiurea cu dureri de cap si putina tuse.
    Sa-l ia naiba pe chinezul ala halitor de lilieci.
    mARN rulz.

    00
  20. Pana vine normalitatea aia-buna, un tip: am gasit un blog care (printre alte chestii interesante) are o gramada de memes. Ok, unele asa-si-asa, dar o gramada dintre ele buni di tat :)

    https://bayourenaissanceman.blogspot.com/search/label/Memes%20that%20made%20me%20laugh

    00
  21. Asta încerc și eu să explic multora. Ce înseamnă normalitate? Definește normalitatea întâi.

    Ce mă fascinează dacii liberi azi cu libertățile lor când timp de 45 de ani, cu câteva excepții, toți au stat cu capul plecat la un regim incomparabil mai brutal și autoritar, iar azi sunt mari viteji luptători pentru libertate, în timp ce dau share la posturi în care arată că era mai bine pe vremea aia că toată lumea avea de lucru.

    Nu pot înțelege ce schizofrenie să ai să plângi după vremurile alea în timp ce te plângi că trebuie să porți mască. Înțeleg teoria din spate, că oamenii își aduc aminte doar de lucrurile bune, de tinerețe și lipsa de responsabilități etc. Dar totuși, până la un un punct.

    Normalitatea unui american e total alta față de cea a unui chinez. Până și normalitatea unuia din New York e total diferită față de a unuia din Florida, și-s aceeași țară.

    Am trecut și noi printr-o pandemie, 1-2 ani, am avut criză economică, etc. Va trece, așa cum au trecut și altele, și apoi vom găsi să ne plângem de altceva.

    00
  22. Căutați fericirea în noile doze de… Ciucas. Nu c-ar fi noi, dar aia-i in poza si e buna – mai ales daca-i rece.

    00
  23. Nu mai revine niciodata normalitatea din 2013-2019, aia post-recesiune, la fel cum nici normalitatea post 9/11 din anii 2003-2008 n-a mai revenit.
    In curand va trebui sa ne obisnuim cu normalitatea ecologista si aia va presupune rationalizari prin 2030-2040.
    Ca pe vremea lui Ceasca, dar la nivel global.
    Asta……..sau toata planeta va deveni cum era Siria in 2011-2015.

    00
  24. Articolul asta a fost o gura de optimism pt un om care e pe lunctul de a ceda nervos. De frica restrctiilor, noii normalitati, de lipsa socialuzarii etc
    O sa trimit mai departe si altora. Efectele psihologice pe termen lung or sa ne coste mai mult decat orice pandemie

    00
    • Hai bre că nu-i dracul chiar așa negru. Cu o țîră de autocontrol trece repede, se poate și mai rău de atît. Dacă ai sta 6 luni pe o bucată de tablă, singura față palidă printre maimuțoi, ce faci, te arunci la baltă?

      00
    • @Emi: vezi că-ți vine ciclu. :D
      @Marinel: nu poți cu panseluțele astea nimic.

      00
    • John – asta e un comentariu tipic romanesc – nesimtit si misogin.
      Poate tu nu ai cunoscut o persoana depresiva – dar exista si suffinta lor e reala.

      Nici unul din voi nu stie de cate ori m-am gandit : cum as putea sa ma omor sa scap de viata asta?
      Daca mama sau sora voastra ar fi in situatia mea, tot asa i-ati spune?

      00
  25. Domneee, nu tragi tu bine! Ai instalat ultima versiune de firmware a cutiei de bere? Cine v-a lucrat aici?!

    PS m-am amuzat! tocmai deschisesem tot un Ciucaș!

    00
  26. “Fa rai din ce ai”, cam asa suna articolul.
    Noi, aia 40+, am supravietuit copilariei in perioada feorce a comunismului. Om supravitui noi si acum, cumva.

    00
  27. Pussy is life, thus everything is normal. :D
    Singura schimbare e c-o-ntreb dacă-i vaccinată și testată, în rest, să le dea Dumniezău sănătate la ăia de la GSK de-or descoperit tadalafil. :D

    00
  28. NOU
    #85

    Lockdown din martie-mai 2020 a fost pistol cu apa pe langa normalitatea din anii 80.

    00
    • Da. Sau pe langa viata din 1600 cu arderi de vrajitoare pe rug.

      Dar credeam ca omenirea evolueaza, nu se uita la ce a fost si zice: eh, inca nu ma ard astia pe rug, merge

      00
  29. Toata omenirea spera ca exista viata dupa moarte. Romanii spera ca o sa existe viata si inainte de moarte.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.