Nici o legătură între cele două…

Skigyimeș. Coadă de 1 oră. Ați citit bine, o oră. Lume multă, locație de succes, vacanță la copii, e de înțeles, aia e, eram pregătiți. În spatele nostru, două cupluri 50+, discutau de una de alta. (nu știu de ce părea că jumătate din Moldova care muncea în Italia era la coada aia), și vine vorba de traseu și are loc următoarea conversație:

– Eu o să cobor încet, să nu mă dai tare, că mi se face rău.
– Nu putem să mergem încet, de ce am mai venit…
– Dacă mă dai tare, eu nu mai vreau, plec
[…]
– Vai, dragă, ce aglomerație.

Fără să audă discuția noastră, ni se alătură cineva din grupul nostru. Care se uită, stă, și îmi atrage atenția cu voce tare că uite ce ce încet se dau toți, de aia e coada așa de mare.

Și așa era. Jumătate se dădeau cu melcul, din varii motive, de obicei pentru că copii prea mici sau copii prea bătrâni. Și sistemul nu te lăsa să pleci prea aproape de celălalt, tocmai de asta, să nu cumva să îl prinzi din urmă și să îl bușești.

Revenind la ăștia din spatele nostru, s-au uitat și ei, au făcut ciocul mic și aia a fost. Sper din tot sufletul să fi făcut legătura între cele două, dar realitățile ne arată că nu, românii nu fac legătura între nimic cu nimic. Totul e separat de orice. Igiena dinților nu are legătură cu dantura. Responsabilitatea la muncă nu are legătură cu salariul. Ce mănâncă cu cât de grași sunt. Din astea.

 

Partea bună e că acum am tuns arbuștii și vezi, acum 3 ani am dat peste o proastă cu copilul care oprise, că ea nu putea merge tare și aia e, o să coboare încet, du-te dracului tu care ești in urma ei, că și ea are drepturi, ăia pe care îi ținea la viteza melcului să tacă din gură. Și se mai dă o dată, că bunul simț îi era străin.

Vizavi de complex e o parcare cu plată, 10 lei pe toată ziua, dar nu așa economisești bani de mașină.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

 1. Saraci, fricosi si scartari, 10 lei e o paine in strainezia de unde vin ei si unde nu au curaj sa parcheze aiurea ca..stiu ei cum e cu amenda.
  Cand vin in ro se dezlantuie, iese zmeul din ei. Mai trebuie 2-3 generatii sa se spele cat de cat

  Comentariu apreciat.6610
 2. Cu parcatul de tip bou tembel cu retard sever: am parcare si in fata blocului, si in spate (zona Galaxiei-Minerva). Cea din fata e mica, citeva locuri. Pe Minerva… minim 5-600 de locuri goale. Unde parcheaza urmasii plaiesilor lu’ Fane Babanu si ceilalti imigranti? Corect, blocheaza masinile deja parcate regulamentar. Sau ocupa locurile de rezidenta (platite, da?). Si cine e deranjat teribil ca-l deranjezi sa isi mute troaca ca sa poti pleca?
  Iar zona este complet semnalizata cu panouri si marcaje, nu poti spune ca-i un maidan al nimanui. Iar militia si jardinierele locale… ii doare fix in fata garii, daca esti suficient de prost sa sun8 la ei, primul lucru pe care ti-l cer (daca esti nascut intr-o zodie norocoasa la patrat sa ii prinzi la telefon si sa se mai se si deranjeze cu deplasarea) este contractul de inchiriere sau dovada dreptului de folosinta a locului de parcare. Dupa care „trebuie sa identificam proprietarul si soferul” plus alte bazaconii. Si ar fi asa de si plu cu chitantierul… Oh, wait, asta inseamna sa ii inveti sa scrie si sa citeasca. ‘mi-aș tătă plua…

  Indecis. Tu ce zici?2912
 3. merci ca m-ai ‘deconvins’, aveam ideea perversa sa merg si eu la cea din toplita. plecand din Iasi, realizez ca nu am chef de asa ceva, ț ore de drum +1 la coada…

  127
 4. Pentru cei ce ajungeti in zona cautati si valea Boros.
  https://undemergem.ro/ro/places/sat-de-vacanta-boros-gyimesi-skanzen

  71
 5. NOU
  #10

  Pai da, TREBUIE sa gonim cu 100+ ca sa ajungem repede la destinatie si sa nu ii incurcam pe asii soselelor, acolo bagam iar viteza ca sa nu sea lumea la coada…. In timpul asta vesticii circula regulamentar pe sosele si isi TRAIESC viata linistiti si fericiti!

  Comentariu apreciat.7519
 6. Azi la 12:00 am fost acolo :)

  Iti recomand si pe cel de la Toplita. Acolo sunt acum.

  51
  • Ps : cel de la Toplita pune frana automat cand te apropii la mai putin de 10 – 15m de cel din fata.
   Azi la ora 17 00 am stat la coada 5 – 7 minute.

   140
 7. Reconfirmă articolul de acum câteva zile, oamenii cu copii trebuie sa stea dracului acasă

  Indecis. Tu ce zici?2334
  • As adauga: Oamenii, indiferent ca au sau nu plozi, 1. Sa inteleaga cum functioneaza lumea; 2. Sa inteleaga cum functioneaza familia lor.
   Ca altfel apar vedete pe blogul cu topoare

   711
 8. Tot aiurea se oprește sus? Anul trecut când am fost, atunci când ajungeam sus în vârf, frâna nu ținea și mă izbeam în ăla din față iar ăla din spatele meu același tratament îmi aplica. În rest a fost ok, coada acceptabilă (15, 20 min de așteptare), mergeam la viteza maximă, cu frâna „călcată” când și când.

  01
  • Ai procedat gresit. Trebuia sa inaintezi catre al doilea semafor (cel rosu) si nu te mai lovea nimeni. Daca stai la primul te loveste din spate, ca tu esti exact unde incepe frana.

   30
 9. Călătorești zeci-sute de km cu mașina că sa te pui într-o altă mașină, pe șine, să te dai la vale 5 minute.

  60

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube