Despre conector
Există un motiv destul de simplu pentru care Apple a ales să aibă un conector propriu. Uitaţi-vă la boxa asta, de pildă. Cum ar arăta ea cu o mizere de HTC înfipt în ea? Câte mărimi trebuie un producător să facă pentru a fi compatibil cu toată linia HTC, Samsung sau Sony?
Uitaţi-vă câte huse extrem de scumpe sunt făcute pentru iPhone, şi faptul că producătorii lor nu au dat încă faliment e dovada simplă şi clară că se vând, că se adresează unui public cu bani, care e obişnuit să cumpere muzica legală şi care vrea o husă de 300 lei.
Cum ar fi să vedem o declaraţie de la un gog de la BMW:
da, apropo de maşină nemţească, unii dintre voi ştiu că jumătate din piesele din maşina noastră premium sport sunt făcute în România, şi, în spiritul globalizării şi crizei, vrem să ne lărgim un pic spectrul, aşa că vrem să anunţăm că toate piesele de la Dacia Logan sunt de azi compatibile cu linia noastră de maşini. Sperăm ca astfel posesorii de BMW să renunţe la a mai cumpăra oglinzi şi alte piese contrafăcute şi să opteze pentru piese originale, indiferent dacă pe ele scrie BMW sau Dacia.
Ar fi amuzant, nu? Adaptoare se vor găsi.
Despre design şi procese
Un articol pertinent care explică de ce trebuie şi poţi patenta colţuri rotunjite. Apple ar pierde clienţi dacă ar permite să îi fie copiat designul, care e unic, muncit, perfectat şi perfect.
Atunci când cumpărătorul va vedea alte 4 telefoane care seamănă va avea un dezgust şi va începe să se uite şi la alte chestii, dacă designul e la fel (uitaţi-vă pe piaţa laptopurilor Windows sau a tabletelor cu Android, toate seamănă, toate au acelaşi sistem de operare, n-ai la ce să te uiţi decât la specificaţii).
Tot articolul ăla explică de ce iPhone are acelaşi design pentru ultimele 3 generaţii.
Despre NFC şi Wireless charging
Am urmărit câteva discuţii pe forumuri şi cei mai revoltaţi că în iPhone 5 nu se găsesc X tehnologii nu sunt utilizatorii de iPhone, ci cei cu Android. De ce sunt atât de cufuriţi? Păi, simplu: ca o tehnologie să ajungă mainstream, nu e de ajuns să fie adoptată de nişte geeks (gen Linux), au nevoie de un imbold de la nişte oameni care se pricep la marketing şi la negocieri.
Plus, Starbucks nu ar introduce niciodată wireless charging pentru clienţii lor cu Nokia sau SGS3. Nu sunt destui şi nici nu sunt cool. Deci pe bună dreptate că androtarzii sunt ofticaţi, au dat bani buni pe un telefon cu zeci de tehnologii pe care nu le folosesc pentru că ei credeau că Samsung sau Google sunt interesaţi de a oferi o experienţă şi nu un terminal.
Despre preţul iPhone
Pentru că se apropie momentul în care operatorii români vor anunţa preţurile şi disponibilitatea iPhone 5, vreau să vă atrag atenţia asupra câtorva idei pe marginea preţului şi a modului de funcţionare a sistemului din spatele acestui preţ.
Apple vinde iPhone-ul cel mai mic cu 650$. Operatorii plătesc Apple acest preţ şi au nevoie de abonamente şi preţuri în concordanță, pentru că rețeaua nu se întreține singură:
…of the roughly $660 carriers are paying Apple for an iPhone, about $200 is being picked up by the customer directly. That leaves about $440 to be made up by the carrier over the length of a contract.
Aici intervine schema: operatorii fac abonamente prin care să se asigure că nu dau faliment. Şi asta se întâmplă în două moduri:
- fie au abonamente mari, care să acopere tot, dar acestea sunt scumpe. 40$ x 2 ani de contract înseamnă 960$.
- abonamente mai mici, dar preţul telefonului este mare şi operatorii speră să facă nişte bani de pe urma depăşirilor de plan, ceea ce la noi nu prea se întâmplă.
Partea amuzantă intervine aici: toţi operatorii care vând iPhone pierd bani din cauza asta şi nu fac nimic pe această temă momentan, deşi ştiu că Apple depinde într-o mare măsură de ei, pentru că iPhone nu s-ar vinde aşa bine dacă n-ar fi subvenționat de operatori. Detalii pe tema asta: digitaltrends, cnn money, zdnet, business week,
Una singura…face mufa in afara si doar un suport retractabil(care iese din carcasa boxei) sa se sprijine telefonul pe el
Operatorii nu cumpara un singur telefon, ei cumpara cu zecile de mii si crede-ma ca au discount semnificativ, stiu din surse sigure.
@Ghesi: desigur. cumpără en-gross. lol.
asa e, n-ar fi nici feng shui, nici zen. Ca asta ma intereseaza de fapt la muzica, nu cum se-aude sau cat ma costa aparatura
Offtopic: daca ma abonez am feed rss privat? Adica ar fi fain sa ai un feed rss care sa contina un token separat pt fiecare urilizator in parte. Pt ca de exemplu eu te citesc cu greader cand sunt la pc, alta aplicatie pe telefon si alta pe ipad. Si in caz ca implementezi asta poti sa lasi tot articolul in feedul privat. Daca ai deja asta e perfect ma abonez. Multumesc!
@adi: nu, dar te poţi abona la articolele cu plată cu un feed separat.
conectorii sunt overrated.
pe boxele alea ar arata mai bine un Lumia 920 cu NFC
In orice Apple Store din Europa, ultima generatie de iPhone costa 679 de euro.
Vodafone Romania vinde iPhone 4S cu 219 euro, la un abonament lunar de 39 de euro incheiat pe 24 de luni. Pentru client, asta inseamna un cost total de 1155 de euro.
Scadem pretul telefonului si deducem ca platim un abonament lunar de aproximativ 20 de euro pentru :
– 300 de minute si SMS-uri nationale
– 2000 de minute si SMS-uri in retea
– 1 GB trafic de internet inclus
Personal, nu cred ca Vodafone jupoaie de bani pe cineva cerand 20 de euro pentru ce este inclus in pachet.
Acuma am inteles.Deci motivul pentru care astia cu maru nu vor ei sa faca un conector standardizat nu are nici o legatura cu faptul ca un charger de masina va costa cat telefonul nou luat la liber pt mama(adica un telefon mai simplu fara pretentii). Si daca as conecta la minunatiilea astea de boxe altceva decat o minunatie de aifon ar arata nasol cea ce ar face ca si muzica sa se auda cu pureci.Faptul ca-i sare vopseaua inainte sa-l scoti din cutie sau au facut niste harti cu curu’ nu strica cu nimic datele problemei faza e ca daca e de dizain pai tre sa fie frate totul de firma si de dizain ca altfel nu se poate.Ca doar nu o sa luam acuma treining adidas cu pantofi sport nike.
Ar putea functiona oricind pe usb (ORICARE AR FI EL)
@zoso – ai luat-o usor pe ulei, utilizatorii de apple sunt cool cum era cool Tudor Chirila cand erai in liceu – intr-o zi il vezi in bustul gol, in decembrie, da’ cu fular la gat, si-ti dai seama ca e un hipster ratat, da’ pana atunci e za shit :). Mai mult, a sustine ca un obiect, oricare ar fi el, te face cool, e cam mult.
@Jordan: tocmai le-ai dat muie tuturor motocicliştilor care îşi riscă viaţa pentru a face femeile să se ude inainte să le fută ei cu puţele lor mici. CUM ADICĂ, BĂ, UN OBIECT NU TE FACE COOL? eu de am dat 15.000€ pe un motor şi risc să mor? de ce mi-am luat maşină de fiţe?
„mizerie de HTC”… lol
@Zoso, tocmai le-a dat muie si alora care isi cumpara BMW sau Porche ca sa futa si ei ceva. Barbatii adevarati fut si mergand cu autobuzul…de fapt barbatii adevarati fut si ii plimba femeile cu masina.
@didi: şi asta având un nokia 110
@didi: Da, barbatii adevarati fut si fara bmw sau iphone, insa fut hippioate urate si nespalate. Aici e toata diferenta, vrei sa futi pitipoance bune, iti trebuie statut. Nu dati cu parul ca nu n-am zis sa le iei de nevasta. Dar cand vine vorba de futut, o bucata de 10 merita tot efortul ;).
Eu cred ca exagerezi un pic.
Si Samsung are propria linie de Wireless Audio Dock.
Cum crezi ca ar sta langa bijuteriile alea o mizerie de aifon3 ?
@jordan, tu esti un barbat adevarat?! daca esti un barbat adevarat inseamna ca ai futut hipioate urate si nespalate, daca totusi ai futut numai pitzipoance bune de tot inseamna pe cale de consecinta ca nu esti un barbat adevarat. Tare logica nu?!
Hai mai zoso, ar fi chiar culmea sa platesc pentru articole in care sa imi aduci aminte ce telefon de cacat am si cat de sarac sunt ca nu mi-am permis iPhone.
@zoso: boombox-ul logitech la care ai facut referire este wireless, deci nu trebuie sa „infigi” nimic in el. intr-adevar, are si intrare audio, dar e in spatele boxei. check you facts.