Mintea cea de pe urmă a inundaților…

Ia ascultați la nea Vasile din Veneția de Galați:

"Eu, cand mi-am facut casa, trebuia sa nu-mi dea autorizatie de constructie. Sa imi spuna "domnule, nu iti faci casa aicea, ca te inundeaza." Nu trebuia sa imi dea. Si-acuma eu ce vina am? “ (sursa)

Nea Vasile, ia zi-ne bre matale:

  1. cine ți-a dat autorizația aia?
  2. cât ai dat șpagă ca să ți-o dea?
  3. l-ai mai fi votat pe fraierul de primar care nu ți-o dădea?

Cine e mai prost aici, unul care te-a lăsat să construiești aiurea sau unul care a construit aiurea? Că ăla care ți-a dat voie să construiești acolo e prost, asta nu e dubiu, dar tu cum te-ai fi dat cu curul de pământ daca nu te lăsa? Cum băgai furca în el și îl înjurai zi de zi?

Hai că în 40 de ani se va rezolva și problema asta cu țăranii, fix cât să aibă și ei voie să meargă cu căruțele pe șoseaua spre Lună.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. „Ciudat este insa ca toate casele au primit autorizatie de constructie de la autoritatie locale.”

    Corect ar fi ca cei care au dat autorizatiile sa fie trasi la raspundere. Cei cu casele au pati-o, acum trebuie si cei care semneaza aiurea ca sa fie lectia completa.

    00
    • Exista risc de inundatie, nu certitudine de inundatie, ca daca era asa ceva s-ar fi inundat in fiecare an, ritmic, nu uneori. Autoritatile ar trebui sa te avertizeze de riscuri, nu sa iti interzica un lucru.
      Pe acelasi principiu autoritatile ar trebui sanctionate ca nu inchid toate soselele iarna, pentru ca sunt mult mai multe accidente si sanse de asa ceva, nu?

      00
    • Aia care le-au dat autorizații trebuie judecați pentru neglijență criminală. D-asta sunt în administrație, să le zică oamenilor când se aberează.

      Până la urmă omul săracul nu poate fi acuzat ca s-a dat cu „curul de pământ” cum zici tu. Câteodată atâta știe.

      Și totul revine, ca de obicei, la lipsa de educație, lipsa de orizont, lipsa de orice.

      Păi crezi că „bre matale” poa’ sa intre una doua pe interneți și să vadă ce-i zice goagăl de „zonă inundabilă”?

      Într-un fel, mizeria asta cu descentralizarea poate merge la suedezi și finlandezi că acolo sunt toți educați și înțeleg despre lume.

      Dar la noi, dacă ajunge unul cu patru clase să-i conducă pe restul care au doar două, cam ce se poate întâmpla? Păi uite, își fac case în zona inundabilă.

      00
    • stirea asta e cel putin suspecta. de ce? am citit OG 7/2013 si nicaieri nu e vorba de MWh (unitate de masura care se refera la calitatea gazelor) ci este folosita mia de metri cubi, deci strict volum. Asadar, de ce ar spune cineva de aia 72 lei/MWh, de ce ar face transformarea asta care n-are nici un sens? Mai mult, OG 7/2013 spune de un prag maxim al pretului, 495 lei/1000 mc, care se indexeaza anual, si tot ce se vinde peste acest pret e impozitat cu 60% (nu 40%, ca in articol, deci alta eroare) dupa ce se aplica niste deduceri. E si formula de calcul acolo. E la mintea cocosului ca daca iti scade pretul de vanzare sub pragul maxim, aplicand formula aia, ar reiesi ca trebuie sa iti plateasca statul tie niste bani, pentru ca da cu minus!!! Nu exista sa vinzi sub pretul de 495 lei/1000 mc si sa mai platesti suprataxa asta. O zic chiar ei „tendința prețurilor a fost de a coborî între timp sub minimul impozitat prin Ordonanță, astfel încât producătorii interni ar fi fost puși în situația să plătească impozite la un nivel mai mare decât cel care s-ar fi aplicat la prețul de vânzare”. Adica trebuie sa fii cam prost sa spui in aceeasi fraza ca pretul a scazut „sub minimul impozitat prin Ordonanta”, adica nu trebuie sa mai platesti niciun impozit, ca e sub minimul impozitat, iar asta a dus de fapt la impozite mai mari. Sau poate n-au inteles nici autorii articolului despre ce e vorba. Avand in vedere ca informatiile eronate sunt din surse confidentiale, tind mai mult spre bullshit decat eroare.

      00
    • Chiar dacă e off-topic apreciez că am aflat despre treaba asta cu gazele, e o informație importantă. Ăștia care-ați dat minusuri, de ce-ați făcut-o? Care e logica? Nu vi se pare de impact ce scrie acolo? E mai important că e off-topic decât ce transmite?

      00
  2. Nu toţi ţăranii români sunt Ilie Moromete.Incultura +zeama de pufoaică nasc monştri…..

    00
  3. stai linistit ca vin tinerii din urma. ieri dimineata, la Piata Romana, o masina de politie era sa ia vreo 20 de studenti de pe trecerea de pietoni. nu s-a sinchisit niciunul sa dea prioritate masinii care venea cu girofarul si sirena pornite, toti buluc pe trecere cand au vazut verde…

    00
  4. Offtopic: Am cumparat bitdefender folosind codul de reducere de aici. Nu pot sa ma loghez in wordpress(nu detaliez). Am trimis mesaj la support. Mi-au raspuns in germana. Nu inteleg nimic de acolo. Chiar nu pot sa isi dea seama ca vine mesajul din Roamania!? E mesaj trimis din aplicatie(antivirus). Aplicatie instalata pe calculator din bitdefender central.
    Un pic dezamagitor.

    00
  5. primaria trebuia sa-l atentioneze, eventual pe autorizatia de constructie sa apara cu bold un paragraph in care sa zica ca e zona cu risc de inundatii si gigel sa semneze undeva ca a inteles ca e risc. apoi dirigintele de santier sau cine urmareste constructia sa decida. decide prost, sa fie tras la raspundere, sau sa ia toate masurile necesare dpdv tehnic astfel incat o inundatie de genul sa nu afecteze casa. iar gigel investea mai mult sau mai putin in cunostinta de cauza. in buc s-au dat autorizatii de construire deasupra tunelului metroului care este zona de siguranta iar metroul s.a nu prea accepta asa ceva, dar s-au dat, ce sa mai vorbim la tara pt un „simplu motiv” ca poate sa vina putina apa in curte.

    ma mai uit la emisiunile alea de pe Travel cu aia de cumpara case si le renoveaza putin si le vand. nu stiu daca in realitate o fi la fel dar am vz ca acolo la fiecare faza a proiectului/executiei vine inspector de la primarie si am vazut faze de genul ca nu le-a dat aviz de continuare din cauza ca in camera unde vroiau sa faca baia nu avea aerisire/geam. aia veneau saptamanal in control iar eu de 1an ma chinui cu actele pt „finalizarea lucrarii”

    00
  6. Primăria da autorizatie conditionata de obtinerea unor avize. Printre aceste avize poate sau nu sa ceara pe cel de la Apele Romane in care e specificata zona de protectie unde nu ai voie sa construiesti. Zona asta diferă de la caz la caz dar de obicei e de 30 de metri pe râuri si lacuri, măsurată de la mal. „Zona inundabila” înseamnă cu totul si cu totul altceva.
    Asa ca primăria si gica ala nu au nici o vina. Prostii dracului.
    Offtopic: Cum mai e cu amenda aia de interventie pe casa fără autorizatie?

    00
  7. Lasa asta. E nimic.
    Dar pe aia care dupa ce le-a lua. apa casa si au luat bani de la asigurari/stat au refacut-o fix in acelasi loc?
    Probabil tot asa, nu le-a zis nimeni ca se poate intampla si a doua oara..

    00
  8. In caz ca nu stiati, la tara intai se construieste casa, apoi mergi sa ceri autorizatie. De cele mai multe ori asta e ordinea.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube