De ce nu au mutat nenorocita aia de stație GPL în altă parte?

„A fost stație GPL. Acum trei ani a fost închisă, pentru că nu avea norme legale. Și din stație GPL au transformat-o în centru logistic. Veneau cu cisterne mari, le parcau în curte și din cisternele mari transferau în cisternele mici. Făcea transfer exact ca la butelii. Și pe la 4, 5 dimineața, plecau. Seara, pe la 2, nu puteai să respiri de gazul care era în zonă”, spune bărbatul

O întrebare poate măcina mințile lucide, care nu înțeleg cum funcționează statul român: de ce o firmă care are cifră de afaceri 120 milioane euro nu cumpără 10 hectare de teren la marginea localității, să facă acolo parcare și stație, să nu mai aibă probleme cu vecinii? Un hectar de teren arabil costă în jur de 10.000€ în zonă, nu era o avere la ce bani învârteau băieții.

Doar că…

 1. Banii ăia, profitul, nu erau ai lor, să facă ce vor cu ei. Când îți crește cifra de afaceri de 100 de ori în 2 ani, nu ești norocos sau isteț, ești doar dator în toate părțile. Nu poți să le zici la oameni că luna asta vine plicul mai subțire, că vrei tu să te extinzi, că s-ar putea să te extinzi spre controale sau faliment.
 2. Mergea și așa. De ce să schimbi ceva ce funcționează? Ce controale, ce sesizări, unde să se ducă astea, cine să le facă ce, dacă erau ai partidului? Că asta e explicația când faceți o reclamație și nu se întâmplă nimic, autorităților le e frică de partid.
 3. Glumesc cu terenul în altă parte. Cine a încercat așa ceva știe ce isteți sunt țăranii români când e să vorbești ceva cu ei. Se pun cu fundul în potecă, schimbă prețul de 10 ori și în ziua în care trebuie să meargă la notar nu vin. Neplăcut să auzi că fix ăia care suferă o fac și din cauza lor.
 4. Cine și în cât timp îți trăgea utilități la noua locație? Trebuia șpăguit primarul, iar, ăia de la curent, ăia de la apă, ăia de la canal. Și nu doar că îi șpăguiai, dar le și rămâneai dator, că așa e la noi, îți mai bat obrazul din când în când că te-au ajutat la un moment dat, deci nu ai cum să nu o angajezi pe fi-sa să nu facă nimic la tine la firmă.

Deci da.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

47 comentarii

 1. Din ce scrie în articolul Pressone, nimeni din sat nu știa ce se întâmplă acolo, doar bănuiau. Sigur!

  Comentariu apreciat.8111
  • NOU
   #2

   Să omorâm satul!

   Indecis. Tu ce zici?3218
  • Se pare ca luau de acolo GPL la preț ‘preferential’ , prin mijlocirea d-lui primar …de aia…ati văzut ce mecla are dom primar ? De baiat-baiat..hai sa nu ne mai miram ca se întâmplă…e doar teoria probabilităților…

   Comentariu apreciat.513
 2. Doar punctul 2 i-a intresat. Ala nu e business, oamenii nu erau antreprenori care se gandeau sa scaleze afacerea. Era pitroceala de gpl la cisterna care printa bani si a mers pana n-a mai mers.

  Comentariu apreciat.513
  • NOU
   #5

   oamenii nu erau antreprenori care se gandeau sa scaleze afacerea

   Atunci revenim la o problemă mai veche, expusă tot aici pe blog acum câteva luni: instituțiile financiare (băncile) nu se bagă să ajute gratuit pe ăia & alții să scaleze afacerile, să ajute oamenii să-și facă afaceri fără să le ceară cu ultimatumuuri gen „dacă falimentezi, îți luăm casa”. (nu strâmbați din nas cu ”gratuit”)

   Indecis. Tu ce zici?2414
  • Nu inteleg daca nu intelegi cum functioneaza bancile sau/si afacerile.

   519
  • NOU
   #7

   Eu nu știu dacă ai înțeles cum s-a construit capitalismul în apus și cum funcționează sectorul financiar prin acordarea banilor cu găleata afacerilor.
   Dacă ai citit despre capitalism din Marx&co sau la lozincile BNR-ului, eu n-am ce-ți face, nu am cum să te mai scot din crezurile abisului slobozit de comuniștii capitaliști.

   1610
  • @Lapis numai că garantând casa la bancă (de cele mai multe ori un apt cu 2 camere) nu prea iei bani pentru mai mult de un butic portabil la colț de stradă. Hai poate de-o covrigărie modestă dacă e casa în zonă bună.

   00
 3. Nu inteleg de ce mai discuti cand e foarte clar din articol: ” un nepalez cu tigara aprinsa în gura a mufat o cisterna” . Ei nu au gaze la ei în țară d’aia vin sa mufeze la noi și se mai întâmplă și accidente uneori..

  Comentariu apreciat.5117
  • NOU
   #10

   Mai ține minte cineva știrea cu explozia din oltenia, cum într-o unitate militară umblau cu mine, neconforme? S-au șters cu morți, cu explozia, cu tot, nicio săptămână n-a durat știrea, că erau mine (și ălea ilegale).

   Așa o să șteargă și cu victime, dacă există, așa cum s-a șters și cu ăia care lucrau pe șantier (lângă bibliotecă? în București) și au murit zdrobiți fiindcă erau în schemă de-ai nepoților generalului Anghelache.

   Comentariu apreciat.546
  • NOU
   #11

   Si parcare. Aia era legal doar parcare. Atat si nimic mai mult. Dar cine sa ii controleze?

   “Flagas SRL, firma care deținea stația din Crevedia, declarase curtea respectivă ca punct de parcare pentru cisterne, după suspendarea autorizației de securitate la incendiu.”

   113
 4. Ai uitat una.
  Daca vrei sa deschizi ceva nou, te lovesti de noua legislatie.
  Ai nevoie de niste avize si conditi (investitii) SF.
  Cand tragi linie, suma e infioratoare si deranjul e imens.

  Vechile puncte de lucru NU mai sunt intrebate de nimeni pentru ca se considera deja avizate.
  E si asta o forma de concurenta neloiala, care face mult mai grea intrarea unor noi actori pe piata.

  Comentariu apreciat.715
 5. Nu prea mai iei un hectar in Ilfov cu 10000, industrial, ca arabil nu te lasa sa construiesti nimic pe el (teoretic)

  Comentariu apreciat.365
 6. Problema cu suprafata de teren s-a rezolvat dupa ce au explodat alea.

  Comentariu apreciat.572
 7. Aseara la Digi24 a intrat Iancu Guda, spunea ca actionarii au luat dividende de 7 milioane de euro, insa banii nu se vad in conturile lor..a adresat intrebarea legitima : unde s-au dus banii? Mai ales ca cifra de afaceri a explodat odata cu mandatul primarului.

  Iasiul e plin de astfel de statii, chiar intre blocuri.

  Comentariu apreciat.463
  • dupa „iesirile” astea, care reprezinta adevarate derapaje, de la linia de propaganda ale USL24 Iancu cred ca se duce direct langa CTP in 2-3 luni…

   1511
  • Chiar si asa, ramane intrebarea, unde sunt banii?

   150
  • A gherlit-o. El s-a uitat in declaratia de avere a tatalui sa gaseasca dividendele fiului. Nope, nu merge asa.
   Nu mai pun ca declaratia de avere a fost publicata in 2023 dar e pentru anul anterior.

   37
  • Dividendele pot fi distribuite dar neridicate. Dar doar fictiv le-a dat ca sa regleze casa.
   Mai multe posibilitati

   10
 8. În cazul „permise pe bani” de la Suceava 40% din bani plecau la prea luminații din conducere. Toți știu asta și ziarele locale au scris zile întregi, nimic la televiziunile „poporului” sau doar câteva știri seci. Au fost arestați examinatorii și câțiva instructori, nimic despre adevărații beneficiari ai afacerii. La fel și aici, probabil câțiva angajați vor ajunge în pușcărie și cu asta se închide discuția. Nimeni nu va ancheta pentru că băieții ăia aveau mulți sefuți pe statul de plată. La sfârșit de zi doar banii contează. Cât scandal s-a făcut pe motiv că se taie pădurile. Se mai aude azi ceva? Șoselele din județ sunt pline de camioane cu lemn, la fel și parcarea austriecilor de la Rădăuți. Toți oamenii de aici știu cum stau lucrurile și cum lemnul se cumpără pe nașpa și patronii primesc chiar prime, poliția nu aude și nu vede nimic.
  Lemnul se fură, țigările se transportă cu ambulanța, firme de transport persoane fără forme legale, cămătărie, femei la producție… Poliția nu știe nimic. Trageți voi concluzii.

  Comentariu apreciat.552
  • Poliția știe. Totul se face sub aripa ei, cu siguranța și încredere. Din când in când mai apare câte o știre cu un polițist care a suparat pe cineva important și este găsit băut la volan și aia e. Mai pune Europol un videoclip cu polițista Vasilica cea care a salvat un motănel de pe strada, mai găsesc câte un fraier cu 20 pachete de țigări, totul e bine tovarăși.

   Comentariu apreciat.472
  • @mario Asta vreau să spun și eu. Nimeni nu este curat. Așa ca fapt divers. Prin prostia și nepăsarea statului român am pierdut în august mai mulți plătitori de taxe decât tot anul. Cei care au murit aiurea și cei care și-au pus în minte să plece că aici nu-i de ei. Natalitatea este la pământ… În curând politicienii se vor fura unii pe alții că nu va mai fi nimeni pe aici.

   52
 9. motivul pentru care nu se extinde reteaua de gaze la sate/comune/orase mici.

  Comentariu apreciat.350
  • Caracatița Flagas are un tentacul și în satul bunicilor.. intre case, gpl, terasă, nebunie… o grămadă de nereguli.. s au strâns toți vecinii din jur au făcut reclamații la primărie, pe la instituțiile din județ.. mai puțin un vecin care lucrează în SRI. …(suspect) rezultatul? NIMIC. Nada. Speranța este cazul Crevedia.

   173
 10. Mass media pwulii, ar trebui sa trimita reporterii aia de teren sa întrebe chitilienii (asa se spune ?) dacă e adevărat ca luau gpl mai ieftin de la locație (o alta forma de găleată cu ulei și zahar)…si asa poate se mai descoperă un motiv pentru care era locația între case, lângă scoala etc și nu avea cineva ceva împotriva…românisme….

  Comentariu apreciat.261
  • Alta chestie din popor…foarte putini sunt deranjati de orice. Concluzie trasa de la bloc unde cu toate ca 120 apartamente erau afectate/incomodate de anumite lucruri, doar 3 dintre vecini am facut reclamatii.

   Daca e ceva care nu incomodeaza, nici atat nu le pasa…gen niste cisterne intr-o curte. Crezi ca localnicii si-au pus intrebarea daca e in regula ?

   222
  • Chitalieni ar fi corect (multi sunt plecati in Italia la munca)

   132
  • Sunt crevedieni de fapt, nu chitilieni, am greșit eu…

   80
  • NOU
   #32

   Crevețieni

   41
 11. Deja, fata de ieri, a schimbat tonul la 180 de grade primarul din Caracal. La inceput zicea ca e problema pompierilor ca s-au ars. Azi apar articole in care zice ca nu are nicio scuza. L-au sunat baietii de la partid: „Ba, tu vrei sa mai ramai cu ceva prin conturi?”

  Comentariu apreciat.403
 12. Oare cati bani aveau baietii din SRI p-acolo prin conturile firmei?

  Indecis. Tu ce zici?308
 13. Bula noastra are intebari din astea.
  Restul ii doare la castravete.

  Deja ati vazut manipularea: aia nu aveau autorizatie de vandut butelii la populatie.
  Stiau toate institutiile Statului.
  Dar de fapt era un centru logistic ca altfel nu functiona 3 ani.

  Inteleg miscarea antisistem, trecuta prin USR si acum la AUR.
  Cand vezi chestii de acest gen, nu poti ca om cinstit care isi castiga traiul din munca sa nu vrei sa dai foc la tot.

  183
  • NOU
   #36

   Cand vezi chestii de acest gen, nu poti ca om cinstit care isi castiga traiul din munca sa nu vrei sa dai foc la tot.

   Atunci dă foc, nu depinde de un partid la putere.

   14
 14. E de urmarit video-ul cum a luat foc cisterna… si cum omul a vrut sa stinga cu un stingator dinala mic.

  183
 15. Well, Autonom, marea firmă și iubită de toți influensării, își parchează de ani de zile mașinile pe domeniul public.

  În urmă cu câteva săptămâni a avut loc un incendiu lângă unul dintre sediile lor, iar mașina de pompieri a făcut manevre cel puțin zece minute pentru a se putea strecura printre mașinile lor care ocupă trotuare și o bandă de circulație.

  Am făcut sesizări la poliție, primărie, aia a domeniului public, nimeni nu i-a deranjat.

  Comentariu apreciat.471
 16. Eu ma tot uit la benzinariile si GPL-urile din Bucuresti cum unele dintre ele sunt fix in intersectii, au semafor pus pe stalp la 1 metru de pompe. Daca rateaza unul curba zboara direct la heruvini cu tot cu aia de prin jur. Am un Petrom micut prin cartier, are pompele pe trotuarul pe care trec zilnic sute de pietoni, majoritatea fumatori evident, si la 5 metri e ditamai blocul.

  https://lh3.googleusercontent.com/p/AF1QipOa1Z-cS8Oo3T5W4qQbjNCg61RncH-NG96n9xIg=s1360-w1360-h1020

  90
 17. Cine și în cât timp îți trăgea utilități la noua locație?
  Despre ce utilități este vorba? Gaze aveau ;)). Apa (3000ron costa un put la 20m). Energie (cu câteva panouri și o baterie buna erau independenți).
  Cu 10 mii euro terenul și cu 10 mii de euro investiții în utilități problema era rezolvata.

  52
 18. Ba, da’ numa eu vad ca afacerea era a primarului?
  Daca ala doreste un teren cu utilitati, oriunde pe terenul comunei se rezolva in 2 saptamani tot: curent, apa/canalizare, cu drum de access cu tot.
  Daca se poate asa ceva pe coasta de West, sigur se poate asa ceva si acolo.

  20

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Top articole

7 zile