blogoAutor:
valimarți, 14 septembrie 2010, 18:30 4424 51
Ce pana mea e ala nectar de gutui? Ca tot vad reclama la TV si nu imi dau seama ce gust are si cum se obtine nectarul ala, ca gutuia, saraca, nu prea are suc.
„Jmecheria” este sa iti vanda o eticheta frumoasa, buna sa faci impresie cu ea atunci cand o asezi langa tine.
In rest, datorita crizei mondiale si a lenei instalata in livezi, in scurt timp o sa vedem si suc cu pulpa de scoarta de bambus. La cat de bine suna, nu poate sa fie rau!
Aqua chiorensis cu aroma de gutui. La mine in cartier se asteapta nectarul de mici si nectarul de shaorma. Adica aqua chiorensis cu aroma de mici, respectiv shaorma.
00
NOU
#8
Icegrim
mda, din gutui doar la blender si cu adaos de apa ar iesi ceva ce s-ar putea numi cu indulgenta nectar….
@manole: siteul de pe care ai citit continutul ala de apa te minte. Numai dupa procedura lui Arhi va contine intr-adevar cam 70-80% apa (+suc de omusor). Gutuia este fibroasa ca naiba! Nu se compara cu para malaiata in gura lu’ natafleata!
00
NOU
#12
Cata
Daca fierbi gutuia cu apa si zahar, iti iese sirop de gutui. Mai departe, cum se face acest „nectar”, e treaba vrajitorilor din fabrici
Exista nectar de gutui, dar nu stiu in ce masura este prezent in acel suc.
Personal nu am incercat niciodata, sa imi pot da cu parerea despre gust.
00
NOU
#14
vizy
Se face de ras gutuia in fata a 20 de muncitori. Cand plange de rusine, se stoarce!!! Sau se imbraca gutuia in echipament stelist si se lasa in galeria lui Dinamo!!!
@arhi:
in ciubar nu sta la fermentat ci la fermecat…
00
NOU
#19
disneyland
@culaie: Gigele, orice fruct are peste 90% apa. 70% apa contin alimente relativ uscate, cum ar fi painea.
@zoso: Nectarul de gutui se face ca orice alt nectar, fierband fructul ras cu zahar. Nu este „suc natural de gutui” sau „suc de gutui cu pulpa”. Este nectar.
00
NOU
#20
culaie
@Tibi. Sursa ta mananca bors si prezinta un mic retard cerebral.
Aduna tu zaharul, carbohidratii si apa din sursa pe care o citezi si o sa vezi ca trece de 100g!!! (lista aia e valabila pt 100 grame de gutuie nu?)
Sau altfel: Vitamina C 25% , ok? Inseamna ca ca daca mai aduni restul vitaminelor si mineralelor ajungi la 40% ocupati, nu? Deci restul (inclusiv apa) sunt sub 60%. Unde mai incape 80% apa?
daca lasi gutuile la fermentat suficient timp…se poate obtine ceva ce se poate numi zamă de gutui…da nectar never ever.
Apropo, ati auzit vreodata de nectar de prune? Uite afacere de viitor..
00
NOU
#34
vali
@Claudiu: da, nectar de prune si nectar de dude.
NOU
#35
Sakura
Nu ştiu ce conţine chestia din comerţ dar, lăsând la o parte miştocăreala ieftină a antevorbitorilor, dacă vrei poţi să storci suc din gutui. Recent m-am confruntat cu nevoie de a stoarce suc din fructe/legume aparent lipsite de conţinut lichid. Rahaturile alea de storcătoare centrifugale nici pentru mere nu sunt bune, dar mai morcovi sau altele. Asta pe lângă faptul că pulverizează puţinul lichid extras prin aer, ceea ce duce la distrugerea prin oxidare a principalelor ingrediente.
După ceva documentare am găsit soluţia: slow juicers. Sunt un fel de prese de mare putere şi viteză mică. Scot suc din orice (inclusiv vegetale ierboase, plante de grâu, etc), ceea ce rămâne este substanţa solidă de abia umedă, nu zemoasă ca la centrifugale. Dacă bagi arahide în aparat, iese unt de arahide. Mă întreb cum ar fi de încercat asta cu nuci sau alune. Vârful de gamă este Angel Juicer, singurul aparat complet din inox. Pentru cine caută un compromis mai ieftin, cred că cea mai bună alegere este Hurom, un aparat foarte practic şi uşor de curăţat.
00
NOU
#36
BobbyR0
Nu cred ca e nicio problema, daca merge cu vodca, nu? Daca isi face treaba, poate sa fie si nectar de nuci, ca e bine venit!
00
NOU
#37
Unul
Poate prin sud n-o fi asa poplar, dar aici in ardeal se face suc/compot de gutui! Si da, e bun tare! Acum la ce se refera zicand „nectar de gutui” nu stiu, dar cred ca la fruct.
00
NOU
#38
Unul
CULARIE A SCRIS:
@Tibi. Sursa ta mananca bors si prezinta un mic retard cerebral.
Aduna tu zaharul, carbohidratii si apa din sursa pe care o citezi si o sa vezi ca trece de 100g!!! (lista aia e valabila pt 100 grame de gutuie nu?)
Sau altfel: Vitamina C 25% , ok? Inseamna ca ca daca mai aduni restul vitaminelor si mineralelor ajungi la 40% ocupati, nu? Deci restul (inclusiv apa) sunt sub 60%. Unde mai incape 80% apa?
________________________________________________
Daca taceai filozof ramaneai! Vitamina si restul mineralelor trebuie sa fie neaparat „solide”? Pepenele verde e 92% apa 41% vitamine? Cum naiba au avut alea loc de apa? :))
00
NOU
#39
camionagiu
e fruct pentru burgheji. o bati pana lasa zeama, ‘tu-i mortii si ranitii ei
@Unul
am crescut cu gutaiul in curte si toamna pe vremea asta in copilarie toata ziua imi faceau bunicii compot de gutui!
Ce vremuri… acum in loc de compot de gutui imi beau cafeaua si ma gandesc ca la 9 trebuie sa ajung la munca… :))
00
NOU
#41
cata
gutuia ca gutuia da’ sa vedeti sucul de nuci ce fain e .
00
NOU
#42
Tee
Buna ziua,
daca citim ce contine acest nectar vom gasi asa: Contine x% concentrat din suc de fructe sau suc din suc de fructe. Partea a doua e cea mai tare. :))
O zi placuta!
00
NOU
#43
raducanu
gutuie+apa
00
NOU
#44
cyp
nu cred ca ar putea iesi nectar de gutuie . gutuia nu e moale. de compot stiu, de gem stiu … o fi vreo combinatie intre cele doua? e singura posibilitate plauzibila…
00
NOU
#45
Sakura
@cyp: Nu trebuie sa fie moale că doar nu-l storci cu mâna. Foloseşte un slow juicer şi iese suc şi din gutui.
00
NOU
#46
cyp
nu e vorba de suc, e vorba de nectar. nectarul se face din cate stiam din fructe moi si dulci cum ar fi caisa si piersica, nu din gutui. poate nu inteleg eu bine termenul de nectar , dar cred ca implica ca fructul sa contina multa zaharoza. nu e cazul gutuii saraca unde pui zahar cu kilu sa faci o dulceata.
00
NOU
#47
cyp
se pare ca am gresit . nu se specifica de unde apare zaharul/zaharoza din nectar in definitie , deci si un compot de gutui nitel mai dulce poate fi considerat nectar, chiar daca gutuia , repet, nu e dulce ci acrisoara
Sucurile au 100% continut din fructe. De la concentrat, bineinteles. Bauturile racoritoare necarbonantate cu un continut mai mic de 100% ( in general 10% – 30% se numesc si se vand ca nectaruri. Pricipit ?
00
NOU
#49
Luana
Mno, nu-i ca si cum nectarul de portocalemereperevisine e chiar nectar… la 50% continut de fruct si gutuia isi permite sa fie juicy. O sa-l incerc de curiozitate. Nu cred ca poate sa fie mai rau ca sucul de cactus
Faceti asa >> puneti gutuile curatate doar de samburi la fiert ia apa ca si pentru compot cand s-au inmuiat treceti acest compot defapt prin blender obtineti o pasta pe care o puneti din nou la fiert cu putin indulcitor de stevie sau zahar si niste scortisoara adaugati apa ca sa reglati grosimea dati cateva clocote ,luati vasul de pe foc bagati o aspirina la litrul de nectar,bagati in sticle si fierbeti apoi cu sticla 30 de minute ,e super bun!!!! se pot pune si alte fructe si facut combinat!!!
da’ are e-uri.
In laborator se poate obtine si nectar din „piatra seaca”.
„Jmecheria” este sa iti vanda o eticheta frumoasa, buna sa faci impresie cu ea atunci cand o asezi langa tine.
In rest, datorita crizei mondiale si a lenei instalata in livezi, in scurt timp o sa vedem si suc cu pulpa de scoarta de bambus. La cat de bine suna, nu poate sa fie rau!
1.5% gutuie, 98.5% arome „exact naturale”
se mesteca gutuia de catre un grup de virgine, dupa care e scuipata intr-un ciubar, unde sta la fermentat
e ca la struguri, numai ca invers
Aqua chiorensis cu aroma de gutui. La mine in cartier se asteapta nectarul de mici si nectarul de shaorma. Adica aqua chiorensis cu aroma de mici, respectiv shaorma.
mda, din gutui doar la blender si cu adaos de apa ar iesi ceva ce s-ar putea numi cu indulgenta nectar….
cum e „saraca”?
gutuia contine mai multa apa ca noi…70-85 %
Bre, da voi n’ati avut bunici ?
https://www.google.ro/webhp?hl=ro&gws_rd=ssl#hl=ro&source=hp&q=nectar+de+gutui&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=c16b053b6b395c36
https://www.google.ro/webhp?hl=ro&gws_rd=ssl#hl=ro&source=hp&q=quince+nectar&btnG=C%C4%83utare+Google&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=c16b053b6b395c36
@manole: siteul de pe care ai citit continutul ala de apa te minte. Numai dupa procedura lui Arhi va contine intr-adevar cam 70-80% apa (+suc de omusor). Gutuia este fibroasa ca naiba! Nu se compara cu para malaiata in gura lu’ natafleata!
Daca fierbi gutuia cu apa si zahar, iti iese sirop de gutui. Mai departe, cum se face acest „nectar”, e treaba vrajitorilor din fabrici
Exista nectar de gutui, dar nu stiu in ce masura este prezent in acel suc.
Personal nu am incercat niciodata, sa imi pot da cu parerea despre gust.
Se face de ras gutuia in fata a 20 de muncitori. Cand plange de rusine, se stoarce!!! Sau se imbraca gutuia in echipament stelist si se lasa in galeria lui Dinamo!!!
pai se pune gutuie in loc de tarate la bors =)))
are suc destul
Stai jos ca esti prost ( vorba ta )
https://en.wikipedia.org/wiki/Cydonia_oblonga
Nutritional value per 100 g (3.5 oz)
Water 83.8 g
@arhi:
in ciubar nu sta la fermentat ci la fermecat…
@culaie: Gigele, orice fruct are peste 90% apa. 70% apa contin alimente relativ uscate, cum ar fi painea.
@zoso: Nectarul de gutui se face ca orice alt nectar, fierband fructul ras cu zahar. Nu este „suc natural de gutui” sau „suc de gutui cu pulpa”. Este nectar.
@Tibi. Sursa ta mananca bors si prezinta un mic retard cerebral.
Aduna tu zaharul, carbohidratii si apa din sursa pe care o citezi si o sa vezi ca trece de 100g!!! (lista aia e valabila pt 100 grame de gutuie nu?)
Sau altfel: Vitamina C 25% , ok? Inseamna ca ca daca mai aduni restul vitaminelor si mineralelor ajungi la 40% ocupati, nu? Deci restul (inclusiv apa) sunt sub 60%. Unde mai incape 80% apa?
eu stiu ca mama a facut odata nectar din piersici sau ceva de genul…!de avea ceva pulpa… in el sucul acela, era bun iarna!
@culaie – nota 4 – mai citeste o data
lasa ca e apa destula, poate sa fie gutuia uscata ca stafida. :))
@Arhi – virgine care in acelasi timp ruleaza trabucuri intre coapse?
@culaie ai ramas repetent…
Dar banuiesc ca stiti, nu, ca fructele prefera granini?
Fructele adevarate, ma rog, nu gutuile…
Din pulpa dragule! Nectar de pulpe!:))) Ca e mai ieftin decat kilul de pulpe (de pui) de la alimentara! :)))
Desi pulpa gutuii e mai gustoasa!!
sergiu, yes:))
nectar de nuci nu este? sau de muci…
@ siret
asa ceva e ok ?
http://www.facebook.com/costin.staicu#!/photo.php?pid=179655&id=106085849427159&ref=fbx_album
mi l-au bagat pe gat cu 2 kile de santal de portocale rosii. e relativ decent.
daca lasi gutuile la fermentat suficient timp…se poate obtine ceva ce se poate numi zamă de gutui…da nectar never ever.
Apropo, ati auzit vreodata de nectar de prune? Uite afacere de viitor..
@Claudiu: da, nectar de prune si nectar de dude.
Nu ştiu ce conţine chestia din comerţ dar, lăsând la o parte miştocăreala ieftină a antevorbitorilor, dacă vrei poţi să storci suc din gutui. Recent m-am confruntat cu nevoie de a stoarce suc din fructe/legume aparent lipsite de conţinut lichid. Rahaturile alea de storcătoare centrifugale nici pentru mere nu sunt bune, dar mai morcovi sau altele. Asta pe lângă faptul că pulverizează puţinul lichid extras prin aer, ceea ce duce la distrugerea prin oxidare a principalelor ingrediente.
După ceva documentare am găsit soluţia: slow juicers. Sunt un fel de prese de mare putere şi viteză mică. Scot suc din orice (inclusiv vegetale ierboase, plante de grâu, etc), ceea ce rămâne este substanţa solidă de abia umedă, nu zemoasă ca la centrifugale. Dacă bagi arahide în aparat, iese unt de arahide. Mă întreb cum ar fi de încercat asta cu nuci sau alune. Vârful de gamă este Angel Juicer, singurul aparat complet din inox. Pentru cine caută un compromis mai ieftin, cred că cea mai bună alegere este Hurom, un aparat foarte practic şi uşor de curăţat.
Nu cred ca e nicio problema, daca merge cu vodca, nu? Daca isi face treaba, poate sa fie si nectar de nuci, ca e bine venit!
Poate prin sud n-o fi asa poplar, dar aici in ardeal se face suc/compot de gutui! Si da, e bun tare! Acum la ce se refera zicand „nectar de gutui” nu stiu, dar cred ca la fruct.
CULARIE A SCRIS:
@Tibi. Sursa ta mananca bors si prezinta un mic retard cerebral.
Aduna tu zaharul, carbohidratii si apa din sursa pe care o citezi si o sa vezi ca trece de 100g!!! (lista aia e valabila pt 100 grame de gutuie nu?)
Sau altfel: Vitamina C 25% , ok? Inseamna ca ca daca mai aduni restul vitaminelor si mineralelor ajungi la 40% ocupati, nu? Deci restul (inclusiv apa) sunt sub 60%. Unde mai incape 80% apa?
________________________________________________
Daca taceai filozof ramaneai! Vitamina si restul mineralelor trebuie sa fie neaparat „solide”? Pepenele verde e 92% apa 41% vitamine? Cum naiba au avut alea loc de apa? :))
e fruct pentru burgheji. o bati pana lasa zeama, ‘tu-i mortii si ranitii ei
@Unul
am crescut cu gutaiul in curte si toamna pe vremea asta in copilarie toata ziua imi faceau bunicii compot de gutui!
Ce vremuri… acum in loc de compot de gutui imi beau cafeaua si ma gandesc ca la 9 trebuie sa ajung la munca… :))
gutuia ca gutuia da’ sa vedeti sucul de nuci ce fain e .
Buna ziua,
daca citim ce contine acest nectar vom gasi asa: Contine x% concentrat din suc de fructe sau suc din suc de fructe. Partea a doua e cea mai tare. :))
O zi placuta!
gutuie+apa
nu cred ca ar putea iesi nectar de gutuie . gutuia nu e moale. de compot stiu, de gem stiu … o fi vreo combinatie intre cele doua? e singura posibilitate plauzibila…
@cyp: Nu trebuie sa fie moale că doar nu-l storci cu mâna. Foloseşte un slow juicer şi iese suc şi din gutui.
nu e vorba de suc, e vorba de nectar. nectarul se face din cate stiam din fructe moi si dulci cum ar fi caisa si piersica, nu din gutui. poate nu inteleg eu bine termenul de nectar , dar cred ca implica ca fructul sa contina multa zaharoza. nu e cazul gutuii saraca unde pui zahar cu kilu sa faci o dulceata.
se pare ca am gresit . nu se specifica de unde apare zaharul/zaharoza din nectar in definitie , deci si un compot de gutui nitel mai dulce poate fi considerat nectar, chiar daca gutuia , repet, nu e dulce ci acrisoara
sursa: http://www.archeus.ro/lingvistica/CautareDex?query=NECTAR
Sucurile au 100% continut din fructe. De la concentrat, bineinteles. Bauturile racoritoare necarbonantate cu un continut mai mic de 100% ( in general 10% – 30% se numesc si se vand ca nectaruri. Pricipit ?
Mno, nu-i ca si cum nectarul de portocalemereperevisine e chiar nectar… la 50% continut de fruct si gutuia isi permite sa fie juicy. O sa-l incerc de curiozitate. Nu cred ca poate sa fie mai rau ca sucul de cactus
Gutuia are suc, nu stiu despre ce vorbesti tu!
Faceti asa >> puneti gutuile curatate doar de samburi la fiert ia apa ca si pentru compot cand s-au inmuiat treceti acest compot defapt prin blender obtineti o pasta pe care o puneti din nou la fiert cu putin indulcitor de stevie sau zahar si niste scortisoara adaugati apa ca sa reglati grosimea dati cateva clocote ,luati vasul de pe foc bagati o aspirina la litrul de nectar,bagati in sticle si fierbeti apoi cu sticla 30 de minute ,e super bun!!!! se pot pune si alte fructe si facut combinat!!!