Cameră auto Nextbase 412GW

Este o cameră auto de bord foarte populară în Marea Britanie, unde primești reduceri la asigurare dacă ai o cameră de bord și marea majoritate a asiguratorilor acceptă filmări cu aceste camere.

Nextbase este populară pentru că este echilibrul perfect între calitate și preț. Gama Nextbase pornește de la 320 lei și ajunge până la 1.300 lei, în funcție de specificații. 412GW e la mijloc, costă 740 lei, filmează 2,5K (QUADHD), are GPS incorporat (poate afișa locația și viteza), unghi de 140 grade, conectivitate wifi, mod parcare și alte minuni.

Chestii importante: știe să salveze înregistrări în bucăți de 1, 3 sau 5 minute și, când apeși butonul de înregistrare de urgență, pune deoparte tot fișierul. Dacă ai specificat că vrei să rupă fișierul la 5 minute, pune deoparte acele 5 minute. Ceea ce e mișto. Altă chestie bună e că butonul de înregistrare de urgență, cel cu triunghiul roșu, e foarte la îndemână. La 70mai trebuie să bâjbâi după el.

Camera dispune de un mod de parcare inteligent: va înregistra automat orice lovire sau mișcare a mașinii, atunci când nu ești prezent. Trebuie să lași, evident, camera în mașină și opțiunea activată. Consumul bateriei este foarte redus și mașina poate rămâne în aceeași poziție chiar și o săptămână. În caz de avarie sau dacă senzorul G al camerei detectează un impact, camera se va activa automat și va realiza o înregistrare de 3 minute după care se va opri. În eventualitatea în care mașina este lovită din nou, camera va face o nouă înregistrare. Bineînțeles că va filma doar ceea ce vede ea din unghiul ei de vizualizare.

Calitatea filmării pe timp de noapte este foarte bună, se vede că au muncit intens la ea. Am pus pe filmare și o zonă unde nu exista iluminat public.

Filtrul de polarizare nu e util mereu, pentru că e din ăla care se rotește, de pildă îl ajustezi înainte să pleci de acasă și faci dreapta undeva, reflexia în parbriz se schimbă, trebuie să ajustezi iar filtrul.

Opțional se poate cumpăra un kit de alimentare permanentă care asigură alimentarea camerei și când autovehiculul este oprit și te scapă și de cablurile inestetice trase prin mașină. Camera va porni și va înregistra automat orice posibil incident. Kitul conține toate elementele necesare pentru conectarea rapidă la cutia de siguranțe a autovehicului. Astfel, priza de 12V rămane liberă pentru alte dispozitive (USB charging). Mai mult, kitul este dotat cu un limitator pentru protejarea bateriei, astfel încât aceasta să nu se descarce.

Camerele se găsesc și pe eMAG.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Cam urata filmare pe noapte vu iluminat. Era lentila murdara sau de ce?

    00
  2. Noaptea se vede ciudat rau

    00
  3. Orice praf ar fi, noapte nu pare ca e ce trebuie. Astept si eu camera aia care nu va avea nevoie de fir de alimentare.

    00
    • Iti trebuie indemanarea unui copil dd liceu sa ascunzi firu ala,sau 2 ore pe youtube sa il legi la panoul de sigurante al masinii ca sa nu mai stii niciodata de el

      00
    • Mi-a luat 15 min sa ascund firele si sa leg la panoul de siguranță a mașinii
      Binintles trebuie sa iei un hardwire kit pt asa ceva

      00
    • Se poate folosi kitul de alimentare permanentă și scapi de cabluri, iar priza de 12V rămâne liberă pentru a încărca telefonul.

      00
  4. Imaginea mi se pare că lasă de dorit pentru categoria aceasta de preț. Am testat doar câteva modele de la Mio, dar parcă aveau imaginea mai sharp chiar. Ai idee ce tip de senzor au camerele Nextbase? Oare e tot Sony?

    Specificațiile de bază pentru o cameră auto cred că ar trebui să aibă unghi larg de filmare (de la 140 in sus), diafragmă de cel puțin 1.8 , rezoluție full HD, filmare in secvențe să nu descarci mulți GB deodată , sa fie compactă și să aibă un suport stabil. Un preț ok e pe la 400 – 450 de lei. Mai sus de atât e pentru entuziaști sau pretențioși.

    00
    • Modelul 412GW are senzor de imagine de 4Mpixeli, lentila 6G si F1.6. Brandul e apreciat in Marea Britanie, unde cateva dintre camerele lor au fost premiate in mai multe randuri si unde vand peste un milion de unitati anual, intr-o piata de 1,2 milioane. Pentru a compara doua produse, oricare ar fi ele, trebuie testate doua modele similare in conditii identice sau cat mai apropiate de luminozitate. Astfel, doza de subiectivism ar fi eliminata si am avea o imagine mult mai clara a diferentelor dintre cele doua modele. Cat despre pret, iarasi intervine subiectivismul. Avand in vedere totusi ca o camera de bord cu inregistrare poate sa fie la un moment dat esentiala intr-un incident, mai bine sa ne uitam la calitate intai, nu?

      00
  5. @zoso – Ce altfel de filtru de polarizare pentru camere de bord exista, care nu depinde de unghiul din care bate lumina?

    00
  6. Pe mine m-ai convins cu 70mai. Luată de pe Ali, cu GPS, raportul calitate-preț e ok. Făcut cu ea 700km, mulțumit, pentru ce voiam. Merci pentru rewiev-uri.

    00
  7. devi VW ala pe vlahuta are numarul imposibil de citit pana nu s-a oprit si ai ajuns in 5 metri de el, am verificat sa vad ca e trecuta redarea pe YT in 1080p, dar e oribila filmarea aia, se vede frumos in exterios dar imposibil la numerele de inmatriculare

    din ce am folosit pana acum DOD LS430 si GitUp2Pro, cea mai buna filmare a for pe DoD LS430 dar venea cu mizeria aia de capacitor care cum opream contactul busea filmarile iar la un impact, fix contactul o sa dispara si se buseste filmare (am gasit un soft sa recuperez filmarile corupte, dar era incredibil de enervant). GitUp-ul filmeaza peste asta prezentat de tine si este in 90E (recomandat de cineva de aici prin comentarii acum 1 an, il detin de vreo 9 luni). ma enerveaza la GitUp ca nu are GPS integrat, uneori imi placea sa revad anumite partile ale drumurilor si sa vad cum circulam ca viteza

    camera ideala ar fi: gen DoD LS430 (nu mai vreau de la ei), cu GPS si baterie integrata (macar 30 de minute de filmare)

    00
    • dod ls430w a fost o legendă. dar toate sfârșesc la fel, arse când iei contactul.

    • In caz de impact, se va citi cu siguranta numarul de inmatriculare a masinii implicate, atat ziua cat si noaptea. Pentru editarea si vizualizarea detaliata a inregistrarilor, se poate folosi Nextbase Replay 3 – un soft de editare video inclus, care permite atat editare de continut, cum ar fi blurarea numerelor de inmatriculare in cazul in care vrei sa publici continut pe retelele sociale, dar si vizualizarea traseului prin Google Maps.

      00
  8. Ce camere mai știți care sa aiba telecomanda gen goluk? Adica sa dai un click si sa salveze o anumita faza +/- x sexunde. Merci

    00
  9. detin si un 412 si un 612 (are si 4K)….functie de buget le recomand pe ambele….

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube