Mircea Toma mai salvează o plajă!

Mai țineți minte ce vă spuneam acum câțiva ani, că e stupid să tot scrii de locuri sălbatice și liniștite, pentru că se vor umple de cocalari? Iată plaja de la Vadu:

Sâmbătă dimineață, pe plaja de la Vadu, sute de corturi râdeau în soare, multicolore. O scenă argintie, asemeni macaralelor din melodia redevenită acceptabilă în epoca hipsterilor, se ridica trufașă în buza plajei. Mașini de mare tonaj trăseseră pe lângă vegetația din zonă, la limita înnisipării. Bodyguarzi ai unei firme private opreau orice mașină care voia să treacă de cherhanaua din zonă, întrebând de legitimațiile de acces de la ING. Două titi-caruri împrumutate de la Maritimo Mall aduceau valuri de turiști. Mai multe microbuze închiriate, de asemeni, din Constanța făceau serviciul de transport pe distanțe mai mari, aducând oameni direct din oraș. Pe scurt, dincolo de sutele de obișnuiți de week-end ai zonei, plaja de la Vadu era arhiplină.

Între ora 9 și ora 10, participanții la eveniment urmau să se întâlnească cu Mircea Toma.

Prima chestie greșită a fost alăturarea lui Mircea Toma cu plaja aia. Omul, un profesionist desăvârșit, are, totuși, la activ un mare eșec, ce-l va bântui toată viața: distrugerea a ceea ce a fost, cândva, Vama Veche. Sub generosul slogan, devenit ulterior ONG, “Salvați Vama Veche”, Mircea a adus locul respectiv în atenția tuturor cocalarilor care nu știau unde-și pot bea mințile în numele libertății totale. Seria de concerte organizate în Vamă au atras, an de an, din ce în ce mai mulți distrugători, astfel încât, astăzi, Vama Veche este, poate, mai rușinoasă ca arătare decât orice stațiune de pe litoral. De aceea, a-l aduce pe Mircea să vorbească pe o plajă invadată ce până mai ieri încă-și mai păstra sălbăticia e mai mult o piază-rea decât un demers inteligent. (sursa)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

8 comentarii

 1. Ce mare branza poate fi la un cacat de plaja. Avem 245 km de litoral din care cam 1/3 este practicabil(nu e faleza). Asta e din categoria hai sa fiu altfel ca sa am cu ce sa ma laud la altii.

  10
 2. Eu lansez chiar acum campania „Brasov, Perla Ardealulu”. Vom veni din Sibiu, din Buzau si din Ploiesti pentru a promova Brasovul ca cel mai frumos oras.

  Bucuresteni, alaturati-va in fiecare weekend acestei miscari. „#UnitiSalvamBrasovul$”

  00
 3. 1. aria protejata de la vadu a fost inchiriata de ing pentru o petrecere privata
  2. mircea toma mai distruge un petic de romanie
  3. s-a dus si peticul asta
  4. mai ramane delta 😀 asta cat o rezista? din fericire acolo se ajunge mai greu.

  00
  • Acolo in delta este marele aparator Liviu Mihaiu, care pentru doar 1600 de lei te duce prin delta. Hai sa salvam Delta ducand lumea acolo buluc.

   00
  • dar macar de duce cu iahtu mare. In viteza. Sa vizitezi pelicanii

   00
 4. #unitisalvam #plajavadu !!!
  Semnat: #MirceaToma

  00
 5. un fel de argument care sa salveze vadu de oameni si invers – nisipuri uranifere, ceva experimente facute pe vremuri, oameni care au crapat rapid de cancer dupa ce au lucrat pe acolo…

  00
 6. La o tara cu un petec de plaja si cu pretentii de „turism estival” – sa mai ai plaje virgine mi se pare o aiureala. Cam ca aia cu „delta din Bucuresti” (ar putea fi amenajat un parc acolo, ceva util, de pe urma caruia sa profite toti oamenii ingheuiti intre betoane).

  Daca i-ar fi trimis la bulgari, il beleau din nou ca duce tot pib-ul dincolo. Deci despre ce vorbim?

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube