mirc

Uneori, în discuţiile cu amicii, mă scap şi le spun că stau pe irc.
Da, stau pe irc.
Aventura mea cu mircul a început în 1998. Pe atunci, căutam parteneri de dezbatere. Am stat cam 1 an pe #romanialibera.
În 2001, treaba a devenit serioasă, stabilindu-mă pe un canal mai prietenos, pe care mai stau şi astăzi.
De-a lungul celor 5 ani, mircul a fost o unealtă folositoare. Acolo am învăţat multe chestii legate de calculator, am cunoscut oameni noi şi am aflat o căruţă de lucruri interesante. Mircul a fost locul de unde am pornit siturile omfg, openmind, wintweaks. Mircul e motivul pentru care siturile torrents, bugmafia93, la-familia.ro arată aşa cum arată. Fără oamenii care ne-am cunoscut acolo, aceste situri poate că nu ar fi existat.
Desigur, există şi partea întunecată a mircului, cu script kiddies, cu flooduri, cu idioţi, cu asl-işti. Dar asta doar pentru cei care stau pe asemenea canale.
Da, stau pe mirc. Pentru că îmi place şi pentru că este util.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

11 comentarii

 1. IRC loves you too, zoso! 🙂

 2. ce e ala irc?

  01
 3. decat “mess” oricum e mult mai util.

  01
 4. nihasa, tu ramai pe notepad mane, mai cresti pana intri pe IRC.

  01
 5. Cand ma lovesc de indivizi care se uita patrat la faptul ca stau pe IRC le-o tai scurt ca e cel mai bun program de mesagerie si ca ma pish pe clientii lor de cacat gen YM si MSN.
  Dupa aia se abtin de la comentarii

  01
 6. nu vad ce este asa de rau in a sta pe IRC, si mie mi se intampla sa se uite lumea ciudat cand le zic ca frecventez acest mediu… IRC`ul are si el scopului lui, si nu este acela de “asl pls”, cunosti persoane interesante, inveti lucruri noi and so on… cine nu recunoaste asta inseamna ca nu a stat unde trebuie pe IRC
  P.S. canalu ala e prietenos asa de felu` lui sau pt ca ai acces?! 😛

  01
 7. Mereu vor exista oameni care te vor privi intr-un anumit fel, pentru simplul motiv ca stai pe irc. Pentru ei irc-ul inseamna kappa, apropo, #bucuresti, #romania, pentru ei irc-ul inseamna asl pls etc. Nu au de unde sa stie ca sunt comunitati, pe irc, undernet, ofc, unde oamenii se stiu de ani buni de zile, unde oamenii se mai cearta, cricita, constructic, puna la cale diverse lucruri etc. Cu siguranta daca nu as fi stat pe mirc, in toti acesti ani, ar fi multe lucruri pe care nu le-as sti.

  01
 8. opme mane !

  01
 9. OLDIES 🙂
  Cred ca daca nu exista mirc-ul nici acum nu scriam atat de repede pe cat scriu acum … dar macar m-am lasat cu greu de prescurtari si prostii gen (manank, ma duk, w8, np, ms, asl)
  Oricum ii raman recunoscator inventatorului IRC-ului, cu ajutorul caruia am cunoscut o multime de oameni, am facut o groaza de prostii, dar am si invatat foarte multe lucruri.

  01
 10. hehe. Si mie mi se intampla sa fiu privit dintr-un anumit unghi cand este vorba de “stat pe IRC”. Ce e atat de rau. Imi place cum s-a comentat pana acum, cei ce fac asta inseamna ca nu au stat unde trebuie pe IRC. Acolo am invatat multe, m-a ajutat foarte mult la “viteza” de tastare si altele. IRC-ul ramane util, chiar daca pentru altii e demodat. Nici YM, MSN etc nu e pentru asl pls.. ci pentru discutii cu prietenii din realitate, daca o gandim altfel.

  01
 11. Elo. Bai.. si eu stau pe mirc. Unii zic “vai, ce rusinos!” … Da` nu stiu daca e chiar asa. E util (cum ai zis si tu), insa de cele mai multe ori e fun “de” fun. 😀 Poate ne intalnim pe acolo sometimes.

  01

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube