mintim poporul cu televizorul

La finalul razboiului cu CNA, din emisiunea „Tradati in dragoste” nu a mai ramas decit numele. Scandalagiii expusi dramatic de Ernest sint amatori platiti in contracte de prestari servicii.

Articolul complet aici.
Era de aşteptat. Emisiunea este un jeg marca Prima. Că e încă în eter nu miră pe nimeni, doar suntem un popor care savurăm certurile şi mizeria. Citeam raportul Comisiei Europene despre televiziunile româneşti, savurând partea cu „televiziunile şi-au coborât standardul”. E normal, pentru că nu faci treabă cu emisiuni culturale, sau, şi mai rău, emisiuni care să te împingă să gândeşti. NU, televiziunile româneşti au scopul unic de a destinde publicul. Că asta înseamnă familia Vijelie (salut vecine!), Bingo sau înmormântări în direct, nici o problemă, jurnalistul poate oricând ţipa „DAU PUBLICULUI CE VREA”, că doar asta e reţeta succesului. In ziua în care imbecilii de la Libertatea nu vor mai găsi femei sau crime de pus pe prima pagină, lumea se va sfârşi.

Ciclul aruncatului pisicii e simpatic:
– noi citim ce scrie, e vina jurnaliştilor că ne dau mizerii să citim
– noi dăm publicului ce vrea, trebuie să trăim şi noi

Reţeta succesului e una simplă. 3/4 din români sunt fie idioţi, fie orientaţi spre lecturi uşoare. In ultimii 2 ani, am văzut probabil încă 3 persoane citind Academia Caţavencu dimineaţa în drum spre servici. 2 dintre ei i-am revăzut în câteva rânduri. Restul 90% citeau Libertatea. Politică uşoară, adesea explicată ca pentru handicapaţii mental, şi murdării, multe murdării.
In urmă cu câţiva ani, la ora de logică, profa ne întreba câţi urmărim Gaiţă şi de ce. Majoritatea răspunsurilor au fost „pentru că e amuzant”. Câţiva au spus că vor să vadă dacă sunt cuvinte necunoscute. Ce nu înţelegeam noi este că Gaiţă, dincolo de a face mişto de oameni, ne împingea la dicţionar. Zilele trecute mă certam cu cineva (persoană importantă, nu spui cine) pe tema sitului grigore.org. Persoana respectivă îmi susţinea că siteul „impinge rahat” şi că nu merită mai mult decât un scuipat. Eu am văzut grigore.org un fel de Gaiţă modern, unde omul încearcă să spună ceva internautului care preferă să fie prost decât să îşi pună mintea la contribuţie. Nu discut veridicitatea intrebărilor, ci învăţămintele care se trag de pe urma lor, pentru că NU totul este la suprafaţă, mestecat gata.
Din nefericire, suntem o naţiune orientată spre mizerie.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

 1. las ca nici americanii nu-s mai prejos.

  „Emisiunea este un jeg marca Prima.” chiar asa de sigur esti de afirmatia asta?

  00
 2. eu deja nu ma mai mir de cati oameni citesc dimineata libertatea in metrou…nu ma mai mir de gradul de incultura al acestei natii..they;re everywere!!!

  00
 3. Nu suntem NOI o natiune orientata spre mizerie, privit cum spala altii rufele murdare la televizor si alte alea. Nu uita ca marea majoritate a „reality show”-urilor sunt de import, nu inventie romaneasca. Ca sa dau doar cateva exemple: Big Brother, Stupize Stupize…
  Din pacate nu doar la noi cand este un accident pe strada se strang imediat niste zeci de curiosi care se uita si comenteaza, nu doar la noi se uita oamenii la televizor si fac pariu daca in finalul emisiunii Big Brother fac sex X cu Y (la noi chiar a fost destul de cuminte Big Brotheru…). Asa sunt majoritatea oamenilor si nu cred ca romanii sunt mai prosti, mai josnici sau altfel. Daca as fi crezut asta, nu mai stateam de mult aici, dar totusi eu inca sper ca nu suntem chiar toti o natie de ratati si ca procentul de cretini este cam acelasi ca si in vest…

  00
 4. in alte tari sunt facute mai cu bun simt emisiunile de care zici.

 5. Nu neaparat… am vazut secvente de la big brother din alte tari si sincer m-am ingrozit :)
  Nu ca al nostru ar fi fost mai breaz, da’ nici mai prost, parerea mea.

  00
 6. big brother a fost crima in brazilia am auzit… orgii si alte alea, in fine. who cares? make your own. emisiuni de labagii. :)

  reality tv (sau cum i`o zice) parca era chiar un post de se ocupa numa` de asa ceva… si aveau Cheaters – emisiunea dupa care au copiat aia de la prima. deci tind sa cred ca asa e peste tot.

  noi doar avem un public… erh, cum sa zic, autohton. inconfundabil. e al nostru clar, il vezi si dintr’o mie.

  in fine, eu unul ma bucur ca printr-un concurs de circumstante nu mai am prea mult televizor si n-am nici TV Tunner si nici nu intentionez sa-mi pun. RIP.

  00
 7. chiar esti angajat?
  si pe langa libertatea ai uitat de ziarele de sport, cam 20 la suta, si cate un evenimentul zilei si un jurnalul per vagon.
  acadmeia catavencu sunt raze de speranta dar insuficiente.

  00
 8. lately sunt somer…sau freelancer…

 9. dar umbli cu metroul si cauti de munca :) nu-i rau

  00
 10. cxmtl, ce mi-e brazilia, ce mi-e romania…

 11. eu zic sa nu mai blamati publicul pt ca sunt aceleasi emisiuni peste tot si in state si europa de vest si este acelasi public stupid care le inghite pe toate si ii place sa se complaca in starea de putrefactie.
  la noi nimic nu e nou doar ni se pare noua mai aiurea.
  ia verificati care e cel mai vandut ziar din UK, eu stiu ca e the sun asa ca e inevitabil, o sa devenim legume exact ca in occident doar ca o varianta mult mai urata.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube