Mirajul cu “să facem un app de smartphone”

Un nou studiu făcut de App Annie spune că oamenii folosesc în medie 9 aplicații pe zi și 30 de aplicații pe lună, asta incluzându-le și pe cele native.

Asta omoară cumva mirajul că oricine poate face o aplicație care să prindă la cât mai multă lume. Cumva fereastra s-a închis pe zone gen mesagerie, turism, poze, cam tot ce vă puteți gândi. Singura zonă neacoperită sunt jocurile, dar și acolo contează mult bugetul de promovare și cine pune pe appstore jocul.

Nu știu voi, dar eu am încredere în WowApp. :)

crushed

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. De ce sa ne facem un blog ca exista zoso.ro …
    Eu de ex. folosesc app-ul facut de mine in conversatiile cu familia si prietenii. So ?

    00
  2. Sau aplicatii foarte specializate, create special pentru angajatii unei companii de exemplu.

    00
  3. Nu contează ce știi sa faci, ce idee ai.
    Importantă este percepția livrată consumatorului!
    Atât!
    Valoarea intrinsecă a produsului devine lipsită de decizie în condițiile actuale!

    00
    • NOU
      #6

      „Valoarea intrinsecă a produsului devine lipsită de decizie ”

      Asta din cauza ca Valoarea intrinseca a produsului e o zdreanţă ordinară, lipsită de personalitate. I-am tras-o si eu o data dupa ce i-am dus o cutie de bomboane. Nici macar nu stie sa se fută.

      00
    • Așa e când faci totul bine, ai parte doar de zdrențe! ;)
      Ești așa de plin de tine!!! Vezi? Percepția, mama ei de treabă!

      00
  4. Forget apps, IOT e viitorul :))

    00
  5. Wow, sunt impresionat daca chiar folosesti WowApp (am pus si eu umarul, am plecat). Nu credeam ca o sa mai decoleze vreodata. Deci Mr.Knobel avea dreptate… Daca bagi suficient de multi bani suficient de mult timp, pana la urma o sa mearga. Teama lui era sa nu vina altul cu aceeasi idee in acelasi timp si cu un buget mai mare… sau sa nu mai aiba suficiente fonduri de bagat in promovare.

    00
  6. O fereastra inchiza pe „cam tot ce va puteti gandi” mie imi pare o fereastra larg deschisa..
    Care-i faza cu ciocanul din poza? App de zdrobit broscute cu ciocanul?

    00
  7. ei kkt. nu s-a inchis deloc piata, s-a sedimentat un pic, nu e la fel de usor de spart gheata, dar la cate app. facute prost exista mai e loc destul, mai e loc si pentru *privacy dar daca deja ai peste 20-30app in telefon probabil nu te intereseaza prea mult privacy-ul. acum cativa ani pot spune ca eram app-addict, acum nu folosesc decat aplicatiile de baza si 2-3 instalate, din pacate google play market a devenit un pic cam suprapopendulat cu aplicatii de 2 lei, probabil de asta vor sa si bage insta-aps pe ultimele modele de telefoane, utilizatorul nu mai vrea sa instaleze si dezinstaleze 100 de aplicatii pana gaseste ce-i trebuie.

    00
  8. am vazut la o editie de Shark Tank cum au desfintat o aplicatie care se credea extraordinara… asa cu argumente pentru fiecare afirmatie. PS: concluzia, cam 1-2 aplicatii isi iau zborul din 2-3 milioane.

    00
  9. World of warcraft?

    00
  10. la ce-i coada asta, maică?

    00
  11. Exaaact! Urasc site-urile care ma forteaza sa instalez app-ul lor. Daca nu poti sa-mi oferi aceasi experienta printr-o aplicatie web, lasa-ne cu app-ul tau cu tot.

    00
  12. Am eu o idee de aplicație revoluționară, dar nu ma pricep sa o fac..

    00
    • dă-o pe freelancer, ți-o manufacturează mandea sau alt norocos ‘eftin – 15 eur/h în java/android, respectiv 50 eur/h în swift. Cu 2-3 mii eur în android și /sau 8-10 mii eur în iOS ai aplicația giugiuc, lucioasă și cu miros de mașină nouă, în 2-3 săptămâni

      00
  13. Nu atât de mult contează formatul in care este livrat un produs, ci dacă acel produs este construit ca o soluție pentru o problema, sau așa cum ai arătat tu, ca un mod de entertainment (unde implica de multe ori costuri mai mari).

    Cu toții avem multe probleme pe care am vrea sa le vedem rezolvate in jurul nostru și accesul la acele soluții, in mod ideal, ar trebui sa fie la îndemâna – preferabil și mobile. Deci personal nu cred ca e mediul de vina – da, e mai multă competiție acum – competiție pentru atenția utilizatorilor, însă un proiect care rezolva o problema ar trebui sa își găsească audiența dacă are o echipa cu experiența și capabilă in spate. Nu vorbesc de romani pentru ca suntem câteva nivele sub dezvoltatorii din vest. Nici nu am auzit sau instalat vreo aplicație românească care sa fi ajuns întâmplator in atenția presei internaționale. :)

    Știu doar ca Branch fac lucruri bune și e o românca printre fondatori. Dar atât.

    00
  14. Ideea asta e perdanta.

    Daca toti s-ar gandi ca nu au ce aduce nou, lumea s-ar fi oprint la ICQ sau mIRC si gata. In orice moment au fost oameni care sa zica „gata, astea sunt toate features-urile pe care lumea le vrea si le foloseste, altceva nu are sens sa incercam” si tot mereu au fost oameni care sa incerce altceva.

    Si asta in ideea ca nu le dai oamenilor doar ce folosesc deja, ci inventezi nevoi noi. Un mod nou d administrare a comunicatiilor, mai multe chestii de sharuit (da, a fost un moment cand unii nu credeau ca embeddingul de imagini/sunet/video va prinde, mai ales pe vremea MMS-ului nascut mort). Sa poti chatui pe fundalul unui film pe care il vezi simultan cu persoanele cu care comunici, sa poti sharui VR sau AR, chestii care pot suna stupid dar pentru care poate apare o piata (vezi Snapchat sau chestia din Facebook cu share your day).

    00
  15. eu as face o aplicatie cu reparatori,instalatori,electrician, cu informatii ce ii recomanda: cu cine au lucrat,ce au aboslvit, disponibilitatea lor, preturile lor FIXE(mp2- sau in functie de lucrare) si alte minuni, rating evident pe baza pozelor inainte/dupa pret lucrare numele, ca la carte!
    p.s. da cine se gandeste are voie de la mine sa „fure” ideea

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile