Mi-am adus aminte să mă uit la ce mai face NFTescu după faza aia de zilele trecute cu istețul ăla care a cumpărat tweetul lui ăla și voia să îl vândă de 10 ori mai scump.
Dacă nu știți ce e NFTescu, e ceva colecție de NFTuri cu personalități românești care a făcut ditai campania cu influenceri, nemarcată, unde toți influencerii erau bucuroși și interesați de NFT-uri. S-au băgat Alexia Eram, Andy Popescu, Sorin Bontea, Dorian Popa, Lorand Soareș și Mihai Morar (probabil și alții, eu doar pe ăștia i-am găsit). Din ei, doar Bontea a marcat corespunzător, restul au luat banii și s-au prefăcut că nu știu că trebuie să le spună urmăritorilor că părerea lor e sponsorizată.
Partea bună e asta: fanii lor nu s-au înghesuit. 4.500 urmăritori după campania asta. Măcar atât. Venitul pasiv care urma să vină de pe urma cumpărării NFTescu va trebui să mai aștepte…
Andy cred ca strange bani pentru un nou implant, caciulita aia vrea sa ascundă ceva dacă e purtata la interior.
Apropo de campanii nemarcate, poate ii spui și colegului sa le marcheze. Am observat ca le marchează selectiv.
Nftesti s-au vandut 2.861 din 10.000 la un pret de 0.8 EGLD (~160$).
1-5k la fomisti in functie de grade si mai raman 400k. io zic ca s-au descurcat.
pune 10K la Dorian, că nu e ieftin.
Acum pretul pe secondary market este de 0.3 EGLD (~60$) pentru un NFTescu.
Educatie financiara 101 pentru ‘fanii’ influencerilor.
Crypto=ponzi
Nft=ponzi
…nu toata lumea stie?
Mie îmi place cum brusc sunt toți „interesați” de ceva de care habar nu aveau ce era… Generația copy-paste, unde doar ambalajul, învelișul contează, nu și aluatul. Unii și-ar vinde și familiile pentru niste bănuți, acolo.
Nu stiu daca ati vazut, dar si Viorel Catarama, escrocul de proportii, a lansat NFT-uri.
Iti dai seama, copiii prostilor care au pierdut bani in diverse scheme piramidale in anii ‘90, pierd acum bani in NFT-uri. Este absolut genial.
Da, cumparati poze, sigur o sa le creasca valoarea. M-am intalnit acum ceva vreme cu un cunoscut/prieten, mega fun de crypto si mizerii. Si a incercat sa-mi explice ca asta e viitorul, ca toate proiectele vor depinde de crypto, ca etc. Si eu da-i cu aplicabilitate reala mica a lor mai ales in stiinta, cu teapa, cu scheme piramidale, cu inselat lumea, etc. A concluzionat sublim: din cauza celor ca tine nu mai creste piata, voi sunteti franarii dezvoltarii societatii !
hai sa nu bagam toata „piata” in oala, unele proiecte au utilitate si pot sa-ti dau cateva exemple din industria auto (Alfa Tonale -> NFT (la intrarea in service) , Bmw (https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0307164EN/bmw-group-uses-blockchain-to-drive-supply-chain-transparency?language=en)
Mai sunt relevante NFT-urile ? Cred ca varful ideii asteia nu a durat mai mult de 2-3 luni, ce vedete mai urmaresc eu, fotbalisti, cantareti etc. din lumea intreaga deja se fac ca au uitat ca timp de o vreme isi indemnau zilnic urmaritorii ( o mare parte copii minori, sa nu uitam asta ) sa le cumpere colectiile .
De ce aș da bani pe o poza cu Caragiale? Că doar nu e prima. Acum serios, nu e o întrebare retorică, încerc să îmi dau seama care e argumentul de vânzare.
Singurul argument, ca si in cazul monedelor virtuale, este ca il cumperi azi ca sa il vinzi mai scump maine. Pe principiul asta functioneaza orice schema piramidala care se respecta – valoarea sau plus-valoarea este adusa de oamenii noi. In momentul in care raportul asta nu mai functioneaza economic si matematic…se dezvaluie schema in splendoarea ei.
@Tudor: nu prea e acelasi principiu. In cazul monedei virtuale vorbim de o conventie general acceptata, o valoare pe care toata lumea o accepta pentru acea moneda. Si valoarea asta este acceptata in schimbul bunurilor si serviciilor. Cam ca in cazul banilor reali, care nu prea mai au in spate valoarea lor in aur, cum era odata. De conventii vorbim si intr-un caz si intr-altul. In schimb, un NFT reprezinta dreptul exclusiv asupra unui… ceva. Doar dreptul, nu si posesia. Vax albina.
„In cazul monedei virtuale vorbim de o conventie general acceptata, o valoare pe care toata lumea o accepta pentru acea moneda.”
aham…pana iese Musk cu trolleala si se duce totul in cap
Tu nu dai bani pe poza cu Caragiale, tu dai bani pe un UUID într-un sistem de crypto care are asociată o poză cu Caragiale că să fie făcut palpabil. Poza nu ar fi a ta dacă ai cumpăra NFT-ul, nu ai avea copyright exclusiv pe ea.
perkele, mai simplu explicat, esti proprietarul unei hartii pe care scrie o adresa. nu si al imobilului aflat la dresa respectiva.
cam ca si cum ai da bani reali pe un titlu de proprietate de monopoly. scrie pe el mayfair? scrie. esti milionar!
Cum ar zice Kanye “I like some gaga songs but what the fuck she knows about cameras to be director at polaroid”
Cum era vorba aia : Bunicu la Caritas, Tata la FNI, Eu la NFT…
Bai nene numai gunoi…cum sa faci ceva dupa jegosul ala injectat?
Nu stiu de ce, dar mi se pare super amuzant cand va vad ca cu „badge”
Deci Andi Popescu si cu Dorian au niste fete de dat cu ciocanul in ele. Pur si simplu imi fut zenul daca ii vad mai mult de 3 secunde. Pe de alta parte exista Buhnici care ma înveselește cu prostia lui.
La mine e invers cand il vad pe Buhnici incep sa sparg chestii prin casa.
portretele nu au nicio personalitate, practic nu vezi niciun stil care să iasă în evidență, arată ca milioanele de personaje desenate și puse free sau pe bani puțini pe internet. Un sfat pt aiuriții ăștia cu nft-ul vieții, angajați artiști serioși dacă vreți să aveți o șansă, deci din bugetul lor 90% ar trebui să meargă spre artiști.
Cat de fraier sa fii sa dai bani pe niste poze in loc sa-ti cumperi ceva pentru tine, gen un ceas nou, un tricou jmeker, o acadea, o maslina, etc. ?
Între timp au pierdut like-uri, in loc sa crească. Cam asta le e valoarea…
intre timp, proiectul a fost abandonat cu anunt oficial de la teparul.. scuzati, CEO-ul proiectului – Robert Grecu, nu s-a dezvoltat nimic din ce s-a promis… iar banii au plecat