nascuti pentru a muri

Mai multe filiale ale Noii Drepte au organizat si in acest an o campanie de informare si avertizare asupra importurilor culturale daunatoare de tipul „Valentine’s Day”. La Brasov, Cluj si Iasi, militantii si militantele Noii Drepte au impartit mii de pliante si fluturasi, mai ales in randul tinerilor, publicul cel mai expus la atacurile mercantile ocazionate de aceasta sarbatoare artificiala.

Mesajul Noii Drepte a subliniat ca Valentine’s day incurajeaza kitsch-ul, conformismul si superficialitatea si ca astfel de importuri culturale preluate fara discernamant oculteaza traditiile autentice romanesti si duc pe termen lung la pierderea identitatii nationale a romanilor. Membrii Noii Drepte le-au amintit tinerilor ca romanii au propria lor sarbatoare a indragostitilor, Dragobetele, sarbatorit inca din cele mai vechi timpuri la sfarsitul lunii februarie.

link

nu stiu daca sa rad sau sa plang cand citesc ceva de miscarea legionara.
camasile verzi, atitudinea, idealuri, principii. am citit mai multe istorii ale miscarii. am fost chiar, ca reporter, la un seminar/intalnire legionara. o groaza de batrani basinosi vorbeau despre lucrurile „bune” petrecute acum 50 de ani. printre ei, Gh. Buzatu, istoric si fost senator PRM, parca. frumos anturaj.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

10 comentarii

 1. astia’s tineri….stiu pentru ca acu cativa ani am fost la cateva actiuni si intalniri, ideea e ca exagereaza putin cu anumite chestii si d’aia am si plecat…nu e cazul si momentul sa dezvolt

  01
 2. Yeah, righ, legionari. Sunt doar oameni cu prea mult timp liber.
  Dar cu Valentine’s Day cam au dreptate. Toti romanii sarbatoresc, dar uita ca ei sunt crestin-ortodocsi si, prin urmare, nu au nici o tangenta cu respectiva sarbatoare catolica.
  Nu stiu daca se cheama kitsch sau se cheama maniplare a mass-mediei.

  01
 3. maniplare

  01
 4. Nu sunt de acord cu Miscare Legionara (care, trebuie sa recunoastem ca a avut principii bune, dar a deviat mult de la doctrina), dar in priviinta Valentine’s Day, le dau dreptate… suntem prea receptivi la toate kitch-urile in materie de sarbatori americane.

  01
 5. Miscarea Legionara a fost ceva frumos. cei de azi nu se pot numi legionari si cei care au ramas sunt prea ramoliti.

  01
 6. Sa fim seriosi..atunci renuntati si la Mos Craciun…

  01
 7. Mos Craciun si Craciun-ul e o sarbatoare mai veche care se gaseste si in istoria tarii nostre

  01
 8. Craciunul aparea in calendarul crestin-ortodox ultima data cand m-am uitat. Valentine’s Day nu.

  01
 9. vorbeam de Mos Craciun nu de Craciun, Mos Craciun este „importat”.

  01
 10. importata este imaginea actuala … cea a unui „moshuletz” imbracat in rosu , el exista de ceva mai mult timp

  01

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube