Uneori în același ambalaj.
De pildă, companiile vor face economie la toate lucrurile necesare funcționării locurilor de muncă, curpapir, cafea, rechizite, cheltuieli care vor trece la angajați. Și o să vedem situații mișto, în care, după o vreme, angajații vor simți o jenă că nu mai pot folosi juma de sul ca să se șteargă la fund și nici fura un sfert de top de hârtie, că oricum are compania de unde.
Pe de altă parte, trebuie să ne gândim și la bieții manageri. Cum vor putea ei trăi dacă nu își terorizează angajații cu mizerii ca să acopere prezența unui micropenis vârtos? Cum îi vor mai putea supraveghea? Cum îi vor putea chema în ședințe inutile?
Plus, la industria achizițiilor de birotică la suprapreț vă gândiți cât va suferi?
sa fii tu sănătos, deja sunt satui oameni de ședințe tâmpite pe zoom și skype, la tot felul de ore. obligatorii, gen
Angajatii mei de exemplu urasc home office. Banuiesc ca depinde de firma, mult de tot. Gen e mai cool sa fim cu totii impreuna.
+1 la ședințe tâmpite. Nu eu, nevastă-mea. Eu lucrez la corporație, am ședințe cool
@Alter Da clar depinde de mediu si de cultura companiei. Cred ca firmele mici sunt mai degraba mai unite si socializeaza mai mult decat corporatiile sau firmele cu 30-40+ angajati.
Plus ca mai depinde si de mixul de varsta si specificul companiei. Daca lucreaza ca voi in IT e posibil sa fie cool in majoritatea cazurilor.
@Mike ne-am lua amandoi zeci de negative. Banuiesc ca nimeni nu merge bucuros la munca :))
@Alter Ego, îmi pare rău să văd că există oameni din ăștia și la compania mea. Problema pe care o am cu ei, e că sunt guralivi și luați în serios. Dacă ar fi zis, hai să facem un program în care e alegerea fiecăruia, dacă vine la birou sau nu, era perfect. Dar ei sunt tâmpiți și zic că ar fi bine să venim toți la birou, ca să aibe ei cu cine socializa și sta la țigară.
Mie mi se pare extraordinar de acasă. Mă scol când vreau, unde vreau și muncesc când vreau. Am familie, prieteni, animale de companie, nu duc lipsă de socializare. În ultima perioadă am prestat de la țară. ocazie cu care am mai făcut și una alta prin curte/grădină. Treaba merge înainte și nu duc lipsa niciunui coleg. Cum zicea și arhi, e plin de ședințe pe skype/teams.
Eu cu ai mei am ramas la acelasi daily stand up de 15 minute, ca de, facem Agile with Scrums.
@Alter Ego, exista cineva care merge bucuros la munca? Cu exceptia unor cazuri din aparatul bugetar….
Te duci la munca sa prestezi pentru niste bani, nu pentru distractie.
sigur ca toata lumea merge bucuroasa la munca (cand intreaba sefu’)
Eu. Daca as avea 10M EUR in banca probabil ca m-as invarti tot prin zone asemanatoare. Poate as face munca mai high level, mai „cool”, n-ar mai trebui sa fac atat de multa politica – si da, poate concediile ar fi mai lungi si mai exotice. Dar cred ca intr-un fel sau altul as face tot cam ce fac acum.
Hai sa-ti spun un secret: angajatii nu iubesc nici nu urasc home office. Angajatii nu iubesc nici nu urasc mersul la munca. Angajatii urasc faptul ca n-au de ales. Angajatii vor fi extrem de fericiti (din punctul asta de vedere) daca EI sunt aia care aleg sa lucreze de acasa sau sa mearga la birou (EVIDENT, vorbim de joburi care pot fi facute de acasa). Urasc faptul ca sunt fortati sa mearga la birou doar ca sa se simta important un cretin din low-management.
Pe mine ma mira extrem de mult ca sunt atatia imbecili pe posturi de manager care nu inteleg/realizeaza chestia asta.
Sabotor n-ai înțeles așa că repet. Activitatea noastră se poate desfășura de acasă sau fizic, cam în aceleași condiții. Și totuși oamenii prefera sa stea împreună. Am votat anonim când am decis dacă pe 17 incepem de la birou sau nu, și a fost penibil că era unanimitate.
Eu personal de exemplu urăsc să lucrez de acasă. Și nu mă refer acum, ci și înainte. Productivitatea mea ca individ e mult mai mica, și simt că aduc acasă problemele.
Ce lipseşte de pe listă e că programul tinde să devină tot mai flexibil, mai exact în sus. Deja e plin de şefuleţi care sunt sideraţi când le zici că s-a terminat programul. „Păi şi aşa lucrezi de acasă, nu poţi să te loghezi 2 minute* să vezi ce vrea clientul?”
** minim 2 ore
@Alter Ego
Pardon, n-ai inteles tu. Repet, angajatii nu urasc home office-ul ci apreciaza ca au ei libertatea de a alege de unde si cum sa lucreze.
Forteaza-i pe oameni sa vina la birou, si atunci toti vor home office. Lasa-i pe ei sa aleaga si-o sa vezi ca vor veni bucurosi la birou, sa mai vada oameni, sa schimbe idei…
Cum ziceam, prea multi care nu inteleg lucrul asta simplu…
Este și reversul medaliei, mulți angajați descoperă că au o casă nașpa, un copil nesimțit și obraznic (sau chiar mai mulți ăia mai vrednici), nevastă/soț pe care nu-l mai suportă…
dulce realizare. dulce.
Multora ne place sa dormim mult, sa stam cat mai mult in pat. Dar nimeni nu vrea sa stea acolo 24h din 24.
Asa si cu familia.
Eu am un job care se intinde si pe 10 ore la munca. Nu mereu… Intotdeauna voi prefera sa stau acasa cu familia. Ma inebunesc cei mici dar nu se compara cu oamenii din subordine. Nu exista comparatie. Mi-a placut maxim sa lucrez de acasa.
Eu nu cred ca sunt multi care vor sa doarma pana tarziu si sa-si piarda toata ziua. Sau sunteti d-aia de va duceti in city break si va treziti zilnic la 10? :))
doar in excursii merita sa te trezesti devreme
Stai linistit, ca metehnele mor greu.
Sedintele au devenit si mai dese, ca sa para ca lucram (de fapt, sa para ca sefii lucreaza).
Am o prietena ce e reprezentant medical si e innebunita, ptr ca imbecilii de sefi tin mortis sa faca cu medicii prezentari de produs pe Zoom. Desigur, medicii fug ca dracu de tamaie de asta, dar de sus se cer rezultate, altfel iar se „optimizeaza” echipa!
Si se optimizeaza macar anual, oricum!
Cand era prezentare fizica mai iesea de o spaga, un congres sau macar de un pranz, asa doar timp pierdut pe Zoom.
O situatie ciudata vine din faptul ca prin multe companii se vede de fapt ca lucrurile merg binisor dupa ce s-au indepartat de nevoie niste bariere birocratice si parca nu mai e nevoie de cinci oameni la vanzari, merge la fel de bine si cu trei, iar la contabilitate e destul un om pt a baga facturile.
Iti spun, asta e frica cea mai mare: sa se prinda seful ca se poate si fara tine.
spaga adica cum?
reprezentantul medical ia spaga de la doc sa il trimita in congrese?
@Cici, șpaga în toate felurile o ia medicul de la reprezentantul medical. Astfel, pe rețetele oamenilor vor fi prescrise medicamentele din partea companiei reprezentantului, uneori fiind cele mai scumpe din gama lor.
hei, reteta americana!
Pe cand o epidemie de opioide si la noi? Desi as ghici ca daca nu e, e datorita ue.
Faza reală: maica-mea profă, acum a trebuit sa tina orele online. Vecinul de deasupra s-a gandit ca e bine sa renoveze apartamentul. Zgomot de trebuia sa urli ca sa te înțelegi cu cel de langa tine…
Dupa 2-3 telefoane amabile, maica-mea se gândește sa sune la politie. Ca deh, e totusi stare de urgenta, carantina, si nu e cazul sa demolam blocul…
Răspunsul Politiei: „N-avem ce sa-i facem, doamnă! Încercați să țineți orele mai pe seară, după ce termina muncitorii cu picamăru’…
Secția 5 de Poliție Brasov, btw…
Dacă soluția mă-tii a fost să cheme miliția fiindcă unul își repara casa la ore normale, îmi e milă de elevii ei
Există vreun articol în ordonanțele militare care să interzică renovarea proprietăților?
Nu e vecinul de vină, este întreaga noastră înțelegere greșită.
Nu știu cât de amiabil a vorbit mama ta (în același fel nu știu nici cât de mult bun simț, sau întelegere are vecinul), dar cred că a ajunge să suni la poliție să medieze o situație de genul ăsta, reprezintă doar o proastă vecinătate!
Sfat: ori se mută mama, ori vecinul!
chiar asa, de ce sa deranjeze militienii, de ce nu s-a dus sa-i de doi dinti jos lu’ vecinu de deasupra?
Curly, n-am sa te injur, desi o meriti. Poate ar fi mai bine sa te interesezi cum e prin alte tari mult mai civilizate, unde in situatii de urgenta, mai ales de carantina, nu ai voie tu sa faci zgomot de santier.
Dar sa spunem ca altii sunt cretini, noi am inventat roata, iar specimene ca tine au dreptate. Maica-mea facea doar ce i se ordonase de la minister, prin inspectoratul scolar. Deci, ordin oficial, nu avea ea chef de nebuna sa faca ore. Tot la fel, nu avea voie sa nu respecte orarul dat de minister/inspectorat, adica intre 9-14. Intelegi, fiinta minunata?
Poate ca n-ai plozi, si bine ar fi sa nu faci, dar daca progenitura ta trebuia sa faca ore de acasa si nu putea, tu cum ai fi reactionat ca parinte? Ii tineai partea melteanului cu trusa de scule, nu-i asa?
Poti face ore online si fara audio-video. Nicaieri in lege nu precizeaza daca acestea trebuie sa fie audio-video. Nici nu te pot obliga ca e vorba de imaginea ta. Le poti scrie lectia pe google classroom, faci prezenta, elevii iti pun intrebari in comentariu, iar tu le raspunzi imediat.
Da, Cosmin. Te poti concentra perfect atunci cand deasupra iti bate ala in cap. Sa predai e o chestie super simpla, mai ales sa rezolvi probleme de matematica. Bun asa.
Știu că te adresezi altuia, dar mor de curiozitate să aflu cum e, că eu nu știu, lămurește-mă te rog. Concret, nu cu vorbe.
Mulțumesc anticipat.
George, am sa incerc sa-ti explic. Exemplu concret: Germania, München.
Atunci cand a intrat in vigoare carantina, care n-a fost ordonanta militara, nu s-au interzis lucrarile de renovare, mai ales cele din casa.
Ok, un prieten, tot roman, se gandeste ca daca tot are timp, hai sa monteze niste dulapuri de perete, pe care le cumparase acum cateva luni. Bun, se apuca de dat omul cu bormasina, ca tot romanul mandru. L-a sunat direct administratorul cladirii (ca sta tot la bloc) sa inceteze pt. ca toata lumea e acasa, lucrul n-a fost anuntat si risca o amenda.
Ghici ce? Nu s-a oprit, ca doar nu-l intimideaza toti bosorogii. 1 ora mai tarziu Politia la usa, amenda pt. deranjarea linistii (in germana ii zice Hausfrieden, adica tot un fel de convietuire pasnica). Argumentul politiei germane a fost exact ala: suntem in carantina, e o situatie speciala, haideti sa nu-i deranjam pe toti care stau in casa acum.
Si apropo de asta, din blocul unde sta maica-mea au sunat si altii. Tineri cu copii care nu mai putea dormi si nici nu aveau unde sa plece cu ei toata ziua.
@Andy Sic. am înțeles. Adică ăia din Germania au o regulă asumată prin contract (nu lege) a vecinătăților, care se pare că nu există în general în România, și de-aia vii tu acum să spui că în afară e altfel? Mi-am tras o palmă! Sunt prost că ți-am răspuns acum!
George, in Germania este lege cu privire la asta. Cum, de altfel, este si in Romania. Si acolo trebuie sa anunti lucrarile, nu știu exact care-i termenul limita. Trebuie informata administratia, tot specificat de lege.
Andy Sic
Poți să mă și înjuri. Ai și făcut-o, prin ironii nesubtile. Te asigur că mă interesează înjurătura ta cum mă interesează dacă plouă acum în Cluj
Dar, ca să continuăm discuția la obiect: la mine în casă se țin cursuri online tot de o profă din Brașov. Nevastă-mea, în speță. Bine, nevastă-mea nu crede că un ordin de la oricine îi poate spune cum să își țină cursurile. Cum se pare că crede mă-ta (cacofonie voluntară, nu te agita). Și nu face video cu elevii ca să îi mqi cruțe de la live uri tocmai fiindcă știe că sunt din ăștia ca mă-ta. Și automat ar putea fi acceptabil ca unul din vecini să își repare casa cu zgomot. Că, știi tu, reușitule, dacă vecinul ăla cumpăra materiale sau plătește o firmă mai ajunge în bugetul statului un pic de TVA de unde e plătită și nevastă-mea. Și mă-ta
Curly, chiar nu inteleg cum ai dedus tu ca maica-mea facea orele cu video-audio? Oricum, nu știu ce preda sotia ta, dar ai putea s-o întrebi cat de placut e sa explici si sa corectezi exercitii de matematica atunci cand ala de deaaupra sparge zidul (la propriu).
Daca nu exista un articol de lege/ordonanta care sa interzica explicit santierul, cum mortii ma-sii sa avem noi putin bun simt si sa ne abtinem, desi e evident ca majoritatea oamenilor lucreaza de acasa si ii vei deranja serios cu zgomotele puternice. Nici nu mai vorbim de toti copiii care sunt si ei acasa. Inplm, asta e nivelul in Romania…
Auuu, ce viteaz e curly! Care trăiește de pe urma unui bugetar plătit 100% care muncește mai puțin, nu ca săracii din privat care au fost dați afară sau au salarii reduse. Astea sunt vise umede că nu execută ordine. Un singur individ dacă o reclamă la ISJ e adios. Sau poate predă o materie din aia inutilă și atunci nu o bagă nimeni în seamă și nu contează dacă face orele.. :))) keep dreaming, mate!
George sa stii ca palma poata nu ti-ai dat-o degeaba. Niciunde in lume, sau cel putin in partea civilizata, politia nu te poate amenda pe baza unui contract incheiat intre tine si altul. Pentru ca nu-l cunosc, nu au timp sa-l citeasca sau sa fie siguri de vailiditatea juridica a acestuia.
Politia te amendeaza doar daca ai incalcat LEGEA! Doar aia sunt obligati sa o cunoasca si sa constate daca s-a incalcat.
Deci politistii aia nemti au dat amenda pe bune, la fel cum ar fi normal si la noi. Dar na, mai avem inca multe de recuperat…
Ehe, asta imi aminteste de examenul pt care am invatat cand isi facea vecinul bolta la intrarea in balcon. Demult, nu acum in lockdown. Nu cred ca e vreo solutie, alta decat aia cu ore fara audio.
Mi se pare de bun simț să nu faci lucrări în perioada aceasta, dar știm că de fapt mulți sunt egoiști și efectiv nu îi interesează de alții. Și da, cred că trebuia dacă lege să nu deranjezi în carantină, pentru că da, profesori, elevi, oameni care muncesc de acasă etc au nevoie de liniște. Da, este dreptul tău (așa spun unii, că este dreptul lor). OK: dreptul altora este să facă și ei ce au chef și de asta nu se respectă nimic că fiecăruia îi pasă de dreptul lui. Sau așa o să ajungă și cei care încearcă să aibă grijă și de ceilalți, adică să nu îi deranjeze. Asta este problema la mulți de la noi: că nu îi interesează de fapt cum îi influențează acțiunile lor pe ceilalți, de aceea nu avem unitate, s-a spus pe aici în comentarii foarte clar: ce îmi pasă mie că cineva face lecții, sau un copil învață, cineva muncește, are ședințe (chiar idioate, dar de la care nu se poate sustrage)? este dreptul meu. foarte clar.
A și să nu se înțeleagă că pledez să te lași călcat în picioare etc. Dar sunt situații în care dacă te pretinzi om te comporți ca atare și te mai adaptezi: ok, ți se atrage atenția, încerci să faci la o altă oră, să discuți, dacă efectiv nu poți continua, la fel ca în orice, mai lasă unul, mai lasă altul. Altfel, cum te poți aștepta să ai și tu înțelegere când vei avea nevoie?
Sper sa apuci sa citești mesajul asta:
Cauta pe YouTube/google cum se instalează și cum funcționează nVidia RTX Voice. E o aplicație+ driver care scoate tot zgomotul de pe fundal. Se poate folosi și dacă nu ai placa nVidia (cu o mica modificare într-un fișier).
va luati de om aiurea ca a gresit numele. a inteles bosch in loc de beethoven.
„Cum se pare că crede mă-ta (cacofonie voluntară, nu te agita). ”
sfertodoct much?
Eu sunt de partea vecinului, în povestea asta. Nu pentru că mă aflu într-o situație similară (eu am oprit lucrările de când a început carantina, dar nu din bun simț, ci din precauție). Totuși, unii poate nu au luxul de a își lăsa apartamentul nelocuibil pe o perioadă lungă de timp sau, dacă e locuibil, acum au timpul necesar să facă îmbunătățiri.
De exemplu, mie îmi reproșau vecinii că nu am contractat o echipă mai mare, ca să termine mai repede cu bubuiala. Le-am zis să facă o chetă și să plătească ei echipa sau să vine să mă ajute, dacă țin atât de mult la liniștea lor și mi-au zis că sunt nesimțit. Scuzați-mă, dar sunt banii mei și îi cheltui cum cred eu, atât cât îmi permit.
La fel e și cu vecinul respectiv. Poate o fi nesimțit și nu a vrut să lasă de la el o oră, pentru elevii respectivi, nu știu. Totuși, există un program de liniște pe care respectivul trebuia să îl respecte. Asociația de proprietari poate, de asemenea, să își personalizeze acest program de liniște (să prelungească dimineața, până la 10, de exemplu.). Atâta timp cât nu făcea nimic ilegal, de ce vă așteptați ca poliția să intervină?
Reclamația trebuia făcută la asociația de proprietari, nu la poliție. Vorba aia, ori suntem golani, ori nu mai suntem? Chemăm poliția?
Saptamana trecuta la mine in casa am avut lucrari de facut.
O imbinare proasta de la o scurgere de la vecinul de deasupra facea sa curga apa si sa afecteze vecinii de sub mine (eu fiind la etajul 2).
Asa ca a venit meseriasul si a spart la mine, care de altfel nu aveam nici o picatura pe perete.
Ideea e ca a spart in 3 locuri ca sa identifice problema, sa repare teava si apoi a reparat peretele. Toate astea au insemnat galagie, bormasina, ciocane.
Nu s-a plans nimeni si chiar daca o faceau, nu aveau sanse ca era o problema care trebuia rezolvata, nu poti sa lasi oamenii cu apa curgand prin tavan (exagerez un pic).
Atata vreme cat nu specifica in ordonanta ca trebuie mentinuta linistea, ramane la buna intelegere intre vecini. Si la respectarea orelor de liniste stabilite (de obicei 13:00 – 16:00).
Altfel, fiecare se descurca cum poate, gaseste solutii mai bune sau ma rele.
Daca ala muncea la apartament in timpul orelor de liniste, da, era dreptul tau sa chemi politia. Altfel, nu vad de ce i-ati dat atatea minusuri lui curly.
Ok, e stare de urgenta, toata lumea sta acasa. Imi cade gresia din baie. Ce fac acum, stau cu ea asa ca sa poate sa profeseze doamna de mai sus? Nu toate lucrarile pot fi amanate.
Daca aveati un vecin cu copil mic, tot asa ii faceati? E stare de urgenta, copilul trebuia sa fie la gradinita, nu?
Hai sictir toți ăștia care îi sug pula nesimțitului cu rotopercutoare. Voi faceți la fel băi mârlanilor, de asta v-ați simțit și ați sărit.
Lucrările astea se fac cu autorizație. Că voi sunteți obișnuiți să vă băgați bormașina și în cur când aveți chef, asta e altceva. Într-o Românie civilizată venea poliția la ușa mârlanului; nu singură, ci însoțită de reprezentanții primăriei și ai ISC. Și îi futea o amendă de lingea doar burghiul câteva luni. Legea aia cu tulburarea liniștii publice se referă la producerea de zgomote FĂRĂ DREPT. În cazul de față „dreptul” înseamnă fix autorizația aia de construcție pe care mârletele nu o are. Noi ăștia mai fraieri și mai civilizați știm că pentru orice lucrare tip amenajare interioară, construcții etc, trebuie autorizație, aviz, căcaturi de astea. Vali n-a slăbit și el câteva kile 🤭 cu înlocuirea acoperișului (sau cu renovare ceva?)?
Eu nu stiu de ce fuge lumea de “vecinii de la bloc”, fiindca vecinii de la casa sunt mult mai rai.
De 3 ani de cand ne-am mutat aici, nu cred ca am prins un weekend fara flexuri si burghie. Si sunt doar 3 case inconjurate de blocuri. Vorba aia “tot timpul e ceva de facut la casa”, iar oamenii nu se dezic. Programul de liniste e o gluma, intre 8 dim si 10 seara e doar o ora de liniste(pe care nu o respecta nici pulea) de la 13 la 14.
Deci, bine ba, am inteles, e legal, dar cat de muist sa fi sa iti polizezi usa de tabla de la garaj cu flexul, duminica la 3 dupa amiaza?!
@punKreas – In primul rand, vecinul nu retusa faianta in baie, ci spărgea ziduri pentru a face mai mult spatiu.
Doi la mana – au mai sunat la politie exact vecinii cu copii care acum nu puteau dormi. Cel de deasupra lui are copil de 8 luni. Fain, nu?
Toti l-au rugat sa amane pana dupa lockdown, ca sa poate lumea pleca de acasa atunci cand e zgomot.
Fix de isc ține spartul pereților în bloc. Modifică structura de rezistență a blocului fără expertiză. Amendă plus bătaie. Poate nu, dar amendă plus obligația de a aduce la starea inițială tot ia.
@Andy Sic. dacă sparge pereții, fără autorizație, fă o reclamație la primărie. Altfel, asta e viața la bloc, frate. La maică-mea pe stradă se asfaltează, se pun borduri, se bagă cabluri pe sub pământ. E o gălăgie acolo, de zici că sparg ăia în camera alăturată. Lucrează de dimineața, până seara la 9. Ce ar fi trebuit făcut, să sune lumea la poliție, că nu poate dormi copilul?
Treaba merge înainte, asta e viața la oraș: aglomerație, praf, gălăgie, noxe, eventual mizerie.
D-asta am zis ca depinde de lucrare. Daca l-a apucat gaia sa darame peretii, luati-l la pl. Dar daca da omu o bormasina la ore legale, nu cred ca e nevoie de atata scandal. Stiu, e enervant rau zgomotorul de bormasina. Dar asa e la bloc…
Si nu ii iau apararea nesimtitului, doar am zis ca poate exista intelegere in functie de situatie. Si la mine la bloc se plangeau unii ca si-a uitat vecinul ventilatorul de la baie pornit. Pe bune? Ce mai lipseste, sa nu mai trag apa cand vreau? :))
@Eugen – da, stiu! Am citit toate legile posibile, ca sa ma pot certa cu boul ala. Ma voi ocupa „ca la carte” de el, doar ca acum n-am putut veni in tara din cauza carantinei, iar el s-a gandit ca o femeie de 53 de ani, singura, nu-i poate face probleme.
Le mine cel mai mult m-a deranjat atitudinea politiei la faza asta. Si daca, sa zicem, nu tinea de ei sa vina sa medieze, puteau dracu’ sa faca o fapta buna pe timp de carantina si sa-i spuna lu’ ala s-o lasa mai moale.
In weekend sa nu se faca santier, in timpu saptamanii nu :))) deloc nu mi-e dor de cacatu’ asta de popor.
App, vedeti ca atunci cand va deranjeaza asa orice, problema e la cap
Am avut un vecin care a folosit bormasina, inainte de corona, mai bine de o luna, zilnic, cel putin 4 ore pe zi, si nu se oprea dupa ora 17-18, cand oamenii mai vin de la serviciu. Nu imi pot inchipui ce naiba a facut, a daramat totii peretii, i-a pus la loc, i-a daramat iarasi?
@Alex – nu stiu ce tara ai gasit tu unde poti face ce vrei, cand vrei. In Romania exista legi, vezi https://www.isc.gov.ro/legislatie_2.html
Marș băi Alex, căcat ești tu. Căcat laș, ai fugit și acum dai cu piciorul. Și acolo în văgăuna în care ești tot așa faci, te apuci de spart pereți când ți se năzare? Nu, că acolo sunt legi și se respectă probabil, nu merge cu târguială și telefoane la șefu ca la noi.
Eugen gen, ce-ar fi sa lași mizeriile tip „ai plecat ca un laș”? Patriotism leșinat…
Revenind la subiect: astia care spun ca e ok, deci nu v-ar fi deranjat sa aveți un vecin care sa bage manele la maxim, sau sa se uite la filme cu împușcături, sau pur și simplu sa urle prin casa.
Ca e fix același principiu: el face un lucru care ii e necesar ACUM, voi TREBUIE sa îl ascultați, fiindcă e carantina și sunteți blocați în casă.
@Ioana pe mine mă deranjează oamenii care fumează în stațiile de transport în comun, copiii care vorbesc vulgar, șoferii care conduc prea încet, soarele care e prea puternic la prânz etc.
Normal că te deranjează un vecin zgomotos, dar dacă te deranjează, ce? Ce ar trebui să faci?
Ioana, dacă tu te simți bine că unul plecat dă cu copita și te face căcat de popor, treaba ta. M-a deranjat că a trebuit să semnalizeze cum e el superior că a plecat. De parcă unde e el face ce vrea, șantier, demolări etc fără să îl deranjeze nimeni. Dar da, căcat de popor, și alții care aplaudă ca focile.
@Anda: ai dreptate, nu e cacofonie acolo. M-a luat valul
Faza cu spartul e partiala. Eu stiu o groaza de scoli unde intri la clasa cu portavoce, din cauza galagiei exterioare (masini, asfalt etc). Inteleg ca e frustrant, exista un dar…
Omul atunci a avut timp/bani. Dupa redeschidere poate nu il mai vezi cu lunile… daca e marinar sau altceva?
Statul la bloc e cu f… si terminat ..etere.
Mama trebuia sa-si adapteze in ziua/zilele acelea predarea.. la scoala ce face daca e bulita instalatia de caldura si bocanesc aia 1 saptamana?
Sunt si rau… erau ore cu cont la banca?
Adaptarea e cheia succesului.
„cum e prin alte tari mult mai civilizate, unde in situatii de urgenta, mai ales de carantina, nu ai voie tu sa faci zgomot de santier”
in alte tari daca nu e specificat clar in lege poti sa le sugi pula alora cu zgomotul
Unu dintre colegii mei a avut o luna zgomot de rotopercutanta. si nu putem spune ca traiesc chiar intr-o tara necivilizata. Eu m-am mutat repede de le zgomot, am devenit eu vecinul cu zgomotu
4 gauri in perete si doua terase spalate
@toti care ziceti ca nu avem lege, bla-bla: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/155343
cititi articolul 2 (toate cele 36 de alineate) si terminati cu tampeniile.
Fiti civilizati sau mutati-va in pestera!
@zoso: ultimul paragraf e de maxime aplauze. Nu înțeleg de ce DNA nu au chef să intre și în privat
pentru că în privat nu prea există corupție, există comisioane legale care…ce să vezi, sunt impozitate (de obicei) de stat ca orice venit.
iar prin SUA nu există nici acolo… acolo se numește „lobby” și „conversație robustă”
https://www.youtube.com/watch?v=zyesJQ3lsto
intra. Stiu caz.
de privat se ocupa cu precadere DIICOT. prejudiciile din evaziune fiscala sunt muuult superioare celor din cazuri de coruptie in privat.
Lucrez part time pentru o firma de 2 ani. 90% din timp lucrez de acasa. Insa, de cand am intrat in carantina, deodata, managerul a inceput sa aiba mai multe solicitari. I-am atras atentia, insa mi-a spus ca numai cei care se plang acum de munca inseamna ca inainte nu munceau, facand aluzie la faptul ca m-a platit degeaba pana acum. Insa el are impresia ca eu sunt angajat full time si trebuie sa raspund solicitarilor de la 8 pana la 11 noaptea. Cand i-am spus ca de ziua urmatoare voi munci 4 ore / zi, mi-a zis ca sunt obraznic. :)))))))))))
Ăăăă, angajat full-time înseamnă 8 ore pe zi, iar de la 8 la 23 sunt vreo 15.
Asta mi se pare că ar putea apărea ca problemă dacă lucrezi de acasă ca angajat: un șef sau chiar o politică a firmei care au senzația că dacă lucrezi de acasă trebuie să fii non-stop la dispoziția firmei.
Mi s-ar părea normal ca și acasă să ai un program similar de muncă ca și la birou. (Dacă ești angajat, dacă ești free-lance: munca ta, banii tăi, stressul tău, treaba și alegerea ta).
Ok, da, acasă s-ar putea să nu lucrezi absolut fiecare minut din acel interval, dar nici la birou nu prea se face asta: ba o cafea, o pauză de țigară, un mers la budă, o discuție cu colegii.
Mie îmi place munca de acasă. Am 15 minute de discuție de luni până miercuri cu șefu’ despre ce probleme am și cum mă poate ajuta, 1h de ședință în middle management joi, în rest coordonez oamenii din echipă pe hangouts (scris/vorbit după cum are nevoie fiecare). La fel, discuții cu „asupritorii” occidentali când vin la muncă, suprapunere de ore între 14.00-17.00.
Sigur, a crescut cheltuiala pe gospodărie cu energia electrică, ceva cafea, mai multă mâncare (și mai bună) acasă, ceva timp „pierdut” (de fapt e câștig) cu temele juniorului, IT support când nu merge școala online, dar au scăzut prin alte zone: benzină, mâncare junior la școală, after school etc. All in all, toate bune
La mine la firma, toate leprele care fentau munca dandu-se deja ocupati sau facand sedinte intre ei acum cer de munca pentru ca nu mai are cum sa ii vada sedul ocupati, ceilalti colegi ii evita pentru ca stiu ca sunt lepre si acum mai trebuie sa isi completeze raport de activitate zilnic.
PS: firma de IT, Bucuresti
Haha, cum e cand pui un meeting all day, nu te bate nimeni la cap pe skype
Confirm
Sunt lepră și efectiv nu am ce scrie in raportul săptămânal. Că nu am făcut absolut nimic
La birou chiar daca nu faci nimic poți să pari ocupat și stresat, te vede lumea acolo și crede că ești de bază
Leprele totale nu dar sunt foarte importanti cei care au putin de munca intr-o firma. Altfel cei care au mult de munca ar avea si mai mult.
si da, ideal e sa fie impartita cat mai egal munca, dar idealul ala se atinge cu timpul (daca se atinge)si asta daca nu e fluctuatie mare de personal.
„Firma IT din Bucuresti” – spune-i dracu numele in clar
Companiile de outsourcing își freacă mâinile acum.
Corporațiile au văzut că lucrul la distanță funcționează OK, drept dovadă companiile nu au mers în cap în aceste săptămâni.
Așadar, de ce nu ar merge în continuare pe același sistem dar cu outsourcing într-un GBO (Global Back Office) dar și cu costuri mai mici?
Lucrez de acasa de vreo 3 ani dar ca acum, in vremea Covidului, n-a fost niciodata. Toti sefii sunt si ei pe la casele lor (prin State majoritatea) si pun sedinte inutile la ore imposibile (2-3 pm East Coast – adica 9-10 PM Ro). De abia astept sa le ridice restrictiile ca sa inceapa sa zboare si sa-si bea mintile prin business lounge-uri.
Nu știu ce să zic… Ședințe la 10 seara… Înseamnă că aveți salarii foarte mari, care vă obligă să ciocul mic, ori aveți percepția că frecați duda în general și trebuie să înghițiți așa ceva în compensație. Altfel nu pricep de ce să vi se pară ok așa ceva, cât să nu le spuneți ălora: „Bo$$, eu worked toată day și la this time eu vreau să go to sleep.”
Știu, există și formule mai delicate sau mai contondente, dar nu pricep de ce să înghițiți treaba asta.
De sclavi nene, de sclavi. Si apoi se plang ca sunt sclaviti la munca. Poti aplica rationamentul si in relatia roman/stat!
Mie imi place sa lucrez de acasa. Dar adevarul e ca nici nu am manageri idioti. Bine, asta e primul loc de munca din 14 de pana acum cand nu dau de muisti mai sus.
Insa am avut sedinte unde cativa colegi au inceput cerseala. Ca de ce nu le plateste firma abonamentul la net. Ca de ce nu primesc ei bani sa isi ia scaun si birou pentru acasa. Ca firma ar trebui sa le dea lor banii economisiti din cafea , curent, apa, etc. Plm. Oameni platiti cu mii de euro pe luna.
Eu zic mersi ca am un loc de munca in continuare.
mda. Cred ca te plangi de astea daca esti chitra, ai mania persecutiei sau pur si simplu nu iti place wfh. Daca esti ca mine (adica iti place wfh) , treci peste faptul ca esti chitra si ai mania persecutiei acopar io, nu-i bai.
@Remington
În perioada asta de carantină, am fost la job zilnic. E complicat să zici că trăiesc de pe urma nevestii dacă mai adaug că de fiecare dată în ultimii 10 ani, ca și acum, am câștigat măcar dublul salariului ei. Nicio zi angajat la stat. Tragi concluzii decisive fără să știi datele. Sper că nu faci așa și când ești lq volan. Bine, „mate” ?
Nu, mate, vorbesc în cunoștință de cauză. Profa de religie face clase online 30 de min la 2 săpt la cls a 2-a, profa de engleză 1h la 2 săpt, în condițiile în care aveau ore săptămânal la școală. Si sunt plătiți 100%. Proful de sport face online 10 min săptămânal. Sport, școală online!!!!!!!!!! Ăla face de frică să nu fie reclamat. Un sistem care NU are voie să lase repetenți pt că dă urât la școală. Sunt indivizi care ajung să dea examen cls a 8-a sau a 12-a si nu sunt în stare să scrie pt că nu au fost lăsați în urmă de un sistem din care soția ta a acceptat să facă exact asta. La privat ești dat afară pentru incompetență, dar soția ta a acceptat situația, și tu pe lângă ea.
Remington, sper că ești treaz când scrii chestiile astea, nu au vreo logica sau relevanta, iar presupunerile astea, pe bune, chiar nu știu de unde le scoți :)).
Nu sunt presupuneri, am copil în cls a 2-a si face școala online. Stiu foarte bine ce zic.
Micromanagement se face si remote nu doar cand sunt toti claie peste gramada in sediu. Sau mai ales atunci.
Multa lume si-a dat arama pe fata in ultimele 2 luni
As zice ca munca remote ii scoate in evidenta pe „micro-manageri”. Intr-un fel sau altul, daca ala nu are incredere in tine cand te vede, cu atat mai mult n-o sa aibe incredere in tine cand nu te vede si nici nu stie ce faci …
Munca de acasa a adus o inmultire a taskurilor per angajat de frica sefutilor ca freaca lumea duda pe Neflix. Nu ca noile cerinte ar folosi cuiva cu adevarat. Practic, niciunul din cei din biroul meu nu reusim sa ne incadram cu munca in 8 ore/zi. La noi activitatea e de genul takurile deschise azi trebuie finalizate musai tot azi, deci toti sunt constienti ca nu pot lasa treaba pentru filme sau mai stiu ce.
Văd mulți oameni stresați, pe blogul acesta. Oameni pe care ii enervează orice: vecinii, șefii, colegii, pe unii proprii copii.
In perioada asta, din contra, mi-am dat seama ce copii minunați am, petrecând mai mult timp cu ei și asistând la cursurile online. Soția, profesoară, a descoperit ce mișto e Google Classrom și câte poți face cu el.
Keep calm and relax, nu mai fiți hateri. Luați și voi viața mai ușor.
Vrei si un buchetel de flori?
Am, multumesc, tocmai am cumparat un buchet de bujori, hatere.
Am zis sa mai neutralizez din hate, cu un mesaj pozitiv. Cateodata, iti trebuie un mic impuls din exterior, ca sa iesi din spirala depresiei. Ura tot din depresie vine. Ura de dupa usa.
Cel mai important pt mine e ca nu mai vad lingaii si oportunistii in actiune sau oricum sunt mult mai limitati. Ii vad cum se vaita in sedinte online ca ei vor inapoi la ce a fost, haha. E mai greu sa dai limbi la sefi cand interactiunea online te obliga cam la vorbe exclusiv despre lucru. E mai greu sa barfesti, sa iti exagerezi munca, sa te lauzi si cu munca altora, etc.
Iti imaginezi ca acum chestiile astea se fac si mai tare … nu trebuie sa mai fii discret (in caz ca iti pasa de ce zic altii), ai acces direct la cine vrei …
Stai linistit ca lingaii sunt acolo, mereu atenti in sedinta sa mai faca un apropo, o gluma ca vezi doamne ce mult mai muncesc ei.
Sunt dar nu se pot desfasura in glorie. Nimeni nu o lalaie in sedinte online, vb in 10-15 minute ce vb in 45 de minute la lucru. Mai e si categoria celor ce vor multa socializare la lucru, si de astia am scapat. Sunt unii mai nevorbiti care toata ziua povesteau in gura mare in open space tot felul de pishaturi, se plang de bani(sa auda cine trebuie) sau de cat au de lucru(idem)… mancatorii de cacat cum li se spune.
Ai uitat un aspect important pentru cei care lucreaza de acasa: spatiul.
Cati dintre acestia au un birou acasa? Imaginati-va un cuplu care lucreaza de acasa dintr-o garsoniera. Si sa aiba amandoi meeting pe zoom la aceeasi ora. Unul pe canapea, altul pe masa
Daca stai in cuplu in conditiile alea, dar totusi ai un job care permite telemunca, inseamna ca undeva gresesti grav. Dar probabil sunt si cazuri reale.
Fain acasa! Sefii mei nu stiu de zoom sau alte figuri asa ca totul prin email si telefon in orele obisnuite. Fara excese extra program de lucru. Am date, termene, stiu ce am de facut, de prezentat, de explicat, asa ca merge. Nevasta aduce cafeaua, coniacul si ma trimite la bucatarie ori de cate ori vrea. Trebe sa munceasca si ea, nu doar eu. Zile faine tuturor!
PS – la birou n-as putea pune coment la vali! :)))
PS.2 – Orice minune tine 3 zile, 3 saptamani sau 3 luni. Mai e un pic!
Acum se face micromanagement prin skype sau zoom.
@ Remington: man, mă interesează să știu cu ce te ocupi și câți ani ai. Fiind anonimi pe aici, zic că e safe. E doar curiozitate fiindcă faci o greșeală dw logică relativ des întâlnită, adică nu pui disclaimer la logica inductivă (Francis Bacon, check it up). Pt tine de la particular la general e sigur că nu se poate schimba rezultatul. Adică fiindcă ai kid școlar, știi tu cum stă treaba cu mentalitatea tuturor profilor și cu regulile de predare, subordonare etc. Dus la extrem, fiindcă ai carnet de șofer, știi cum să pilotezi F1.
Chiar sunt curios
De cand lucrez de acasa am mult mai putine taskuri, deoarece colegii din echipa mea cam trageau chiulul pe la birou, iar acum se inghesuie sa le demonstreze sefilor ca si ei fac treaba
„Plus, la industria achizițiilor de birotică la suprapreț vă gândiți cât va suferi?”
Eh, lasa ca vand ei mai mult la primarii si alte institutii. Nu-ti face griji. Solutii exista.
Tu subestimezi dorinta oamenilor de a reintoarce la birou, satui de o viata construita gresit, cu copii needucati si o sot/ie foarte enevervant/a.
Am un amic care este angajat la Best Jobs si zicea pe chat ca s-a facut un sondaj la el in firma, 4 zile la lucru in birou si 1 acasa sau una acasa si 4 la lucru. 70% au votat varianta 4 zile in birou.