noi protestăm, nu gândim

Peste 10.000 de sindicalişti au mărşăluit azi pe străzile Capitalei. Ei au cerut salarii şi pensii mai mari, dar şi locuri de muncă stabile. Protestul lor a fost făcut de Ziua Europei pentru a atrage atenţia guvernanţilor că nu sunt de acord nici cu disponibilizările şi nici cu creşterea preţurilor care ar putea să fie atrase de aderarea României la Uniunea Europeană.

– De ce protestati?
– Vrem sa ne creasca salariile!
– Ce salariu vrei?
– 500 euro!

Oare liderii de sindicat s-au obosit să explice protestatarilor de ce europenii au salarii europene şi noi tot săraci suntem? Oare le-au spus că trebuie să muncească la nivel european? Pentru că la drepturi suntem primii, la îndatoriri însă nu prea ne înghesuim. Corupţie din părţi, asfaltare nexam, produse proaste şi inferioare. La plăcine inainte, România!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

6 comentarii

 1. in acest caz si fantasticii manageri care conduc gloatele ar trebui sa se bucure de acelasi salar de kkt, ceea ce la noi nu se intampla.

  00
 2. nu sunt adeptu’ banilor putini la salariu, da’ daca cineva nu produce cel putin de 10 ori salariu’ mi se pare normal sa-i dea de-o ciunga… natia noastra tampita s-a invatat de pe vremea lu ceasca sa se duca la munca, sa ia salariu si sa nu aiba pe ce sa-l cheltuie… atunci aveau bani … daca acum nu ar fi atatea de cumparat (si cum romanu e tare avar cumpara de toate) toti ar avea bani… peisanii draq… ca-mi vin dracii acum
  v-am pupat

  00
 3. Problema nu este asa de simpla si nu se reduce doar al ce ai zis tu; nu neg ca sunt si multe lepre si putori printre manifestanti, dar eu ma gandesc la cei care muncesc cinstit si din greu pe un salariu de 3 milioane.
  Adevarata problema aici o reprezinta statul care ne ia din buzunare prin diferitele si multele taxe si accize o gramada de bani, si nu se implica in reconversia profesionala a oamenilor astora. Eu unul ma indoiesc ca ar refuza mai mult de 1% din ei sa faca niste cursuri care sa ii invete si sa ii aduca la standarde acceptabile daca ar sti ca le-ar creste salariul.
  Statul ar trebui sa lucreze cu si pentru oameni, dar din pacate la noi lucreaza doar la saracirea poplatiei si la dat vina tot pe poplatie ca „e saraci si puturosi”!

  00
 4. nu vor 500 euro… au cerut salariul minim sa fie ridicat la 5 milioane pana in 2007.

  00
 5. pai e cu schema bre, ca ei vin si urla ca vor 500, apare nenea de la guvern care se face ca`i baga in seama, discuta ei acolo, beau cafele si asa mai departe si dupa grele negocieri ajung la 250 de euro, poate… asa ca daca vor 500 sa tipe ca vor 1000 :D

  00
 6. koma, stii tu de fapt ce se intampla in industria de armament ?

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube