Motivul halucinant pentru care vrei să te înscrii la școala de media Digi24

În urmă cu doi autoritățile române au descins la locuința omului de afaceri Sile Cămătaru și au capturat mai multe animale pe care acesta le deținea. După această intervenție o parte din animale i-au fost returnate, chestiune care a halucinat-o grav pe redactorul șef al Digi24, Adriana Duțulescu.

Vei avea ocazia s-o întrebi pe Adriana ce este atât de halucinant cu privire la legile românești care consideră animal domestic un animal care era animal domestic în România și prin interbelic. Care era folosit și de Armata Română. Pentru că ea este unul din trainerii școlii de media lansate de trustul Digi24.

Sau îl vei putea avea avea instructor pe Lucian Mindruta, un patriot local care încă nu poate scrie în limba română, explicația dânsului fiind că scrie de pe un telefon mobil de dinainte de anii ’70 când s-au aprobat standardele de diacritice românești pentru ordinatoare.

Sau cel mai important, pe Cosmin Prepliceanu, un jurnalist cu bretele ce ar putea fi următorul Larry King, dacă Larry King ar fi întrerupt emisiunea pentru reclame la primăria Washington DC și ce autobuze noi au mai cumpărat ăia prin oraș. Sau la spitale inexistente. Sau la spălat pe mâini, că statul dă bani pentru orice prostie.

Vei putea teoretic să înveți cum să promovezi „jurnalismul imparțial, sursă pentru dezbaterea de idei bazată pe rațiune și respect” adică cum să dai știri false ca să poată finanțatorul tău să spargă bani pe CRBL pentru campanii în școli să-i învețe pe copii cum să se ferească de pericole imaginare. Sau să dai știri false ca să-ți protejezi finanțatorul să nu ia cablurile puse ilegal pe stâlpi, știi ce zic.

Vei putea învăța „secretele meseriei” de la „cei mai buni profesioniști”, adică ăia care o luau pe coajă constant la audiență de la Cristache de la TVR seară de seară până i-au schimbat ora de difuzare a emisiunii. Sau îl vei putea cunoaște pe geniul care s-a gândit că cel mai bun slogan pentru televiziunea poreclită UM Digi24 este „Informația la putere”.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. Cosmin Prelipceanu acest Mihai Gadea nebotoxat…

    00
  2. singurul lucru bun e că au venit oameni noi la site și nu mai fură tot ce prind de pe net.

  3. Cred ca nu esti 100% corect:

    -eu suspectez ca cei de la Digi sunt constienti de ceea ce elaboreaza, insa cred ca se adapteaza si ei trendului, clickbait si mizerii de genul fac audienta, si in principiu sunt genul de stiri apreciate si consumate de publicul roman
    -Cristache rupea la audiente si pentru ca transformase discutiile politice intr-un circ, deseori tendentios, si nivelul emisiunii era totusi scazut, in stil antena; dar placea, ca vorbea pe intelesul poporului. Niciodata nu l-am suportat pentru barba aia neingrijita, dar nesimtirea maxima era felul in care isi tot consulta telefonul, in timpul emisiunii, in timp ce vorbeau invitatii, un gest lipsit de politete si respect fata de invitati si telespectatori.

    00
    • te ai uitat la ceva emisiuni ale lui de ai retinut asa multe detalii.
      Cum ai zis? Emisiuni cu nivel scazut nu?

      00
  4. Dan Voiculescu grabs popcorn.

    00
  5. da, dar Oana Zamfir…

    00
  6. Sa nu fim nedrepți cu nutu cămătaru. Omul ala chiar îndrăgește animalele, fie ele lei, cămile, cai.
    Cât despre cămile în România Mare se pare ca ar fi dispărut prin anii 1930.
    https://povestilemariinegre.ro/ultimele-camile-din-romania/.

    00
  7. Sintagma „motiv halucinant” induce ideea de informație șocantă. Adică o variațiune a titlului „Șoc!” sau „n-o să-ți vina sa crezi!”

    Și este absolut adecvată prin prisma faptului că majoritatea romanilor asociază cămilele cu animale sălbatice sau exotice. Și este un soc sa afli că cineva deține cămile ca pet in România

    00
    • Scrot si găoază, pe halucinogene.

      00
    • De-aia trebuie să spui NU drogurilor, că alea îți dau doar halucinații în timp ce școala te învață că animalul pe care-l folosesc oamenii deșertului pentru lapte/carne/muncă/blană este animal domestic. Nu te mai școhează informații cunoscute de un elev de clasa a doua.

  8. „adică ăia care o luau pe coajă constant la audiență de la Cristache de la TVR seară de seară ”

    Sa inteleg ca audienta mare = emisiune de calitate ?
    = moderator competent ?

    00
    • Adica OTV a lu Dan Diaconescu era cel mai de calitate program tv?

      Eu cred ca Digi ar fi putut avea succes daca si buyerii de media ar fi inteles sa plateasca premium pt segment quality. Erau okish cand au inceput, chiar mult peste orice TV din ce gaseai pe aici. Problema e ca televiziunea aia nu se sustine singura si nici aia care te imping nu or sa iti dea bani la nesfarsit asa ca trebuie sa vinzi, ori cand toata lumea se uita doar la cifre de parca toti sunt in acelasi palier demografic nu prea are sens sa faci quality.

      Nu stiu cine e buyerul de programe pt Digi Life dar ala pare ca e singurul care stie ce mai face.

      00
    • „pare ca e singurul care stie ce mai face” raportat la ce incerca Digi sa faca acum ceva timp.

      00
    • @me – sa intelegi ca media se masoara in audienta si un circ de genul Mcgregor vs Mayweather sau Mayweather vs Logan Paul au produs o groaza de audienta si de bani, desi practic erau 2 tipi care se bateau, nimic oficial sau sportiv.
      Antena 3 e mult peste Discovery, Arte sau Bloomberg. Scopul lor este sa aiba audienta ca sa poata vinde reclama si tinand cont ca audienta lor este mult mai mare decat la ceilalti inseamna ca sunt mai buni la ce fac, simplu.

      00
  9. Nu am neeaparat o preferinta pt digi, ba din contra mi se pare ca au cazut si ei in capcana comercialului si a senzationalului dar n-am auzit nici un argument pertinent. Ce-ai scris tu acolo e doar niste knee jerk gratuit. Altceva in afara de bretele si diacritice n-ai gasit?

    00
    • Hei, întrucât nu ai IQ-ul necesar să detectezi o știre falsă, stai să-ți dau niște argumente pe care le înțelege omul cu intelectul tău: ham ham, miau miau, muuu, hrrr, miau miau, ham, muuu, cotcodac.

    • @Eftimie: you had me at hrrr.
      Acolo nu ai avut dreptate. În rest, achiesez.

      00
    • Mai degraba mi se pare ca esti tu prostu suparat pe sat.

      00
    • @NeaCaisa

      E dificil sa intelegi de ce apar opinii de genu asta ca probabil pe tine nu te enerveaza niciun post tv. Daca esti din categoria „nu imi place schimb programul” e logic ca te deranjeaza o opinie care nu e in ton cu ce crezi tu, insa intr-un plan mai elaborat daca te uiti la calitatea teelviziunilor de stiri de la 89 incoace sa zicem o sa constati niste modificari un ton, calitatea continutului, continutul programelor samd. In 89-00 nu cred ca ar fi prins tonul superacid de la antene pe care il gasesti acum desi ei s-au lansat in ’93. Nu ar fi consumat nimeni asa ceva, insa cred ca nu toti suntem in aceeasi galeata si ne plac lucruri diferite motiv pentru care daca sesizezi ca ceva ce iti placea a luat-o razna o sa comentezi pe tema aia sau o sa te opresti din a consuma produsul respectiv.

      Si mai simplu: daca Saniuta (alcoolul) nu ar mai mai avea de maine 28 de grade (cat o tuica) si ar avea sa zicem 14 (cat o bere) crezi ca l-ar mai cumpara cineva?

      00
    • @Mike, aia la 28 de grade e țuică ? Dacă îi adaugi niște minute și secunde e latitudine, nu țuică.

      00
    • As plusa spunând că Mike nu știe cum e cu alcoalele; 14 are vinul, berea are 5.

      00
    • @Paco https://en.wikipedia.org/wiki/%C8%9Auic%C4%83 da gasesti tuica de la 24 la 65 de grade

      @Sabotor my bad … uite aici si mai mari https://beerconnoisseur.com/articles/worlds-strongest-beers happy now?

      00
  10. Adevarul e ca daca ai o camila in Romania o folosesti ca pe un cal, nicidecum nu o tii ca la zoo, sa te uiti la ea. E plina tara asta de camile, mai cara omul un sac de moloz, mai face o drumetie cu ea. Evident ca e o aberatie sa fie considerat animal domestic. E animal exotic fara nicio utilitate practica la noi in tara. Si Camatarii pentru asta aveau camila aia, ca animal exotic de expozitie.

    00
    • De ce ar fi „o aberație” ca un animal care e bun la povară și transport, dă lapte, carne, blană și este rezistent la diferențe mari de temperatură să poată fi considerat animal domestic în țara România? Și în ce context crezi că un astfel de animal nu are „utilitate practică”?

    • Bai, dar pisica, pisica e animal domestic?
      Ca conform clasificarii tale, nu prea e. Nu cara saci de moloz, nu face drumetii, nu are utilitate practica.

      00
    • animal domestic nu e doar ala care munceste…

      00
    • Opusul notiunii de „domestic” cand ne referim la animale nu este exotic ci salbatic. Legea interzice detinerea animalelor salbatice, nu exotice. Camila este un animal domestic, chiar daca nu e naturalizata in Romania si chiar daca nu are nici o utilitate. Cam ca un Chihuahua, nici ala nu e util la nimic dar e domestic.

      00
    • Bai, o sa fiti surprinsi daca cautati dupa CAEN 0144 cate firme din Romania se ocupa cu cresterea camilelor.

      00
    • E o aberatie pentru ca desi habar n-am cat costa o camila sau cat de greu de intretinut este, faptul ca taranii folosesc cai si nu camile imi spune ca sigur nu e profitabila. Deci daca nu e folosita camila de oamenii care ar avea nevoie de ea, ci doar cumparata de cei cu prea multi bani, ca sa fie expusa, cum poti spune ca o consideri animal domestic?

      00
    • Auzi da tu crezi ca pe aici erau cai sau magari dintotdeauna?

      00
    • @Cristian: Tu-ti tii cainele sa-l futi, sau ce naiba faci cu el sa-i gasesti utilitate? E drept ca la cati stapani de animale au pisici aparent e mai ieftin sa le molestezi pe ele. Clar, cainele e un animal salbatic.

      Mah, te contrazici aiurea si n-ai nici o logica. Camila e animal domestic… Sunt prin toata Europa o gramada de ele si nu cred ca e folosita macar una ca in desert, ca mnah, noi avem apa.

      Atata timp cat animalul nu e maltratat nu inteleg dezbaterea. Sa-si faca naibii gradina zoologica din partea mea. Nu doar ca nu e un pericol, dar ar fi periculos pentru animal sa ramana pe cont propriu. Stii de ce? Ca e domestic, in pula mea…

      00
    • dar elefantul e domestic sau salbatic?

      00
  11. aia cu informatia la putere e mai mult un easter egg in genul ‘ti-am zis dar nu ai inteles tu corect’.

    00
  12. Daca ii luau camila lui Nutu, erau obligati sa ii ia si alpacaua lui Godina.

    00
  13. Halucinant ce titluri halucinante pot să clocească absolvenții școlilor halucinogene de jurnalism românesc în vremuri halucinogene de pandemie.

    00
  14. Doamna Dutulescu se exprima asa din cauza scurtei perioade de 8 ani cat timp a lucrat la antene, unde ajunsese sa conduca sectia politic pentru postul Antena 3. Daca nici de la ea nu ai de invatat …

    00
  15. Pe pagina lor, Cosmin Prepliceanu se prezintă ca și ,, doctorand UNATC- Fakenews și dezinformare,,. Era un banc cu un câine lovit subit de dilema dacă ce face el e dat sau primit. Dacă iei prezentarea lui ad litteram, e de înțeles de ce totul e halucinant, incredibil, șocant.

    00
  16. Bine, dar de muult scolile din Vest de ‘jurnalism’/’ziaristica’ nu mai inseamna decat certificare in prostitutie media. La fel si cu ‘political science’ in Vest. Gramada de universitati au programe gen ‘political science’, ‘racial studies’. Un bullshit total, de fapt e indoctrinare marxista si daca faci dupa aia intr-adevar meseria aia, in realitate va fi prostitutie politica. Sau indoctrinarea nefericitilor care-s la vasle dar trebuie sa primeasca kkturi de email de la un pulifrici de-asta care-a facut cine-stie-ce ‘equality/diversity studies’ si a devenit ‘Equality and Diversity Officer’.

    00
  17. la partea cu limba romana poate ar fi cazul sa iti mai citesti o data textul ca sa nu rada ciobul de oala sparta.

    00
  18. De drogul crocodil(?!?) sau de jocul Balena albastra ce se mai aude ?

    00
    • o să fie la modulul de avansați, „cum să inventezi subiecte pentru rating, pentru mai dă-i in pula noastra pe telespectatori, că sunt proști daca se uită la noi”.

  19. Ordinatoare :)
    Cineva citea SF în anii ’80. Când CTP era un tânăr inginer autor de SF promițător. Păcat că nu e și el trainer.

    00
    • Dacă-ți zic că nu doar in SF din ’80 era folosit cuvântul ăsta – ordinatoare – ci și la școală, o să zici din nou că am ceva cu tine și te vânez in comentarii.

      00
    • Toți clienții francezi cu care am lucrat se refereau la calculator (PC, notebook, whatever) prin cuvântul „ordinateur”, chiar dacă discutam cu ei în engleză. Acum na, ce să zic…

      00
    • @BogDan
      Si tot de la francezi ne vine „octet”, ca ei erau foarte independenti si tineau neaparat ca termenii din IT sa nu fie englezesti. Si cum zic, astea le invatai in scoala, nu neaparat in SF-ul anilor 80.

      00
  20. Sa faci misto de Mindruta ca nu poate scrie in limba romana, dar sa-ti incepi articolul cu „În urmă cu doi autoritățile române”, asta inseamna sa fii mafiot!

    00
    • doar atat? dezacordul ala minunat de gen nu l-ai vazut? „a halucinat-o pe redactorul sef”?

      ps pentru experti, „redactor” are forma feminina in limba romana. si daca nu avea era „l-a halucinat”, ca aia determina „halucinat, „redactor”, nu „adriana”, ca de aia a pus o virgula intre „redactor” si „adriana”, ca „adriana” e altceva din punct de vedere sintactic.

      00
  21. On di adăr hend, Anca Suciu îl are pe vino-ncoa end și iz său chiut !

    00
  22. Helpful hint: Prepuliceanu fusese repartizat pe vremea împușcatului să lucreze pe undeva pe la Dragnia prin județ. Intervenția rapidă a unei rude nomenclaturiste a întrerupt acest obicei păgubos și comunist. Măcar nu candidează ca puii de securiști de la 215 la prezidențiale.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.