Necesitatea unui aragaz sau a unei mașini de spălat

Acum niște ani mă fascina un pic industria asta de white goods (așa se numește în termeni tehnici), am citit niște studii, pusesem mâna pe niște cifre de vânzări, mi se părea fascinant cum toate știrile se concentrau pe televizoare și telefoane, și în timpul ăsta retailerii vindeau aragazuri, frigidere și mașini de spălat pe bandă rulantă.

Și asta voiam să vă întreb.

Mă uit pe stradă și văd foarte multă lume în negru, pentru că ține la murdărie. Văd adulți și copii zi de zi în negru, nu-mi dau seama dacă în aceleași haine, dar sper că le schimbă, măcar de la miros. Dar pantalonii negrii pot fi purtați 2-3 luni fără probleme, probabil.

Frigiderul e indispensabil, mai ales pentru viitor, când vom ține în el tricourile pe care le vom purta vara.

Aragazul e iar un mister. Se comandă mult, se gătește rapid, un aragaz rezistă 10 ani la utilizare rezonabilă, dar tot mi se pare că se cumpără destul de multe. Știu că se duc la țară și se cresc găinile sau se toacă ceapă pe ele, dar totuși…

Voi cât de des le schimbați?

gatit-mancare-aragaz

Image by Freepik

(articol sponsorizat)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

71 comentarii

  1. Cica in perioada asta fabricutele care fac piese pentru Beko (Arctic) baga ore suplimentare…

    Eu mi-am luat niste chestii mai de doamne ajuta… in perioada de soldari prevazuta de lege 1/3 din pretul de lista acum vreo 10 ani. Sunt ca noi. Probabil la vara, daca nu emigrez, demolez bucataria.

    Indecis. Tu ce zici?1614
    • 80% din producția fabricilor Arctic din România nu rămâne în țară.

      10
    • nicio soldare din lumea asta n-o să vândă vreodată retail 1/3 din prețul de listă.
      Ah, dacă la fel și acum, produsul de 2000 de lei a fost vândut cu 1500 REDUS DE LA 4500, da.
      în rest această precizare e menită doar să-i facă proști pe ceilalți și să arate ce ”dăștept” ești tu.
      în realitate oricine a lucrat vreodată în retail, sub orice formă, știe că nu vinzi nimic la 1/3 din prețul real de listare nici dacă mori cu el în magazin și magazinul rămâne acolo până apar iar dinozaurii.
      dacă prin absurd ai avea dovezi concrete, gen facturi + poze cu prețul de listare, ar trebui investigat dacă nu erau rebuturi, refurbishate și tot așa, în cel mai optimist caz.

      10
    • @vasilica ai dreptate

      00
  2. NOU
    #5

    „Voi cât de des le schimbați?” cand se strica, as putea sa le repar, da stiu, dar nu am chef sa tratez cu „Gigi mesteru” care pentru o reparatie de plita electrica/masina de spalat imi cere 500-700 de lei… ok, boss, lasa ca o iau nou-noutza cu 800-1400 de lei si 24 luni garantie

    Comentariu apreciat.682
    • Dap, same here! Daca reparatia depaseste 30-40% din valoarea unui produs nou (si produsul vechi e deja iesit din garantie), prefer sa cumpar produsul nou, ca are si garantie.

      Comentariu apreciat.391
    • Ah, și am mai observat o chestie (nu știu daca e planned obsolence sau altceva): dacă pe manual scrie că garanția e de 5 ani, produsul se va strica dupa 5 ani și 1 lună. :D
      Mi s-a întâmplat de prea multe ori. Coincidență? Nu cred! :D

      Comentariu apreciat.5216
    • @George, poti sa ne spui la ce produse ai patit aceasta situatie cu „planned obsolence”?
      Ar fi bine de stiu ce branduri trebuie evitate.

      82
    • Zici ca au cronometru de garantie. Am cumparat frigider de aproape 3000lei, 5 ani garantie. La 5 ani si 2 luni nu mai racea..reparat cu 300lei, cica are un por si pierde freon dar practic e ireparabil. Totusi merge cam 2 ani cu o incarcare

      162
    • @Andrei G

      Am pățit asta la un televizor Samsung exact când s-au terminat garanția. La reparat, electronistul mi-a spus că i aduc multe Samsung și Philips cu aceeași problema că se strica când se duce garanția

      141
    • @AndreiG: Siemens, aspirator din ăla monstru, cu spălare cu detergent/clătire/uscare. Garanție 24 de luni, mort motorul principal la 25, cost 80% din unul nou. Am trecut pe Karcher.
      Samsung, tv, 24 garanție, 28 mort. Am trecut pe ieftinache de la emagi, parcă Vortex. Unul dintre ele e pe știri, snooker, ski alpin și documentare cam 16h/zi. N-are nici pe dracu’, merge de 5 ani.
      Mouse Microsoft și Logitech, de birou, 5 butoane. Mor pe capete in sub 2 ani. Trecut pe nu știu ce ieftinăciune de la ciainizi. Super.
      Bosch, mașină de spălat. 24 ouni, la 30 gata. Cost foarte apropiat de una nouă, termen… la vară, în 15. Trecut pe îndesat, are 7-8 ani.

      193
    • Am un tv Samsung de vreo 12 ani, merge încă. Diagonala 80 doar, dar suficient.

      112
  3. Le schimb cand ma mut sau cand crapa.

    Se cumpara multe ca romanii au multe proprietati, se stie ca cele mai bune investitii sunt imobiliarele date in chirie.

    Comentariu apreciat.633
  4. Eu trăiesc intr-o tara unde se mizează de mult timp pe electric, asa ca nu ai gaz in casa, deci nici aragaz…

    Indecis. Tu ce zici?2910
    • @Mihai, pai ar trebui sa aveti aragaze pe electricitate o gramada atunci…

      64
    • Nu știu unde ești tu, noi suntem în Franța și rar auzi pe cineva că are tras gaz.
      Dar surpriza, foarte multa lume folosește buteliile. Printre care lume, mă număr și eu fiindcă nu suport să gătesc la cuptor electric și nici la plite cu inducție sau alte rahaturi de genul.

      413
    • @Ioana: hai să-ți bag îndoiala în suflet, ca să te oftici: știai că gătitul la o plită cu inducție NU murdareste/înnegrește oala deloc, că rămâne la exterior ca nouă?

      73
    • wow. Sa existe cuptorul electric si tu sa folosesti pe gaz. Asta talent!
      la plita mai e cum mai e…dar cuptorul?

      42
    • fain la cuptorul pe gaz, reglezi temperatura deschizând ușa din când în când.

      20
  5. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 5580
  6. Din ce am observat eu la parinti la tara e ca se schimba cam la 10 ani sau atunci cand se strica si nu merita reparatia (iar asta e tot dupa multi ani). Alte oportunitati de cumparare sunt cand muta din alea vechi prin bucatarii de vara si atunci „iau ceva mai bun” in casa. Eu personal sunt nou in ale intretinutului unei case, iar singurul gand pentru schimbat aragazul e pentru ca l-am luat pe gaz, ochiurile s-au decolorat in timp, trebuie sa frec la ele pana-mi ies ochii si am zgariat gratarul de fonta. As schimba pe inductie — arata mai bine, se curata mai usor si cica gazul ars in casa nu-i cel mai bun pt sanatate. In rest, nu intentionez sa schimb decat daca incep sa se strice prea des.

    99
    • Vezi ca o plita cu inductie are cam 7.4kW putere, adica vreo 32A si un cuptor vreo 3.4kW, adica vreo 16A. Verifica inainte daca instalatia electrica suporta (o sa ai nevoie de circuite dedicate) si daca nu depasesti ATR-ul.

      Comentariu apreciat.281
    • Vezi ca sunt si plite pe 3.4 KW 16A, am eu. Si fierbe apa de o ia dracii.Tot e sa nu sari de 2 ochiuri ca incepe si imparte puterea. Da cat de des gatesti ca un turbat?

      Si da trebuie circuit dedicat la amandoua. Dar comfortul, faptul ca nu trebuie sa freci la ele de le iau dracii, solutiile de curatat pe care le eviti. Dumnezeule mare.

      Dai cu laveta si s-a sters tot. Ma fac in el de gaz

      Indecis. Tu ce zici?1218
    • @zidanne lasa ca il anunta operatorul de distributie ca se arde mancarea in cuptor prin decuplarea din contor la depasirea puterii semnate. Asta daca nu sta intr-un complex nou si are un C20 pe casa scarii.

      32
    • @cineva daca e un C20… e naspa. Am vazut si C16. La 2 cam, nu garsoniera ;))
      Vezi ca, mai nou, echipamentele de masura si protectie trebuie montate afara aka la intrare ;)

      22
    • @ionutalt eu i-am zis omului sa bage un ochi inainte sa marce banu.

      Cat despre gatit… gatesc zilnic. Si nu, nu fac doar oua fierte.
      De cele mai multe ori am doua ochiuri ocupate plus cuptor.
      In timpul asta masina de spalat rufe baga un ciclu si, de multe ori, bag si o tura la masina de spalat vase.
      Colega de apartament, cam tot pe atunci, isi pregateste hainele pentru ziua urmatoare (un fier de calcat decent trece de 10A).
      Daca mai pornesc si 2-3 aere de 12kBTU… depasesc bine ATR-ul.

      39
    • @zidanne: 7.4kW putere are cand este conectata la trifazic.

      Aceeasi plita merge si pe 220v, puterea scade la jumatate, se pune un sunt (‘shunt’ ca nu am diacritice, o bucata de metal ce conecteaza mai multe faze), e prevazut in cutie si se specifica in manual.
      Din experienta, pe 220v, la 3.4kW rupe, apa fierbe extrem de repede, mai repede ca in cana electrica (electrolux)

      24
    • @Zizou, absolut, sa verifice omul, eu doar ziceam de comfort. M-am saturat sa frec la ochiurile alea. Da-le in ma-sa. Si la noi se gateste industrial. Am doi juniori si trebuie sa-i hranim.

      Stii cat de usor e sa-i tragi o laveta si ai terminat treaba? Vis

      Stateam cu solutii de curatat, frecam cu periuta, bai cu periuta…da-o doamne iarta-ma.

      20
  7. Daca se strica ceva la ele, le repar sau platesc pe cineva sa le repare. Daca nu merita reparate, abia atunci iau altele.
    Dar eu am 40+, deci am crescut cu: nu arunca, nu cheltui, economiseste, etc.
    aragazul 13ani- mai merge, desi i-a cam venit timpul
    masina de spalat 6 ani- astea se strica cel mai des
    frigiderul 15- posibil nemuritor.

    Comentariu apreciat.450
  8. Românii cumpără mânați de mirajul reducerilor iar pe cele vechi le duc pe la rudele mai nevoiașe.

    Comentariu apreciat.321
  9. Eu mi-am luat toate electrocasnicele noi acum vreo 8 ani. Marci si modele mid-range(Whirlpool, Hotpoint , Electrolux, Beko, Bosch), in general luate dupa combinatia de caracteristici dorite, dar si dupa pret. .
    A cedat hota anul asta, am reparat-o (150 lei vs. hota noua + deranj in bucatarie ca e incorporabila). Masina de spalat face figuri, s-a uitat un mester la ea, a ridicat din umeri si mi-a recomandat ceva solutie de curatare si o resoftare. Am ridicat si eu din umeri, mai trag de ea, probabil va trebui schimbata in curand daca cedeaza de tot.
    Deci cred ca ma incadrez in „durata medie de viata 10 ani”. Tot ce sper e sa nu inceapa sa cedeze toate odata.

    Comentariu apreciat.281
    • am o masina de spalat vase la care a inceput sa pice plasticul (se caseaza), are vreo 12 ani cred… inca merge, veche, de-aia cu butoane fizice, nu cu soft si alte partz-uri.

      110
    • Am un tov are un AEG de 22 de ani. Merge foarte bine merci, n-a trecut prin nici o reparatie majora. AEG am luat si eu, desi m-a usturat un picut la buzunar. E mai sus o categorie. (In speranta ca nu stau sa o schimb la 10 ani, nu-mi plac schimbarile)

      31
    • Beko so Hotpoint sint gunoaie. Turcaletii au „inventat” sudura cuprului direct pe aluminiu si in timp de cîțiva ani face electrocoroziune, pierzi freonul si se duce compresorul. Reparatia e cam trei sferturi din unul nou.

      31
  10. Sa știi ca în top vanzari la un mare retailer din RO este categoria de Albe, aka White goods. De fapt se bate cu alta categorie cu vanzari mari – Comunicatii.
    Personal? Când se strica ma interesez cât costa reparația. Dacă reparația nu rentează- altul… Am ținut o mașină de spălat 15 ani doar cu o reparație de 200 lei la vremea aia. Acum 6 ani are următoarea. Frigiderul 18 ani cu o reparație și multe mutări… Anul trecut l-am dat la schimb cu o combina 😁

    70
  11. Cam la 5-6 ani le schimb.

    29
  12. Electrocasnicele astea mari le schimbam cand se strica definitiv (nu se poate repara sau costul reparației este aproape de unul nou).
    In ultimii 25 de ani am cumparat in famile 2 frigidere, 1 plita si 2 cuptoare.
    Amuzant a fost cand am schimbat cuptorul pentru ca am spart gemul de sticla si a fost mai ieftin sa cumpar un cuptor nou decat sa schimb geamul.

    170
  13. Prima masina de spalat, un Zanussi a crapat in garantie dupa 1 an si jumatate. Stornat banii platiti pe ea, luat alt model tot Zanussi. A mers 12 ani si inca mai mergea, dar am schimbat-o cu una Indesit de capacitate mai mare si ceva mai economica.

    Frigiderul – un Arctic luat in 2006, functioneaza si acum si e in stare estetica foarte buna. O sa il schimb la anul, cu unul mai mare, la mutarea intr-un alt apartament.

    Aragazul – luat in 2010 un Arctic, inlocuit in 2020 cu unul Whirlpool mixt (ochiuri pe gaz, cuptor electric).
    Va fi schimbat la anul, cu o combinatie de plita+cuptor, ca sa dea bine intr-o bucatarie noua.

    54
  14. Cand se strica. Si cele din gama de jos se strica duc 5-7 ani. Apoi reparatia devine prea scumpa.
    La masina de spalat se arde o placa, un senzor de 150, te gandesti ca mai vine si alta, poate sunt semne si nu mai merita.
    La frigider incepe sa scape agent de racire si mesterul iti spune ca circuitul e facut pe aluminiu si nu poate fie etansat. E doar un por dar nu exista solutie .. si iti iei altul, asta il dai la rabla sau la fier vechi… altfel probabil ar mai duce 5 ani

    61
  15. Când se dezmembreaza și nu mai stau la un loc piesele componente deși le-am legat solid cu o sârmă.

    241
  16. Niciodata. Cumpar mai scump, mai high end, si in principiu nu se strica. Sau daca se strica vine echipa de la garantie si schimba o piesa.
    Dar niciodata nu mi-am zis din senin: „hai sa schimb electrocasnica asta”

    184
  17. In septembrie 2020 am cumparat tot (apartament nou).
    In aprilie, anul asta, s-a stricat uscatorul (Candy, a crapat metalul cuvei). Cum a iesit din garantie de cateva luni am cumparat unul nou. Tot de la Candy, ca e singura companie care fabrica uscatoare slim. Mai cumparasem un uscator, tot candy dar nu era slim, acum 7 ani si ala duduie in continuare la o familie cu un copil.
    Anul trecut se stricase masina de spalat Arctic (ceva component electric). Era in garantie, am chemat meseriasul, merge bine. Deocamdata. Fabricata in Romania.
    Am un fierbator Magitec de 10 ani caruia i s-a stricat temporizarea (nu se inchide cand a fiert apa). Sotul insista sa cumparam unul nou, dar a capatat valoare sentimentala ca m-a trecut prin atatea intreruperi de apa calda cand locuiam in garsoniera si nu imi ajungea apa din boilerul de 30 de litri. Cred ca a venit timpul sa-l pensionez…

    70
  18. Cand costurile reparatiei depasesc 50% din valoarea produsului nou sau reparatiile apar prea des si in momente nepotritive. Sau cand se decide in familie ca ne trebuie ceva mai bun – si de obicei daca electrocasnicul de inlocuit e in stare buna, se doneaza.
    Masina de spalat are doar 2 plastice schimbate si pompa de evacuare in 12 ani. Si-a dat ochii peste cap nenea care a reparat-o ca “vai dar o folositi”- in 10 ani cat avea atunci ani da, wow, era muncita.

    Uscatorul deja merge pe risc propriu – a avut 3 reparatii maricele, suspectez ca primul reparator nu a stiut exact ce sa faca si de aia abia la a 3a sedinta cu alt meserias s-a gasit solutia. E de clasa B asa ca fara regret cand o sa moara, o sa fie dat la “Rabla”. A fost cumparat acum 7 ani si din calculele initiale, diferenta de pret la energia consumata vs pretul de achizitie (clasa A vs B) s-ar fi amortizat. Probabil ca s-a amortizat mai de mult, pornisem de la ipoteza ca il folosim de 2 ori/saptamana nu “dupa fiecare masina” iar preturile la curentul electric erau mai mici (piata reglementata… ce vremuri)

    30
  19. Am o masina de spalat Indesit din 1999. Inca spala.

    Vanzarile mari de “white goods” trebuie corelate si cu vanzarile de apartamente/case din ultimii ani.

    121
  20. Toate blocurile din porumb au in casa un frigider, un aragaz, o clima si o plita inutila(nu are rost sa pui ceva ieftin ca nu face nimic). Apoi la 10 ani cam trebuie schimbate ca se imbacsesc, se strica, consuma mult, etc. La tara o lada frigorifica este indispensabila: tine de la porci la pui si orice tai de prin curte, fructe, legume… nu poti sa le manci toate cand le „produci”.

    91
  21. Am o masina de spalat vase, Bosch, seria 4, care a venit stricata deja. Nu mai era in perioada in care o puteam da inapoi, dar in garantie. Am reparat-o. Dupa ce am iesit din perioada de garantie, a inceput sa dea rateuri. Adica, urme de ceai si cafea ramase pe cani, urme de ulei lasate pe farfurii. O mazga ramasa pe vase, si, dupa 15 min de uscare, scot vasele ude si cu urme de detergent. Are 3 ani, dar, la anul o schimb, pt ca nu sunt multumita. O dau la Rabla, pt ca nu pot pacali pe cineva cu ea.

    20
    • Incearca sa speli filtrele de evacuare si bratele masinii, e posibil de acolo sa fie problema. Noi curatam filtrele dupa fiecare spalare (dureaza 2 minute) si cam la cateva saptamani baga un ciclu de auto clean cu detergent special.
      Pastilele /detergentul cu care speli si programul ales pot face diferenta intre “vase curate” si “ehhh”. Ala “eco” mi se pare ca nu le scoate bine daca au pete mai dubioase sau mai vechi

      20
  22. Pantalonii negri poti sa-i speli la 2-3 luni cu conditia sa te speli tu. Daca te speli rar, prind miros de boschetar.
    Da mah, testat pe mine.

    140
  23. In 22 de ani am ajuns la al treilea frigider, a treia mașină de spălat si al doilea aragaz.

    21
  24. Schimbam cam la 5 ani. Pe cele vechi le donam. Chiar și în București, am găsit mereu familii care sa aibă nevoie de o mașină de spălat, frigider, aragaz, etc.

    Acum stau în chirie. Aici se schimba când se strica. Poate fi după un an, poate fi după zece. E acoperit de asigurare.

    26
  25. NOU
    #61

    scrii de foame articole…..suntem rumani, le schimbam cand se strica !

    47
  26. Cuptor, plita, hota Franke, masina vase & frigider Ariston toate de 16 ani. Alea Franke merg unse si azi fara nicio reparatie. Frigiderul a avut o problema abia anul trecut, reparat 800 lei, merge bine acum. Masina spalat vase a cedat acum 2 ani, am reparat de 2 ori pana la urma, anul trecut, am inlocuit cu Bosch.
    Masina spalat rufe Ariston Aqualtis tot 16 ani, reparata 1 data in perioada asta si apoi inlocuita anul trecut cu ceva Samsung.

    O treaba pare clara. Azi nu se mai fac produse „sa te tina o viata” ca acum 15-20 ani. Apoi clasa energetica se va mai tot schimba. Nu chiar ca normele de poluare la auto, dar principiul e acelasi (aici, pe eficienta). Vrei totusi produse de eficienta energetica mare ca, desi le schimbi mult mai des macar consuma mai putin.
    Am inlocuit un A/C LG Artcool de 12000btu din 2006 cu un Gree de 18000btu din 2022 si consumul de curent lunar pe vara a scazut cu 15-18%. Mai am sa schimb unul de 21000btu cu unul de 24000btu sa mai reduc un 20-25%.

    Depinzand de produs si intensitatea utilizarii cred ca plita/aragaz/hota (nu e ‘alb’ dar si A/Cul) merg schimbate la 8-10 ani, iar frigider/masini de spalat la 5-8 ani.

    02
    • Treaba cu clasa energetica este cacacioasa, pentru ca uneori disimulează o scădere de putere sau alte artificii care scad utilitatea produsului. Într-un fel curata mașina de spălat vase cu program de 70 de grade, și în alt fel la așa zisul ECO pe 30 de grade. Sunt multe jeguri deghizate ca ”ECO”, dacă vrei sa cureți bine pui un detergent mai tare dar oare este ala ECO atunci când ajunge în mediu ?

      40
    • De curiozitate, stai la apartament sau la casa ? Nu de alta, dar un aer de 24000 iti raceste lejer 50+ mp2 (incaperea inalta de 3 m) . De exemplu la o sufragerie de bloc, de 20 mp2 (inaltime de 2.3 M) e de ajuns unul de 9000 BTU.
      Daca vrei sa faci economie, dimensioneaza cum trebuie capacitatea lor :)

      10
  27. Când pica tabla de pe ele.

    70
  28. schimb orice doar cand se strica. clar, am 40+ si nu ma uit la influentzari. :) dar of-ul meu cel mare e ca toate se strica muuult mai repede ca acum 20 de ani. frigiderul si aragazul le am din 2008. 15 ani si inca merg ceas, sunt din generatia in care se faceau pe viata. masina de spalat si cea de uscat mi s-au stricat prin ianuarie si le aveam din 2006. cele pe care le-am luat de nici un an, incep sa dea semne de oboseala, iar vanzatorul chiar mi-a garantat ca astea nu or sa ma mai tina ca celalalte. zicea: „cum adica dom’ne sa te tina 17 ani? pai noi dam faliment” … nici n-am masina de spalat vase. facem cu randul. :P oricum, nu le poti pune murdare nici in masina de spalat, tot trebuie sa cureti ce-i mai gros, asa ca numai bine le spal pana curat.

    81
  29. habar n-am, n-am suficienți ani de gestionat o casă, dar:
    – am cumpărat apartamentul cu tot cu electrocasnice: aragaz, hotă, frigider, mașină de spălat. habar n-am de când le avea fostul proprietar.
    frigiderul a leșinat cu ocazia renovării. meșterul a zis că a mai fost reparat și reparația costa cca 60% din unul nou. am luat unul nou. 13 ani mai târziu funcționează ceas.
    hota a leșinat după 6 ani. am schimbat-o și pe ea și pe aragaz, că am renovat bucătăria și aveam chef de chestii noi. aragazul încă funcționa și l-am donat.
    mașina de spălat a leșinat după 9 ani de folosit intens și 1 de folosit de 3-4 ori pe an. încă n-am luat una nouă că nu mai stau acolo. iau când o să închiriez.

    am un mini-roboțel/tocător/choper platinium de mai bine de 15 ani. s-a cam îngălbenit plasticul și parcă m-am plictisit de el, dar funcționează impecabil și are o dimensiunea care-mi place, așa că nu mă pot decide să-l schimb.
    la fel cântarul electronic, o chestie de la ikea. 15+ ani. încă funcționează.

    ai mei au luat o mașină de spălat automată, am uitat marca, pe la mijlocul anilor ’90, făcută în nemția, pt nemți, în primele 5 mașini automate ajunse la mine în oraș. a crăpat definitiv acum 1 an sau 2.
    epilatorul maică-mi are 25 de ani. încă îl folosește.

    50
  30. Le-aș schimba, probabil la minim 8 ani (pe motiv sa nu mă lase pe neașteptate), dar îmi amintesc de chinul urcării lor la etaj de ultimă oară, și îmi cam trece. Aș fi limitat în a lua de la singurii ce se laudă cu „până la ușă”.

    60
  31. La mama acasă a fost un frigider până s-a stricat, vreo 20 de ani. Au trecut 20 acum de când s-a schimbat atunci. Cel vechi s-a reparat și dus la țară, unde când s-a stricat iar (peste mult mai puțini ani) s-a dat la niște persoane care colectau.

    Mașina de spălat rufe tot cam așa. La asta s-a insistat cu reparațiile vreo 2 ani până când și nenea care a venit ne-a recomandat să luăm una mai nouă, că țin totuși mai bine. Au trecut 15 ani de când e cea nouă.

    Aragazul tot cam așa la maică-mea, cam la 20 de ani l-a schimbat, acum a făcut iar 20, dar nu e așa obosit cel de acum.

    La mine acasă le am pe toate de când m-am mutat aici, deci de vreo 8 ani. Nu am absolut nici o nemulțumire cu ele și nu le schimb în următorii 10 ani dacă nu pățesc vreo nasoală.

    Sunt destul de nemulțumită însă de centrală, asta a venit cu apartamentul și nu m-am gândit atunci să negociez să punem alta. Ăsteia îi fac voodoo să se strice și să iau alta.

    20
  32. eu am un cuptor cu microunde moulinex din anul 2000, pe care il folosesc zilnic.

    10
  33. Eu vreau să schimb aragazul. Îl am de 15 ani.
    La țară, l-am schimbat acum doi ani. Era un aragaz care avea 20 de ani.

    10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube