Încă un episod din serialul “mogulul e acum rău și cu noi”

Academia Cațavencu e o revistă muribundă, dar care încă mai produce umor. Involuntar, dar îl produce. Iată declarația directorului grupului Medien Holding, Adrian Rus, după ce redactorii AC și-au cerut salariile pe 3 luni și au încetat lucrul în semn de protest:

Drepturile pe care le pretindeti nu reprezinta salarii, ci numai pret al unei contraprestatii, care poate fi sau nu acceptata de cesionar. Refuzul de plata nu constituie un abuz, ci o atitudine comerciala rezultata din nerecunoasterea valorii prestatiei dvs, precum si a utilizarii in mod nepermis si contrar intereselor detinatorului marcii ce priveste pagina de facebook cu adresa facebook.com/academiacatavencu.info. Refuzul de plata reprezinta, in acest caz, o compensare partiala a prejudiciului de imagine produs.

Pur și simplu adorabil. Sclavii au fost buni până când n-au mai fost. Și când n-au mai fost, stăpânul le spune adevărul “dacă erați buni, aduceați bani de salarii și nu mai era nevoie ca patronul să sifoneze bani ca să vă plătească, sclavilor”. Și are dreptate. Adamescu e la pârnaie, ce credeau, că își vor mai primi salariile?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

21 comentarii

 1. Esti oarecum rău in comentariu. Spun oarecum ptr că “ieși” din context. Prea putini stiu in acest moment despre criza din media, fie ea scrisa, vorbita, vizuala, etc, de la momentul scrierii primului cuvand dintr-un articol si pina la distributia materialului la chioscul din colt sau pe televizor/radio/net. Insolvente, tzepe, falimente, drame in familiile angajatilor, etc. Poate ca ar mai fi trebuit sa adaugi si ceva din toate aceste generalisme sau, cu informatii mai solide in spate, sa detaliezi specificul situatiei de la AC. Nu numai ca ăla e la umbră.

  00
 2. Ca fapt divers, daca nu si-au primit banii, de ce?

  00
 3. Pai tot cu logica asta Gidea&co sint buni, ca doar fac audienta, nu? Iar textul lui Rus e o mirlanie, in Vest ar fi platit daune milioane. E vorba de contracte de munca: daca esti angajat full time, nu vii si reinterpretezi post-factum termenul de ‘salar’. Ok, nu mai ai bani? Treci la bankruptcy, insa fara sa emiti mizerii despre angajatii tai.
  Muribunda sau nu, un sfat “batrinesc”: e bine sa nu te bucuri de insuccesul unor jurnalisti care totusi au facut ceva la viata lor. Pentru ca AC si kmkz au fost si sint singurii din presa scrisa care abordeaza rahatul romanesc cu unica metoda care sa nu te duca la voma/suicid: risu’-plinsu’.

  00
  • confunzi vechiul AC cu noul AC, care era format din mercenari anonimi.

  • voiculescu:” ce misto a zis-o rusu asta! ia sa o notez undeva ca daca iese nasol poate o folosesc umpic. la mircia nu, ca are situatia locativa nasoala si un minor in intretinere si mama minorului nu are loc de munca”

   00
  • @nicu: Adica nea Rus a creat un precedent? Posibil! F probabil ca Varanu’ si-a facut deja un nota bene “daca ala poate de ce nu si eu?”, + acu’ ii poate ameninta pe vislasii lui sa mestece rahatul cu (si) mai multa vlaga. Si mai trimite un mesaj tuturor jurnalistilor de Doamne-ajuta: sa nu se atinga de Medien Holding cit timp e Rus director. Pentru ca e magar si la o adica te injunghie pe la spate.

   00
  • In Norvegia, unul angajase un frizer roamn fara acte. Ii dadea salariu, dar la negru. A intrat la inchisoare.

   00
 4. Cum sa lucrezi 3 luni si sa nu iti primesti banii?

  Sunt ei prosti ca au stat atat fara sa isi primeasca salariul.

  00
  • Problema incepe de la cum au fost platiti. Daca e salariu, e patronatul de vina (legal). Daca e contract comercial (drepturi, PFA… )… euh. Nu ca ar fi etic sa se intample asta.

   00
 5. NOU
  #10

  care e oare cel mai realist scenariu dupa ce intra dan voiculescu la inchisoare?

  00
 6. Sau ca sa rezum mai simplu: Ba jegosilor daca vreti sa mai lucrati aici, aduce-ti bani de acasa!Iesi acasaaa!!!

  00
 7. “Drepturile pe care le pretindeti nu reprezinta salarii, ci numai pret al unei contraprestatii, care poate fi sau nu acceptata de cesionar” – adica aia nu sunt salariati ci vanzatori ambulanti de texte.

  Daca erau angajati acum aveau anumite drepturi, insa au preferat sa lucreze oricum numai ca salariat nu – pentru a plati mai putine taxe si a primi o remuneratie mai mare.

  Asa ca ma bucur nespus cand cei care fenteaza legea sunt prinsi in ofsaid

  00
  • 1. vorbesti prostii
   2. nu mai exista de vreo 2 – 3 ani angajat in presa, fie ea online sau scrisa.
   3. exista un contract de colaborare intre persoana si ziar, care a fost fortat odata cu noul cod al muncii parca.
   4. acesta metoda de angajare/colaborare este pisvaiser din punct de vedere juridic.
   5. acesta metoda de angajare/colaborare a fost fortata de cateva trusturi cu etate si tragere si a fost urmat de restul pana a ajuns deja standard.

   00
 8. Si daca la un moment dat le va plati (obligat) salariile acestea vor fi cele minime pe economie. Majoritatea romanilor stiu de ce!

  00
 9. Ar fi intereant de vazut cum au fost facute contractele. Teoretic, nu-ti place cum scrie omul, nu cumperi marfa lui. Nu sa vii, dupa ce ai umplut ziarul mult timp, sa spui “oricum scriati de cacat”. Pe bune?

  00
 10. Oamenii au ramas sa lucreze pentru ca sperau ca poate o sa-si primeasca banii. Cat despre comunicatul lui Adrian Rus… nu mi se pare corect. Daca un om nu mai e competent, il dai afara. Nu-l tii la munca 3 luni si nu-l platesti.

  00
 11. aia lucrau pe contract de drepturi de autor, altfel deja i-ar fi zapacit ITM-ul pe cei de la AC. aia e, au acceptat DA-uri, acum suporta consecintele

 12. Nu stiu ce ai facut dar diacriticele se vad aiurea tare pe Chrome. Daca ai nevoie iti pot trimite prinstscreen

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.


Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube