Mirare fotbalistică


Nu sunt un intim al jocului cu balonul, dar gust un spectacol sportiv când acesta este prezent. Ieri am asistat la un meci cel putin interesant pentru mine ca român: ciocnirea a două curente de gândire, exprimate de ccele două echipe de juniori. Galben-negrii care construiau mereu, şi negru-roşii, a căror strategie era să bage mingea in careu, că poate o impinge cineva in poartă. După o reuşită a şmecheraşilor în roşu, galbenii nu s-au pierdut deloc cu firea şi demontau punctual atacurile oarecum ţărăneşti care se iveau la poarta lor. Pe margine, cei doi antrenori se comportau şi eu precum le era strategia: roşul, care, in paranteză fie spus, semăna cu Joseph Fritzl, a urlat tot meciul la elevii săi îndemnuri si ocări, iar cei doi galbeni erau calmi, strigau strategii dacă era cazul şi urmăreau meciul cu un ochi critic. Mi s-a părut o încununare a efortului lor golul dat după o combinaţie de joc simplă şi calculată şi, dacă mai aveau probabil încă 10 minute, galbenii ar fi câştigat.

Mi s-a părut atât de ciudat să văd o echipă cu strategie şi parcă mi-a părut rău la final când am aflat ca Fritzl şi echipa lui s-a calificat cu două egaluri. E oarecum tipic pentru noi, ăia care construiesc sunt trimişi acasă, iar şmecheraşii…

De cealaltă parte a terenului, roş-portocalii au şters pe jos cu alb-albaştrii, dominând jocul, dar lipsindu-le pe cineva la finalizare. Patru ocazii mari, singur cu portarul, le-a ratat un mic portocaliu, spre disperarea antrenorilor săi, pentru că nu ştia să speculeze ocazia şi să se adapteze situaţiei.

Poze de la meciuri vedeţi aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

8 comentarii

 1. De curiozitate, stiti ca la Barcelona nu se pune accentul pe castigarea de trofee la juniori? Echipele in care jucau Messi, Xavi, Iniesta isi luau cate un 3-0 sec e la alti jucatori de care nimeni nu a auzit. Pentru ca ei nu jucau pentru rezultat, jucau pentru a isi inradacina un simt al jocului(pase, altruism, etc) cu care castiga acum totul.

  00
 2. Mi se pare mie sau de cand te-ai intors din “pribegie” ai inceput sa scrii multa forma fara fond? Nu ai decat un articol sau doua in care te regasesc. In rest, umplutura.

  00
 3. jok3r: exact.

  00
 4. Poate nu zoso le scrie :)

  00
 5. Nu mai scrie Zoso pentru moment..fiind concurent la Romanii au talent..in trupa de gimnasti nu are acces la net, etc.

  00
 6. Cei mai buni dupa 180 de minute se califica, asa e in fotbal:).

  00
 7. De unde se vede ca strategia si pregatirea nu conteaza in fata efortului barbar. Daca ti-aduci un pic aminte de la istorie, imperiul roman a cazut in fata atacurilor barbarilor, care nu aveau logica pe care o foloseau trupele romane. De asemenea in sah se intampla ca un mare maestru sa piarda in fata unui novice, pentru ca maestrul are strategie in cap iar novicele vrea doar sa ii ia cat mai multe piese.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.

Top articole

7 zile