Ne-am gândit noi la ceva, dar nu prea departe

sfidatoare Deci, avem ideea asta despre cum să falimentăm băncile: într-o zi, ne retragem toţi banii din ele şi pac, băncile se prăbuşesc. Îl luam pe Cantona să spună asta şi gata, succes asigurat.

Hai să ne jucăm cu ideea şi să admitem că va da rezultate şi că bancile vor da faliment pentru că nu vor mai avea bani. Ce fac cu banii? Chiar vreau să ştie vecinul de vizavi că am nişte mii de dolari la saltea? Ce fac cu banii? Îi voi ţine mereu la saltea? Cum plătesc pentru servicii internaţionale? Cum primesc şi trimit bani?

Băncile trebuie penalizate pentru mizeriile făcute şi da, multe merită închise, dar hai să avem ceva mai bun de pus în loc înainte să le dăm jos.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. Cel mai mult ma enerveaza ca pe noi ne frig rau de tot. Macar sa fi pastrat o oarecare legatura cu dobanzile din vestul Europei. Cel putin pentru cei care platesc la timp.

    00
  2. Simpatica idee, din gama ”dam toti un leu pe zi si eradicam foametea si saracia”. Defularile de gen sunt simpatice, dar usor periculoase.

    Ok, ne retragem toti banii din banca si banca ramane fara bani. De unde i-ar putea obtine ? De la cei care au credite la banca si datoreaza sume enorme, de la persoane fizice si IMM-uri. De undeva trebuie recuperate sumele….

    Scopul final al initiativei ar fi infiintarea unei ”Banci a Cetatenilor” care sa fie cumva ferita de intemperiile pietei economice. Sunt complet de acord, dar sa terminam intai de construit masina de produs fericire…

    00
  3. nu ca as fi de acord cu ideea, dar poti sa tii banii la saltea 1 luna, si apoi il bagi intr-un sistem fiscal in care bancile si-au invatat lectia.
    poti supravietui cu banii la salea 1 luna, bancile o sa aiba mari probleme fara.

    00
  4. Cum plătesc pentru servicii internaţionale? Cum primesc şi trimit bani?

    W.U.

    Si daca ai cateva Mii de dolari/euro, te duci frumos la BNR si cumperi cateva uncii de aur, si il tii tot la ei, nu e nevoie sa vii cu caramizile in sacosa. Asta in cazul in care nu vreti sa falimentati si BNR-ul :))) La aur ai o siguranta dovedita in timp : nu scade niciodata. Poate stagna o perioada scurta de timp, dupa care urca. Repet, e valabil pt aurul sub forma de uncie care se gaseste la BNR ( si nu numai ). Nu zic de aurul sub forma de bijuterii, pentru ca acolo nu ti-l cumpara decat amanetul sau persoanele fizice private. Ambele parti vor dori sa te traga in caramida.

    00
  5. Eu stiam ca W.U. e un sistem independent de banci.

    ps@ Sa stii ca n-am. La mine nu apuca sa se stranga si nici nu colectez maculatura pentru alta viata, lafel de nesigura ( ca sa citez asa de dimineata din Parazitii )

    00
  6. oh da, hai sa stricam depozitele ca asa i s-a sculat unuia

    00
  7. partea si mai amuzanta e ca in data de … de la prima ora, toti cei care vor iesi dintr-o banca avand in brate o sacosa de dimensiuni medii vor deveni brusc tinte vii :)

    00
  8. Până să ajungi să te întrebi sub ce saltea îi ții, mai bine te-ai întreba dacă m-ai reușești să scoți ceva. Nicio bancă nu are suficiente lichidități pentru un val dintr-ăsta de cereri.

    00
  9. Florin, si crezi că banii intra prin cablu si ajung in state? de curiozitate intreb…

  10. nici Florin n-are bani la banca

    00
  11. Daca chiar fac francezii chestia aia o sa aiba o surpriza. Crede cineva ca banca are lichiditatile alea disponibile? Daca ajung oamenii sa isi retraga banii si o sa se loveasca de raspunsul…”Stai ca nu ii avem”, sa vada atunci Cantona revolta si sange.

    00
  12. Mie imi place ca ideea e puternic promovata de aia cu credite care asteapta sa ia masuri cei cu depozite… Banii mei raman acolo unde sunt si culmea in decembrie mai depun altii peste.

    PS: daca falimenteaza banca la care am banii, stop pe rosu!!!, primu’ la coada la FNGxxx cum ii cheama pe aia cu garantarea depozitelor poplatiei.

    00
  13. Reminiscente din copilarie. Golanii aia mari nu vroiau sa se joace cu mucosu’, adica io. Acum s-a intors roata. Nu ma mai joc eu cu ei desi ma roaga insistent :)

    00
  14. Ce tare o sa fie cand toti aia o sa-si retraga banii pe 7 decembrie si in 10 decembrie bancile o sa fie inca vii si nevatamate. O asemenea miscare poate avea succes daca o faci underground, pe cand asa, daca devine o stire mainstream se pierd si efectul si o parte din sustinatorii initiali.

    00
  15. În ’89 s-a strigat „libertate” iar astăzi poţi liniştit să scrii pe propriul site despre o iniţiativă contra băncilor şi, în paralel, să promovezi BCR-ul. Este un cîştig? Este! Chiar dacă articolul tău este mai puţin credibil.

    Dacă cei care au murit la revoluţie ar fi ştiut că afară e un glonte dedicaţie specială pentru ei ar mai fi ieşit? Eu zic că da. Vremurile erau mai grele decît moartea şi s-a meritat jertfa lor. Astăzi este la fel, ne-am întors de unde am plecat. Unii sînt dispuşi să se sacrifice pentru ca voi, mai tîrziu să aveţi unde să vă ţineţi economiile. Atitudinea voastră este ciudată tocmai pentru faptul că judecaţi oameni care s-au săturat să fie sclavii unui sistem pe care şi voi îl urîţi.

    Chiar dacă am îndrăznit să vă cerem să fiţi alături de noi nu vă obligă nimeni să o faceţi dar nu merităm să luaţi la perpulis iniţiativa noastră, dorinţa noastră de libertate. E clar că vă e bine aşa cum sînteţi şi mă bucur pentru voi. Nu-mi doresc decît să le fie tuturor bine şi asta nu e o incantaţie spirituală, chiar îmi doresc asta. Deci… rugămintea mea este: dacă nu sîteţi cu noi măcar să nu fiţi împotriva noastră! Mulţumesc!

    00
  16. Dupa cum ziceam si mai demult, miscarea asta o sa suga pixu’.

    Prima, ca bancile se vor imbogati din comisioanele de retragere.
    A doua, fiind avertizate din timp, vor face rezerve de cash, imprumutind pe termen scurt.
    A treia, isi vor recupera orice costuri din dobanzile pe care le vor pune tot in carca sarmanilor consumatori.
    A patra, va fi distractiv sa vezi oamenii iesind cu rucsacul din banca si mergind cu „caramizile” de bani acasa.
    A cincea, dupa 2-3 zile de „revolutie”, oamenii o sa vina cu banii de-acasa sa ii puna la loc tot in banca. Si sa mai plateasca inca o tura de comisioane.
    A sasea, si ultima – aia implicati aici sunt fie de-aia cu bani suficienti cat sa ii doara in basca, fie cu bani insuficienti ca sa conteze.

    Hai pa. Si, ba, revolutionarilor, neaparat sa va duceti in tricou cu Che cand va retrageti banii, ca sa dati bine la interviu.

    00
  17. O metoda de protest inedita. Evident ca n-o sa ingroape sistemul bancar dar o sa atraga atentia asupra nemultumirii pe care un numar foarte mare de oameni o au vizavi de banci. O campanie de genul asta indreptata impotriva unei banci o sa fie mult mai eficenta decat orice petitii sau pichetari de sediu.

    Apropo de revolte si revolutii:

    A man’s respect for law and order exists in precise relationship to the size of his paycheck. – Adam Clayton

    00
  18. @zoso: greșeală de tipar de la reformulat și grabă. Și nu este, am :-P

    00
  19. @emil aici vorbim de economii, nu de credite. deci e bine ca nu pastreaza legatura cu restul europei. chiar sa va arda mai rau, ca sa ne dea dobanzi mai mari la depozite :D numai ca nu-i chiar asa :( cei mai multi bani din diferenta ii tin pt profit sau ca sa acopere pierderile din credite.
    chiar, daca facem ce zice cantona, plang bancile dupa banii nostri si ne dau dobanzi mai mari? putin probabil si prea riscant. plus ca daca o ajuns lumea sa se ia dupa un fotbalist, cat e el de actor si regizor…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube