Niște tușe apropo de dosarul retrocedărilor Sturza Hrebenciuc

Dosarul din 2015 s-a prescris, pentru că, dacă ai destui bani, poți scăpa de justiție. Dar pe marginea acestui dosar sunt niște chestii de discutat.

Andrei Hrebenciuc s-a întors al ASE la un an după ce a stat la bulău. Și predă în continuare acolo. Fără vreo jenă. Probabil tot cu vreo mașină de 100.000€, că la vremea când se juca de-a profesorul la ASE avea un BMW Seria7, nu se știe din ce bani, că ta-su a muncit la stat toată viața.

Anca Roxana Bularcă (fostă Adam, fosta soție a deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov) – 2 ani de închisoare cu suspendare.

Oare doamna asta mai profesează? Oare e tot judecătoare? Că nu cred că te înjosești să te faci un pârlit de avocat după ce ai fost judecător. De aia judecătorii au nevoie de mandat limitat, 2×4 ani, să știe că roata se întoarce.

În schimbul intervenției, Hrebenciuc urma să primească 12.000 de hectare, prin încheierea unui act adițional pe numele fiului său.

Revenim la Hrebenciuc jr. Ta-su trăgea sforile și foloasele se înmatriculau pe numele lui. De unde ai, Andrei, 12.000 hectare de pădure? Păi, o moștenire, mi s-au retrocedat, nu știu eu prea exact, tata s-a ocupat, mi-a explicat el după aia, când ne-au pus pe amândoi în celulă.

Să-și facă o fundație de binefacere, că e un mod bun de a câștiga niște simpatie.

film-predators-3

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

 1. Asasinul din Sierra Leone (Mombasa – omul din mijlocul pozei) către Hrebe Junior, pușcăriașul cu care voia să se omoare la începutul filmului (Predators 2010): „As bad as you are, those things are worse”!

  252
 2. NOU
  #2

  Nu ai cum sa pui mandat limitat la judecatori. E o sabie cu 2 taisuri. In primul rand, admiterea la INM este extrem de grea are niste cerinte imense, plus ca pana ajungi magistrat si pana cand ajungi sa capeti experienta mai serioasa, se termina mandatele.

  E nevoie de oameni cu experienta, dar sunt de acord ca trebuie sa fie si un sistem de cotrol al magistratilor care sa si functioneze.

  Indecis. Tu ce zici?3932
  • Pai daca e nevoie de experienta…sa faca 12 ani de scoala si apoi garzi, omule cu stetoscop. Si daca baga mana in borcanu cu dulceata sa se parcheze intr-un cap de pod la 130km/h. Stai, ce-i ala dublu standard?

   Comentariu apreciat.4211
  • „admiterea la INM este extrem de grea” – in jur de 150 – 200k EUR

   Comentariu apreciat.849
  • Sau faci un sistem cu jurati pentru chestii serioase si sectii separate de „small claims”, le scazi magistratilor salariile la jumate si egalizezi conditiile de pensionare cu restul lumii ca vor fi doar pe post de arbitru, si sa vezi dupa aia cum raman doar cei pasionati in sistem.

   Comentariu apreciat.374
  • Nici nu apuci prima prescriere daca baga mandate limitate…

   110
  • NOU
   #8

   @Claudiu

   Nu e nimeni nebun sa faca magistratura doar din pasiune, mai ales pe penal. Sa te alerge interlopii prin oras si tu eventual sa fii cu un Opel Vectra.

   Eu zic doar de un sistem de control care sa functioneze, nu unul care sa functioneze romaneste.

   @None, daca tot stii, te invit sa dai o declaratie pe la DNA. Ah, nu? Bine…

   Nu zice nimeni sa nu aiba salarii mari magistratii, e absolut justificat, insa trebuie pedepse exemplare pentru cei pentru care se demonstreaza ca au favorizat infractori. Excludere din magistratura, puscarie and so on. Repet, nu doar in cazuri selective, ci pentru toata lumea. Si fara bullshit-uri de pensionare anticipata. Iti ia atatia ani sa ajungi magistrat, pe cand apuci sa ai experienta si ajungi sa intelegi spetele, bam, ai anii de pensie.

   113
 3. Ai pus link catre linkedin ca sa aparem ca i-am vizitat profilul..ce frumos din partea ta…

  Comentariu apreciat.310
 4. Superba justitia din Romania. Stiu ca Hrebe jr chiar isi recunoscuse oficial vinovatia pt o pedeapsa mai usoara (ca asa e cand esti mafiot si in acelasi timp o fetita mica si speriata).

  Deci chiar in situatia in care iti recunosti vinovatia, justitia din Ro e atat de impotenta si magistratii o au atat de mica incat tot scapi fara nici cea mai mica julitura.

  Bine, domn profesor puscarias de ASE tot a infundat parca putin puscaria timp de o luna in arest preventiv.

  P.s. am facut liceul cu el, o ardea cu masini de zeci de k euro din clasa a 12a fara nicio jena.

  Comentariu apreciat.541
 5. Se pare că Anca Bularca preda dreptul la Universitatea Transilvania, Facultatea de Drept. Încă apare pe site-ul instituției.
  Îl „copiază” pe Andrei.

  Comentariu apreciat.250
  • vin din spate generatiile copiilor actualilor parlamentari, trebuie sa ii invete cineva cum e cu justitia cu astea.

   Comentariu apreciat.260
 6. Sturza asta e ala de la Hi-q?

  62
 7. Da, ar putea lua exemplu sau chiar consultanta de la acel „scriitor” care a facilitat publicului larg accesul la biografia unui camatar.

  60
 8. Întâmplarea face că acest articol vine la 4 zile după întâlnirea de 20j de ani de la terminarea liceului. Întâlnire la care Hrebe a fost și eu nu, că am zis că nu e cazul să mă duc doar ca să fac remarci nepotrivite acolo.

  21

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube