Naivii încă mai cred că băncile îi vor lăsa să folosească Bitcoin

Încă o bancă îi zboară pe cei de la BTCxChange, după ce ING, BT și Alpha închideau conturile unora dintre clienți dacă primeau sume de bani de la companii care aveau “bitcoin” în nume.

Ia să vedem:

Pe data de 22 Ianuarie, compania noastra a primit instiintare de la Idea Bank prin care se comunica inchiderea conturilor bancare in termen de 15 zile (desi legal trebue sa primim instiintare cu 60 de zile). Este al 4-ulea cont bancar inchis de catre banci pentru compania noastra in ultimele 12 luni. A fost luata decizia sa nu mai cautam conturi bancare noi. Motivul acestei decizii este ca schimbarea conturilor incontinuu si lipsa unei solutii bancare stabile nu ne permite sa ne dezvoltam afacerea in tempo-ul propus.

De ceva timp lucram la lansarea unui nou proect de exchange, care va fi complet descentralizat si necenzurabil, fara legaturi cu sistemul bancar. Un produs care in viziunea noastra se va putea dezvolta fara frictiuni inutile din partea birocratie si nu va putea fi impiedicat de nici o persoana care 1) nu intelege nimic in domeniu dar 2) are putere de a semna hartii care decid soarta unei afaceri.

Pentru cei care se intreaba daca aceasta situatie este un semn rau pentru bitcoin, va putem spune doar urmatoarele: este anume datorita faptului ca noi credem in bitcoin si in crypto in general ca luam decizia de a nu urmari alte conturi bancare cu atata usurinta si motivare. Ori in continuare noi vom pasi mai adanc in lumea crypto, exchange-ul fiat-btc fiind o afacere exact la granita intre sistemul bancar si crypto.

Cu stima,
Max Nicula

CEO BTCxChange

Am un amic care are câteva milioane euro în bitcoin, el i-a păstrat când noi restul am vândut, se gândește de jumătate de an cum să îi scoată.

Deci da, continuați să credeți că băncile și statele vor permite apariția unei monede care nu este sub controlul lor. Sigur se va întâmpla. Credința e totul!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

89 comentarii

  1. Am si eu un amic care tocmai si-a cumparat masina de 80k din bitcoin ..

    • Da, pai cam asta fac romanii cand dau de bani:
      1. isi iau masini
      2. apoi isi iau vile impunatoare
      3. ceva terenuri
      eventual 4. apoi se gandesc cum sa mai faca bani din crypto iara
      Pentru ca de ce sa iei 100 de placi sa mai faci inca 8000 pe luna cu ele, cand poti sa iti iei o masina de 80k ca sa moara dusmanii

    • @Petru: Poate pentru ca nu e fezabil sa minezi BTC. Ca sa pui sus 100 placi iti mai trebuie racire, rack-uri, 2-3 ISP, curent, timp.

    • Poate omul avea bitcoinii din antichitate de cand se mina cu calculator de 1000 lei cu care scotea 1 bitcoin pe zi.
      Sau poate a capatat sau cumparat cand se dadeau practic gratis si si-a adus aminte de ei dupa ce a vazut boom-ul.
      Sau a cumparat in perioada aia in care erau sub 500$ bucata si a scapat de ei cand a simtit ca e varful absolut pe la 20.000$ bucata.
      S-o fi prins ca asta nu mai e de viitor, nu mai scoti profit ca pe vremuri cu bitcoin si nu merita sa imobilizezi profitul obtinut deja in ceva ce e aproape de spargere.
      Ca si la FNI/Caritas, unii care au fost mai norocosi au bagat la inceputul bulei banii si i-au scos si cand s-a dus pana la cer treaba au stat calmi si nu si-au mai riscat banii, ca apoi sa se sparga bula si sa se dovedeasca ca a fost alegerea inteleapta.
      Ca si la imobiliare, unii care au fost mai norocosi au bagat la inceputul bulei banii, au facut niste tranzactii si apoi cand s-a dus treaba pana la cer si se cerea bula sparta nu si-au mai riscat banii, ca apoi sa se sparga bula si sa se dovedeasca ca a fost alegerea inteleapta.
      Eu cunosc persoane care s-au fript cu bula imobiliara, ca s-au bagat tarziu, fiind cuprinsi de mirajul cresterii rapide pe care o vedeau la altii in trecut, si la ei s-a spart bula… mai nasol de aia care facusera „afacerea” pe imprumuturi, unele cu ipoteca pe casa proprie sau a parintilor/socrilor.
      La fel si in US, s-au fript multi cu flipping houses, cumparau case, varuiau daca era necesar si apoi vindeau cu profit 20-50% in perioada de maxim 6 luni, si au ramas datori pe la banci ca s-a spart bula la ei si casa pe care o luase cu 80.000 nu o mai putea vinde cu 120.000 cum sperau ci cu maim 40.000.

    • Petru cumetre,nu mai vorbiti ma ca romanii cu unghia in gat fara sa stiti ce si cum.
      1.omu are bitcoini de prin 2009,cu asta se ocupa
      2.isi ia fiiix ce vrea puțulica lui din banii munciti de el
      3.se vede ca habar n-ai NICI CEL MAI MIC habar despre crypto din moment ce vorbesti de placi video.anul asta se fac 5 ani de cand nu se mai mineaza cu placi video.

    • Mama cdar ce cunoscatori pe aici, ca dealtfel orice roman care „aude” despre orice subiect.

      1. bitcoin nu se mai mineaza cu placi (eficient), ci cu ASIC-uri. Dar se pot mina alte monede la un profit de 3-10 USD / zi / placa (excl curentul electric).
      2. nimeni nu e tampit sa ofere alt tip de racire decat free-coolingul unei mine.
      3. rackurile costa 350 lei setul la dedeman sau hornbach si poti pune 18 placi video, cate 6 pe rand x 3 randuri.
      4. crypto e pe val, sa nu investesti acum in tehnologie de minat sau monede de tip baby care este posibil sa explodeze (cum e Doge de ex), este o aberatie, practic iti dai singur un sut in coaie.
      5. Asa e, isi ia ce masina vrea el, cu o puta mica intelegem necesitatea unei masini de 80k.

    • Petru,consumi stupefiante? tu esti cel care a zis de PLACI ,nu altcineva.

      De ce are ala putza mica daca isi ia masina scumpa? pe bune ,de unde maximul asta de frustrare nefondata. Daca nimeresti la dush cu el si ii vezi puta si e mai mare ca a ta + are masina de 80k,ce faci ?

    • Robert3, îți dai seama ce calcule încurcate s-ar face dacă mașina de 80k (optzecidekilo, contabilicește vorbind) făcuți inițial din bitcoini, ar fi reevaluată în puli boțwaneze?
      Ce paritate bizară ar fi să pui în balanță cele două valori mobile având în centru cei 80k.
      Oare care ar fi mai valoroasă? Bitcoinul ₿, până la urmă o criptomonedă, versus inflata pulă ₽, o monedă reală, de-aia adevărată…

  2. mutat in Londra cateva luni, deschis cont bancar, scos bitcoinii. Ce e asa greu?

    • Ai fi surprins cat de greu e sa deschizi un cont bancar in Londea daca numele nu incepe cu „Al” sau nu se termini cu „ici”.

    • @daniel,

      Am ajuns în Londra sâmbătă. Marți mi-am deschis cont la Barclays. A fost foarte, foarte ușor. Trebuia o dovadă de adresă. Pe aia am rezolvat-o luni.

    • Poate nu era clar, in Marea Britanie, spre deosebire de Romania, legislatia privind spalarea de bani e foarte stricta iar bancile o iau in serios. Incearca sa deschizi acolo un cont spunandu-le ca sursa banilor e o platforma de tranzactionare bitcoin si vei vedea cum te refuza foarte politicos.

      Nu le spune ca de acolo vin banii si foloseste acel cont pentru a primi sau a plati bani din alte surse decat cele declarate si te trezesti cu contul blocul in cateva ore.

    • Ia cauta tu pe google cate povesti horror cu blocari de bani timp de 6 luni si inchideri de conturi au fost in UK din cauza la cryptomonede.

    • DanielV ba, ej nebun! Lloyds, Natwest, Barclays si HSBC. Pe toate le folosesc sa tranzactionez crypto de vreo 2 ani… ii doare fix in pula de unde vin banii atata timp cat contul creste si tranzactiile sunt in numar mare. Bani sa se miste asta e credinta bancilor englezesti! Ai idee cam pe unde se spala cei mai multi bani din aia negri aici prin europa? Surprise! Prin UK

  3. Simplu, cumpara bunuri mobile si/sau imobile cu el si apoi le vinde. In Barcelona s-a vandut un apartament destul de scump via bitcoin.

  4. Si care ar fi baza legala de inchidere a conturilor?

    • trebuie sa dovedesti sursa banilor…

    • Pentru că „putem” ! (Vocea băncilor / guvern / parlament )

    • Tu daca ai fi banca, cum ti-ar placea ca numele tau sa fie asociat cu o schema Ponzi?

    • Bancile din Cipru fac pariu ca nu comenteaza. Si nu e scump un drum pana acolo.

    • bancile din cipru nu comentează nici când îți confiscă banii.

    • Nu cred ca bancile au voie sa accepte bani proveniti din vanzare de droguri, arme si/sau alte bunuri ilegale. Si cum crypto monedele sunt inca destul de mult folosite in astfel de scopuri, bancile nu isi asuma responsabilitatea pentru provenienta lor. Nu asta e idea bitcoin si blockchain, sa fie untraceable ?

    • @Cristi N

      Nu are nici cea mai mica treaba. Banii cash sunt mult mai ușor de ascuns și procentual mai des utilizați decât cryptomonezile pentru astfel de mijloace.

      E problema că la noi (și în alte părți) nu au nici cel mai mic cadru legal. Și în caz de un control din partea ASF sau cine s-o ocupa de astea să aibă probleme pentru că le-au autorizat.

      În US nu ai nicio problemă în a converti crypto în FIAT, însă ai de plătit taxe :).

    • @Cristi N. – tu esti serios ? Hai sa ne dam toti cu parerea despre un subiect de care am auzit la ProTv si am citit noi pe facebook. Cate aberatii.

  5. localbitcoins.com este o alternativa

  6. Unele exchange-uri emit carduri.

  7. Eu am refuzat sa ma bag in hora asta a crypto, nu vreau sa traiesc cu gandul ca din banii mei fac niste prosti bani sau ca am tepuit lumea… chiar daca asta insemna sa castig bani din asta.
    Pe mine ma mira faptul ca unii chiar pun botul la prostia aia cu crypto care e anonym, sigur, misto, cand in realitate e cel mai simplu de facut tracking, nici nu trebuie sa fii o agentie a unui guvern sa faci asta (ca la conturile bancare), ca totul e public.
    Daca studiezi niste adrese crypto o sa vezi ca niste baieti au transferat in cascada coin-ii detinuti prin sute de adrese, probabil in mintea lor ca o metoda de a anonimiza treaba, sau sa aiba o scuza cand bat autoritatile la usa „nu stiu sefu, eu le-am cumparat de la cineva, nu stiu eu cei cu tranzactiile alea in cascada prin sute de adrese care pornesc de la adresa la care s-a facut plata pentru droguri”.
    Cat despre aia cu tranzactiile crypto sigure, simple si rapide, nu ca la banci, asta deja e prostia maxima.

    Sa nu mai spun ca fara o „banca” sau „exchange” nu poti face tranzactii cu crypto, trebuie sa ai un intermediar la mijloc ca sa faci transferuri sau sa cumperi si sa vinzi.
    Deci se ajunge in acelasi punct, doar ca nu mai faci afaceri cu o firma mare serioasa gen ING ci cu niste tepari gen MtGox care te lasa fara coin-ii depusi si ii vand la alti fraieri.

  8. Exista bancomate bitcoin, de unde poti scoate bani cash(platesti si ceva comisioane). Exista si la noi in tara.

    • Cand treceam pe langa ele am incercat de fun acele automate de mai multe ori si de fiecare data nu mergea nici sa cumperi nici sa vinzi la ele, practic erau degeaba siglele de crypto pe ele, sunt curios daca au mers vreodata.

  9. Nu mai functioneaza sistemul de transfer a sumei catre cardul de sanatate si apoi sa mergi la bancomat?

    • Cred ca mai merge, mai ales ca acele carduri de sanatate sunt criptate serios chiar in 666 biti, adica sunt al dracului de greu de decriptat.

  10. Sunt inca destule banci la noi care sunt ok sa mai arunci un ban in directia unui exchange, macar atata vreme cat nu e singura activitate notabila pe acel cont.

    Altfel, merge transfer exchange Revolut (de exemplu din Bitstamp poti transfera prin SEPA in Revolut, rapid si comision minuscul). Cu un act de identitate pana la 10k EUR, cu declaratie peste 10k. De pe Revolut merge sa virezi in si din orice banca din Romania, lei sau ce vrei tu.

    Daca vrei sa fii si mai relaxat declari banutii la ANAF si platesti impozit pe profit. Ignori pe cei care stiu mai bine ca „nu e regularizat deci nu e taxabil” si vei fi linistit si peste 2-3 ani cand va apare si la noi legislatie (in Europa civilizata chiar de anul asta) si autoritatile vor incepe sa intrebe exchange-urile de „sanatate” incluzand ce s-a tranzactionat retroactiv.

    • @Adrian, esti sigur ca merge transfer exchange>Revolut?
      Nu de alta dar exchange-ul folosit de mine cere ca numele detinatorului contului sa fie al meu, nu al Revolut LTD.

    • Revolut ofera IBAN personal in EUR pe numele tău. Pot confirma din experiență că poți transfera de oriunde în acel cont via SEPA ca și cum ar fi al tău, no questions asked.

  11. Eu cred ca amicul tau nu are o problema in a scoate banii din bitcoin, ci ce va face dupa aceea. Cum declari si platesti taxe pe venituri obtinute din cresterea bitcoinului? Se impoziteaza ca si veniturile bursiere, ca si servicii (si atunci +tva)…

    • Tu ai impresia ca declara cineva asa ceva?
      Nici aia care si-au facut SRL-uri nu le declara.

    • @George – si totusi, cand ai un milion de euro in conturi cum poti justifica la un control, ce faci, stai tot timpul cu frica’n san? La un moment tot trebuie sa declari ceva.

    • Vezi ca nu stii cum se face treaba.
      Banii negri nu se tin in banca, ci cash si in proprietati sau conturi pe numele altora care stau cumintei fara sa comita infractiuni (ex: bunica, bunicul, mama, tata, fratele, varul, unchiul, amanta).
      Si cand vine cineva sa iti execute n-are ce, ca tu esti in hartii somer asistat social, ce sa iti retina? 30% din ajutorul social, asta daca e mare, ca daca e mic nici nu poate executa ceva din el.

  12. multi experti in crypto pe aici, numai droguri, arme si inselaciuni… ce-ati patit ma baieti, v-ati lepadat de codul satanic imprimat pe cardurile bancare si ati trecut la ofensiva crypto?

  13. Acum nu veau sa par bulan, dar nu inteleg de ce ai vrea sa aduci banii din cripto in Romania ?

    Isle de Man este aproape, 2000-3000 euro pe an administrarea, te deplasezi decat daca ai chef, la elevetienii de la ZBI am auzit ca sunt baieti gigea, poti sa tai facturi in ro direct sau ce mai bine incorporezi in ro cu actionariat majoritar catre firma si tii si in ro contablitate. Si daca esti paranoia, poti sa asiguri cu DCS contul, pe care o sa platesti un premium anual destul de maricel.

    De ce sa faci ceva simplu, complicat ?

    In alta ordine de idei, Chase dadea linie de credit destul de generoasa start-up-urilor care deschideau mining-farm-urilor pe coasta de vest.

    • ai cont in elveția sau in isle of man?

    • ZBI are sediu in douglas, langa biserica aia din centru.

      Eu n-am nimic nenea, sunt curat ca lacrima.

    • ZBI like this:
      https://www.zurich.com/zurichbankinternational/home/home.htm
      Zurich Bank International Limited has now closed and withdrawn all of its banking services in the Isle of Man.

    • @mariuscc m-ai facut foarte curios, eu staim ca anul trecut sunt operationali, dar dau niste mail-uri si revin cu raspuns pe lead-uri solide.

    • @vali gg de pont, serios

      Isle of Man. Multa lume din cripto a plecat de acolo.

      Domnisoarele din liga de baieti mari, spun ca ei au plecat din tarile calde spre Austria / Elvetia / Estonia. Ce povesteam eu mai sus nu mai este valabil, @mariuscc are dreptate. Cacati au tacut ca muistii, toti. Nimeni nu zice nimic, sa nu sperie piata. O gramda au inceput sau incep sa faca exit.

      Din cate aflu, de prin 10-15 decembrie, prin EU bancile incep sa atace conturi individuale, nu sa baneze toate tranzactiile de la un exchange doar ci cam la toate marile exchange-uri, total random (oare ?), deci nu este cel putin la nivel faptic un shut down raspandit, dar este pe vine din cate se pare.

      Piata din India urmeaza sa fie omorata.

      Mie miercuri mi-a blocat o banca din Romania, 2 tranzactii din Coinbase si nu vazusem ca plm. Yep, muie mie. Universul si-a spus cuvantul. Ma dadeam pe aici in talente si eu eram in aceeasi oala. Contul nu prea are cum sa mi-l inchida ca sunt PJ. Sa vedem ce zice avocatul, daca o sa fie ceva discutii.

      Am schimbat echange-ul din Coinbase in altele si vad ca au fost toate procesate, deja i-am mutat in alt cont. Am facut aproape 90% exit, mai pastrez acolo cateva altcoin sa fie de-o cafea la nepoti, rigurile le bag pe ebay ca mai au ceva viata si aia este, daca nu le desfac si le fac PC-uri si donez.

      It was fun we made some money. Sandramaua se va inchide si nu stiu de ce presimt ca US-ului o sa i se sparga iar punga cu cacat in mana.

      Bank of America inca viseaza …

  14. NOU
    #51

    bine ca are meleoanele alea in btc :) nu poate sa scoata tot odata cum ar vrea dar cu taraita se poate :)

  15. Eu zic sa vorbesti cu amicul ala al tau, daca tot are „milioane” din BTC, sa isi dea seama si ce poti sa faci cand ai „milioane” in BTC.

    In primul rand la sumele astea de bani incepi sa ai niste relatii sau incepi sa intrebi in stanga in dreapta doua lucruri:
    1. unde si cum gasesc un avocat european preferabil din elvetia care se pricepe la legislatie blockchain.
    2. aia mai romaneasca – vorbesti cu cineva din boardul unei banci si explici frumos ca vrei sa reinvestesti banii ca depozit in banca lor pe perioada de N timp. Nu dai mita, nu propui nimic ilegal ci vrei sa rezolvi o problema eventual sa platesti si taxe care pentru moment in RO nu se platesc ca nu exista legislatie.

    Am si eu un amic care are „milioane” de pepeni, vrei cativa? LMAO cu povestile tale pescaresti.

  16. Ok, sa zicem ca nu ai milioane, ci cateva mii (exemplu 5.000 dolari) pe care vrei sa ii retragi. Cum o faci? Din wallet in exchange romanesc gen coinflux si apoi in contul bancar?

    • Iti recomand kraken.com
      Vinzi ce ai, apoi retragi in contul tau bancar banii obtinuti.
      Cost 0.09 Eur pe transfer SEPA. Preturile mult mai bune decat pe coinflux.

  17. Am retras de 3 ori bani pana acum proveniti din Crypto Trading. Nu a fost nici un fel de problema cu banca. ( HSBC Londra)

  18. Lucrurile se vor schimba cand prima banca va trada turma pe fata. Toate vor pune piedici pe fata dar prin ascuns analizeaza daca si cand trec la nivelul urmator. Inca cativa ani vor fi impotriva.

  19. First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

    mie nu mi-a inchis nimeni nimic pana acum, in RO.
    Da, ma oftic ca nu mai merge cardul de la xapo, asta e, si-o mai iau in barba unii (firma care subcontracta cardurile prepay de la VISA) dar situatia cu banicile e mai mult in Romania ca sunt inapoiate, prin afara e mult mai simplu.

    Vali, daca amicul tau chiar are milioane, in nici un caz sa nu incerce in Romania pentru ca nu are solutii sigure. Sunt prin afara destule companii care il pot ajuta sa schimbe. Daca chiar nu poate si nu poate, da-mi un semn si va fac o legatura.

  20. Este extrem de usor sa schimbi crypto in fiat. Prietenul tau probabil a umflat cu vreo 2 zero-uri cand s-a laudat. Daca intr-adevar ii are, poti sa-i zici sa-mi dea un mail si-l pun in legatura cu niste oameni care pot sa-l ajute.

  21. inca un motiv in plus sa folosesti bitcoin la cumaraturi efective, si nu la specula

  22. am si eu niste milioane. la monopoly. o punem de-o tranzactie?

  23. De ce e asa greu de crezut ca cineva a luat bitcoin cand valora seminte si i-a tinut acolo?

    In alta ordine de idei, crypto e tot fiat, doar ca nu e controlat de banci. Asa ca e controlat de speculanti, ca sa va mai doriti sa dispara bancile.

  24. Si sfatul tau care e? Tu cat ai in bitcoin?

  25. 1) Exchange extern.. schimbat in USD sau euro, mutat in cont la revolut si scoși de pe cardul lor. Sau trimiși de pe revolut pe un cont de USD/euro/RON. Când ai meleoane nu mai plângi la 1-2% comisioane.
    2) Coinflux
    3) Exchange si direct in cont de euro/USD

    Pe bune nu sunt soluții? Sau vre soluții sa nu plătească impozit si sa nu-i declare? :))

  26. OK .. ok … dar pana la urma nu vad de ce nu se declara sumele si platesti impozit si gata.

    Care mai e problema atunci?

    • impozit? nu ajunge ca romanii care au castigat aduc banii aia in romania, cheltuie o parte sau pe toti aici si asa se strange TVA la stat? sa zica mersi statul roman. cine a castigat din cripto sa plateasca impozit dupa ce or plati aia din cele mai mari scheme ponzi, bisericile. si dupa ce statul nu-si va mai refuza venituri din impozite pe prostitutie si droguri usoare, tot din cauza influentei bisericilor.

    • @m

      cine a castigat din cripto sa plateasca impozit dupa ce or plati aia din cele mai mari scheme ponzi, bisericile.

      Biserica plătește taxe -> s-a dus dracului conceptul de stat laic & devenim teocrație pe motiv că biserica plătește taxe&impozite, cu drepturi.

      Biserica nu plătește taxe, se menține dracului separația între stat și biserică.

      Of… să explici asta românașilor, după 45 de ani de comunism… mai simplu de atât…

    • Pai teocrație e mai mult când biserica nu plătește taxe.
      Pe bune, nu mai e separație între stat și biserică daca biserica plătește taxe? Dar acum, când biserica primește bani de la buget, pe lângă veniturile neimpozabile pe care le face singura, e separație? Statul laic e ăla in care biserica nu se impune. Rămâne stat laic și în cazul în care statul percepe taxe de la biserica și se bagă în treburile bisericii. Nu mai e laic in cazul in care statul strânge bani de la oameni pentru biserică și biserica influențează statul în ceea ce privește legile.

  27. Salutare!
    Banca noastra a setat o limita zilnica la valoarea totala a platilor care le putem efectua spre clienti prin internet banking. Astfel, suntem nevoiti sa efectuam platile in unitatile Bancpost. Datorita volumului ridicat de retrageri si vanzari de peste weekend, se inregistreaza intarzieri la procesarea platilor spre clienti. Lucram sa procesam toate platile in timp util, dar pot sa apara intarzieri la a incasarea banilor de la CoinFlux pentru moment.

    De asemenea, nu mai permitem vanzarea de monede digitale direct spre contul bancar. Va rugam sa vindeti in CoinFlux Wallet si apoi sa retrageti (Withdraw). Veti putea retrage doar spre conturi bancare confirmate. Aceasta masura este luata la cererea uneia din bancile cu care suntem in discutii.

  28. Buna ziua, ANAF ? As vrea sa declar ca am facut niste bani intr-un mod care poate parea dubios. Domnule procuror, uitati, am venit cu niste csv-uri criptice ca sa demonstrez ce si cum. Onorata instanta, sunt un simplu baiat care lucreaza in IT si m-am jucat cu criptomonezile. Sigur Gianni, in seara asta sunt prietena ta.

    • Salut,

      ANAF-ul nu are competenta de a verifica sursa banilor tai. Ei doar iti preiau, proceseaza si incaseaza banii de la declaratie. Dar intrii intr-un db (Excel) si ala se da mai departe cf. „legilor in viguare” :) gen.

  29. Suntem toti rupti in cur si comentam care mai de care despre bicoiuri.La munca baaaa,acolo se fac banii de care aveti nevoie!

  30. Mă aiurește urât de tot bitcoinul ori de câte ori încerc să pricep ceva.

    Pe o parte, te uiți pe https://www.reddit.com/r/Bitcoin (+ asta https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/7tvnd5/from_a_tech_standpoint_what_are_biggest/ ) și vezi știri cum că anumite magazine, servicii și retail-uri aprobă plata în bicoin.
    Pe de altă parte, citești aici români care afirmă că poți să convertești bitcoin în bani gheață numai în vest fiindcă în România băncile nu vor să aibă de-a face cu spălarea de bani și netaxarea/neimpozitarea veniturilor (ceea ce mi se pare corect, dar alte bresle bancare n-au probleme cu așa ceva… sau am priceput eu greșit?).

    Până la urmă, ce se va întâmpla? Fie vor continua să aprobe plata în bitcoin & se „bitcoiește” toată planeta, fie se va trage ștecherul din priză și se duce dracului tot pe Apa Sâmbetei.

    Teoretic, bitcoin era moneda care să nu fie convertită în bani gheață uzați & să devină un mijloc de plată în plus (sau „alternativ”), ori în România se pune problema convertirii fiindcă nu e acceptat (și eu cred că e o schemă Ponzi dar vezi atâtea victime nevoiașe să fie fraierite de bani reali), iar în alte țări a devenit o bulă care s-a spart deja dar care începe să fie acceptat ca mijloc de plată și (după spusele ăstora de aici) convertiți în bani după ce plătesc niște comisione gingașe, frumușele.

    Mă abonez și eu la „Deci da, continuați să credeți că băncile și statele vor permite apariția unei monede care nu este sub controlul lor. Sigur se va întâmpla. Credința e totul!” dar îmi iese o chestie sub vedere: ori suntem noi proști (sau ‘mici’, că și ăsta mai e argumentul la xenofili) & Isărescu&Co habar n-au cum să profite de asta (deși mă îndoiesc, e prieten bun cu băncile străine), ori ne aflăm iarăși în vechea capcană de „Până nu fac străinii, nici noi nu facem/noi în niciun caz să nu facem”.

    Mă ia capul; poftim, o altă categorie de fake news-uri… dar cine dracului șifonează și minte în toată treaba asta cu bitcoin-ul?!?

  31. Nu vor banii tai, nu-i problema – muta-i la competitie. Cum? Deschizi cont bancar fara a te muta macar in alta tara, si inchis contul la banca cu probleme, pentru ca in final tu esti client si ei de banii tai se folosesc.

    Exemple de servicii pur online:
    1. N26.com
    2. monzo.com
    3. revolut.com
    4. monese.com

    Sa continui si cu alte aplicatii? O banca desteapta e o banca folositoare clientilor, pentru ca avem optiuni.

  32. In general legat de blockchain ca si tehnologie, am inceput sa lucrez la o lista prin care pun un scor fiecarui proiect existent, precum si celor care apar zilnic pe CoinMarketCap.

    Cine vrea sa descopere ce proiecte se construiesc, de cine sunt finantate si care este avantajul acestei tehnologii, e invitat sa arunce o privire: bit.ly/CryptoProjects.

    Va rog sa faceti propriul research, nu sunt advisorul vostru financiar. Puteti descoperi multe proiecte utile, nu doar Bitcoin – care din punctul meu trebuie sa dispara. :)

  33. Eu nu cred ca bancile au vreo sansa sa opreasca criptomonedele.

    Unu la mana, pentru ca sunt foarte multe companii (ca cele care produc marijuana, legal in parti ale US) care nu pot folosi bancile si care folosesc criptomonede. Numai domeniu asta e extraordinar de vast – vorbim de companii farmaceutice si de sume uriase nu de niste baietasi care au shop la coltul strazii, si nu e singurul domeniu.

    Doi, fiindca inventatorul real al criptomonedelor cred ca e statul american, in colaborare poate cu vreo alte cateva tari. E mai usor sa urmaresti site-uri de tranzactionare si portofele „securizate” decat saci cu bani.

    Bancile se bat deci cu pharma, cu statul, cu multi oameni cu influenta.. Poate baneaza acum contul la mai multi Mitica, persoane fizice fara putere, dar pana la urma or sa se gandeasca cum iau si eu o felie si aia o sa fie.

  34. Azi, cei de Alpha nu mi-a facut transfer in cont de crypro :) daca nu le lasa sa trimiti, o sa vedem cum procedeaza cand primesti.

  35. Pentru cei iluminati cu diapozitive,gen „xchangerii” nostri de mucava :
    Fidor – DE/UK
    Mastertango – Lituania
    The rest is History,pt ce mama naibii sa te mai complici cu copchii lu bancuts?
    Nu mai zicem de AdvCash ,ca e pacat sa ai fondurile in gibraltar pe numele tau si anaf-ul sa citeasca blogul #zoso :))
    Lasam oleaca stupid mai rasfoim google-ul sau bitcointalk-ul?

  36. Vedeti Viacoin, s-a lansat roadmap-ul pe 2018 si urmeaza sa faca un parteneriat cu GeneralBytes pentru ATM-uri, faza misto e ca au si swap pe BTC fara sa ii tranzitezi pe exchange.

  37. Se stie ca bancile conduc lumea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile