Netcity: se întâmplă şi lucruri bune

Nu ştiu în Bucureşti cum e, dar în Braşov Netcity e o binecuvântare. Străzi cu trotuare care aveau 3-4 rânduri de asfalt vor avea odată cu terminarea lucrărilor doar unul şi ăla unitar. Trist e că pun nişte borduri mai înalte, care sunt fix cu 2-3cm mai înalte decât masca maşinilor.

Cum ar veni, Uniunea Europeană ne forţează să facem două lucruri bune dintr-o mişcare. Că noi nu vrem de bună voie.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

 1. He he, in Targu Mures, se dau toate cablurile jos si se baga pe sub pamant ( curent, cablu, etc ) :) In centru si pe principalele bulevarde..e cam gata treaba.

  00
 2. Foarte fain, și expoziția lui Oprescu e, zic eu, ilustrativă. Cablurile nu au ce căuta pe stîlpi, contribuie la atmosfera apăsătoare a orașului acolo… După ce au dat jos cablurile din centrul civic din Brașov parcă s-a deschis vederea către Tîmpa; era cu totul altă atmosferă, alt aer.
  Gg oricine susține netcity :)

  00
 3. Oricum dau cu buza masinii de borudi, indiferent de inaltime…

  00
 4. Faza cu bordurile e foarte buna, eu astept asta si in Bucuresti, prin centru cel putin. Astfel, trotuarele ar reveni pietonilor si pistelor de biciclete (pana se rezolva si alea).
  Parcarea nu se face pe trotuar, ci in zone amenajate. Atat timp cat toti pot parca pe unde vor ei, gratis, nici industria parcarilor nu se poate dezvolta, iar Politia nu are resurse sa dea amenzi/ blocheze roti/ ridice masini de peste tot, ca e lenesi.
  Deci da, borduri, garduri, piloni, etc, si romanii vor invata de nevoie sa circule, sa nu intoarca pe linie continua, sa nu mearga pe linia de tramvai, etc. Exact ca in ranch-urile americane, unde vitele sunt ingradite pe culoare inguste..

  00
 5. În București în unele zone este ca la proști. S-a asfaltat de maxim un an trotoarul și în dulcele stil clasic lumea se apucă de reparat țevi și netcity fix după, așa că vax.

  Zoso, mai e o chestie, degeaba îți pune un singur covor asfaltic dacă e în valuri și la orice ploaie băltește. Ai fost afară, ai văzut poate că pe ploaie acolo nu te faci pe pantofi de zici că ai fost pe șantier ca la noi.

  00
 6. Mai nasol o sa fie cand o sa trebuiasca sa se intervina la unul din cablurile ingropate. Zbang-pang or sa sparga iar asfaltul ala unitar.

  00
 7. @gepa: Esti ipocrit, care zone amenajate ? Unde parchez eu in Brasov intr-o parte a soselei e parcare amenajata iar in cealalta parte ne certam 30 insi pentru ca nu ne ajung locurile de pe trotuar. Imi spui si mie daca aia 30 care aladata parcam pe trotuar nu vom mai putea face asta intr-o zi, unde parcam noi masinile ?

  Cui pana mea ii trebuie trotuare de 3 metrii pe stradute laturalnice ? 1 metru e suficient, ala sa fie exclusiv destinat pietonilor, restul parcare amenajata.

  00
 8. @Florin: Nu e nimeni ipocrit. @gepa a specificat clar „Atat timp cat toti pot parca pe unde vor ei, gratis, nici industria parcarilor nu se poate dezvolta”. Si ii dau dreptate 100%. E o parcare noua cu plata facuta, unde era o data Autogara Militari (Ma rog, jumatate din ea). E de vreun an, doi…si e ocupata in proportie de 70% de locatarii blocurilor din zona…si asta pentru ca au primit discount foarte mare pentru ca stateau in imprejurimi. Altfel, rar sa vina cate o masina din afara pentru 3-4 ore sa parcheze o masina acolo. De ce? Pentru ca e mai usor si gratis s-o parchezi pe un trotuar si sa nu mai treaca nici un pieton pe acolo. Ia sa vezi cand n-o sa mai poata sa parcheze pe trotuare, ce o sa intre lumea sa dea 5 lei sa parcheze acolo, decat pe strada sa-si ia amenda/chei pe usi/random.

  Si da, „Exact ca in ranch-urile americane, unde vitele sunt ingradite pe culoare inguste.”!!!!!!!!!!

  00
 9. Lol, sa vezi ce o sa mai pice internet-ul prin Bucuresti :)

  00
 10. @zoso: pe-aia cu Uniunea Europeana ai bagat-o total gratuit. Netcity nu are absolut nici o legatura cu UE, ci cu UTI.
  oprescu nu depoziteaza cablurile acolo (ocupand o parcare intreaga dintr-un oras extrem de aglomerat) pentru ca il forteaza cineva sa o faca ci pentru ca a taiat o mare parte din cabluri ilegal, obligand operatorii sa isi mute sarmele in subteran inainte ca infrastructura Netcity sa fie operationala (vezi scandalul de la Piata Romana).

  00
 11. @zoso: nu e o sursa credibila :) Am studiat (de mai multe ori) toata legislatia europeana referitoare la telecom si urbanism si nu exista prevederi legate de „ingroparea” cablurilor. Chestia asta cu „ne obliga UE” este un bau-bau pe care il folosesc politicienii de la noi.
  Nu ma intelege gresit, sunt intru totul de-acord cu necesitatea mutarii infrastructurii in subteran, ma dezgusta doar jocurile murdare si ieftine ale celor implicati in fenomen.
  Daca vrei sa te distrezi incearca sa afli cum se numeste actualul director de infrastructura din PMB si ce-a facut el pana acum :)

  00
 12. @ipo
  Nu trebuie sa sparga nimic, retelele subterane sunt la fel de usor de folosit ca si cele aeriene. Sau greu, for that matter

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube