10 la 5. Noi pierdem. Mereu.

De fiecare dată când am scris că oamenii care nu îşi permit să locuiască într-un oraş scump (Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi) ar trebui să se mute în altă parte au sărit unii să le ia apărarea, că sunt şi ei oameni şi că nu merită asta, de parca mutatul curului din apartamentul de 2-3 camere din buricul târgului ar însemna condamnarea la moarte. Desigur. Ştiţi de ce nu pleacă? Nu pentru că nişte prosti (eu şi voi) îşi dau cu părerea despre asta. Ci pentru că la iarna statul va subvenţiona încălzirea şi va da poporului cupoane. Pentru mamaia, săraca. Că nu poate, săraca. Pentru vecinul de la 5, care are 2 maşini, dar are 3 milioane pe cartea de muncă. Şi care îţi spune că nu dai de la tine cupoane de căldură.

Problema e însă că dai de la tine. Toţi dăm. Taxele lu’ peşte se duc pentru a susţine nişte bolnavi ai sistemului. Şomeri. Leneşi. Ţigani. Fătătoare în serie. Oameni care doar folosesc sistemul. Folosesc şoselele, folosesc spitalele (a observat cineva câţi suedeji sunt la orice oră la orice spital?) şi alte bunuri pentru care plătim toţi şi când e să contribuim toţi…ei nu. Ei sunt bolnavi. Ei nu pot munci pentru că trebuie să bea alocaţia copiilor. Nu pot da la sapă, pentru că îi doare. Nu se pot muta, pentru că au trait toată viaţa la oraş şi n-ar fi corect să se ducă naibii altundeva dacă nu pot plăti întreţinerea la oraş. Şi nici statul nu vrea să scape de ei. Îi ţine în viaţă, cu cupoane, reduceri, rabaturi ş alte mizerii. Şi le bagă pe gât impozite duble celor care sunt destul de tineri şi fraieri să muncească.

În condiţiile în care România are aproximativ cinci milioane de angajaţi şi aproape şase milioane de pensionari, numărul celor care sunt ajutaţi să-şi asigure supravieţirea din contribuţiile concetăţenilor lor a crescut ameninţător în ultimii patru ani, cu atât mai mult cu cât a fost vorba de o perioadă de creştere economică. Astfel, faţă de anul 2005, numărul celor asistaţi social a crescut de peste două ori, de la patru milioane la circa zece milioane de persoane. Link.

Frumos, nu?

Dar există soluţii. Numai că nu vrea nimeni să le aplice. Vom rămâne în continuare 5 milioane de angajaţi (patru în primăvară, ce criza mea), ducând în spate 10 milioane de asistaţi social. O soluţie utilă ar fi opritul părinţilor să mai fete o târlă de copii:

vanda a scris pe 28 Iulie 2009, 12:14 pm
o alta lege utila ar fi plata alocatiilor pentru copiii cu cel putin un parinte in campul muncii(poate mama e casnica) … cu acte in regula etc.

Când vor afla că nu mai primesc 18 ani alocaţie o vor lăsa mai moale. Alta ar fi controlul averilor. Alta ar fi încetarea asistării sociale pentru oamenii cu putere de muncă. Se găsesc.

Soluţia finala ar fi plecatul din ţară. Numai că nu îmi pot lua şi părinţii şi rudele şi prietenii cu mine. Şi pentru că ţin la ţara asta şi o vreau vindecată.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

66 comentarii

  1. Zoso for presidency! Pe mine unul, articolul asta m-a uns la inima . Din pacate nu ne ajuta cu nimic. Ne ducem dracu`… In strada nu vrem sa iesim ca suntem bolnavi ori tre` sa mergem la munca, pe suedeji ii integram in societate, becali e euro-parlamentar, iar la alimentara inca se gasesc seminte si Burrger. Viata-i buna in tara.

    00
  2. o sa ajung sa refuz sa mai citesc articole de genul asta si sa traiesc in negare. sa zic ca totul e bine. ca nu-mi pasa. nepasatorii o duc bine. nepasatorii dorm linistiti noaptea. noi nu. noi muncim ca prostii sa sustinem financiar cate doua lepre.

    00
  3. Tineretea nu-i intotdeauna numai avantaj. E adevarat ca mai trebuie sustinuti si cei care au muncit poate toata viata si acum au o pensie de mizerie, dar unde se greseste e ca nu se traseaza o limita clara intre marii puturosi ai sotietatii noastre de mare angajament si cei care si-au castigat cumva dreptul unui sfarsit de viata decent.
    Mutatul nu e sprijinit de „sus” pentru ca daca i-ar obliga la asa ceva pe singurii lor alegatori s-ar putea sa nu le mai iasa pasenta si la urmatoarele alegeri.
    Despre „suedeji” si alte specii defavorizate e mult de spus, sunt nenumarate lucruri de corectat si cel putin o adunatura simpatica cu isteti care militeaza parca pentru un tras de urechi. Ei o cer si noi intarziem sa le-o dam.
    E entuziasmul tanarului, speranta lui cretina ca o sa fie mai bine? E nebunia noastra, e resemnarea… Gresit sau nu, cert e ca pare tot mai greu sa schimbam ceva. Revolutiile nu se mai duc in Piete, se duc in Online, tinerii nu mai sunt impuscati pe strada, sunt ucisi cate putin in fiecare luna, la salariu :|

    00
  4. Cel mai interesant mi se pare cand Primaria subventioneaza gigacaloria la apartamentele de pe Magheru … ca sunt amarati saracii … vor sa stea in centru ca asa au apucat ei … iar noi le platim subventia la apartamentele lor care sunt de 2-3 ori mai scumpe datorita pozitie. Le mai dau si abonamente RATB gratis sa se plimbe. Sper ca Primaria sa nu mai aiba bani anul acesta pentru astfel de subventii … ar fi un avantaj al crizei.

    00
  5. bai Einstein, te-ai gandit ca poate nu sunt pensionari care nu se muta la tara din simplul motiv ca, in caz de nevoie, ambulanta ar ajunge la ei cu mare,mare intarziere…lucru ce le-ar putea fi fatal????

    00
  6. Milioane de ani aceste probleme se reglau singure, printr-un mecanism natural numit „selecţie naturală”. Apoi a venit omul şi a stricat şi asta. Iar de aici i se va trage sfârşitul (modelul idiocracy), dacă nu cumva o va coti pe o scurtătură tehnologică (ecologică, atomică sau chiar ceva şi mai eficient).

    În afară de pensionarii care chiar au muncit la viaţa lor, cei accidentaţi în muncă şi poate încă câţiva, toţi trântorii apţi de muncă ar trebui exterminaţi. Nu trăim în stup ca să avem nevoie de aceşti paraziţi.

    00
  7. NOU
    #9

    La naiba, ai dreptate… Să fugim.

    00
  8. @Florin Grozea: Nu fugim pentru ca si din motivul asta balanta inclinata in asa hal. Recunosc si eu am fugit la un moment dat, insa m-am intors.

    00
  9. Spaga pt iesire la pensie pe caz de boala este de cateva sute de euro.

    00
  10. da coane, ai dreptate. nici nu e noutate – dezechilibrul dintre pensionari si muncitori este binecunoscut. si ce daca?!
    daca traiam intr-un sistem care functiona – atunci da, era normal sa ne facem probleme ca banii nostrii se duc aiurea pe apa simbetei, in loc sa se transforme in utilitati si servicii mai bune. dar nu suntem! daca nu s-ar cheltui asa, probabil ajungeau in buzunarele unora sau altora, dupa caz – in nici un caz la noi. deci – degeaba.

    00
  11. Citez: „Milioane de ani aceste probleme se reglau singure, printr-un mecanism natural numit “selecţie naturală”.”

    Subliniez din toata inima, mai mult decat atat: aici doar subliniez, prin alte locuri, online sau offline o spun eu primul. De obicei nu sunt inteles, sau sunt privit cu stupefactie, ca si cum „nu, nu cred ca asta ai vrut sa spui… ce ai vrut sa spui de fapt?”. Pe dracullllllllllllll… exact asta am vrut sa spun: cel mai slab piere… cel mai fara minte, intuitie, posibilitate si vointa de adaptare la nou, cel mai inert, cel mai puturos, cel mai… etc.

    00
  12. Avem o groaza de handicapati si la propriu si la figurat.. vezi statistica persoanelor care beneficiaza de astfel de pensii :)

    E f trist ceea ce zici tu… de-aia cred ca mai exista o singura solutie..

    In plus e vorba de educatie. E greu sa faci un lucru cu un popor care are f multe lacune. Cum sa alegi un presedinte, iar parlamentul sa fie format din opozitie?! asta deja spune multe despre electorat…

    00
    • edy, aici nu e vorba de persoanele cu handicap, ci de handicapatii si bolnavii inchipuiti. aia care stau acasa, pentru ca le e lene sa munceasca.

  13. „a observat cineva cati suedeji sunt la orice ora la orice spital?”
    ai observat cati romani sunt la orice ora la orice spital ?

    00
    • mrcoodles, dat fiind ca proportia e de 18 milioane de „albi” la 2 milioane de suedeji, in spitale (fa o vizita pe la maternitate) sunt jumate suedeji. e atipic si anormal. cred.

  14. NOU
    #18

    Ok, 10 milioane de Romani primesc ajutor social, asta e fapt. Multi putini, astia sunt. Sunt 190 RON pe cap de om ce-i primeste de la stat. Sa presupunem de dragul calculului, sau ca sa fie suma rotunda ca primesc 50EUR / luna.

    50EUR * 10mil * 12luni = 6 miliarde de EUR se duc anual catre acei oameni ce nu-s in stare sa se intretina.

    Iar bugetul de stat pe 2008 a fost undeva la 16 miliarde de EUR
    deci juma de tara primeste 37.5% din bugetul de stat.

    Deci groso modo aproape jumate din toate taxele care le dai tu (ca eu nu le mai dau de 5 ani) sau vreo firma se duc la niste oameni care subzista din acesti bani. Si probabil cealalta jumate din taxe sunt cheltuita aiurea de politicieni. Ca altfel ramanea ceva in urma celor 20 de ani trecuti de la revolutie.

    Nu stiu (inca) cum e in alta tara, dar sigur ca la noi nu este.

    Datele sunt luate de aici:

    00
  15. Cum bine se stie profilul votantului la noi este in mare proportie de asistat social, cu studii gimnaziale in cel mai bun caz, care depinde in mare de sistem pentru a supravietuii. Masurile propuse de tine sunt nepoplare, nici un guvern nu ar vrea sa si le asume, pentru ca ,la noi, fie ca partidul este de stanga sau de dreapta, depinde de plebea care isi vinde votul pentru u mic sio bere.
    Daca masurile astea nu vor fi impuse de UE, sau pe alte cai, indirecte, care sa-l absolve pe politicianul roman de „vina”, ele nu vor fi niciodata sustinute si adoptate, pur si simplu ar insemna sinucidere curata pe plan politic.

    Churchil spunea ceva de genul: Cel mai bun argument impotriva democratiei este o discutie de 5 minute cu votantul de rand.

    Daca sa pus problema asta in Anglia…ce sa mai zicem de tara noastra bananiera din secolul 17?

    00
  16. Canada e de noi …

    00
  17. Problema muncii si a puturosilor e una care depaseste discutia rasista. Sunt si multi, „romani”, „albi”, cum vreti sa le spuneti, care o freaca toata ziua, pornesc cu berea de la 8 dimineata si se vaita ca nu au din ce sa traiasca. Stiu pe cineva care a angajat de pe strada niste muncitori „albi” :) sa faca un sant de 14 metri, platiti la metru. Dupa ce au facut trei metri au cerut banii, au fugit la circiuma si nu au mai venit.

    00
  18. Doamne, zoso, cata dreptate ai! Asta este Romania de zi cu zi care ma ingrozeste la fiecare pas… pe banii mei. Bucurosi le-om duce toate…

    00
  19. :)) mori de ras ce scrie in articol si ce zice Diana =))

    00
  20. suedejii sunt de vina. solutia ar fi o epurare etnica! si construim niste lagare de concentrare in nordul moldovei.. urcam suedejii in trenuri. cei din oltenia ii ducem cu ocol pe la constanta(tot face trenu 8 ore de la bucuresti la constanta)

    00
  21. Crezi ca exista vreun mod de a schimba toate astea, in afara de a parasi barca?

    Nu cred. O asemenea gandirea se propaga si la alte generatii. Chiar si cand pensionarii comunisti vor muri, intra mostenitorii sa colecteze subventiile.

    00
  22. @omucu
    Lepre? Sustii 2 lepre? Poate sunt bunicii tai, poate sunt bunicii mei, poate o sa fii tu peste 10-20-30 de ani. Dupa parerea ta, pensionarii de ex ar trebui impuscati nu?
    @zoso
    Ai devenit mult prea acid fata de cei care vin in Bucuresti si iti ocupa spatiul, iti iau jobul. Ai o gandire de dreapta. Un fel de dreapta urbana.

    00
  23. din cei 5mil de oameni care produc…1,5 milioane sunt bugetari…..deci ei produc tot pentru ei…practic suntem 3.5 mil din sectorul privat care tinem totul….

    00
  24. M-am operat de curand.
    Inainte de operatie am fost la doctor si mi-a dat doua variante:

    1. Te operezi in sala din spital si e gratuit.
    2. Te operezi la policlinica cu plata si platesti 550 lei sala de operatie.

    Am ales varianta 2 din simplul motiv ca toate saloanele de la ORL din spitalul Constanta erau pline de suedeji. Toti de acolo erau suedeji. Miros, scuipat, seminte etc. Infect!

    Si trebuia sa stau o ora dupa operatie in salon. Pentru o ora am preferat sa scot bani din buzunar numai sa nu stau langa suedeji!

    Si crezi ca suedejii aia au scos 1 leu din buzunar sa fie acolo ??

    00
  25. da Zoso. din pacate e tot moneda electorala a politicienilor.. eniuei sistemul de pensii e depasit (nu doar in Romania), ci in toata Europa. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1202378/Our-elderly-worse-Romanias-British-pensioners-poorest-Europe.html

    00
  26. da` cat naiba mai e alocatia acuma de e rentabil sa faci N copii? cand eram eu in liceu cel mai mult am avut 25 lei pe luna in a 12-a, nici nu se merita sa scoti alocatia lunar, o scoteam o data pe an si`mi luam o pereche de pantofi de ei.
    mi se pare incredibil de frustrant ca unii fac iarna economie si isi platesc intretinerea la timp si altii freaca menta, raman restantieri cu anii, mai primesc si cupoane de la stat si apoi li se sterge datoria.

    00
  27. Si uite din cauza asta o sa ajungem noi sa iesim la pensie la 75 de ani. Dar atunci cei care sunt azi la pensie la 55-60 vor fi deja oale si ulcele…

    00
  28. din nefericire statul roman a promovat la nesfarsit conceptul „munca-i pentru fraieri”. si din considerente electorale, niciun partid nu se va baga la chestii radicale..

    00
  29. Am sustinut mereu cauza pensionarilor care isi traiesc acum ultimii ani dupa o viata de munca. Vorbim despre cei care chiar au muncit 6 zile pe saptamana (chiar 7, cu toate proiectele „patriotice”). O scurta discutie cu batranii mei imi demonstreaza ca eu de 10 ani joc bambilici, nu lucrez, daca e sa compar muncile noastre.

    Atat insa.

    Sustin clar cauza persoanelor cu dizabilitati. REALE.

    Stiu insa cazuri de oameni absolut normali care s-au bagat la „handicapati” cu toata familia. 5 persoane adica. Sanatoase. Bune de munca. 2 cu salarii, una cu pensie oricum. Si cateva case. Pentru ca se putea. Scutiri de impozite, bani veniti ca „sprijin” etc.

    Avem o ceata de revolutionari. Cativa reali sau urmasi. Nu le contest meritele si nici durerea cauzata de decimarea familiilor lor. Am treaba insa cu vitejii de dupa razboi care s-au fofilat si au intrat in randul lor. Chiar daca au stat cu fundul in sus si cu botul in televizor, in timp ce altii luau gloante. Sunt destui.

    Sa discutam despre suedeji? Iar se spune ca suntem rasisti? Ca suntem naspa. Sar onegeurile pe botul nostru. Multiculturalii si cosmopolitii. Si aia care nu stiu ce inseamna sa locuiesti langa indivizii astia. Sunt deja PREA MULTI si nu fac absolut nimic. Nu discut exceptiile, alea PUTINE. Respect si pretuire pentru oamenii respectivi. Pentru restul: lagar. Sau expulzare. Duceti-va doamne iarta-ma la mama naibii si lasati-ne in treaba noastra. Sau hai sa ii sterilizam ca pe vagabonzi. Ca mare diferenta nu este. Si, daca ma gandesc bine, un maidanez e cuminte, daca i-ai aruncat un coltuc de paine. Un suedej nu e sanatos pana nu te inseala sau fura pe fata. Pentru ca are nevoie de palate si mercedese si sa ii cante Gutza la nunta.

    Lucrez in sistem privat (de 10 ani) si mi-am luat numai suturi la gioale. Sunt satula sa platesc enspe mii de impozite pentru toti asistatii care POT MUNCI si stau cu dosul la soare. In timp ce eu nu stiu ce sa mai lucrez pentru ca, dupa ce imi ia statul si chilotii, sa pot cumpara eventual un kil de carne.

    Este clar ca nu se doreste rezolvarea problemei, pentru ca astia sunt masa de manevra si votantii. Fraierii pe care ii castigi cu un mic gratis sau o sarma. Sincer nu vad nicio solutie ..

  30. Inainte sa injurati statul roman, uitati-va mai intai in jurul vostru, la poporul roman.
    Astia suntem si, deocamdata, marea majoritate a romanilor nu doresc schimbarea.
    Singura modalitate prin care sa si-o doreasca este sa o inteleaga si asta nu o sa se faca decat in timp si prin educatie…deci…mai avem de asteptat.

    00
  31. Buna…este pentru prima oara cand intru pe blogul tau (am si eu bloguletul meu, dar este departe de a fi unul cunoscut si oricum banuiesc ca foarte departe de a deveni unul extrem de cunoscut avand in vedere ca este un blog „de nisa”). Am citit pe mai multe bloguri si am inteles ca esti „celebru”. Curiozitatea (fostului) jurnalist m-a impins sa intru sa te citesc..si am dat de acest articol.
    In foarte mare parte ai dreptate cu ceea ce spui..totusi, discutia poate fi mult detaliata si mi-ar trebui cateva pagini ca sa o fac asa cum trebuie, cu argumente .
    Pe scurt…singurul lucru pe care nu l-am inteles este chestia cu „mamaia”…la restul sunt perfect de acord cu tine. Batranii care NU mai pot plati, au fost (99%) „cotizanti” toata viata lor, si-au platit darile cu varf si indesat. Faptul ca sistemul de pensii este unul de rahat (din pacate, cred ca nici noi nu vom apuca unul mai bun!), faptul ca toata organizarea economica si sistemele romanesti de taxe sunt de rahat…o stim cu totii. Nu cred insa ca batranii trebuie inclusi in categoriile enumerate de tine pentru ca diferenta este foarte mare intre batranul de acest gen si imbecilul care sta intr-un bloc vai de mama lui , plateste intretinerea la fiecare 2 ani, dar are X5 parcat in fata scarii.
    Din pacate, cercul este vicios. Lipsa unor legi si sisteme bune deschide permanent portite pentru ratatii despre care vorbesti tu si da, noi, idiotii care muncim, platim pentru ei.
    Chestia cu mutatul in alt oras „mai putin pretentios” din punct de vedere financiar mi se pare o utopie…noi, ca popor, nu suntem inca in stare sa discernem diferenta intre a fi bogat si a fi un snob vai de mama lui…de aici si lucrurile evidente…unii nu au dupa ce bea apa si isi cumpara masini scumpe sau Vuittoane in care sa-si tina portofelul in care nu au de regula mai mult de 10 lei. La noi, majoritate bogatilor sunt snobi, opulenti, de prost gust. Cum sa te astepti atunci sa nu functioneze puterea exemplului prost dat si la mase? Cum spuneam…ar fi multe de detaliat…
    Inca ceva….despre cele care „fata” copii in nestire…excluzandu-i pe romi, „fenomenul”, mi se pare mie, este foarte dezvoltat la tara si in orasele mici si este foarte clar ca este o alta „mostenire” a conceptiilor batranesti…stii chestia aia de la tara …sa faci multi copii, sa fie ograda plina, sa aiba cine sa ingrijeasca gospodaria, sa se creasca unii pe altii, sa fie familionul si neamul mare.
    Sunt mama unei fetite care peste o luna va face 2 ani…moment in care ar trebui sa ma intorc la munca. M-as fi intors mai devreme, pentru ca am un job foarte bine platit, dar am preferat sa stau acasa 2 ani (un an si jumatate pe 8 milioane alocatie si de cateva luni 85% din salariu), pe banii „vostri” , intr-un fel, dar de fapt si pe banii mei (pentru ca am fost multi ani cotizanta cu drepturi depline!) pentru ca nu am vrut sa-mi las copilul pe mana unui sistem bolnav de crese sau pe mana unei bone imbecile care sa mi-l traumatizeze pentru tot restul vietii (vezi cazul bona). Cum spuneam…este un cerc vicios si oricand se pot gasi argumente pro si contra…nu argumente idioate ci argumenete bazate pe ceea ce ofera sistemul unui om normal, muncitor si ceea ce nu ofera.
    Mi-a facut placere sa te citesc si voi reveni pe blogul tau

    00
  32. oana, hai sa iti fac o paralela la problema cu batranii.
    eu as vrea sa locuiesc in londra, in centru. e un oras misto, bla bla bla. numai ca ma opreste ceva sa fac asta. BANII. nu am bani destui. asta ar trebui sa fie si laitmotivul batranilor. nu am bani destui sa stau pe magheru. nu am bani destui sa stau in 3 camere. nu am bani destui sa stau in 2 camere si sa platesc si intretinerea.

  33. tara asta a noastra se va vindeca cand noi ne vom vindeca. deocamdata sistemul ne impinge sa de adaptam. unii se adapteaza mai bine si se dau bolnavi iar altii nu se adapteaza si platesca ca prostii. solutia individuala identificata de mine este sa te rupi de sistemul de asigurari sociale de stat si sa incerci asigurari private de sanatate. m-am saturat sa dau bani la stat si apoi sa trebuiasca sa ma duc de la ora 2 AM sa ma programez la un doctor.
    firma mea nu are profit si ei ne baga impozit forfetar. trebuie sa ne rupem toti cumva pentru ca acest sistem sa dea faliment. pana nu da falimnent sistemul de pensii si de aisgurari sociale nu se va schimba nimic.

    00
  34. NOU
    #40

    @Dojo esti acida. cu suedejii si cu asistatii sociali. Ele sunt doar persoane bine adaptate sa profite si profita de oportunitati. Obtin rezultate maxime cu minim de efort. Am citit intr-un studiu depre suedeji ca e simplist sa zici ca ei fura, etc. Din punctul lor de vedere nu exista proprietate privata, contributii comune, deci nu fura de la persoane, doar profita de oportunitati. De altfel cred ca daca intrebi persoane pe strada cu greu vei gasii persoane care sa inteleaga ca statul e format din el mine si tine, si bugetul lui provin din buzunarul cuiva in totalitate! Si in context avand in vedere ca nimeni nu intelege nimic, toata lumea incearca sa profite cat mai mult. In Romania nu exista proprietari, cu toate informatiile despre proprietate. Cultura in Romania despre proprietate s-a oprit la nivelul de casa si gradina care o pot lucra cu familia, adica nivelul de la inceputul secolului trecut.(+ cal/vaca/masina) Nimic mai mult. Accesul la informatii si parghiile de control ale sistemul comun de proprietate nu exista. Nimeni nu intelege ca fiecare leu din impozit il decid eu sau tu, si ca am parghiile sa pot face asta, sau daca nu, trebuie sa lupt pentru ele. In momentul in care vei avea toate informatiile, tot timpul, despre toti banii tai care merg la impozite, si vei putea decide unde si ce sa se cumpere din banii aceia, si vei putea sanctiona neindeplinirea dorintelor tale, atunci va fi democratie, si nu vor fi asistati sociali, decat daca doresti si in cuantumul si conditiile dorite.Pana cand e construit/reparat sistemul, asistatii, bugetarii, suedejii, ungurii, romanii sunt doar oportunisti cinstiti. Ca Patriciu, Vantu, etc. Va dura 50 de ani probabil. Cum ajungem acolo ? Greve fiscale, marsuri de protest al angajatilor din sistemul privat pentru micsorarea impozitelor, si numarului de bugetari, presiuni in fata caselor parlamentarilor/funcionarilor publici sa fie transparenti cu informatiile, orice discurs sa fie intrerupt cu solicitari punctuale.Chestii din astea. Continuu! Pt urmatorii 50 de ani. Greu nu ? :) (ei asistatii, si bugetarii fac asta deja de 20 de ani zilnic)!

    00
  35. „a observat cineva câţi suedeji sunt la orice oră la orice spital?”
    Poate si pentru ca suedejii saraci traiesc in conditii mizerabile? Si nu traiesc asa pentru ca nu muncesc. Exista suedeji caldarari, spoitori, cărămidari etc si munca aceasta fizica pe care o fac ei este grea. De multe ori au nevoie de ajutorul copiilor care astfel nu mai ajung la scoala si iata o situatie care se perpetueaza la infinit. Noi vedem doar rezultatul- ca in spitale ajung „multi” suedeji…

    00
  36. Cu riscul de a-ti parea incapatanata (nu ca n-as fi!)..am sa-ti raspund cu exemplul propriu. Bunica si bunicul meu au trait si s-au nascut in Bucuresti. Bunicul meu a decedat acum foarte multi ani, bunica mea traieste si are 81 de ani. Este greu deplasabila si are o pensie mizera, dar hei…a trait toata viata ei in Dorobanti pentru ca acolo s-au mutat din Giulesti in anul 1965. Ok, odata ce bunicul meu a decedat, mama mea (divortata de cativa ani!) si cu mine ne-am mutat cu ea si am inchiriat apartamentul nostru pentru a putea trai omeneste toate 3 si pentru ca altfel nu am fi facut fata (eu nu mai stau cu ele de ceva ani si n-am ramas fata de Dorobanti…am devenit fata de Pantelimon!). Un caz fericit si destul de rar intalnit ok? Noi am avut, comparativ cu altii, noroc.
    Problema sta asa..apropo de argumente:
    1. Ce se intampla daca rudele batranului…singurele rude sunt intr-un oras X? Renteaza sa-l muti la sat sau in alt oras?
    2. Noi privim prin prisma generatiei noastre mult mai usor de relocat in orice colt al lumii, cu un nivel de comunicare mult mai ridicat si cu o mobilitate mult mai buna. Ai insa idee ce se intampla in mintea unui batran care toata viata lui a trait intr-un loc si vrei sa-l muti in altul, unde sa fie complet rupt de toate realitatile palpabile ale vietii sale…cu atat mai mult cu cat aceste realitati, odata cu inaintarea in varsta, se diminueaza considerabil pana ajung aproape de 0? Eu stiu ce lupte seculare am dus cu bunica mea, un om extrem de lucid, de calculat, de econom si de cinstit, cu o minte brici (poate mai agila decat a multor tineri) pentru a o convinge sa se mute in alt cartier!
    3. Ce se intampla daca batranul respectiv nu are chiar pe nimeni? Dupa ce nu are pe nimeni (poate doar vecinele cu care sta la barfa) cum crezi ca ar accepta de bunavoie „exilul” intr-un alt oras?
    4. Comparatia ta cu Londra este foarte buna daca vorbesti de un tanar, de o persoana de varsta mijlocie…care inca mai viseaza, care inca mai are doleante si preferinte. Cand vorbesti insa de un batran iei insa in calcul acea chestie numita varsta…pentru ca in general, un batran nu-si doreste decat sa-si petreaca ultimele zile in casa lui, cu pisica lui, sa vada locuri familiare, sa-si poata cumpara medicamentele necesare…e trist, dar de foarte multe ori o vad pe bunica mea si imi dau seama ca universul vietii ei este extrem de restrans si se limiteaza la noi, cei apropiati..
    5. Nu vreau sa fac lobby pentru batrani (dar asta fac nu?!)…vreau doar sa explic ca mecanismul gandirii si trairilor noastre, ale celor tineri sau de varsta mijlocie, este diametral opus de al batranilor. Mai mult de atat, numarul batranilor care nu-si platesc taxele este demonstrat ca fiind mult mai mic decat al celor tineri sau de varsta mijlocie pentru ca nu putem nega un lucru: acesti batrani, majoritatea, fac parte dintr-o generatie care a fost „responsabilizata in acest sens” si pentru care intretinerea este sfanta, plata telefonului este sfanta, platile, in general sunt sfinte. Cei mai multi dintre ei prefera sa renunte la mancare sau medicamente numai sa nu „se faca de rusine” si sa ramana cu platile nefacute (s-o vezi pe bunica-mea cum face daca nu platesc facturile in 3 zile din momentul in care au sosit!). Problema mare, in contextul societatii nu o constituie batranii ci numarul mare de someri, de pierde-vara, care aleg sa traisca pe carca noastra.

    00
    • oana, pledoaria ta seamana cu alta. gigel, tu esti cel mai frumos si mai destept copil din lume. ce daca invatatoarea ti-a dat 6. tu esti cel mai destept. tu esti cel mai frumos. ce stie ea. si dintr-o data te lovesti de lume. mentalitatile trebuie sa se schimbe. si gandirea lor. asta e viata. ori se muta cu tinerii, ori langa ei, ori la azil. frecatul dudei si plansul ca e piata scumpa, ca e intretinerea mare, ca e curentul scump…astea tin de epoca de piata.

  37. @ Alex Oraru: daca esti oripilat de suedeji, te-ai gandit ca in caz de operatir, dac ai nevoie de sange, mare parte e donata de suedeji? Si numa refer la aia care stau in cort sau in sate de suedeji, pentru ca aia sunt mandrii ci la jegurile din blocurile disttruse din orase.

    Prin mentinerea unor categorii de persoane la un nivel de subzistenta se asigura reglarea salariilor in economie – este un rezumat al unei carti citita pe vremea comunismului, autorii infierand astfel ceea ce se intampla in Africa.

    In plan politic aceste categorii de dependenti sociale reprezinta marea masa a alegatorilor (zoso a avut un post sau un link spre un post similar), asadar este „necesar” ca o parte a poplatiei sa fie mult mai usor controlata.

    In final marturisesc faptul ca profesez in domeniul asistentei sociale, insa indiferent cat de multe se vor face pentru asistatii sociali acestia vor dori tot mai multe, considerand la un moment dat ca ceea ce obtin este un drept care li se cuvine si nu o masura temporara de ajutor pana la depasirea situatiei de criza. Legislatia in domeniu permite in foarte putine cazuri sistarea acestor drepturi, de foare multe ori asistatul beneficiind de drepturile solicitate si acordate pentru o perioada foarte indelungata. Asa ca, va spun ca de problemele mentionate nu vom scapa foarte mult timp de acu incolo.

    00
  38. Astazi am intilnit un „tinar” pe care cineva il ajutase sa obtina o pensie. Pentru ca este de la casa de copii si nu se descurca. L-am intrebat unde lucreaza. Surprinzator: nu lucreaza. Dar a lucrat. Aproape 2 luni in 3 ani. Ce, nu e suficent?

    00
  39. NU se pot reintroduce lagarele de munca? O gramada de puscariasi stau si invata prostii in loc sa lucreze si sa produca. Sau sa curete canalele de irigatie, sa nu mai fie cald. Sau sa sape urme de drumuri. Sau sa faca curat pe drumuri. Sau sa faca diguri in Moldova. Nu pe gratis, ci pe datoria publica pe care au incalcat-o deja. Pentru statul care ii tine cu mincare si casa.

    00
  40. Eu vreau un apartament în Braşov. Dacă se va putea să-l am, atunci perfect. Dacă nu am bani sau mi se pare scumpă viaţa de oraş sau chiria, mă pot oricând muta la 10 km de oraş, într-o localitate unde preţurile sunt foarte mici. De restul banilor pe care i-aş fi dat pe un apartament îmi pot lua o maşină, necesară pentru deplasarea până la jobul din Braşov.

    Zece km nu sunt mulţi, dar diferenţa de preţuri e imensă. Am supermarketurile la îndemână, mă pot plimba oricând la Poiană sau la Bran, totul simplu şi uşor. Şi ieftin pe deasupra. La ce dracu să mă încăpăţânez să stau la oraş, doar pentru titlul de orăşean? Cunosc persoane care se gândesc să renunţe la oraş, şi să se mute la ţară, doar pentru că preţurile la chirie şi utilităţi sunt prea mari.

    @Alpert: nu despre asta era vorba. Era vorba că suedejii nu contribuie cu nimic la sistem. Adică, dacă eşti angajat ţii doua persoane în îngrijirea ta. Iar alea două persoane ar fi trebuit să fie două persoane care merită, care chiar au handicap, sau chiar au muncit o viaţă întreagă.
    A, şi problema e că ei NU VOR să-şi dea copiii la şcoală. Fetele în special, pentru că vor să rămână virgine până pe la 13 ani ca să le mărite (au ei impresia că românii se dau la ţigănci). Băieţii sunt pur şi simplu proşti, fetele fată copii până nu mai pot pentru a le suge alocaţia. Ţi se pare normal? Mie nu.

    00
  41. Problema sta in felul urmator: daca cei 5 milioane de angajati ar avea in cartea de munca salariul real, altele ar fi contributiile la buget. Daca toti ANGAJATORII ar si vira banii catre buget(chiar si cu salariile astea fake din contracte), ar fi si mai bine. La fel si „micii patroni”, cu salarii de 600 de lei in CM, si Lexus-ul sub cur…

    Balcaniada. Neverending. :-(

    00
  42. Zoso, te rog sa salvezi acest post si sa-l citesti peste … 20 -25 de ani..cat ai tu acum 30, nu citeste-l peste 40 de ani.

    in foare multe privinte ai dreptate: asistati, da, falsi handicapati, da, angajati la stat, da, suedeji, da, falsi pensionati la 42 de ani, DAR la mamaia NU, abia cand vei ajunge la varsta ei o s-o intelegi, nici eu nu intelg, dar asta e accept raspunsul mamei mele, care nu vrea sa se mute din 4 camere intr-o garsoniera… „pe mine ma scoti de aici doar cu picioarele in fata”

    si mai e o chestie, nu de ei ne impiedicam in acest nenorocit de oras pe strazile lui aglomerate ci de soferi care dau o fuga in timpul programului la stat sa rezolve ceva pt sefu, de Mitici si Costici ce o plimba pe Tanta cu masina „lui” de serviciu’, de Gogi ce se duc cu masina sa-i cumpere sefei salata de pranz, de casiere ale statului plimbate cu masina chiar daca incasarile ei nu depasesc 300 de lei, de masini de distributie sau curierat care au sefi idioti ce n-au auzit de drumul optim sau de incarcare optima pe traseu, etc

    00
  43. nu gandesti bine deloc. nu se va introduce niciodata o lege care sa reglementeze numarul de copii sau de nasteri pentru ca Romania are un spor natural negativ. tocmai de aceea se dau alocatii si tot felul de ajutoare pentru parintii care isi cresc copii, ca sa incurajeze nasterile pentru ca generatiile urmatoare sa fie mai multi tineri fraieri care muncesc si mai putini asistati social. tu gandesti pe termen foarte scurt dar un stat trebuie condus pe termen lung. zoso for president ar fi o campanie care daca ar avea succes ne-ar aduce in prag de egalitate cu somalezii.

    00
  44. Bunică-mea avea o casă mare în buricul târgului din urbea x.
    Iarna nu mai avea bani de gaz, de curent, de apă. Aşa că a vândut şi s-a mutat la un apartament cu trei camere.

    Cu restul banilor a făcut turul Europei.

    Acum nu-i ma ajung banii de întreţinere la 3 camere, plus că mai vrea să vadă şi restul lumii. Aşa că a dat anunţ că vinde.

    Mi se pare genial ce face la cei peste 70 de ani. Dacă tot ne ducem cu toţii, măcar să ne ducem cu stil.

    00
  45. Daca s-ar muta toti saracii din Bucuresti, te intreb cine ar matura strazile?Cine ti-ar vinde shaorma si tigari la butic,etc…Probabil bogatii care si-ar permite sa stea la bucale de unde iti cumperi tu shaorma si tigari.

    00
  46. sunt de parere ca astfel de probleme se pot rezolva pe cale administrativ-contabila (^_^)
    spre exemplu: legam „in ce sector al pietii muncii n-avem oameni?” de „cati someri avem care s-ar putea descurca cu niste cursuri in domeniul anterior?”.
    facem o autostrada. hai sa obligam constructorul numai angajati romani. cu plata buna preferabil :)
    hai sa aducem companii care fac doar specializare a fortei de munca. si care vor primi o parte foarte mica din urmatorul salariu al omului ca „incentive”.
    solutii sunt multe. interese putine.

    00
  47. :) nu mă pot abține să nu comentez și eu ceva. zoso hai să privim partea plină a paharului. De ce sunt atât de mulți suedeji în România? Pentru că românii sunt buni la suflet. Românii i-au tolerat dintotdeauna, așa suedejii au reușit să prospere ca și poplație. Din puțina istorie pe care mi-o amintesc, m-a impresionat faptul că românii nu au atacat niciodată alte popoare. O fi însemnând ceva? Cred că da. Suntem maleabili. Cred că înseamnă că noi nu o să ne permitem imprudența de a face rău suedejilor; mai degrabă ne vom lăsa influențați de ei.

    Asta a fost un atu în plus probabil și la intrarea în UE. Și asta am realizat-o curând când am trecut prin Croația și am rămas uimită de autostrăzi, vigilența poliției, campanii anti corupție, campanii împotriva accidentelor (gen „acest șofer era obosit. oprește-te într-o zonă de popas și odihnește-te” adică oprește-te la un hotel :) ) și mai ales de promovarea turistică: la graniță cu Serbia ne-au oferit pe baza numărului de la mașină, hartă turistică și rutieră, ghid al sărbătorilor de vară (practic în fiecare zi una), ghid al regulilor de respectat în Croația. Toate în italiană. Și l-am întrebat pe „specialistul meu în politică” :P: „de ce Croația nu e în UE?”. La care mi-a răspuns că e din cauza „curățeniei etnice” din ultimii ani și că încă au probleme la acel nivel.

    Am întrebat o prietenă sârboaică: „ce părere ai despre Croația?”. Mi-a zis că ea nu poate să-i condamne. Întotdeauna au fost mai înaintați decât sârbii. Au meritat să se despartă de sârbi. Mi-a zis că dacă vrea să cumpere un desen animat copiilor în Italia îi este imposibil să găsească subtitrări în sârbă, dar e foarte probabil că va găsi în croată.

    Atunci mi-am dat seama că noi suntem buni la suflet. Trăncănim mult dar la urmă nu putem face rău nici unei muște. Probabil avem nevoie de timp, încercări și eșecuri să învățăm să conviețuim. Și cred că acel cocalar despre care se vorbește foarte mult în București se poate defini ca „simpatizant al culturii suedeze” :) considerând că mulți așa ziși cocalari sunt români cu obiceiuri suedeze adoptate. :)

    00
  48. Foarte interesant post-ul.
    De multe ori ma intreb ce va fi in Romania peste 10/20/30 de ani, si cam mi-am format deja o imagine a posibilului viitor:
    Momentan este criza, si „capsunarii” se intorc in Romania, criza sa zicem ca va dura 5 ani (in lume), dupa acei 5 ani Romania va fi tot in plinul recesiunii (pentru ca la noi pe nimeni din conducerea statului nu intereseaza ca tara se duce dracului…), urmarea fireasca va fi ca toti cei ce vor putea sa plece sa lucreze, vor pleca, insa pentru ca vor pleca multi, cu familii cu tot, nu vor mai sustine financiar Romania, asa cum au facut-o pana acum.
    Odata cu romanii ce pleaca la munca cinstita, vor pleca si parazitii (aka suedejii si „romanii descurcareti”), insa spre ghinionul lor, celelalte tari europene se vor adapta pentru a rezista infractionalitatii , deci se vor intoarce inapoi in tara acesti „romani” (mai degraba vor fi deportati, s-a mai intamplat asta odata prin secolul 18, vest europenii fiind rasisti, cu toate ca nu recunosc asta).
    In Romania de peste 20-30 de ani, discrepantele intre cei bogati, si cei saraci vor atinge cote maxime(ca in tarile bananiere), probabil Romania va avea datorii mai mari decat cat valoreaza, si incetul cu incetul va disparea (mai intai din punct de vedere al identitatii culturale, si pe urma si la propriu).

    Na, eu sunt pesimist :|

    00
  49. @ Zoso – asta scoteam si eu in evidenta. Sunt o groaza de astfel de persoane iesite la pensie pe baza unor certificate de handicapat neadevarate. Daca mergi in mediul rural ai sa gasesti f multe astfel de cazuri. In plus sunt f multe persoane care beneficiaza de pensie pe caz de boala si lucreaza in schimb la negru… iar neregulile sunt si mai multe daca stai sa le cautii.

    Oricum, spuneai si tu in articol. Popor de lenesi…

    00
  50. NOU
    #58

    bineinteles ca nu sunt de acord sa tinem in spate toti trantorii; cat despre batrani , va recomand cartea lui kyosaky : ” tata bogat , tata sarac”acolo, la un moment dat autorul spune cum oameni care au mun cit toata viata sa-si plateasca ratele la o mare casa in care si-au crescut copii, se trezesc la pensie , cu creditul platit , cu casa goala ca copii au plecat in treaba l;or , cu venituri diminuate ( ca sunt pensionari)si cu impozitul pe proprietate care ii ingroapa!pt ca la ei impozitele chiar se simt! ce credeti ca fac oamenii in aceasta situatie?ei bine , da: vand! si se muta undeva unde isi pot permite !si parintii mei pensionari stau singuri in 3 camere; inca sisi pot permite! dat cand va ramine unul singur, chiar n-o sa poata pastra apartamentul! si de fapt de ce sa=l pastreze? de ce sa platesti intretinere la 3 camere de care nu ai nevoie? de ce sa faci curat in 3 camere de care nu ai nevoie? ca asa ai apucat? sa fim sriosi! toata viata noastra , si a lor si mai mult , e plina de schimbari! singurul lucru constant in viata noastra este svhimbarea! dar mai e nevoie si de educatzie!care lipseste rau!din pacate!

    00
  51. bai fara mosnegi….ca mosnegii care au pensie acu ,au pt ca au muncit la vremea lor si au tinut si ei pe altii in spate…desi sunt si mosnegi imputiti

    00
  52. @Limmonica: cred ca noi suntem mai blegi decat restul.

  53. tot citesc comentariile si unii chiar nu inteleg realitatea (imi cer scuze daca se supara careva :) ). Au mai fost posturi la Zoso cu privire la mutatul din oras a celor care nu isi permit (si acolo s-a iscat o discutie aprinsa), la cei care freaca menta in fata blocului la o bere la pet si seminte cand ar putea sa munceasca, la suedejii care fura si fac totul sa scape de munca. Zoso nu spune cine stie de dezvaluiri ci realitatea inconjuratoare. Nu se doreste o mai stricta verificare a asistatilor deoarece sunt buni votanti. Asta este adevarul si din pacate datorita acestei greseli capitale ne vom afunda din ce in ce mai mult. Credeti ca_copiii acestor lenesi o sa fie mai muncitori? Sunt doar cateva exceptii (dupa cum arata si Arhi intr-un post) si vom ajunge sa fim o tara de asistati. Toti cei care gandesc si vor sa munceasca intr-un mediu corect vor pleca din tara fortati de trantori. La un moment dat o sa ne saturam sa tot vedem in jurul nostru numai idioti notorii..
    sper doar ca viitorul sa imi insele asteptarile dar sunt destul de pesimist..

    00
  54. Doamne, Dumnezeule, cate aberatii pot citi la comentariile de pe acest blog. Dincolo de moralisti, deontologi si oameni de bine, haideti sa facem un calcul simplu. Se pare ca numarul celor care intretin persoanele care nu muncesc este de 4-5 milioane, in cadere libera. Aceste persoane sustin circa 10 milioane de non-productivi. Stiti ceva, stimabili moralisti? Eu, ca om facand parte din minoritate, m-am saturat sa:
    1. Sponsorizez alocatiile suedejilor (are cineva vreo problema cu rasismul), care nu numai ca nu vor sa munceasca, insa ma si jefuiesc la drumul mare, direct sau indirect, etaland ostentativ averi obtinute prin orice mijloace de orice natura, numai legale nu.
    2. Sponsorizez pensionarii care indiferent de motive considera ca li se cuvine orice pentru ca au prestat intr-un sistem. In acelasi sistem care le-a oferit case moka pe care acum le vand cu sute de mii de euro sau le inchiriaza (dar nu lasa la pret, ca deh, asa este piata). Sau care se uita stramb la mine cand stau jos in autobuz dupa o zi de munca infernala.
    3. Sponsorizez gravidele de profesie, carora li se pare normal sa ia alocatie sau alte drepturi desi nu stiu daca au vreo ora de munca la activ. Si desi sponsorizez, desi am un copil, nu-mi permit nici eu nici sotia mea sa avem concediu de crestere a copilului. De ce? Simplu pentru ca sistemul este idiot si nu incurajeaza munca, ci nesimtirea, inselatoria si tupeul.

    Va salut pe toti

    00
  55. Va recomand sa cititi acest articol. Dupa aceea, putem incerca o oarecare analiza a fenomenului. Desigur ca este greu de crezut faptul ca un numar de 5 milioane de oameni care muncesc, tin in spate 10 milioane de oameni care profita. Trantorii sociali, asistatii, perdantii societatii, perdanti nu prin faptul ca nu pot munci, prin faptul ca munca li se pare nedemna. Cocalari, pitipoance, oameni obisnuiti sa traiasca pe spatele altora. Haideti sa vedem ce sponsorizez eu si la ce as renunta sa mai sponsorizez daca ar permite legea si statul:
    1. Nu vreau sa mai sponsorizez programe de integrare a suedejilor (daca aveti o problema cu termenul, nu este treaba mea). Refuz sa cred ca aceasta etnie se va integra vreodata. Nu au facut-o in 200 de ani, nu o vor face niciodata. Refuz insa ca din banii mei sa platesc alocatiile sociale ale viitorilor infractori, sa asist cum ma sfideaza cu aurul lor, cu masinile lor, cu palatele lor, refuz sa imi spuna suedejii ca nu am si eu asa ceva pentru ca sunt fraier. Da, in Romaneaua noastra sunt si ma declar fraier. Fraier ca platesc taxe, fraier ca imi vad de treaba mea, fraier ca muncesc si ca incerc sa fiu un om corect. Insa am dobandit un nume, am un prestigiu si nu vreau sa-mi terfelesc prestigiul si numele pentru principii maneliste. Refuz tupeul, nesimtirea si bataia de joc a suedejilor. Si refuz din toata fiinta mea confuzia roman-rrom.
    2. Refuz sa sponsorizez pensionarii profitori. Te lovesti de ei in tot locul. In parcuri, pe strada, in autobuz sau tramvai. Te privesc cu superioritate si scarba, discuta de „generatia asta” se uita urat la tine daca tu stai jos si ei in picioare, uitand ca tu platesti bilet iar ei nu. Nici o problema. Insa ei mai uita un lucru. Nimic de spus, au muncit, au platit, acum beneficiaza de pe urma muncii lor (sau poate de pe urma muncii mele). Au luat moka un apartament pe care acum il vand cu sute de mii de euro sau il inchiriaza pe sume exorbitante, ce deh, asa merge piata, iar viata e grea. Sunt satul sa mai platesc pensiile lor. Sunt satul de oameni, care, pe langa pensie mai iau si 1-2 salarii din chirii sau din alte activitati si care imi explica mie ce „rau” o duc.
    3. Refuz sa sponsorizez „fatatoarele de profesie”. O fi Roamaneaua pe spor de poplatie negativ, insa fatatul ca profesie reprezinta inca o afacere profitabila. Pe banii cui? Pe banii mei si pe banii celor care muncesc. Cand vom intelege ca ceea ce conteaza este calitatea si nu cantitatea? Refuz sa accept acordarea de alocatii persoanelor care nu au muncit nicio zi, dar care insa obtin beneficii din fatat. Eu am un copil, si eu, si sotia mea lucram, nu ne putem permite un concediu de crestere a copilului din cauza sistemului. Cum sa accept sa stiu ca „fatatoarele de profesie” si-au facut un serviciu din asa ceva si, mai mult, ma judeca pe mine.
    4. Refuz sa sponsorizez parlamentul, guvernul si orice fel se structura a statului. Acesta cred ca este cel mai important „refuz” pe care vreau sa-l mentionez. Refuz sa platesc pentru minciuna, sfidare si insult de inteligenta. Refuz sa vad cum sunt dat afara de pe soseaua platita cu banii mei, de catre masini fitoase cu girofar in care stau tolaniti alesii nostri si pitipoancele lor. Refuz sa fiu chemat la solidaritate in timp de criza, in conditiile in care curve penale si sponsorii acestora toaca bugetul statului. Refuz sa mor cu zile, sa fiu tratat ca un infractor, sa fiu considerat prost, si , mai presus de toate, refuz sa platesc pentru asta.

    Imi exprim speranta ca refuzul meu va fi urmat si de alte refuzuri

    Va respect,
    Dan Cristian

    00
  56. @Limmonica: Se vede ca nu stii istorie: De exemplu: Mihai Viteazul ataca Bulgaria de astazi (aflata sub dominatie turceasca). Vlad Tepes la fel(si se lauda cu cati bulgari a omorat cu aceasta ocazie.
    Dupa primul razboi mondial, cand la Budapesta se instaleaza un guvern comunist, armata romana invadeaza Ungaria si provoaca schimbarea de guvern. Mai corect ar fi spus ca nu am prea avut ocazia sa atacam pe cineva.

    00
  57. citesc blogul de ceva vreme fara sa simt nevoia sa comentez, dar acum am sa o fac. De doi ani nu am mai platit nimic la stat si nici n am de gand sa o fac pana nu dispar sporurile celor din administratia publica. Un domn de la finante mi a zis ca o sa ajung la puscarie. Eu i am zis ca n au loc pentru cati o sa fim. Si mi a dat dreptate

    00
  58. Cateva dintre putinele motive pentru care voi pleca si vor pleca multi altii din tara.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube