Miorița de la Greenfield

Voi credeați că după problemele pe care le are de 10 ani cartierul ăla oamenii se vor opri din cumpărat? Ce naivi sunteți. Miorița e vie și bine mersi.

Ne scrie un cititor:

Salut,

Am avut apartament acolo, am vândut după circa un an și m-am cărat, că nu se poate locui. Sunt câteva blocuri în care 60-80% din apt. sunt luate bulk și apoi închiriate către tot felul de personaje, mai ales cetățeni din Rep. Moldova dintr-un motiv oarecare. Și e legea junglei.

Pe lângă asta, îți dai seama că-s construite mizerabil după ce trec 3-6 luni de la mutat.

Pe lângă asta drumul de acces.

Știu, de ce m-am mutat in the first place? Părea a good a idea at the time, când am luat eu prin 2018 era mai relaxat, aveau oferta cu două locuri de parcare la apartament, stătusem cu chirie tot în complex 6 luni și era acceptabil (și aici e o discuție, stătusem în apartament din faza1, care sunt ceva mai bine construite, și apoi am luat în faza 2 unde e jale).

Am rămas însă pe grupuri. Sunt vreo 6.500 de locuitori, se dădeau cu fundu’ de pământ zilele trecute că să facă și să dreagă, să se strângă să rezolve ceva cu bariera. Rezultat? S-au strâns 18 oameni.

Dau vina pe oricine, în afară de ei și de dezvoltator: USR, Clotilde, Nicușor, Romsilva, serviciile.

Nici unul nu ia în calcul faptul că poate sunt victime ale unui dezvoltator care tocmai a construit încă 3 blocuri de 10 etaje, deși știa că nu are alte căi de acces sigure în afară de breteaua de pe DN1.

Cheers.

lol-greenfield-2022

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

145 comentarii

  1. Ma gandeam cat de rahat e tara in care traim. Dezvoltatorul a facut o ilegalitate si alaturi de el au facut si cei de la Comisia de circulatie, aia de la mediu etc. Cum sa autorizezi blocuri cand accesul nu exista in mod legal. S-au laudat ca fac ei traversare peste calea ferata doar ca nu au chef sa dea banii asa ca dau vina pe primarie iar acum o baga pe aia cu 6500 de cetateni.
    Sunt 6500 de gusteri carora le-au luat banii si acum ii arunca in fata ca pe oi.

    Comentariu apreciat.2629
    • Normal, cineva trebuia sa infunde puscaria. Dar intr-o tara in care justitia e ca si inexistenta, cel mai bine iti pazesti singur spatele.

      Comentariu apreciat.967
    • @Zarax:
      Eu mă mir că încă sunt oameni care se miră 🤭.

      In Arad au pus taxă între 120 și 450 de euro pe lună ca să intri pe proprietatea ta pe care ai cumpărat-o de la interlopi. Pardon, dezvoltator imobiliar după noul DEX. De ce? Pt că pot. E România. Cine să-i scuture? In Arad nu cred că există agent sau procuror cu 10 ani vechime care să stea la două camere și să conducă Logan.

      https://www.aradon.ro/wp-content/uploads/2020/09/1-3.jpg

      Bine acum „dezvoltatorul” cere taxă, apoi o scotate după care iar o cere și tot așa ca să pară că cineva face ceva. Proprietarii însă sunt distruși psihic anual. Că e mama dracului de vină contează prea puțin…ce contează cu adevărat sunt cuvintele lui Vali: ” Voi credeați că după problemele pe care le are…cartierul ăla, oamenii se vor opri din cumpărat? Ce naivi sunteți.”

      De asta îmi plac cel mai mult românii. Nu trebuie frate sa te f…ă nime’…te f…ți singur și apoi plângi că U.E. prin directive sau statul român e de porc.

      In cartierul de 7 stele Westfield tot din Arad (leagănul civilizației românești dealtfel) oricărui imbecil care cumpără casă acolos-au promis trotuare. S-au făcut? Naaah. Acum primăria nu vrea să facă recepția pt că, cică, legea spune că un drum nu poate fi recepționat fara trotuar.
      Ilar este că încă se construiesc străzi acolo. Cum? Tot fără trotuar. Cumpărători? Full…

      …și iar ajungem la cuvintele lui Vali de mai sus.
      Doamne ocrotește-i pe români! Merită.

      Comentariu apreciat.11212
    • toti aia 6500 proprietari ar trebui sa faca un contract pentru expertizarea constructiilor cumparate, si tot ce nu respecta legea constructiilor (care e foarte detaliata si complicata) sa fie reclamat catre isc, plus proces colectiv impotriva dezvoltatorului, care e raspunzator impotriva viciilor ascunse, vicii de constructie 10 fucking ani!!!!! (chiar daca nu e specificat in contract, legea care guverneaza domeniul constructiilor, te obliga si e peste ce scrie pulica dezvoltatorul in contract)

      Contract cu cabinet de avocatura, plata la succes 20% din valoarea sumelor recuperate. Totul fara cost initial, exceptand expertiza.

      Sa vezi distractie.

      Comentariu apreciat.1476
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 20125
    • @septimiu: nu mai e la fel de senzațional, dar acces există, legal, îi zice Aleea Teișani, dar iese într-o bretea între DN1 și centură care e plină mereu, poți sta minute bune dacă vrei să faci stânga și n-are nimeni chef să-ți dea prioritate – iar când ai sute de mașini și stă fiecare 1 minut, se face coadă pe tot drumul

      Ce au făcut dezvoltatorii a fost să arate că există drumul prin pădure, către grădina zoologică, și să „vândă” drumul ilegal, plin de gropi și praf, ca fiind autostradă cu 6 benzi.

      Comentariu apreciat.455
    • @ivv dezvoltatorul declară faliment, închide firma și la revedere. Deschide alt S.R.L. curat și face în continuare blocuri pentru fraieri.

      Comentariu apreciat.763
    • @venom: ” Din unii din voi nici daca ai vrea sa scoti mentalitatea de sarac nu poti.”

      Ai dreptate…poate știi tu cum poate un polițist cu 4/6000 de lei pe lună să își permită credit pt 290-350 de mii de la cât pleacă o casă la cheie în Westfield? O fi luat-o cu nevasta…care are salar mai mare ca el?O fi toți însurați cu neveste milionare și moșteniri…Mai adaugă fiecăruia câte o mașină de 20-30 și gata.

      Cândva, cineva trebuie să-i spună românului din tine că 3/400 de mii de euro sunt bani mulți pt salariat ordinar.

      Comentariu apreciat.858
    • @Aradean, chiar nimeni din toti aia nu a fost in stare sa obtina o hotarare judecatoareasca pentru drumul de acces? Daca pe proprietatea aia privata e singurul drum de acces, proprietarul, oricine ar fi el e obligat sa asigure accesul. Fara costuri.

      Indecis. Tu ce zici?2710
    • @zarax: …din câte citesc se judecă încă.

      …dar „dezvoltatorul” se pare că nu e fiteșcine pe plan local și probabil mulți n-au curaj. Nu știu exact. Doar ce scrie presa vremii 🤭. Despre Westfield știu mai multe pt că familia mea extinsă deține „domenii” acolo 😂.

      In acel cartier le ploua in casele de sute de mii proaspăt construite iar la unu’ i-a căzut tavanul când era plecat în concediu…toți te linșează însă pe FB dacă te iei de dezvoltator(este de o anumită religie și sunt mulți asemeni lui, cărora le-a „făcut” rost prietenește de o casă 🤫). Probabil așa e și în cazul celorlalți.

      O mână spală pe alta și împreună duc sacoșele vieții 😉.

      PS: eu aveam un vecin tot din aceeași religie(o fi ceva clan) care a construit casa la 60 de cm de gardul meu. E ok dar și-a făcut logie pe acel perete. Practic balconul (logia)lui cu elevație de 1 Mt și ceva e la 60 de cm de gardul meu. Gard înalt de 2 Mt . Știind că este un muist a vândut casa iar acum noul proprietar, tot religios e nervos pe mine că vreau să-i zidesc geamul copiilor și să mă opun astfel fericirii juvenile. Eu trebuie sa umblu in instanță, la ISC și aiurea pt că primăria, reprezentantul statului în teritoriu a făcut o românească cu un bișnițar de case.

      Mai e opțiunea de făcut niște buzunare stimabilului religios, da’ mă duc catană câțiva ani buni și-mi place viața. Nu de român. In general.😂

      Comentariu apreciat.786
    • A facut o ilegalitate, dar facea daca oamenii nu cumparau cazaturile alea numite apartamente „lux”?

      Nu zic ca nu trebuie tras la raspundere toti de la primarie pana la dezvoltator, dar totusi, oamenii care au cumparat si ei au vina lor.

      133
    • @Zarax, dar oare pe jos ai cum sa ajungi la casa? Ca daca e asa atunci ala nu poa sa zica ca le-a dat drum de servitute (o poteca?)? E obligat ca drumul de servitute sa aiba o anumita latime?

      30
    • @lrpx: pe panou aia cer taxa pe persoana dar si pe masina.
      La o cautare pe net am gasit asa: 3.5m daca lungimea drumului nu este mai mare de 30 de metri si minim 7 metri daca drumul are lungimea de peste 30 de metri

      10
    • ce zice zarax. aceesul poate fi restricționat dar nu pentru cei in drept. se poate pune bariera cu card de acces de exemplu.

      nu se poate percepe tarif.

      fara sa avem toate detaliile se poate specula ca la proprietatile respective exista acces, dar mult mai complicat, camp, padure, garla, iar proprietarul/dezvoltatorul acum doar mulge vacutele picate in plasa.

      71
    • @Aradean
      Daca faci referire la cine cred eu, dat fiind anul cand a fost cumparata, casa aia a fost pina in 120k. Nu iau aici apararea omului ca il stiu doar din vedere, doar zic. Cam in aceeasi perioada am luat si eu si am iesit la 105k cu finisaje.

      Ca neamurile tale din cartier au luat casa cu 7 camere si 2000 mp teren si au dat 300k, e alta poveste. Sau ca le place sa se laude umfland valoarea casei. Dar aceeasi casa o gasesti acuma la gri pe site-ul lor cu vreo 130k, dupa ce au saltat bine preturile in ultimii doi ani.

      In al doilea rand, Westfield, ca si altii, lucreaza cu ce constructori nimeresc iar calitatea caselor depinde de echipa care a facut-o. Mie nu mi-a plouat in casa, nu am avut probleme cu canalul si nici altele de altfel. Intr-adevar am auzit vecinii plangandu-se de diverse, deci nu zic ca nu exista.

      Acuma, ideea e ca exista in mod evident avantaje si dezavantaje la mutatul in rezidentiale dinastea, cum exista si la case in oras. Faza este ca nici case vechi nu prea gasesti in unele orase sa fie OK, ca de meseriasi sa le renoveze calumea nici atat. Asa ca in principiu e misto sa zici ca iei casa veche si o renovezi, doar ca nu.

      Pentru multi e clar si o chestie de buget, mai ales in orasele mari. Asa ca exercitiu, ca tot planuim o mutare in Timisoara in urmatorii 3-4 ani, va invit pe voi sa gasiti in Timisoara (in oras) o casa pina in 200k cu renovat cu tot, zona cat de cat ok, cu acces auto OK, 3 dormitoare si macar 2 bai (sau sa se poata face a 2a baie in aia 200k, si nu formata din n apartamente sau la curte comuna.

      In schimb prin Ghiroda/Dumbravita/Mosnita gasesti la 150k cu finisaje.

      Si atunci faci un compromis, iar pentru unii traficul si statul mai departe de scoli si alte alea e compromisul. Nu prea ai ce face. E usor sa judecam, dar fiecare isi cumpara ce crede ca are nevoie.

      Iar ca si cumparator mediu, nu prea ai de unde sa iti dai seama de calitatea unei constructii, sa fim seriosi. Daca merge oricare din noi intr-o casa veche, cum iti dai seama din ce sunt facuti peretii?

      125
    • @Bogdan: nu fac referire la nimeni… și nu vorbeam despre asta. Eu vorbeam de faptul că deși și-au luat țeapă majoritatea iau apărarea celui care i-a țepuit.

      Apoi Că îți dau 130 sau 300 de mii e casă nouă și nu are voie să plouă, să-mi faci balconul cu panta înspe casă, să-mi pui grinzi prea scurte, să-mi faci pivniță inundabilă sau pereți din bucăți de cărămidă sau bca. Cum zicea cineva mai sus trebuia să ieșiți toți să scuturați dezvoltatorul dar când a fost să fie vocile au fost răzlețe…și chiar dacă au fost zeci de plângeri, chiar dacă transportul în comun lipsește încă, chiar dacă pe scurt sunt probleme lumea încă cumpără. Despre asta este articolul și despre asta am vorbit eu. Îmi pare rău că nu m-ai înțeles.

      130
    • @Aradean.

      Pai ziceai mai sus de polițist, credit, casa de 350k, credeam ca te referi la cineva specific, ca avem și vecini polițiști pe aici.

      In rest de acord cu tine ca exista niște chestiuni de calitate care trebuie respectate. Dar, si Recepția lucrării se semnează de cumpărător si ai 3 luni sau cât sa semnalezi probleme. Eu m-am certat urat cu ei si am refuzat sa semnez pina nu au trebuit sa dea jos un termopan si sa îl pună la loc, pentru ca se infiltra apa pe lângă el. Aici iar e chestie de semnat ca primarul.

      La ce ma opun eu e generalizarea asta cu casele din cartiere rezidențiale. Unele sunt mai bune altele mai rele, ca și casele vechi. Sa nu uitam ca și in blocurile vechi dacă găsești un perete drept e o minune. Casele vechi și alea pot avea o grămada de vicii.

      Iar in rest mulți când au cumpărat au văzut ca nu sunt trotuare, nu este numai un autobuz etc. Eu cel puțin am știut asta din start și am acceptat compromisul, dat fiind bugetul pe care îl aveam. Bine, acuma ca paranteza, in Arad transportul in comun oricum e o gluma proasta ca îl ai sau nu îl ai.

      Iar cu banii aia încercam sa zic ca prețurile sunt rezonabile, iar oamenii continua sa cumpere pentru ca nu au alte opțiuni mai bune sau mai comode.

      24
    • @Bogdan: înainte de a cumpăra erau niște broșuri, planuri pe care ți le arătau. Nerespectarea lor înseamnă înșelăciune. Dă-ne banii că vedem noi. Lipsa trotuarelor nu e doar un moft…iar faptul că lumea încă cumpără, well my friend despre ei scrie Vali in acest articol.

      Apoi o casă care costă 130 de mii la gri(atenție e la gri doar parterul)și are amprenta de 50/60 mp la sol+ hai să-i spunem etaj deși este o mansardă, nu are un preț rezonabil. Izolarea termica a mansardei, finisajele interioare, gardul, mobila, încălzirea etc te aduc aproape de 200.

      Iar 200 de mii sunt foarte mulți bani. Nu e un preț rezonabil. Că prețurile din România sunt pt naivi și românii nu știu ce înseamnă banii asta e alta poveste dar nici așa, un polițist nu-și poate lua o casă în Westfield dacă e cinstit. Îți spun pt că eu câștig mai mult decât un subofițer și banca îmi dă părintește peste ceafă dacă le cer 200 de mii.

      61
    • @Aradean, ma mir ca se fac mizerii intr-un oras destul de chill, eu am langa Arada casa batraneasca , la Ghioroc si stiu putin zona.
      Pe de alt aparte, daca as fi cumparat sa vina ciurumbete sa ceara taxa de acces, pai imiiau a doua zi patrol cu sasiu si bull bar si nu are ce bariera sa puna sa reziste, si daca se strica imi iau altu si tot asa ce os a faca sa cheme politia?

      10
    • @Octtavyan: se fac destul de multe. Nu e atât de chill pe cât pare.

      00
  2. da nu se lăudau că au grădiniță sau școală acolo? ce își cară plodul afară din cartier?

    Comentariu apreciat.1104
    • Pai si in Bucuresti se practica acelasi lucru. Ca dovada, drum pe care saptamana trecuta il faceam in 25 de minute, acum il fac intr- ora.

      Comentariu apreciat.506
    • E gradinita si scoala privata, adica multimea proprietarilor cu credit pe 50 de ani la apt de bloc, se intersecteaza foarte putin cu multimea parintilor copiior de la scoala si gratinita privata, unde costa pe luna intre 800-1300 eur

      101
    • cartieru ala e in afara bucurestiului, nu ai cum sa nu iesi din cartierul ala oriunde te-ai duce, pana la baneasa shopping sunt 7km si ala e dupa aeroportu baneasa pe dn1 despre ce vorbim, e un cartier la mama draq intr-o padure, sunt 16km fix pana la unirea cu masina.
      sunt morti si ingropati in zona aia daca tb sa ajungi in bucuresti dimineata.

      30
    • A mai fost discutia asta.Eu m-am contrat cu un domn care imi spunea ca face 10 minute pina in Baneasa recent.Nu stiu sa caut in istoricul comentariilor,ca as pune discutia.

      20
  3. yep, se vor cumpăra în continuare …

    Comentariu apreciat.382
  4. „Cum sa autorizezi blocuri cand accesul nu exista in mod legal.”
    Exista, doar e o singura cale de access si departe de oras.

    Cum sa nu te gandesti ca ai copil de 2 ani care trebuie tarat la gradinita pe care nu o ai in zona?

    „prin 2018 era mai relaxat”
    In 2009 si Militari Residence era o idee buna, erau doar 3 linii de blocuri si ajungeai imediat in/din Iuliu Maniu.

    Sunt convins ca multi dintre noi si-ar fi dorit sa ne mutam langa padure si intr un cartier mai linisit dar anticipam cumva problemele ce vor aparea. Din pacate atunci „era noi prosti si nu vedeam in viitor asa cum trebuie”

    Comentariu apreciat.6413
    • In 2018 copilul de 2 ani nu exista. Poate nici nu era planificat.

      Indecis. Tu ce zici?3816
    • NOU
      #29

      Cunosc o gramada care s-au mutat la porumb inainte sa aiba copii.

      Nu si-au facut buletine pe noua adresa, pentru ca aia mici au scoala/gradinita tot in Bucuresti, desi ar exista si la porumb.

      Azi se plang peste tot ca nu le fac autoritatile drumuri, ca sa nu stea 2 ore pe zi in trafic.

      Cumva, tot ei se simt nedreptatiti.

      Pe astia i-as evacua direct inapoi de unde au venit.

      Comentariu apreciat.6315
    • dragoș, te întreb ceva, dar dă-mi un răspuns sincer: ai învățat ceva de la ultima oară când ți-ai luat ban aici?? :)

    • NOU
      #31

      Vali, desigur, si anume sa nu mai postez nimic legat de Ucraina, vaccinuri sau orice ar putea provoca gasca de fanboys PC sa iti faca reclamatii :) si in general sa imi temperez discursul pentru a nu le da unora trigger.

      Bine, asta era evident de la primul ban, ca sunt pe la al optulea user :))))

      E mult mai fun cu trollatul, daca as posta doar platitudini pe sistemul „sa fie bine sa nu fie rau”, ce mare plictiseala ar fi pe aici…

      Desigur ca alternativa ar fi sa nu mai postez deloc, cum i-am propus lui Cetin anul trecut, nu e nicio problema :)

      Your blog, your call.

      Indecis. Tu ce zici?3625
    • ma gândesc să mai moderezi și tonul un pic. te trag eu de mânecă dacă trollezi prea tare.

    • NOU
      #33

      Perfect, asa fakem :)

      Indecis. Tu ce zici?1519
  5. „era noi prosti si nu vedeam in viitor asa cum trebuie” valabil si la crypto :))

    Comentariu apreciat.327
  6. Perimetrul ala ar trebui sa fie daramat tot si impadurit, punct, cine se uita pe harta din aer si i se pare ca acolo e un loc propice pentru construit blocuri, merita sa aiba ca optiune de acces pana acolo, cataratul dintr-un copac in altul.

    Le ia 5 minute sa gaseasca pe internet toate mizeriile din cartierul ala, sa judece si ei logic ca desi traiesc in cel mai bogat perimetru din Romania, niciun om bogat nu si-a cumparat casa in Greenfield, fauna celor de acolo e de nivelul Militari Residence si a conservelor din Popesti, poate o idee mai ridicata .

    In 2023 nu mai are nimeni scuza, iti iei casa in Militari, Popesti, Pallady, Greenfield, unde n-ai asfalt sau unde blocul din fata e atat de apropriat incat n-ar avea loc sa se deschida doua geamuri pe exterior fata in fata, meriti absolut tot ce ti se intampla .

    Astia din Greenfield merita cel mai mult, ca astia vor sa stea in zona ” exclusiva ” , nu realizeaza de ce tot ce este acolo e mai ieftin decat orice alta cocioaba din nordul Bucurestiului sau din Otopeni, iar apoi se plang, ca nu se asteptau ca si langa Padurea Baneasa sa poata fi un ghetou .

    Comentariu apreciat.12414
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1669
    • Pai de ce sa le darami? Astepti doi-trei ani pana la un cutremur mai serios si se darama singure.

      Comentariu apreciat.547
    • f simplu, il pui pe desteptu de dezvoltator sa dea jos pe anii lui si parnaie pt toti aia din primarie ce au dat okeyu pt blocuri in zoan de padure fara distante minime care sunt prevazute sigur in niste normative, de ajug blocurile vechi facute de raposatu sa fie mai aerisite ca mizeriile noi.
      Ca la Vali in Bv, am avut o garsoneira in AStra, cu vedere la Tampa ottu bun si frumos bloc comunist 8 etaje – bang cosmpolit in fata apus mana pe niste terenuri unde erau o fosta sectie de politie niste serviceuri auto, date jos P+11 sunt in constructie acuma langa Tampa, va mai las un link sa vedeti cum se contruieste de ceilati dezvoltatori de langa.
      https://www.google.ro/maps/@45.6414672,25.6184123,3a,75y,244.22h,97.59t/data=!3m6!1e1!3m4!1sJL2hF3P9FLoaPBOCJ1XwRA!2e0!7i16384!8i8192

      si in bucurenistan e si mai jale cum zicea cineva mai sus, Militari e favela deja.
      Probabil in 20-30 de ani la cat osa se strice zonele astea o sa le cumpere vreun dezvoltator sau primaria pe nimic rase si plantat copaci.

      10
  7. E bine sa vezi ca mai exista si oameni sanatosi la cap care isi recunosc greseala si nu persista. Bine a facut ca s-a mutat.

    Comentariu apreciat.544
  8. daca am avea o justitie decenta nu s-ar ajunge la situatii de genu asta sau daca totusi am ajunge in asa situatie atunci in cateva saptamani cei responsabili ar ajunge dupa gratii. La noi se judeca ani de zile spete clare de coruptie, se prescriu fapte, se da cu suspendare, etc: ce te astepti sa se intample, romane? Apropos, cati procurori din parchet crezi ca au apartamente construite de acest ‘dezvoltator’ sau cel putin si-au luat partea?

    Indecis. Tu ce zici?1813
  9. voi scrie 3 chestii:

    1. care „Ne”? sunteti mai multi?

    2. in noiembrie 22, seara pe la 20 m-a pus dracu’ sa accept sa ma duc la un meci de tenis la one tenis club, undeva langa federatia de tir sportiv. nu mai fusesem, intuneric bezna, am ratat intrarea si m-am pomenit in padure intr-o coloana de masini pe un drum desfundat (bombardat/plin de noroi si gropi). atat de multe masini eram ca n-am putut sa opresc si sa intorc in loc. acum uitandu-ma pe harta inteleg ca ala e si un drum de acces spre greenfieldul vietii, da, recunosc: este o mizerie de nedescris.

    3. leapsa mi-am luat si eu, acum 25 de ani mi-am facut casa in afara bucurestiului, intr-un loc ca-n miorita: pe-un picior de plai, pe-o gură de rai. terenul avea gaz, curent, canal, am facut put si a avut si apa. drum pana in centru’ pe 4 benzi. doar ca ce sa vezi… drumul s-a aglomerat, gradinita (dupa ce a aparut copilul) nu era ce trebuie, scoala nici atat. ne-am chinuit niste ani, dupa care ne-am mutat inapoi in oras. casa e bine mersi, ne asteapta cuminte in we.

    Comentariu apreciat.777
    • „Nu mai fiti saraci, luati-va apartament in oras si casa de weekend si scapati de trafic.”

      Comentariu apreciat.655
    • Nu vreau sa zic nimic, doar ma laud.

      Comentariu apreciat.334
    • Așa am și eu un manager, are ditamai casa în afara orașului și inițial se mutase acolo. După ce a realizat cât timp pierde pe drum cu copiii la școală, grădiniță și mers la birou, s-au mutat înapoi în apartamentul din oraș. La casă mai merg, tot așa, în we, să facă un grătar.

      70
    • Domnul fptpoze are umor,loc mirific cu utilitatile enumerate nu exista in 97 in jurul Bucurestiului.

      51
  10. Oamenii aia pot vinde cocioaba cu un mic profit daca chiar vor sa plece. Miorlaiala asta este ca sa impresioneze un primar sau Consiliul Judetean ca sa le rezolve problema cu accesul si valoarea cocioabelor sa creasca cu 20-30%. Asa ca nu-i mai injurati ca nu sunt chiar prosti si pana la urma s-ar putea sa le iasa planul.

    Comentariu apreciat.778
  11. Sa dai 100000 de euro pe 2 camere in padure cu iesire la DN1 in Pizdeea. Good luck with that. :D

    Comentariu apreciat.778
  12. Bun, primul si cel mai important factor este obsesia de a fii proprietar. Nu conteaza ca nu ai drum de acces, nu ai magazine, blocul e praf, zona e dubioasa. Parinti obsedati ca plodul lor sa detina ceva, le cumpara ultimele mizerii gen Militari Rezidence ca atat isi permit. In loc sa mai stea 3-5 ani in chirie intr-o zona decenta, sa mai acumuleze venituri si sa-si cumpere un apartament mai ok, aleg sa-si strice singuri viata pe o perioada de timp.

    NU va mai lasati influentati de parinti, mai bine nu luati bani de la ei decat sa stati in mizerie.

    Indecis. Tu ce zici?2746
    • Într-adevăr, dacă abia au bani de rata la ghetou sigur ar avea de chirie într-o zonă decentă, plus de pus deoparte pentru să își in 3-5 ani in Primăverii poate! Băi voi ce fumați?

      Comentariu apreciat.8814
    • * pentru ca să își ia
      ar fi bun un buton de edit

      46
    • @Lia ce inseamna chirie decenta ? ce presupune si de la cati bani te astepti sa fie ok ? Aia din Greenfield fac pariu cu oricine ca isi permiteau o chirie de 300-350 de euro in capitala dar au vrut ei mortis sa se laude ca au padurea langa balcon.

      1211
  13. Ador fractura de logica din comentarii: „de ce nu vand si sa se mute de acolo in loc sa se planga?”, „sa vinda si sa plece” vs. „cine mai cumpara acolo cand in 2023 te pot informa de situatie?”, „prost sa fii sa cumperi acolo”.
    Nu, nu oamenii care cumpara sunt de vina, ci justitia si politia care nu functioneaza deloc. Nu aveau voie sa aiba avize daca e nerealizabil, sau daca era realizabil, dar nu au realizat ce au promis, sa fie trasi la raspundere. Asa functioneaza orice tara civilizata.
    Banuiesc ca aveti careva solutie unde sa ii mutati pe toti cei 6500 de oameni de acolo, ca sa se mute toti in loc sa ceara imbunatatirea situatiei de la dezvoltator sau primarie.

    Indecis. Tu ce zici?3242
    • fii atent un pic. știu că e greu și nasol ce zic, dar concentrează-te un pic: TOCMAI pentru că știi că statul e eșuat și nu te apără trebuie să te aperi singur!!!!!

    • Vali, ti-as da dreptate daca macar 30-40% din „dezvoltarile” imobiliare din jurul marilor orase ar fi ok. Atunci as zice si eu: „Da, frate! Sa caste ochii inainte sa goleasca buzunarul (bancii)”

      Problema este ca nici 3-4% nu sunt ok, din multe puncte de vedere: amplasare, transport, servicii (gradinita/scoala/medic/farmacie/magazine).

      Am cautat de mi-a iesit pe nas (in Bucuresti si imprejurimi) o casa (sau un apartament spatios), in buget de 20 de ani de salariu mediu, care sa fie bine amplasata (langa un parc sau o zona verde), intr-o zona sigura, cu acces la transport in comun sau acces auto bun, cu toate utilitatile, cu serviciile necesare unei familii (inclusiv gradinita/scoala decenta in apropiere) si care sa fie construit ok, de cineva serios. Surpriza: n-am gasit.

      Am crezut ca sunt prea zgarcit si am zis sa cresc bugetul la 30 de ani de salariu mediu. Nici asa n-am gasit. Ce solutie ramane? Sa te muti din tara?

      Comentariu apreciat.5811
    • NOU
      #55

      „Nu aveau voie sa aiba avize”

      We are way past that…

      113
    • NOU
      #56

      Vlad – da, fie pleci din tara, fie (mai bine) iti cauti alt loc de munca, in alt oras.

      Sau cauti o chirie, cum fac multi.

      1513
    • Dar solutia a fost padure + drum in Pizdeea. Asta a fost de fapt solutia, nu minciuni, nu abureli. :)

      135
    • @Vlad, stai în chirie dacă nu ai buget până când mărești bugetul

      218
    • Cei 6500 s-au mutat in proportie de 90 la suta de bunavoie,convinsi ca au facut afacerea vietii lor.
      Nu sint 2 luni de cind aici pe forum,un proprietar din Greenfield mi-a explicat ca el face 10 minute pina in Baneasa unde e scoala copilului si ca investitia lui e deja mai scumpa cu 60 la suta.
      Asa ca cei 6500 nu sint de vaitat pentru ca stiau unde se duc.
      Dezvoltatorul e fostul Impact,care de 20 de ani construieste in zona de nord,prost spre mediocru,si vinde la pret de lux.

      Comentariu apreciat.594
    • @Mali, ce zici tu are sens doar daca acel „drum” promis era obligatoriu pentru autorizarea constructiilor.

      Daca legea cere ca pentru x blocuri iesirea sa se faca pe o strada cu minim x benzi sau sa ai y iesi, da.
      Daca legea nu prevede acest lucru si totu s-a semnat pe „sa moara mama de nu va fac autostrada suspendata” atunci proprietarii sa se ia de mana, pun banii la comun si il dau in judecata.

      Comentariu apreciat.292
    • @Brato, @Flat: da, alt oras, ca e plin restul tarii de case ideale pe care le poti lua cu 20-30 de ani de salariu mediu (din zona respectiva). Sau inchiria cu 75% dintr-un salariu mediu.

      @Ciocanul: desi m-a tentat Greenfield, erau prea multe lucruri negative si am ales alta Pizdeea. Zic doar sa nu judecam ca si cum ar fi avut nu stiu cate alte optiuni mai bune. Toate au avantaje si dezavantaje. Mai ales dezavantaje.

      234
    • @Vali de bun-simt asa e. Doar ca logica romaneasca e alta „ma duc in pl cu satelitul si daca ne strangem mai multi prosti la un loc, ca sa fie nr de pagubiti mai mare, mergem la mila”, apoi primarul, oricare ar fi el se gandeste ca sunt niste mii de voturi acolo care l-ar ajuta, rezolva problema sau pune presiune pe institutiile abilitate, o rezolva romaneste cum ar veni”. Tot ce sper e sa nu le iasa schema, pentru ca doar asa nu sunt incurajati alti prosti sa se arunce aiurea cu alta ocazie, apoi sa astepte cu mana in gura la stat *cough* franci elvetieni *cough*.

      133
    • Vlad, salariu mediu net in ro e 4000 de lei. In Bucuresti 5000 lei (1k EUR). Te costa intre 5-10 ani un apartament in oras, nu la porumb in rezidentzuri.

      20
    • Boris, asa este, salariul mediu lunar in Bucuresti este acum ~1000 de Euro. Acum zi-ne tu unde sunt toate acele apartamente noi, bine construite, cu suprafata decenta (>80mpu pt 3 persoane), 2 dormitoare, 2 bai, bucatarie inchisa si utilizabila, langa parc, langa scoala si gradinita (5 min pe jos), in zona sigura, cu transport in comun bun, cu acces auto bun si loc de parcare. Si care sa coste 120 de mii de Euro sau sa se inchirieze cu 750 de Euro pe luna acum.

      Iar noi iti spunem care sunt dezavantajele. Sa fii hater e usor.

      23
    • Vlad, tu ai zis 20-30 de ani, adica 240k-360k EUR.
      Legat de pozitionare si chestii in jur, cam oriunde IN bucuresti (adica nu in zonele nou construite dupa ’90 pe terenurile virane din jurul orasului sau pe fostele platforme industriale).

      Acu’ ce iti scapa tie e urmatorul lucru: In bucuresti 80-90% din apartamentele din fondul locativ, nu se califica pentru ce scrii tu din pct de vedere suprafata, vechime, etc. Ori tu te raportezi la salariu MEDIU (adica mediocru).

      Deci practic tu zici ca undeva pe la 50% din bucuresteni (aia care castiga de la mediu in sus) ar trebui sa aiba toti dreptul ca la fiecare 10-15 ani sa isi cumpere unul din alea 10% din apt. care se incadreaza la ce zici tu. Ori piata nu functioneaza asa.

      Iti recomand sa faci aceleasi calcule pentru orice oras din europa (raportat la salariu mediu vs numar de ani) si o sa vezi ca bucurestiul e ieftin. Sigur, o sa imi zici pai da, dar in alte tari e alt nivel. Daca gandesti asa e 20 de eur biletul la wizz one way, good luck.

      40
    • @Boris, tu ai zis: „Te costa intre 5-10 ani un apartament in oras”. Probabil ai vrut sa zici cotet in loc de apartament :)

      Eu am cautat (acum 5-6 ani, cand era un pic mai mic salariul mediu) si nici la 15-20 (pentru apartament, 20-30 pentru casa) de ani de salariu mediu nu am gasit ceva care sa bifeze tot ce am scris eu. Din ce imi spun prietenii care cauta acum, nu s-a schimbat nimic in bine, din contra. Si nu e un pret mediocru, pentru ca putini isi permit sa puna deoparte un salariu mediu in fiecare luna timp de 15-20-30 de ani, plus dobanda daca e pe credit.

      Am preferat sa exprim totul in salarii medii tocmai pentru a putea compara si cu alte tari. Avem suficiente exemple cu ce si-au cumparat prieteni prin alte tari cu 15-20 de ani de salarii medii.

      Repet: nu iau apararea nimanui. Mi se pare ca dezvoltatorii sunt niste tepari oribili, oamenii sunt disperati si dispusi sa dea banii pe orice mizerie (mai ales banii bancilor). Legile sunt optionale si nu exista niciun fel de controale reale. Pe toti primarii i-a durut si continua ii doara in c*r. Toate astea fac din piata imobiliara o mocirla totala, e foarte greu sa iei o decizie buna, incerci cel mult sa faci niste compromisuri cu care poti trai.

      Sau, cum am intrebat eu si cum ai sugerat tu: ne luam toti bilet?!

      21
    • Vlad, cotete sau nu, in alea stau 90% din bucuresteni. Bucuresteni care au salariu ala mediu la care te raportezi. Probabil ca si ei si-ar dori mai multi mp. Vrei sa stai in alea 10% care iti satisfac gusturile si sa platesti salariu pe 10-15 ani, atunci tre sa ai salariu de 3-5 ori mai mare, sau invers 30-40 de ani de salariu mediu.

      „Avem suficiente exemple cu ce si-au cumparat prieteni prin alte tari cu 15-20 de ani de salarii medii.”- asa si ce si-au cumparat (nu imi compara calitatea vs bucuresti, ci compara-mi vs. piata de acolo. Si-au luat apt. in top 10% ca si calitate in alta capitala europeana cu banii pe de salariu mediu pe 15-20 de ani?

      30
    • Iti las aici link un link in care sa vezi putere de cumparare vs cost: numbeo.com/property-investment/region_rankings.jsp?title=2023&region=150. Observa ca bucurestiul e pe pozitia 84 din 148, adica IEFTIN. Retine, asta nu e un top al cat de bune sunt orasele, ca ai parisul pe 3 si belgradul pe 5 si eindhoven pe 144, e strict un top al costului vs putere de cumparare, ca sa intelegi ca nu ai de ce sa te plangi de costuri.

      30
    • Boris, le amesteci si alegi doar ce iti convine. Discutia a plecat de la afirmatia mea ca nici 3-4% din dezvoltarile imobiliare nu sunt ok (dupa criteriile stabilite) si ca e aiurea sa le reprosezi oamenilor ca au acceptat compromisuri nasoale, in conditiile acestea. Din pacate, compromisuri destul de nasoale trebuie facute la (aproape) orice buget.

      Evident, fiecare trebuie sa-si asume compromisurile pe care le-a acceptat, aici banuiesc ca suntem de acord cu totii.

      Discutia cu puterea de cumparare e un pic pe langa, ar trebui referinta sa fie „disposable income”, ca mai trebuie sa si traiesti, nu doar sa platesti chirie/casa. Atunci sa vezi jale.

      In conditiile in care un bucurestean economiseste/investeste in medie 700 de Euro pe an, 15-20 de salarii anuale medii pentru un apartament ar trebui sa fie peste top 10%, dupa parerea mea. Dar eu sunt sarac si inca astept lista aia cu apartamente misto la 5-10 salarii anuale medii, cum ai spus tu ca se gasesc peste tot :D

      10 salarii anuale medii iti cumpara un apartament in bloc vechi (’85-’88) in zona Nerva Traian (ca tot au laudat-o multi ca zona buna). Am stat pe vremuri in asa ceva, e un pic hit&miss, unele sunt relative decente (>70mpu) dar vecinii pot fi destul de idioti, caldura si apa calda cand vrea RADET-ul, ai scoli si gradinite aproape, pentru mers in parc iei tramvaiul 2-3 statii, metrou aproape, locuri de parcare cam greu de gasit, iesitul cu masina din perimetrul apropiat este o aventura care dureaza cateva zeci de minute la orele de varf.

      Pentru prietenii de afara iti pot da 2 exemple rapide, la poluri opuse:
      – O prietena care sta in Utrecht (salariu anual mediu ~50k Euro) si-a cumparat o casa faina cu 350k (7 salarii medii) de Euro. 4 camere, curte, in oras dar o zona cu multa verdeata, autobuz la poarta (care vine la program), scoala pentru copii la 5 min de mers cu bicicleta, masina o tin doar pentru iesiri in weekend. Ceva echivalent in Bucuresti ar fi o casa buna in Domenii (minim 30 de salarii anuale medii cand cautam eu). Cu autobuz si 2 trenuri ajunge la serviciu in Amsterdam in 45 de minute (si citeste multe carti in fiecare luna, lucru pentru care o invidiez).
      – Un prieten care sta in Basel (salariu anual mediu 80k CHF) si-a cumparat un apartament foarte-foarte misto cu 1.200.000 CHF (salariul mediu pe 15 ani). In centru, foarte spatios, constructie noua si moderna, terasa, garaj subteran, fitze. Ceva echivalent in Bucuresti ar fi un apartament duplex in One Charles de Gaulle (genul pe care, daca trebuie sa intrebi cat costa, nu ti-l permiti).

      11
    • Eu am comentat strict pentru ca mi-a sarit in ochi afirmatia ta cu 20-30 de ani. Eu nu ti-am spus ca gasesti apartamente „bune”, eu ti-am spus ca gasesti apartamente medii pentru bucuresti.

      Tu zici: „10 salarii anuale medii iti cumpara un apartament in bloc vechi (’85-’88) in zona Nerva Traian (ca tot au laudat-o multi ca zona buna). Am stat pe vremuri in asa ceva, e un pic hit&miss, unele sunt relative decente (>70mpu)”
      Ce vrei mai mult decat atat pentru QED?

      Legat CH si NL ti-am dat mai sus un link, in tableul ala in care bucurestiul e pe locul 84 din 148, baselul e pe 131 si utrechtul pe 119.

      Deci da, sunt mai ieftine ca bucurestiul (nu cu cat crezi tu ca sunt, ca ai greseli mari la cifre, cel putin pe NL, nu lua chiar primul rezultat din google de bun si mai cauta pe siteuri .nl). Asta nu face decat sa confirme ca tableul e corect/relvant si ca bucurestiul e in a doua jumatate a clasamentului, adica ieftin. Si da, baselul e si mai ieftin, am zis si in primul comentariu, Eindhoven sau Rotterdam sunt si mai si.

      11
    • Apartamentul din Nerva Traian era vechi, peste 10-15 ani se apropie de varsta de casare. Si scump pentru ce ofera. Si avea instalatiile varza iar majoritatea proprietarilor erau prea saraci sa le repare/inlocuiasca.

      Eu vorbeam despre dezvoltarile imobiliare noi, care sunt asa de varza de ajungi sa te bucuri sa stai intr-un apartament vechi. Pentru ca pe unul nou dai dublu/triplu si e mai prost construit. Sau mai prost amplasat. Sau ambele.

      La pret de apartament vechi iti iei nou doar un cotet la porumb.

      10
  14. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 25168
  15. Ai trimis un email să ceri „o părere” de la Greenfield? De aia o să mori sărac. O să faci 50 de comentarii în loc să faci 2.000€.

    Comentariu apreciat.1507
  16. miorlaiala nu se va termina niciodata. cel mult atunci cand vor fi demolate.

    „vinde, chiar si in pierderem si pleaca”. ok… vinzi si pleci, nu mai miorlai ca e nasol. ghici ce, in foooooooarte scurt timp va incepe sa miorlaie noul proprietar.

    si daca pe aia care au cumparat acum 15 ani, cand erau 2 blocuri si restul randari misto parca parca ii mai poti intelege… de astia care cumpara acum chiar ma doare undeva.

    Indecis. Tu ce zici?239
  17. Nu am sa uit acest articol de acum 6 ani – https://zoso.ro/naivitatea-proprietarilor-greenfield-simplu-adorabila/

    Sase ani, da?
    Si tot atunci, dezvoltatorul o dadea profi’ :)
    „Mai jos cele trei soluții cu stadiul în care se află fiecare.

    Extinderea Aleea Teisani și îmbunătățirea intersecției cu ieșire din DN1 către Centura București;

    Am obținut certificatul de urbanism prin care se cere PUZ. În continuare vom urma pașii necesari pentru obținerea PUZ.

    Construirea unui drum cu ieșire către Centură, în capătul Cartierului Platanilor.

    Suntem în discuții cu autoritățile locale și centrale pentru a identifica modalitatea cea mai bună de materializare a acestui drum.
    Construirea unui drum de acces din Aleea Teișani pe sub pasajul centurii Bucureşti către D.N.1, spre ambele direcții, atât către Otopeni cât și spre Bucureşti”

    Comentariu apreciat.712
  18. NOU
    #87

    Mai da-i dracului, la cum stau lucrurile in 90% din complexurile rezidentiale din Romania, am ajuns sa ma bucur intr-un fel malefic pentru dezvoltatorii care s-au umplut de bani pe prostia alora.

    Dupa ce ca avem cel mai mare grad de proprietari de locuinte din Europa, s-a ajuns acum la smiorcul national ca nu sunt conditii.

    Cand te-ai mutat, nu ai vazut conditiile ? Cine ti-a pus pistolul la tampla sa te indatorezi pe 30 de ani pentru ghena aia ?

    Steie dracu in chirie, sau sa se mute inapoi pe sate, de unde au venit.

    Comentariu apreciat.4416
  19. Vine primăvara în curând, odată cu ea și clasicele inundații și se schimbă focusul pe altă problemă (veche).

    202
  20. Acuma sincer deși sunt idioți, nu cred că cumpărături au 100% din vină.

    Cum se pot intabula niște blocuri fără cele mai elementare condiții? Adică serios, tot procesul trebuia să fie așa:

    Se prezintă gigel la notar să facă actele, notarul îi zice: îmi pare rău dar blocul acesta nu are autorizație, nu are cf, nu are nimic, el nu există dpdv legal.

    Pur și simplu tot scuzăm corupția masivă punând vina pe cetățeni care da, poate nu sunt ei cei mai cei, dar…NU e treaba lor să fie. Nu sunt plătiți pentru asta. Nu e jobul lor.

    Dacă mergem pe ideea asta atunci urmează ca fiecare să nu mai avem încredere în nimic:

    – mergem în control la fabrici să vedem că se respectă rețeta de salam, de lapte. de pâine, etc
    – mergem la holcim și le verificăm instalațiile și că respectă rețeta pentru ciment
    – fiecare când alimentează mașina cere un flacon să verifice metrologia pompelor dacă e conformă
    …si tot așa.

    Astea sunt legile care le avem și n-am văzut nici o inițiativă spre a le modifica, pentru că da, influența mafiei imobiliare e mare.

    Comentariu apreciat.538
    • cetățenii pot schimba asta, mai ales la vot dar… ceva cu trotinete și lgbt îi oprește

      Indecis. Tu ce zici?1917
  21. Astia sunt specialii care stramba din nas la blocuri „vechi” sau la cumparat o casa veche si renovat. Ai zice ca sunt cel putin BillGheit cand ii auzi cum vorbesc.

    Indecis. Tu ce zici?3212
  22. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1850
    • da, de acord. parerile unora de pe net sunt total irelevante. got it?

      Comentariu apreciat.426
    • NOU
      #94

      Aveti canalizare centralizata, sau inca pute de trazneste de la 300 de metri cand te apropii „de casa” ?

      Mustele si tantarii de la iazul ala ? Tot cu miliardele ?

      Comentariu apreciat.455
    • Voi ati plecat din B ca era naspa aerul si aglomerat si trafic nu ?
      Si acum toti faceti naveta in B cu masina personala nu ? Ca asta e problema celor 70 de min in trafic, nu cred ca era coloana de autobuze

      De ce nu v-am injura noi ceilalti pe unde putem ? Ca majoritatewa buseurilor din trafic sunt din cauza rezidentialilor care s-au mutat undeva unde nu au nimic si au nevoie tot de scoli licee gradinite si birourile din Bucuresti?

      Comentariu apreciat.556
    • NOU
      #96

      @dny „vei intelege cand vei avea copii” :)))))))))))

      218
    • masinile de-a valma peste tot.
      case tip cotet cu usa direct in strada. adica pe strada pe strada, ca trotuar oha.
      santier permanent cu tot ce inseamna asta, zgomot, praf, noroi, utilaje.

      pseudo-mall-ul ala inghesuit ca vai de ma-sa cu 2 terase si 3 buticuri cu cacat la suprapret.
      un carrefour care are aproape exclusiv bautura la suprapret si chestii de munchies.
      acum v-au deschis si un lidl, da’ e un pic greu de ajuns la el, ca daca vii direct dinspre intrare e o singura banda pentru ambele sensuri.

      si sa iti zic un secret. la intrarea noua, aia de pe camp din tunari se va construi o statie de epurare…

      Comentariu apreciat.292
    • E asa de amuzant sa citesti parerile unora care probabil au vazut cartierul doar in poze sau cand au fost o ora in vizita la vreo cunostinta. Locuiesc aici de 8 ani, spun ca nu m-as muta altundeva si apar gigeii sa-mi explice ce „probleme” am.

      Indecis. Tu ce zici?1126
    • Deja e al doilea comentator care zice că e mișto în Greenfield. Nici nu știu de ce se mai agită Clotilde cu drumul ăla, să îl lase închis, că e lux în Greenfield.

      Comentariu apreciat.261
    • Dan, imi fut masina si creierii de vreo 3 ani in santierul cosmopolis. am batut cu piciorul cam 80% din strazile alea din beton ros de soareci.

      intersectiile alea cu 4 semne stop sunt sublime.

      cum treci de mall, urmatorul bloc este q4. mai incolo un pic sunt in curs de finalizare q17 si q19. casele din spate sunt numerotate pe cvartale, n20a, b, c, d urmate de un numar intre 1si 5 in functie de cate cotete insiruite sunt, de la dreapta la stanga. momentan au ajuns pa la n46… e in triunghiul ala. casa din dreapta sus care la un moment dat era a unuia din sefi este f15.

      te-am convins ca stiu despre ce vorbesc sau mai vrei?

      172
    • Boss, iesirea din Cosmopolis e parfum spre deosebire de Greenfield. Daca o termina si pe-aia din Tunari, v-ati scos. La fel si cu serviciile, avti un mini-mall, un supermarket, transport public decent…

      Si il avetibpe ACM in consiliul local, tre’ sa fiti mandri.

      Voi aveti alte probleme acolo, va deversati cacatii in raul Pasarea, umbli cu carligul pe nas sa nu faci icter, mai ia foc o masina in parcarea subterana si nu stie nimeni…

      Violatorul primar de minore din Stefanesti ar trebui sa va ridice statuie la cum i-ati triplat populatia.

      201
    • Rumbu, e terminata, functioneaza oficial, cu paznic si camere si tot ce trebuie.

      30
  23. Ce complex construit in ultimii 20 de ani recomandați? Vad că toți se plâng de toate.

    143
    • NOU
      #104

      Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1240
    • @Bratozaurus Rex aici cam trollezi aiurea.

      1. Problemele oricarei locatii la porumb este proasta legatura cu orasul si tu ii spui sa se duca acolo? WTF
      Cat faci din DN1 sau CB pana in Bucresti ?

      2.
      „cu ajutorul familiei ca mana de lucru,”
      Sustii ca niste oameni cu o profesie fara nici o legatura cu constructiile sa se apuca sa faca o casa dar ne plangem ca residentialele sunt construite naspa.

      Comentariu apreciat.354
    • @Bratosaurus Rex – si intre timp poti sa iti repari singur si motorul de la Audi, cat de complicat poate sa fie?

      Eu inteleg sa batem campii sau sa glumim insa sa construiesti o casa angajand diferite echipe de muncitori si coordanand totul nu este pentru oricine, practic putini oameni sunt in stare de asa ceva. Nu ca este sau nu complicat insa nu toti oamenii au treaba cu constructiile, stiu pasii, procedurile, avizele, la ce sa se uite cand construieste meseriasul si cum sa verifice daca ala lucreaza bine sau gresit, etc.

      152
    • Uita-te tu la ele si zi daca e unul ok. Ai oferta serioasa, asa ca poti sa alegi. Dar nu te duce noaptea sau in wkd. Incearca sa ajungi acolo cand ajung oamenii muncii. Mai fa o gluma din asta si in sens invers, cand oamenii muncii pleaca din rezident catre fabrici. Ia vezi, nu cumva ai si tu vreo scoala smechera, la macar 30 de km de cartierul ala? Lumea buna asa face, nu duce copilul la scoala din zona, ca e scoala naspa, pt ca e zona (naspa)??? Daca tot ajungi pe acolo, vezi care e aspectul general al cartierului, cum e cu parcarea, curatenia, iluminatul, boxele pe geam, „sa moara familia mea”, etc. Poate ne zici si noua dupa aia care sunt rezidenturile la care are rost sa mai mergi ca sa vezi si apartamentele/casele de vanzare. Deal?

      130
    • Mie îmi place in Asmita Gardens, dar sigur sunt hateri si pentru ăsta

      616
    • Eh, uitati, lui Lia ii place Asmita Gardens, ce conteaza ca se stie din 2010 ca blocurile au probleme, si chiar exista sentinta judecatoreasca in acest fel, daca ei ii place?

      In plus, toti ne-am dormi sa traim langa o mlastina, nu? Ne si visam asa ca suntem in Everglades

      „Sentinţa menţionează: „lucrările sunt de o calitate îndoielnică, expertiza tehnică comandată de reclamantă şi realizată de Tecton International revelând vicii ale structurii de rezistenţă şi defecte majore ale betonului încorporat în construcţie. Expertiza a scos la iveală defecte la toate cele 7 turnuri construite de Strabag””

      Comentariu apreciat.324
    • @Silviu depinde de ce anume cauți, ce buget ai și cu ce compromise ești ok.

      Din ce am văzut eu: garsoniere și apartamente cu 2 camere găsești cu o compartimentare destul de ok. La apartamente cu 2 camere am văzut un model standard care este folosit în mai multe complexe (hol mare, dormitor/living stânga dreapta/bucătărie în mijloc), mărime 50-60 mp și destul de ok ca spațiu.

      Dacă vrei un apartament cu 3 sau 4 camere, well, acolo începe distracția fiindcă poți avea compartimentări care mai de care mai dubioase. Eu unul mă uit după 3 camere în care dormitoarele să nu fie lipite unul de altul și cred că pot număra pe degete blocurile noi în care să existe astfel de apartamente.

      Mai rămân duplexurile (multe fiind de fapt două cutii suprapuse) și penthouse-uri în care plătești scump pentru a avea nai multă terasă decât apartament.

      Ca locație, poți găsi un complex poziționat ok în privința accesului la transport comun, școli, magazine, etc. Din păcate, multe au făcut compromisuri la accesul auto, adică cel mai des am văzut acces pe tot felul de străduțe înguste unde nu au loc să treacă două mașini una de alta.

      Apoi mai ai factorul de vecini; doar fiindcă ai cumpărat un apartament într-un complex scump nu înseamnă că o să ai parte de vecini de calitate. De asemenea, poți să te aștepți la o implicare minimă din partea lor; dacă ajungi la un 10% din toți locatarii care să fie cât de cât implicați în bunul mers al blocului este bine.

      Totul este un fel de loterie și oricât de mult due diligence ai face, tot vor apărea lucruri neplăcute și neașteptate. La o cunoștință s-a înfundat coloana de wc fiindcă muncitorii aruncaseră sticle cu urină pe coloană (le-a fost lene să ia liftul de la etaj și să coboare atunci când construiau), iar la noi s-a inundat tot subsolul de mai multe ori fiindcă bașa a fost subdimensionată. Evident, aceste lucruri le afli abia după ce te-ai mutat și ai locuit în bloc vreun an-doi.

      72
    • In Bucuresti, Stejarii Contry Club. De la 250k in sus pt. 2 camere.

      In afara Bucurestiului, promite acum Amber Forest in Tunari. Apartamente de la 150k, case de la 200k.

      Daca vrei sa ramai in buricul targului, vezi pe unde mai construiesc aia de la UpBuild sau la periferie orice se mai construieste in zona Straulesti, acum e metrou.

      Eu as sta departe de orice complex mare. Sunt prost gandite, se construieste abuziv, retelele (apa, curent, canalizare) sunt sau vor deveni subdimensionate.

      610
    • @lrpx, stau in Asmita de vreo 6 ani, vreme suficientă să-mi conturez o părere despre complex și fauna care îl locuiește. Am înțeles că sunt vicii grave, că blocurile se scufundă, unul din ele e și înclinat, ce mai, e grav tare.

      Blocurile alea au fost scoase din pământ în 2008, prin 2011 s-a făcut recepția celei de a doua faze. De atunci sunt aproape 12 ani și blocurile sunt bine mersi, în picioare și nedeplasate de pe terasament (se fac expertize anuale cu firme avizate din cauza regimului special de înălțime). Aș vrea să văd blocuri peste care au trecut 12 ani și care funcționează la parametrii la care funcționează Asmita. Da, întreținerea complexului nu e tocmai ieftină, ceea ce se reflectă și în cheltuielile lunare. Dar până la urmă, e un complex situat într-o locație foarte bună, cu acces imediat la metrou, la cea mai mare suprafață de spațiu verde din București, la principalele magistrale de transport și la școli sau grădinițe. Și hei, chiar dacă se mai ridică apa pe Calea Văcărești după o ploaie vârtoasă, avem trotuare și căi de acces. bașca că mai scrie și București pe buletin.

      108
    • Bre Bogdane, nu tre sa te superi asa eu doar am zis ce stiu despre bloc. Acu ca tu stii alta de la fata locului foarte bine, ma bucur ca intradevar nu are blocu probleme.

      SI hai ca inteleg anumite argumente, dar ZONA FOARTE BUNA?

      Si cum ai ajuns la cel mai mare spatiu verde? Chiar sunt curios. La herastrau banuiesc ca ai taiat suprafata lacului din suprafata totala dar la mlastina de acolo ai considerat toata suprafata spatiu verde, nu?

      204
    • Recomand apartament în bloc comunist în sectorul 3 sau 4, dacă ești din București. În zonă de blocuri cu 4 etaje, nu din alea înalte.

      141
    • Raport calitate-pret decent Hercesa si Newtown.Aici vorbesc din experienta proprie.
      Daca te bagi la blocuri comuniste,ai foarte multe zone ok.Nerva Traian,IOR.Dar eu stiu bine doar sectorul 3.

      111
    • @lrpx, nu e cu suparare deloc. In mod normal nu as fi lasat un comentariu, ca nu ma bag in seama pe aici de obicei. Am facut-o pentru ca te-ai luat de Lia cu argumente care nu au de-a face cu situatia din teren.

      Legat de spatiul verde, e „delta” Vacaresti la un minut de mers pe jos (190ha de verdeata si apa), iar pe partea cealalata a strazii, la 3 minute de mers pe jos ai Parcul Tineretului (200ha). Eu zic ca e o diferenta considerabila fata de Herastrau (180 si ceva de hectare). Si, repet, zona e misto – utilitati, transport in comun (inclusiv 2 magistrale de metrou la Mihai Bravu care e la 800 de metri de complex), scoli, spital, malluri si supermarketuri la botul calului.

      43
  24. Sa vina statu’! Sa vina Iohannis! Sa vina armata! Oricine, numai sa ne apere de prostia proprie. Remember Domnesti? Fix identic si la fel, iei la dracu’ o casa/apartament, si nu te gandesti ca e aglomeratie, ca in loc de 10 case acum sunt cateva sute de apartamente, care atrag cateva sute de masini in trafic, pe aceeasi ulita pe care esti si tu. Nu conteaza ca tu nu ai acte acolo, si in buletin apari in orasul de bastina. Important e ca tu ai luat casa, in conditiile pe care le-ai vazut, dupa care ai inceput sa ceri chestii, ca ai drepturi, ca mii de oameni, copii chinuiti in masini, ore pe zi…. As face o gluma sa dau un bobarnac astora de la protectia copilului, sa zic in gluma ca multi nu au voie sa se impuieze, ca sa nu mai chinuie si alte suflete doar pentru ca astia cu drepturi au insuficienta cerebrala.
    Acum, luati povestea asta si inlocuiti Domnesti / Greenfield cu orice alt sat ridicat la rang de megalopolis, de oriunde din Ro. Vedeti de ce se fac din astea? Ca e plin de naivi, frustrati, odihniti intelectual, samd.

    176
  25. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 758
  26. există acele biciclete mișto cu coș pt copii cărați în față, cum se văd în Danemarca, să le folosească și locuitorii green

    sănătate curată, mișcare, aer de pădure, pedalat vioi

    211
  27. Niciodata nu o sa mai iau apararea cumparatorilor romani de imobiliare. Da, dezvoltatorul face ilegalitati, dar cei mai multi nu vor sa auda si sa vada semnele.
    Pentru cand mai aveti tentatia sa le luati apararea, uitati-va la clipul acesta pana la sfarsit.
    https://stirileprotv.ro/stiri/inspectorul-pro/inspectorul-pro-peste-500-de-persoane-au-fost-inselate-de-un-escroc-care-a-luat-avansuri-de-3-milioane-de-euro-la-cluj.html

    Iti zice reporterul ca dezvoltatorul vinde de mai multe ori aparatamentul, dar tu tot crezi ca l-ai prins de Dumnzeu de picior

    101
  28. Daca cautati aici pe site veti gasi vreo 3-4 postari in care descriu in termeni f. „laudativi” maretul complex; imi pare ceva de genul „hainele noi ale imparatului”, multa spoiala peste un rahat pansat, etc.

    Acum hai sa facem o flotare logica; ii lasam la o parte pe tampitii care arunca cu bani pe aceste apartamente (btw, e unul acum la 152k EUR, 2 camere … sariti); folosim ca material ajutator articolul asta: https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-26010298-analiza-nu-este-nevoie-drum-prin-padurea-baneasa-poveste-despre-dezvoltare-urbanistica-haotica-cumparatori-amagiti-primar-care-razgandit.htm; mi se pare cel mai bine documentat din ce a apararut prin presa zilele astea:

    1. Citat de la Romsilva: ”Drumul respectiv este format din trei porțiuni, două de drum forestier și o linie parcelară. Drumurile forestiere, conform art. 54 (2) și 83 alin. (2) din Codul Silvic sunt căi de transport tehnologic, închise circulației publice. Mai mult, pe linia parcelară, o porțiune din pădure care delimitează două parcele, accesul vehiculelor de orice fel este strict interzis. Așadar, măsura închiderii Drumului Forestier ”Vadul Moldovei” și a liniei parcelare este o măsură strict legală, în conformitate cu Codul Silvic, și nu o ”măsură (posibil) politică”.

    2. Federatia de tir: https://frts.ro/index.php/contact (Str. Vadul Moldovei, Nr. 14, Sector 1, 014033, Bucureşti, ROMÂNIA)

    3. http://bucurestizoo.ro/?page_id=59 (Str. Vadul Moldovei nr. 4, sector 1
    București)

    4. Un ochi aruncat pe harta arata lejer vreo 5 restaurante / terase vis-a-vis de Zoo, deci tot pe Vadul Moldovei.

    5. Ansamblul rezidential Parcul Privighetorilor (la intersectia strazii V. Moldovei cu Privighetorilor) are iesirea din parcarea subterana in V. Moldovei (se poate verifica pe G Maps)

    Acum facem flotarea / punem niste intrebari retorice:

    1) De ce este blocat drumul Vadul Moldovei DUPA ce se termina toate aceste constructii (vezi 3, 4 si 5) si nu de la intersectia cu Privighetorilor ?

    2) De ce unii au voie sa intre cu masinile in padurea Baneasa iar altii (recte papagalii din GF) nu au ?

    3) De ce plm nu a facut/face nimeni scandal cand in timpul weekend-ului se parcheaza in padure pe ambele parti ale drumului proaspat inchis, pana aproape de GF; toti ipocritii ecologisti care latra acum cu balele curgandu-le pe piept, vin si ei de pe te miri unde pana la zoo sa bage un mic si sa ragaie o bere … cu masina personala, desi exista linie Ratb (135).

    Apreciez orice raspuns logic la oricare dintre intrebarile de mai sus. Sper sa nu o bagati pe aia cu penetratul partial (aka aia de la zoo baga doar putin varful), pe cand aia de la GF taie padurea in doua, pana la fund …

    Indecis. Tu ce zici?925
    • Hai sa va ajut: unul dintre restaurante ar putea fi al unui mare mahar din politia locala.

      59
    • Daca te uiti cu atentie pe maps/street view, vei vedea ca masina google merge fix pana unde e drum public. De acolo, ‘strada’ Vadu Moldovei devine drum forestier sau ma rog, tehnologic – deci acces interzis. Chiar daca bariera e ‘ridicata’ sau rupta, masina google nu trece mai departe, spre GF.
      Deci pana la bariera drumul e public, prin urmare problema cu restaurantele pica.

      92
    • Te rog sa (re) citesti citatul Romsilva, referitor la cele 3 segmente ale drumului si sa imi arati unde scrie ca vreunul dintre cele 2 segmente forestiere + o linie parcelara sunt publice.

      Asa cum s-a incetatenit accesul pe primul segment pentru zoo & co, la fel s-a procedat si cu ultimul segment. Cumva era tolerata aceasta incalcare a legii ptr. toate cele 3 segmente. De Sambata a ramas doar primul segment in acest scenariu.

      S-a intrebat cineva de ce s-a putut circula de la data sentintei definitive, din 2017 pana in 2023 ? Ce s-a schimbat acum ?

      Imi inchipui ca trifu & co se legau cu lanturi de bariere in secunda doi daca doar o portiune a drumului era declarata ca fiind forestier, ptr a bloca instant accesul.

      Absolut decente iesirile de azi ale lui Nicusor & Clotilde; daca ar inchide drumul complet, conform hotararii definitive (de la Privighetorilor, nu de la bariera) ar fi perfect. Dar, conform fabulei, dreptatea nu e ptr. catei. Unii sunt mai egali decat altii.

      77
    • PS: traduc ptr. gloata cu manutze rosii: trebuie inchis complet accesul pe vadul Moldovei, de la intersectia cu Privighetorilor. Cand veniti la zoo, lasati masina la ikea si luati autobuzul :))

      56
    • DIF, e foarte simplu. Drumul forestier „vadul moldovei” la care se face referire in comunicat, nu e tot aia cu strada vadul moldovei, este delimitat pana la un anumit punct incolo, altfel e absurd sa zici ca nu exista cale de access la zoo bucuresti din 1960 incoace. La fel cum de exemplu sos oltenitei e si in bucuresti si in ilfov, de o parte se ocupa unii de o parte altii. Daca aia din ilfov o sa dea maine comunicat ca se inchide soseaua oltenitei, nu poti sa intrebi de ce se circula pe la piata sudului.

      42
    • Dif, tu ratezi un lucru esential. primul segment de drum forestier la care face referire romsilva incepe la bariera.

      adica aici
      https://www.google.com/maps/@44.5201081,26.1044316,3a,75y,311.92h,71.76t/data=!3m9!1e1!3m7!1sBnSIcf6dttnLf03zGAr-eA!2e0!7i16384!8i8192!9m2!1b1!2i38

      deasemenea nu intelegi exact ce inseamna „linie parcelara”. e doar o linie, nu o parcela, si ca linie nu are nici o functie juridica, doar tehnica. faptul ca administratorul padurii, in cazul asta romsilva, a impartit cumva padurea in niste parcele si pe linia respectiva a defrisat o mica suprafata in scopuri proprii nu inseamna ca pe acolo e drum. acolo esti in padure. nu pe un drum in padure, nici macar pe un traseu amenajat prin padure ci efectiv in padure.

      41
    • Ok, deci exista mai multe drumuri Vadul Moldovei … in aia 2 km sau cat are saracia aia de drum sunt de fapt mai multe drumuri distincte. Ceva dovezi/schite cadastrale/eventual sentinta judecatoreasca are cineva ? Sau ne oprim la gmaps si fiecare crede ce vrea ?

      Vad ca drumurile din aceeasi zona catre sie, alea padina, etc nu se sunt mentionate. Cumva tot ce e facut/asfaltat in comunism (inclusiv portiunea asfaltata a Vadului Moldovei) pare intangibil.

      05
    • Dif, ai cerut argumente logice, si ti s-au dat. Nu avem de ce sa venim noi cu fise cadastrale, sa vina cei de la romsilva. Tu insa ai inteles gresit din comunicatul ala ca drumul forestier incepe din privighetorilor, doar pentru ca poarta acelasi nume cu strada publica de acolo. Pur si simplu asta nu se spune in comunicatul ala, comunicat pe care tu vrei sa il folosesti ca dovada ca e ca tine.

      Legat de pareri: Aproape orice drum forestier este legat asa reteaua publica de drumuri, adica mergi de asfalt pana la un punct si acolo e bariera si dupa e forestierul. Nu spune nicaieri ca se pune bariera la prima intersectie. In rest da e absolut logic ca comunistii au facut drum public si asfaltat doar in partea in care existau obiective care sunt acolo de zeci de ani (vezi zoo), pentru ca ei spre deosebire de dezvoltaorii lui peste faceau si drumul pana la obiectiv, deci da, e intangibil. Ca altii si-au facut restaurante vis-a-vis, bravo lor.

      Doi, tu ai senzatia ca orice strada asfaltata (sau nu in cazul de fata), este data de la dzeu sa mearga oricine cu masina pe ea. Asa nu ai mai avea zone pietonale, nu ai avea strazi cu access restrictionat, nu ai mai avea strazi doar pentru riverani, etc.

      30
    • https://imgur.com/a/9fTVcdB

      cu albastru inchis sunt limitele de la ocpi, cele care figureaza in momentul asta in baza de date digitala.
      in stanga jos, unde este ovalul verde de vegetatie este parcarea de vizavi de blocurile
      de la „aleea privighetorilor 85” si giratoriul (chiar, cate drumuri forestiere au acces din sensuri giratorii?)
      unde e sageata rosie e ultima poza din street view.
      unde am scris 24 este de fapt doar 4, am scris din viteza si nu mai reiau tot rahatul de la capat. este gradina zoologica, si incadrate in ea sunt numerele 22/20/18 de pe strada vadul moldovei. 209174,205981,278447,276667 sunt numerele cadastrale.

      linia galbena este primul drum forestier, cel care incepe la capatul asfaltului, la bariera. linia bleu este al doilea drum forestier care nu figureaza momentan inbaza digitala de la ocpi si acea linie parcelara care nici nu are ce cauta la cadastru, tine strict de adminsitrea padurii de catre romsilva.

      in stanga sus primul bloc este „padurea pustnicu 149-153”.

      sper ca esti mai lamurit un pic acum.

      oricum ar fi insa, daca vrei o situatie exact trebuie sa te iei de piept cu romsilva care sa precizeze inginereste care sunt cele doua drumuri si acea limita parcelara, eventual ce coordonate au.

      50
  29. Solutia este una simpla: 1. se deschide drumul pe o perioada foarte determinata, scurta, dar rezonabila, 2. dezvoltatorul face ce a promis: un drum de acces catre DN1/soseaua de centura, 3. dupa un an, un an si jumatate se inchide drumul indiferent ce a facut dezvoltatorul, iar daca nu a facut ce a promis in repetate randuri, dat in judecata de locatari si asa mai departe. Mai departe, s-a inchis povestea asta.

    Ce mama ma-sii, chiar in halul asta am ajuns?! Faci o mizerie problematica apoi faci galagie si speri sa te scoata altii din rahat? Nu asa ar trebui sa functioneze lucrurile…

    Argumentul asta ieftin cu „dar ce, se circula de nu-stiu-cat timp pe drumul ala, de ce s-a oprit acum” este fix asa, ieftin. Ce, daca unii arunca gunoi intr-o rapa inseamna ca e OK sa arunce tot vulgul acolo mizeria proprie?!

    100
    • dezvoltatorul a promis in 2018 că rezolvă și face drum nou. au trecut câți ani?

    • Cand a fost inchis drumul data trecuta, prin 2017, impact-ul s-a batut cu caramida in piept ca nu vor incepe alte blocuri pana nu rezolva cu inca cel putin o cale de acces. Intre timp au mai aparut cel putin 1000 de apartamente … eu nu m-as baza pe absolut nimic din ce promit papagalii astia.

      101
  30. Problema e complexa si te doare capul, complicata de acte ale statului si ONG-uri ce se pun de-a latul, de zici ca acolo sunt codrii seculari ai Romaniei.

    2/3 din drum este asfaltat bine si e asa de pe vremea pre ’89.
    De fapt, perpendicular pe acest drum mai sunt nsite drumuri candva asfaltate si cu borduri (acum doar niste sechele), pentru ca padurea Baneasa era obiectiv strategic.

    Informatiile de mai jos le gasiti public, cu Google.

    Candva, demult, Impact a facut un PUZ acolo, iar in acte acolo statul roman spunea ca va face o „autostrada” cu 3 benzi/sens care ar fi trecut pe langa ZOO, ar fi sarit sos Priveghetorilor pe un pasaj suprateran si ar fi ajuns in cartierul Fantoma Henry Coanda.

    Pe baza acestor hartii oficiale (pentru ca hartia suporta orice), s-a facut PUZ, apoi autorizatiile de constructie blocuri.
    PSD a pierdut alegerile atunci, casele disgratiatilor PSD din Henry Coanda inca sunt neterminate si fara asfalt / utilitati, iar intre timp a aparut un razboi legal pentru padure si drumul respectiv, care deruland rapid ne-a ajuns in situatia tembela, in care PUZ-ul este legal, pt ca si-a facut efectele, adica s-au construit blocuri, iar pe baza sa se mai construiesc INCA!

    Problema este ca daca o iei pe hartii si schimbari de la Mircea cel Batran incoace, nu le mai descurca nimeni!

    Asadar, avem o situatie care acum 15 ani era LEGALA!
    Ai X mii de oameni care nu au acces sa iasa de acolo, iar daca o fac blocheaza DN1.

    Solutia este sa asfaltezi (caci drumul exista deja) treimea neasfaltata.

    Nu exista „NU SE POATE!”
    E terenul statului, iar statul lucreaza pentru cetatenii sai!
    De cand e sacrilegiu sa ai un drum prin padure?

    Impact a pus la dispozitie MULT teren in campul de langa padure, unde poti planta mult mai multi copaci decat ar fi ocupat cei de pe drum.

    Problema este ca argumentele logice nu patrund in teasta romanilor, iar Nicusor doarme in post, cu ne-a obisnuit.
    Cand vorbe de copaci prefera sa nu ia nicio decizie, de aceea s-a ajuns aici, in acest moment.

    Indecis. Tu ce zici?727
    • Altul care nu comentează în ordinea bună. Trebuia să ne spui din prima de Nicușor Dan ca să nu mai pierdim timpul citind și restul comentariului.

      87
    • Dupa logica asta ar trebui sa am voie sa zbor cu masina prin bucuresti, ca merg pe autostrada suspendata a lui oprescu. Cata vreme acolo nu a fost drum, nu era legal sa mergi pe el nici acum 15 ani nici azi. Complexul insa e legal si in ziua de azi si are iesire prin Teisani.

      92
    • Deci daca in critici pe Jesu de Bucuresti, acest Nicu Sordan, automat orice discutie pica.
      Eu l-am votat cu 2,5 maini, si dezamagire mai mare ca el nu a fost nici macar Basesc, ca Primar si 2 mandate de presedinte!
      Tactica sa este sa se ascunda si sa amane la infinit, pentru ca stie ca orice chestie in justitia romana dureaza infinit, air el mai are cat? 2 ani de mandat maxim?
      La noi s-a ajuns la o adevarata nebunie cand e vorba de copaci.

      19
  31. Salut,

    Inainte de a cumpara un apartament sau o casa ati cerut o opinie notariala ?

    Actele proprietatii sunt ok ? Drumul de acces este public sau privat ?

    Ati vorbit contra cost cu un inginer contructor sa va verifice cum a fost facuta casa ?

    Stiu costa ceva dar e mult mai ieftin decat tzeapa de dupa de ai platit proprietatea !

    O zi faina !

    41
  32. Notarul se uita la acte, nu e urbanist!
    Notarul se uita daca imobilul e intabulat.

    Daca e intbulat, lantul raspundetii spune ca:
    – exista receptie de la Primarie
    – exista autorizatie, proiect, drum de acces etc

    Apoi aceste drumuri de acces exista (e unul), problema este ca practica e la ani lumina in fata teoriei.
    Cate masini pot trece pe o banda/sens, care se infunda fara prioritate in centura dintre CB si DN1?
    Pai X/ora, iar in plan e o parcare pt fiecare aparament de acolo.
    In practica ai insa 2 masini/apartament si o gradinita si scoala privata, ce mai aduc 20-300 de masini zilnic la orele de varf (8 si 15-16)

    11

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)