Dacă e mură în gură e jignitor, dacă nu e…

Bună dimineața, se anunță căldură mare. Bună dimineața, se anunță căldură mare, nu ieșiți fără șapcă/pălărie și cu haine negre, nu stați mult în soare, luați-vă o sticlă de apă cu voi.

Anunțul a fost primul. Scurt, la obiect, informativ. 1/3 din oameni erau nedumeriți. Dar de ce nu haine negre? Dar de ce șapcă? Dar eu nu m-am gândit să iau apă cu mine…

Dacă le dădeai al doilea anunț, fie nu îl citeau, că e prea lung, și oamenii au attention span-ul de 3 secunde, fie se simțeau jigniți, fie începeau cu excepțiile. Dar eu mă duc doar aici aproape. Dar eu am doar tricoul ăsta curat. Dar…

Nici mură în gură ce să facă nu e bine, nici să îi pui să gândească. De aia era bun tătucul, că gândea pentru ei.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

78 comentarii

  1. Caldura mare (35+), merg la pranz la lidl sa iau ceva de-ale gurii. Ia ghici l, care era media de varsta din magazin?

    • La Lidl sunt 15 grade, ies batrânii care nu au AC acasă şi stau câte 5 ore.

    • @Arthur, pai dimineata batranii nu se pot duce la cumparaturi, ca cica ocupa in tramvaie si in autobuze locurile celor care se duc la munca. La pranz nu se pot duce pentru ca este prea cald. Seara este aglomerat in magazine fiindca sunt tinerii care termina programul de munca si se duc la cumparaturi.

      Deci… cand ar trebui sa mearga la Lidl batranii?

    • Lidl – acest mall al bătrânilor

    • Andrei, dacă pleacă pe la 9 de acasă e numai bine. Degeaba ii spun maică -mi să meargă pe la 9 la cumpărături, nu că trebuie să se scoale prea devreme, că își strică feng-shui-ul, tranzitul intestinal, și în general toată ziua, ei nu-i priește să plece decât la 11 pe căldura de foc. Măcar să-și acopere capul, că piața e aproape, și sunt mulțumită. Mai stresată sunt când merge la cimitir și smulge buruienile tot pe la ora căldurii de foc. Dar până la urmă e adultă, cu mintea întreagă, n-o mai presez că face mai rău și ne și certăm.

    • @Ambra, hmm. Este prima data cand aud de o persoana in varsta care considera ca ora 09:00 este prea devreme. In general toti cei pe care ii cunosc se trezesc pe la ora 07:00 cel tarziu.

    • @Andrei G Sa se plimbe/duca la Lidl noaptea batranii, ca nu cumva sa il jeneze cu prezenta lor pe tovarasul Arthur ca nu are loc de ei.

    • Din partea mea, să se ducă oricând. Lidl, alături de Profi, mi se par cele mai proaste supermarketuri. Eu sunt genul care preferă să meargă o dată pe săptămână și să ia tot dintr-un singur magazin. Lidl nu e ăla.

    • Aștept later edit la comentariul tău peste 30 de ani

    • Batranii din aziluri

  2. Nu-mi spune mie ce sa fac!

    • exact!
      Nemultumirea este cheia “carcotismului”
      Nemultumirea = incapacitatea de a intelege lucruri de baza.
      Neintelegerea = lipsa educatiei elementare.

      Astfel rezulta:

      Nu imi spui tu mie ce sa faci, da?
      Da de ce nu mi-ai spus frate ce sa fac?

      Daca doresti cu astfel de oameni sa obtii rezultate, manipuleaza-i grosolan:

      Oculta mondiala doreste sa te omoare!
      Astfel, maine intre 12 si 18, daca poti tricou negru si ai capul descoperit, vei fi iradiat si implantat cu chip facut de Soros special ca sa te controleze in vederea reducerii populatiei mondiale.
      Nu iesi maine din casa la orele pranzului sau daca tot iesi nu I lasa sa te doboare, sa te subjuge si sa te transforme in sclavii lor. Poarta tricou alb, sapca si bea multa apa. Astfel EI nu vor putea sa te controleze.

      Si va functiona!

    • @AlexAndru, sa ne amintim criza creditelor in 2008.
      BNR: va recomand sa luati credite in moneda in care incasati salariul;
      Cetateanul: nu-mi spui tu ce sa fac, eu iau credit in franci elvetieni fiindca este dobanda mica;

      Vine criza economica, creste francul:
      Cetateanul: de ce nu mi-ai spus ca nu este bine sa iau credit in franci elvetieni?
      BNR: pai ti-am spus.
      Cetateanul: da, dar trebuia sa nu ma lasi sa fac asta… ca eu sunt protovan.

    • @Andrei G
      Ti ai dreptate, BNR a spus O SINGURA DATA ca oamenii sa nu ia credite în monede străine iar oamenii nu au ascultat – adică nu au existat emisiuni, articole de presa etc în care sa se spună repetat sa nu se ia credite în franci.

      Oricum este foarte interesant cum ca dacă un om găsește un salam mucegăit sau niște muște intr-un supermarket tuturor li se pare de la sine înțeles ca magazinul sa fie amendat – deși ANPC a spus ca nu consumam produse mucegăite ori expirate.

      Brusc aici nu mai conteaza responsabilitatea omului, ci a magazinului – adică magazinul e vinovat ca vinde un produs dăunător.
      Iar omul care cumpăra salamul deși vede ca e mucegait nu are nicio vina ca nu s-a informat suficient – ba chiar primește banii înapoi.

      Dar dacă vorbim de bănci brusc se schimba treaba – si este ok sa pună pe piața un produs toxic pentru consumatori – acum este vina consumatorului ca nu s-a informat suficient.

    • @Mirel, comparatia este foarte gresita.
      Da, creditele alea erau toxice pentru consumatori, la fel cum sunt produsele cu mult zahar si cele cu multe grasimi.
      Dar nu vezi niciun magazin sa primeasca amenda de la ANPC pentru ca are la vanzare sucuri cu mult zahar si nici vreun fast food pentru ca vinde mancare ce poate duce la obezitate si diabet.

      Creditele erau toxice, dar legale, la fel cum produsele fast-food sunt daunatoare sanatatii, dar legale.

      Iar toti cei care s-au dus sa ia credite in franci elvetieni au facut asta pentru ca daca incercau sa obtina in lei sau euro, nu se incadrau la sumele pe care le voiau.
      Adica stiau ca nu isi permit un anumit apartament/o anumita casa, dar cautau o portita ca sa poata sa il obtina… indiferent de riscuri.

    • @Andrei G
      Comparația nu este de loc greșită, pur și simplu tu întorci cuvintele ca să îți confirme ideea.

      În realitate legal este ceea ce legea permite iar ilegal este ceea ce legea interzice.
      Legile sunt făcute de parlament, guvern iar in baza lor exista norme de aplicare, regulamente etc.

      De ex. acum nu mai poți lua un credit în franci elvețieni – adică legea interzice băncilor sa mai ofere astfel de credite, la fel cum legea interzice magazinelor sa vândă produse expirate.

      Este însă posibil ca mâine sa se modifice legile iar băncile sa poată da credite în franci elvețieni iar magazinele sa vândă produse expirate –
      Si atunci ar fi legal atat să vinzi produse expirate cat si sa iei credite în franci elvețieni.
      Dar produsele expirate tot rele ar fi, chiar dacă ar fi legal să le vinzi.

      Dar în final parerea mea este ca discutam degeaba- din punctul meu de vedere creditele în franci elvețieni au fost un produs toxic, care nu ar fi trebuit niciodată permis de BNR.
      Iar referitor la faptul ca BNR ar fi avertizat populația- da, o singura data în 2 ani, intr-o conferinta de presa în care au vorbit despre alte 20 de chestii au spus ca recomanda sa iei credite în moneda în care ești plătit.

      Câți dintre voi citiți zilnic presa și tot ce s-a discutat în conferințele BNR ???

    • @Mirel, nu e acelasi lucru iar analogia nu e ok.

      In schimb oarecum sunt de acord cu tine.

      Doua aspecte de clarificat:
      1. Banca care iti spune „Nu te incadrezi la lei, dar uite iti dam in valuta” – mie imi ridica un semn mare de intrebare
      2. Daca au existat persoane care au cerut sa puna o limita superioara cursului de schimb franci – ron, pentru ca stiu sigur ca limita inferioara sigur exista impusa de banca. Daca la cerere banca a refuzat, atunci eu cred ca ar trebui sa nu mai blamam atat de multi oamenii fara educatie si sa ne intrebam de ce nu au existat niste balustrade la aceasta prapastie.

    • @Mirel, nu citesc zilnic presa si tot ce s-a discutat in conferintele BNR. Doar ca atunci cand fac un credit extrem de mare pentru o perioada de 30 de ani, aloc cateva ore sa analizez piata si riscurile existente.
      Si asa cum a zis @Shack, daca vezi ca exista o „protectie” impusa de BNR care te limita sa obtii un credit foarte mare in lei, iar banca vine si iti spune ca exista o smecherie sa ocoleasca aceasta „protectie”, nu ar trebui sa iti pui un semn de intrebare?

    • @Andrei G
      Ești total pe lângă subiect, dar este evident că ai părerea ta și asta este, să fii sănătos.
      O să răspund la ceea ce ai scris doar pentru alți oameni care poate sunt interesați.

      „Si asa cum a zis @Shack, daca vezi ca exista o „protectie” impusa de BNR care te limita sa obtii un credit foarte mare in lei, iar banca vine si iti spune ca exista o smecherie sa ocoleasca aceasta „protectie”, nu ar trebui sa iti pui un semn de intrebare?”

      În 2007 – 2008 NU EXISTA niciun fel de „protecție” impusă de BNR care să te limiteze la obținerea creditului – adică să stabilească o rată maximă în funcție de venituri
      Dacă nu exista „protecție” este evident că nu exista niciun fel de „șmecherie” ca să ocolești „protecția” deci nu aveai ce întrebări să îți pui.

      Știu că voi care citiți nu mă credeți dar puteți căuta Regulamentul BNR nr. 3/2007 și o să vedeți că au fost eliminate restricțiile privind valoarea maximă a ratei prin raportare la veniturile împrumutatului – adică în cuvinte simple conform acestui regulament puteai să ai rata cât tot salariul (100% din salariu)

      „Doar ca atunci cand fac un credit extrem de mare pentru o perioada de 30 de ani, aloc cateva ore sa analizez piata si riscurile existente.”

      Până la sfărșitul anului 2008 cursul CHF (franc elvețian) a fost relativ stabil raportat la euro ori dolar, existau unele variații, dar erau rezonabile, cursul fiind relativ stabil inclusiv raportat la leu deci puteai să analizezei și câteva zile că nu puteai să îți dai seama CA OM OBIȘNUIT că în 3 ani cursul va crește cu 60% și după aia va crește în continuare.

      De ex.
      -la 10.01.2005 cursul leu/CHF era de 2,5025 lei pentru 1 CHF;
      -la 10.01.2006 cursul era de 2,3652 lei pentru 1 CHF;
      -la 10.01.2007 cursul era de 2,1127 lei pentru 1 CHF
      -la 10.01.2008 cursul era de 2,2584 lei pentru 1 CHF;
      -la 09.01.2009 cursul era de 2,8154 lei pentru 1 CHF;
      -la 11.01.2010 cursul era de 2,8040 lei pentru 1 CHF;
      -la 10.01.2011 cursul era de 3,4205 lei pentru 1 CHF;
      -la 10.01.2012 cursul era de 3.5953 lui pentru 1 CHF;
      și așa mai departe, în sesnul că tot a crescut astfel că la 11.01.2016 cursul era de 4.1695 lei iar astăzi este de 5,1405

      În 2008, ca om obișnuit, ce puteai să analizezei astfel încât să îți dai seama că cursul doar va crește, adică în 3 ani va crește cu 60 % și după aceea doar va crește în continuare ?

    • @Mirel, este clar ca nu puteai sa estimezi cum va creste cursul francului elvetian. Singurul lucru la care puteai sa te gandesti este ca alegerea unui credit in valuta aduce intotdeauna un risc suplimentar fata de un credit in lei.
      Si trebuia sa te mai gandesti daca intr-adevar este necesar sa iti cumperi o casa/un apartament in conditiile in care preturile se dublasera in 3-4 ani.

      Multi au gandit ca preturile vor contunua sa creasca si au considerat apartamentul ca fiind o investitie: il cumpar acum si il vand peste 3-4 ani la pret dublu. Doar ca realitatea a fost diferita si au ajuns sa plateasca rate crescute cu 50% pentru proprietati a caror valoare scazuse cu 30-50%.

    • @Shack – ai dreptate cu banca si alternativele insa in acelasi timp daca te duci la mecanic si iti spune ca o piesa noua te costa 1000 de lei insa poate sa iti puna una din dezmembrari cu doar 200 de lei este etic si unii accepta? Nu de alta, dar nu exista nici un fel de garantie la o piesa uzata din dezmembrari, nu?

    • @Shack – analogia cu fast food si suc este destul de buna. Practic un om poate manca in fiecare zi 1 kg de jumari cu pain3 si bea 3 litri de cola, este legal, moral si liber, daca omul ala are probleme de sanatate ar trebui sa existe niste reguli care sa controleze cantitatea maxima de chestii pe care le poate consuma?

    • aditzag, ai o idee fixa, bazata pe o experienta limitata!
      in anul 1997, rata dobanzii s-a triplat din februarie pana in aprilie, dupa ce fusese timp de trei ani relativ constanta.
      injura-i, te rog, pe imprudentii care s-au ”lacomit” la credite in lei si au dat-o in bara.

  3. Mama proștilor e mereu gravidă.

  4. NOU
    #29

    Anunturile astea sunt complet inutile, e la mintea gainii ca daca e cald nu e ok sa stai in soare sau sa nu te hidratezi.

    • Ai o parare mult prea buna despre conaționali / consăteni.

    • NOU
      #31

      Sunt convins ca toata lumea stie, dar isi asuma riscul, pe principiul „mie nu mi se intampla nimic, ce e aia, o ora afara”, si apoi cad ca mustele, dar era om bun maica.

  5. Dar de ce nu haine negre?

    Știi bine că lumea poartă haine negre să nu li se vadă petele de transpirație.
    Catch-22.

  6. Daca va deveni tot mura in gura, vom ajunge rau de tot… Mai buna selecția naturală… Altfel o sa ajungem sa scriem pe punga de pufuleți că doar conținutul e comestibil… Nu și punga… Ca in state…

  7. ”ei, maică … cum o da bunul dumnezeu”

  8. „luați-vă o sticlă de apă cu voi.”
    – de 0.5 l ? de 1 l? de 1.50l ? de 2l?
    -plata sau carbogazoasa?
    -calda sau rece?

  9. La noi trebuie sa le spui exact invers – , – si obtii ce vrei ….

    • Daca lanseaza piperea sau sosoaca o conspiratie care zice ca bubulii incearca sa ne controleze prin haine negre, o sa mearga? Ca aia du “sapunul si pasta de dinti sunt armele diavolului” a functionat.

    • Stati in standby cu teoriile conspiratiei – e pe tzeava una noua, cu radacini in sistem, guvern, etc. Este vorba de MN, nu am idee cine o sa o „dea” primul, dar sa va amintiti unde ati citit voi primii de ea.

  10. Inteleg ca noi ca oameni suntem prosti dar statul? Tasnitori de apa? Zero. Vegetatie sa tina umbra? Zero. Camere anti canicula? Zero. Fantani? Zero.
    Oh stai, statul este condus tot de oameni, mai putini dar tot prosti, nu toti prosti dar miserupisti si pusi pe combinatie da. Si nu inteleg de ce o sticla cu apa? Mai bine un bidon de ciclism izolat termic cu apa rece(se subintelege ca din frigider) si 3-4 cuburi de gheata. Eu folosesc asa ceva pentru bicicleta si nu am treaba 1-2 ore in ceea ce priveste apa rece.
    https://www.mikesport.ro/img/product_media/29001-30000/ZEFAL-BIDON-TERMICZNY-ARCTICA-75-SILVER-BLACK-0-75L-new-2021-ZF-1670-83405.jpeg

    • Nu știu de ce ai convingerea că pe caniculă e bine să bei apă rece (se subînțelege că din frigider)… Îți explic eu aici de ce e complet greșit sau citești tu care e faza?

    • Uite, de asta este bine sa dai mura-n gura toate informatiile. Fiindca sunt unii convinsi ca apa rece ca gheata este mai eficienta pentru o combate canicula.

    • @Johnnyfer Imi poti explica mie te rog? Sau indruma-ma te rog unde sa citesc despre asta.

    • Pentru ca nu vorbim despre insolatie, cam din acest motiv.
      Socoteste altfel, te duci afara, 1-2 ore pe unde ai treaba apa dintr-un flacon normal deja e calda ca nu o poti bea, cea din bidon creste la temperatura robinetului intre timp sau putin sub, adica sa te racoreasca. Cred ca astia de pedaleaza sunt prosti ca nu isi pun un flacon de apa normala in suport sa se cloceasca la soare.
      Pana una alta nu mai cititi prostii de pe fb.
      https://verafiles.org/articles/vera-files-fact-check-viral-advisory-against-drinking-cold-w

    • @Mihai ah de ar exista o unealtă care îți poate da orice informație care există pe planetă doar scriind o întrebare undeva.

    • @Mihai Dima explicatia e simpla. Daca vei apa rece, organismul porneste girofarul si sirena ca iti scade temperatura interioara a corpului si atunci porneste in forta circulatia ca sa te incalzeasca lichidul rece din tine si implicit organismul. Deci consumi si energie in plus si ajungi si sa te incingi ca sa compensezi.

    • @marsten rezultatele sculei tale planetare sunt incerte, nu prea da ce trebuie, de aia am cerut detalii concrete. Poti oricand sa o folosesti si sa imi zici aici concret.

      @andrei, aah, pai e bine atunci, mai ard niste calorii in plus iar daca ma incing prea tare porneste transpiratia ca am fluide in mine deci ma racoresc in cele din urma, eu vad numai plusuri.

      deci, de ce nu rece pe canicula? @jennifer inca mai cauti?

    • Deci in continuare niciunul nu sunteti in stare sa dati vreo explicatie sau argumentare completa, linkul ala de search pe google nu se pune, ca desteptul ala de l-a pus nici nu s-a uitat la rezultate.

      DECI, de ce nu apa rece?

  11. 667, cică dau oamenii foc. Și la Sintești e climate change, boiling. https://www.theguardian.com/world/2023/jul/28/greece-fires-arsonists-extreme-weather

    • În Danemarca fiecare oraș sau regiune emite zilnic niște comunicate în legătură cu niște interdicții în perioade cu căldură mare sau cu secetă. De exemplu n-ai voie să faci grătare pe unde te taie capul, nici măcar în propria curte, că dacă ești meltean și-l lași nesupravegheat și ia foc curtea sau parcul public ai belit carasul. Fascism sau prevenție ?

    • Rasism

  12. Se numeste incalzire globala

  13. Un coleg a trimis o poza de traficul din Sinaia. Prima oara cand merge pe acolo si se mira ca drumul e blocat… n-ai cu cine in tara asta…

  14. Poate ar fi mai bine sa nu dam niciunul si sa lasam un pic selectia naturala sa-si faca treaba.

    • e valabil si pentru cretinii aia de la cabana capra. si pentru dobitocul ala de a vrut el sa vasleasca pana in georgia. si pentru toti aia care s-au mutat pe strazi unde nu intra ambulanta sau masina de pompieri. si pentru retarzii din greenfield.

    • Pe baiatul ala cu vaslitul lui pana in Georgia eu cred ca este bine ca l-au salvat. Dar ar trebui sa fie obligat sa plateasca toate costurile pentru aceasta interventie.
      Adica eu daca plec la plimbare pana in Maramures si mi se strica masina in varf de munte nu vine nimeni sa ma recupereze si sa ma transporte pana in Bucuresti pe gratis (cu tot cu masina).

    • Tipul ala e sportiv de performanta, nu vad de ce l-ai pune sa plateasca costul salvarii, doar nu salveaza aia din-astia toata ziua; nu e ca si cum e plin de caiace pe Marea Neagra. Paralela cu montaniarzii de weekend este exagerata.

    • Tipul ala este un sportiv de performanta care a plecat intr-o expeditie care urma sa-i aduca niste beneficii (faima, bani din sponsorizari, etc).
      Dar nu s-a gandit deloc la un plan de backup in cazul in care expeditia ar fi esuat, ceea ce s-a si intamplat. Pur si simplu s-a bazat pe bunavointa unor organizatii care se ocupa cu salvarea oamenilor in pericol. Si a insistat pana cand a gasit o organizatie care a fost dispusa sa ii recupereze si barca.

    • Omul a cerut ajutor cand n-a mai putut; a avut si curenti potrivnici, schimbatori. Nu era la prima incercare, mai facuse asta, in grup, si i-a iesit, si oricum avea si echipament – nu era ca si cand s-a dus fara sa-si faca un plan. Doar ca totul i-a mers de data asta pe dos – citeste si tu povestea lui.

      Prefer sa judec lucrurile cu mai putina incrancenare. In fond traim intr-o societate, nu in padure. Din cauza ca avem o gramada de conationali care fac numai dobitocii, acum e cazul sa cadem in extrema cealalta? Cred ca in cazul lui chiar se justifica apelul la urgenta.

      Hai sa facem putin teoria chibritului. Unde pui pragul unde intervii? Intervii pentru toti cei care solicita ajutor? Da, dar atunci ii salvezi si pe cei care au nevoie, si pe cei care sunt neprevazatori. Daca nu salvezi pe nimeni, iara nu e bine. Oricat de „sus” ai seta pragul, tot va „scapa” unul care chiar a fost prevazator, si-a facut toate calculele, insa evenimentele au lucrat impotriva lui.

      In fine, e cazul sa ne risipim energia in lucruri mai utile, oricum n-o sa-ti schimb eu tie parerea, mai ales ca exista si niste tarife practicate de agentia cu pricina (las aici link http://www.arsvom.ro/index.php/nave-si-echipamente/servicii-si-tarife.html , si pe care tipul ala le-a platit, pentru ca altfel agentia cu pricina ar comite o ilegalitate – oricum tariful ala mi-l permit si eu, ca doar s-au dus cu nava, nu cu elicopterul).

      Am toata admiratia pentru Alex Dumbrava.

      Afirmatia „ar trebui sa fie obligat sa plateasca” nu se sustine din datele pe care le-am gasit eu, publice fiind – omul a platit serviciul ala de salvare pe mare, pentru ca asa e legea.

    • Am lasat un post mai lung (cand s-o aproba), in care am argumentat de ce operatiunea de salvare a fost de fapt platita.

    • hash, omul este un dobitoc sinistru. mie chiar imi e groaza ca astfel de indivizi traiesc si respira in aceeasi tara cu mine. daca a facut-o el in grup, acum e perfect ok sa o faca si singur. pai in cazul asta sa isi ia o revista de specialitate si sa se duca in baie, nu in mijlocul marii.

      iar planul ala al lui foarte bine gandit a fost de cacat. ca atat are in teasta, cacat. s-a pus singur in pericol si dupa aia zbiara dupa ajutor. da’ nu-i bai, ca o va mai face o data. si inca o data pana fie crapa, asa cum merita fie se va lauda peste tot ce erou e el ca a facut ceva stupid si perfect inutil.

      in ce priveste arsvom, vad acolo doar niste tarife, nu si vreo factura si ordin de plata.
      si oricum tarifele alea ar trebui sa fie exclusiv pentru situatii exceptionale si complet imprevizibile. vreo furtuna mai mare, le-a mai scapat rusilor o mine, un banc de nisip proaspat aparut. pentru handicapati sinucigasi tarifele alea ar trebui inmultite cu 1000, sa plateasca el si toata familia lui pe urmatoarele 3 generatii sau sa aleaga voluntar sa nu aiba copii.

    • Esti exagerat cu remarcile astea.

      Eu nu-l cunosc personal, dar nici despre cel mai mare dusman al meu nu-mi permit sa-l fac in public ‘dobitoc sinistru’.

      Mai injur si eu in privat, dar defularile ar trebui sa nu se faca in public. Pentru ca asta spune multe despre autorul lor, si nu de bine.

      Mie mi s-a parut ca pana si apelul de ajutor l-a pastrat ca pe ultima instanta. Omul are echipament, facuse traseul, se pare ca le stia si cu curentii marini .. dar toate argumentele logice pica in momentul cand, nu-i asa, vine un comentator cu argumentul suprem – injuratura.

      Mie mai degraba mi-e rusine ca traiesc intr-o tara cu tine, care te exprimi asa de colorat, fara argumente (nu ca argumentele ar scuza limbajul).

      Postul tau = „trust me bro $^%@br352$% !”

      Asta e nivelul (blogului) ..

    • adica paza de coasta romana nu este serviciu salvamar pentru cetatenii romani, dar cea din grecia trebuia sa fie pentru imigrantii ilegali?

    • @hash, daca a platit operatiunea de salvare, atunci este foarte bine.
      De fapt acolo nu a fost neaparat o operatiune de salvare a vietii omenesti, a fost o operatiune de recuperare a unei ambarcatiuni din mijlocul marii.

  15. as mai adauga pe lista SPF, ca nici nu mai e foarte scump unul bun, dar multi oameni il cred util doar la plaja, daca nu cumva nici acolo. nu mai e amuzant sa te arzi. mai aud specimene care repeta aceasta ‘traditie’ an de an, se duc la mare si se intorc la fel de rosii si crocanti, ca si cum n-au inteles nimic de anul trecut.

  16. Bine, bine am inteles, da’ nimic despre Godina vs Recorder? Pai ce facem aici?

    • Da’, nimic despre godina si recorder. E ceva nou sub soare? Nu e ceva wow si nemaiauzit.
      „Victoraș Micula, urmărit penal! Se îmbrăca în polițist, participa la percheziții oficiale și avea acces la baza de date MAI”

  17. ziceai ca esti in concediu pana in 5. Ce facem aici ?

  18. Intre timp, dorian popa face reclamă la dacia logan.

  19. Vali, sunt doua afirmatii diferite – la una reactioneaza unii la cealalta reactioneaza altii. Dar multi nu reactioneaza deloc. Nu sunt aceeasi si nici nu stim cati sunt. Deci sa spunem ca suntem jigniti oricum am pune-o nu-i chiar corect. Corect e sa spunem ca _unii_ sunt jigniti de una si _altii_ de alta.

    Mai este si chestia ca doar cei obfuscati rau scriu, majoritatea ignora. E suficient sa fie 10 idioti care comenteaza prostii si 10000 care nu comenteaza nimic si de aici perceptia ca _majoritate_ e jignita cand in realitate… sunt 10 idioti care spun prostii restul sunt ok. Restul sunt sau nu sunt idioti, nu stim, dar presupunem eronat.

  20. Oricum ai dă-o vor exista prosti, mai deștepți,neglijenți și miserupiști. Nu ai cum sa ii convingi pe toți. Ce mă amuză pe mine și as vrea poate sa fie acoperit cândva acest subiect pe larg este definiția de „pensionar”.

    Daca lucrezi într-un domeniu unde intri in contact cu forma de asigurare de sănătate a individului te crucești câți îți răspund la 50 de ani la întrebarea „ce lucrați?” Cu „sunt pensionar” Ajungi sa crezi că pentru multi muncă la stat e un God given right și îți trebuie un side hussle.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile