Nevoile imediate şi the big picture

Din categoria compunerilor de clasa a doua, azi serviţi una despre turism de la Costin. Nu e la fel de penală ca aia cu “eu în 2013 am realizat că trebuie să plătesc pentru muzică, mai ales după ce am colaborat cu nişte artişti care erau afectaţi de piraterie”, dar e tot pe acolo.

E amuzant. Urmează “Praga are faţade curate”, “la Istanbul în bazar sunt haine ieftine”, “în America benzina se calculează altfel” şi, desigur, “eu nu stau la hotel de două stele în buricul târgului, vreau ceva cu camere mai mari, că sigur au ei aşa ceva în centrul istoric, fix pentru mine”.

E distractiv să vezi cum cresc oamenii sau că se duc în excursii şi pe banii lor, nu numai la campanii. E mişto să vezi că azi scriu că se duc să vadă chestii şi peste 5 ani vor scrie că se duc prin alte locuri ca să înţeleagă alte culturi şi civilizaţii.

Mi-am adus aminte de mirarea unui băiet la vederea numărului mare de cabine telefonice din Germania. Sigur, nemţii sunt supertehnologizaţi, dar conectezi prezenţa cabinelor cu oferta variată de filme foto la orice benzinărie şi minimarket şi realizezi că sunt şi oameni care au ales cealaltă cale.

Altul se mira de interesul unei piariste asupra recoltei de mere şi portocale đin ţările calde. A trebuit să îi explic că nu e o nevoie imediată, dar e bine să ştii cum va evolua preţul sucului natural sau al fructelor.

Citiţi nu doar ce vă interesează, ci şi cauzele şi efectele subiectului de interes. Nu vă uitaţi doar la clădiri frumoase, ci întrebaţi-vă cum sunt legile de au rezistat atâta timp. Întrebaţi-vă de ce americanii conduc cu 85 chiar şi când sunt singuri pe zeci de kilometri.  Acumulaţi informaţii. Nu mergeţi cu capul între urechi şi aşteptaţi să vă ofere alţii concluzii gata mestecate.

 

vacation

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. „acumulati informatii” e un prim pas bun; incercati sa filtrati informatia si sa aplicati acasa regulile aduse de afara ar fi pasul doi; ceva de genul „buei ca curat e la fraierii aia in Luxemburg, ptiu mai da o samanta ca la noi oricum nu face nimeni curat dupa blocuri”

    00
  2. mda, a calatorit de nu a mai putut. Cateva tari din Europa (unde au fost cam 95% din romani) si Africa de Sud. Avand in vedere cum a inceput articolul ma asteptam sa dau peste un adevarat globe-trotter.

    00
  3. La the big picture ajungi abia după ce depășești nevoile imediate. Și cei mai mulți se gândesc că-i vorba de bani …

    00
  4. Nu credeam ca exista un blog de turism mai slab decat cel al lui Razvan Pascu.
    M-am inselat.

    00
  5. De ce americanii conduc cu 85?
    Şi după asta, zi-mi şi mie, te rog, ce s-a întâmplat cu userul meu, că nu mă pot loga.

    00
  6. Poate daca mai merge la „Istambul” o sa invetele sa-l scrie corect: „Istambul – De la etajul 40” (la pozele din diverse destinatii mai mult decat cliseu unde merg TTM din Buzau atunci cand n-au bani de Mamaia si Bulgaria le pute).

    Urmeaza „Amsterdan”.

    00
  7. Vad ca a scris la o poza „Istambul”

    00
  8. @95% din romani au fost prin Europa? Gresesti, jumate din romani nu au fost nici la Bucuresti, iar jumate din jumatea asta nici macar in resedinta de judet.
    Ca multi au trecut prin 4-5 tari ca sa ajunga in Spania, e altceva.

    00
  9. off topic : hahaha pe Antena3.ro la finalul fiecarui articol este ceva de genul : Şi nu rata o super afacere: Promotie la Telefon mobil Allview P5 AllDro, Smartphone la numai 899.00 RON ! fara link fara nimic altceva.

    00
  10. „Cogito ergo sum” – René Descartes. Tatal „indoielii metodice”. O simpla trecere liceu, pe la orele de filosofie, era de ajuns. Ah, pardon, corect, multi chiuleau la bere …

    Altii luau aminte. Ca n-or fi chiar toti prosti si vor sa ne invete tampenii … Si iata-ne unde-am ajuns, o tara de prosti ce urla cu stomacele goale la „baietii destepti” care se descurca …

    Ma-sa de vulpe care n-ajunge la struguri … trebuia impuscata.

    00
  11. la modul cum a descris călătoriile astea ajung la concluzia că pot călători şi eu foarte simplu: stând în faţa laptopului! (treaba cu Africa ar trebui dezvoltată !!!)

    00
  12. Fiecare călătorește din motivele lui și vedea lumea tot cu ochii lui, nu cu a-i tăi, așa că mai lasă atitudinea asta arogantă și plină de bă…lării la o parte.

    00
  13. Buna @ll! Imi cer scuze, acum am citit articolul asta!

    @stefan: m-am nascut in Romania, ca si tine. In rest eu am muncit, ceea ce mi-a lasat timp de doar 5-6 iesiri din tara pe an.

    @jerome: daca mai spui despre costin.ro ca este un blog de turism ne certam ingrozitor. Micky si Cleopatra nu calatoresc.

    @vax: am fost si la Amsterdan. Mi-a placut. Ma mai duc.

    @skrum: evident ca poti. Trage aproape un rucsac, incaltate cu bocanci, deschide laptopul si acceseaza asta: https://refresh.ro/2017/01/la-pas-virtual-prin-marele-canion/. Nu ai nevoie de viza.

    Play: https://youtube.com/watch?v=ytIfSuy_mOA

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)