Ministrul Pop are dreptate, nu mai duceți copiii la școli neautorizate!

Mi se pare corect ce spune:

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declara astăzi pentru Digi24, cu o lună înaintea începerii anului școlar, că în nicio şcoală neautorizată nu ar trebui lăsaţi copiii.

La ce le trebuie lor educație? Ca să înveți să citești și să scrii? Să socotești? Cui i-a folosit asta vreodată?!

Știți de ce sunt școlile neautorizate, da? Că în 3 luni cât e vacanța, leprele de la minister și de la inspectorate nu au chef să muncească. Ar însemna licitații, venit la școală, muncă. Nasolie. Mai bine cursuri de perfecționare la mare. Așa că nu mai fac licitații, motivând urgența, și dau lucrările prin încredințare directă firmelor prietene, care spoiesc repede școlile cum pot și gata treaba. Rar vezi lucrări de consolidare sau lucrări cu o cursivitate pe mai mulți ani. Cârpeli.

Tavanul ăla căzut la o școală e doar începutul. V-ați oripilat la lipsa de căldură sau la veceurile din curte? Nimic. O să ia foc o școală, o să mai cadă tavane, o să suferim cu toții și tot nu se va face nimic cu incompetenți ca Liviu Pop și Raed Arafat.

Pentru că învățământul e gratuit.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. Pentru ca coruptie, nu pentru ca invatamant gratuit.

    00
    • si de ce exista coruptie generalizata in invatamant? pentru ca … drumrolll … invatamantul este gratuit! adica este al tuturor dar defapt al nimanui! adica se poate fura la liber! sistemic!
      daca invatamantul ar fi privat iti garantez ca eram cu cel putin cateva clase peste mocirla actuala. probabil la polul opus

      00
    • NOU
      #3

      Nu sunt dovezi destule de invatamant privat sau pe bani dar care e corupt?
      Intreb nu pentru a lua partea unuia sau altuia.

      00
    • @mobutu: fortezi rau de tot legatura aia. Sistemul nu e corupt pentru ca e gratuit, e corupt pentru ca exista intr-o tara corupta. Sunt o gramada de sisteme de invatamant gratuite si lipsite de coruptie.
      Inlocuirea sistemului cu unul privat ar fi cea mai mare prostie posibila. Invatamantul trebuie sa fie gratuit.

      00
  2. „Invatamantul e gratuit pentru copil. O parte din gratuitate e suportata de stat, iar cealalta parte de parinti”… citat din clasici.

    00
    • „… deci copchilu’ nu plateste nimic!” Tehnic are dreptate. In romanica, copiii se pot angaja de la 16 ani cu acordu parintilor, joburi sa fie. Acum as fi preferat sa ma fi trimis parintii la munca din timpu’ liceului, dar nu erau slujbe, sau nu angajau minori. Chiar si cand am vrut sa adun gunoaie in gradina botanica in regim de voluntariat m-au refuzat. Asta ca sa leg discutia de articolul cu lenesii cu copii care nu vor sa muncesca. In romulania nu exista cultura muncii si a voluntariatului ca n-ai unde sau n-au nevoie de tine. Da, poti sa faci de unu singur, da’ o hartie la mana care sa dovedeasca ca ai muncit (sau o baza de date), chiar si pe gratis, ar incuraja munca.

      00
    • Clasici în viață!

      00
  3. .. pentru ca sunt prosti si multi ! aia care voteaza – imbatabili !

    00
    • Tavanul era de fapt tencuiala sau gipscarton, si a cazut pentru ca a fost montat prost, parca la putin timp dupa niste lucrari de renovare. Dare de la asta pana la a darama intreaga scoala… Inainte de a lua decizia demolarii scolii i-au chemat oare pe cei de la ISC sa faca un studiu de rezistenta a constructiei? Sau e mai profitabil pentru unele buzunare sa dea scoala jos si sa faca alta de la zero, decat sa o renoveze ca lumea?

      00
    • Daca citesti articolul vezi ca scoala era incadrata in clasa de risc seismic. Si nu era tencuiala sau rigips, in tavanul cazut se vede armatura (plasa de buzau)…

      00
    • Am cautat mai bine acum. Ei au ranforsat planseul vechi cu beton si armatura, in care ulterior s-a prins rigips. A cazut si rigispul si ranforsarea .

      00
  4. Nu stiu daca e doar vina lor. Eu am invatat la scoala 40, din sectorul 2. In 2007, cand am absolvit eu clasa a8a, era o maghernita, curtea era goala, sala de sport era o gluma de 50mp, tablele erau cu creta , baile erau o gluma proasta, unde mergeau si elevii si profesorii, cu wc-uri turcesti si jegoase, usi rupte din lemn si chiuvete din alea de tabla.
    Fix dupa ce am absolvit noi, in anul ala, au inceput sa faca sala de sport noua si 3 ani mai tarziu, o cladire noua, cu 2 etaje. Anul trecut am fost pe acolo si am ramas masca, de cat de modernizata era scoala (videoproiectoare, calculator in clasa, tabla cu marker, sala de sport imensa). Baile nu stiu cum sunt, ca n-am intrat. Dar daca au facut cladire noua, automat au si bai moderne.

    Acum, nu mai stiu daca e facuta cu ajutorul primariei, sau cu fonduri europene. Scria pe o pancarta, mare, dar nu mai tin minte.
    Oricum, se poate… trebuie interes si presiuni si din interiorul scolii, nu doar sa astepti sa faca primaria. Si e o scoala de cartier, nu e ceva cu mot, din inima orasului.

    00
  5. Tavanul ala a cazut la o scoala din CAPITALA. Unde parintii intra in scoli zilnic, unde spagile si buchetele cu flori sunt ceva comun, unde directoarele sug pendula prin batista, asteptand ordine de la minister.

    Nici nu vreau sa stiu cum arata un w.c. dintr-o scoala de la tara.

    00
  6. Liviu Pop nu e nimic altceva decat un strap de partid. Acum 40 de ani ar fi facut cariera, ar fi ajus foarte repede activistul de partid de la o fabrica din Maramures, dupa care, prin sarguinta si constiinta socialista, prin devotament fata de partid si rezultate deosebite in campul muncii, ar fi ajuns in varful aparatului de partid din judet. Dupa care, continuand cu o neobosita vigilenta impotriva elementelor destabilizatoare si cu putin noroc ar fi ajuns la Comitetul Central de la Bucuresti. Este exact genul ala de om, sluga perfecta si deosebit de cinica al mai marilor partidului. La fel cum Olguta Vasilescu ar fi intrecut performantele unei Gizela Vass sau Suzanica Gadea. Sunt produsul conceptului de „om nou” pe care s-au chinuit comunistii sa-l fabrice, dar de care nu au apucat sa beneficieze, iar acum beneficiaza de ei urmasii lor, pesedistii.

    00
  7. Pt ca avem multe sate/zone moarte dpdv economic. Localitati/comunitati care nu si-ar putea plati nici curectul pt iluminat stradal dar sa mai renovezi ceva. Primesc bani pt tot. Sincer mai bine ii aduni cu cateva autobuze si ii duci la scoli mai mari si scolile astea din Pizdeea le inchizi si disponibilizeli personalul. Cred ca e mai ieftin cu un microbuz + 2 soferi decat sa intretii o scoala cu 10 elevi. Plus ca poti aduna boracii de pe mai multe sate.

    00
    • Oricum ai face cu statul iese exorbitant de scump,o sa cumpere niste Sprintere la 100.000 euro soferii de la psd cu 4000 lei luna, motorina 5000 euro lunar si totul cu subventie de la centru desigur. Scolile alea de la tara ar putea fi facute decente de primari si oamenii din sat dar mai bine fura/stau la birt.

      00
  8. Cand te uiti la Liviu Pop, iti dai seama ca nu foloseste la nimic educatia. Poti ajunge „sus” si fara ea. Fiecare analfabet poarta in ranita bastonul de maresal.

    00
  9. Pentru ca analfabetii au mari sanse sa ajunga ministri. Nu toti, doar aia cu fata de bou si limba de vaca.

    00
  10. Pai ce-a zis rau ministrul invatamantului? A zis doar sa ducem copii la scoli autorizate cu profesori competenti. Un sfat foarte bun.
    Astept sa ia exemplu si ceilalti ministrii.
    Ministrul sanatatii: sa mergem la spitale superdotate, cu medici supercalificati care nu conditioneaza actul medical de prezenta unor atentii. Daca mergem la urgenta sa nu mergem la una la care stam pe holuri puna murim ca nu ne baga nimeni in seama. Sa mergem unde suntem preluati rapid si rezolvati.
    Ministrul muncii: sa nu muncim ca prostii pe 2000 lei ci sa alegem un job la 2000 $, eventual munca de birou.
    Ministrul transporturilor: sa nu mergem pe drumuri cu gropi ci pe alea fara gropi si pe autostrazi.
    Ministrul administratiei: cand avem de rezolvat o problema sa nu stam la ghiseele unde sunt cozi ci la cele libere.
    ……………………………………………………………………………………………….

    00
  11. PSD-ul nu are nevoie de votanti cu scoala.Cateodata stau si ma intreb daca asta nu este un plan malefec de a a scoate doar tampiti dar avand in vedere ca vorbim de Romania as merge la sigur si aleg prostia.

    00
  12. Ca de obicei, lucrurile sunt mai complicate. Banii nu aterizeaza pur si simplu in scoli, ci pot veni conform unor etape.
    Prima etapa trebuie sa se intample chiar la nivelul scolii…sa se faca un proiect/necesar cu nevoile institutiei. Aici e indatorirea directorului si a consiliului scolii. Cati si-au facut necesarul asta? Avand in vedere ce directori numiti politic sunt prin scoli…
    De la scoala cerintele de buget se duc la consiliul local – apoi la consiliul judetean – apoi la minister. Daca se primesc aprobari in fiecare pas…banii se vor duce spre scoala.
    E atat de simplu de verificat cine din lantul asta e veriga slaba. Dar cine sa verifice? Ideea e ca atunci cand o scoala e in paragina nu se poate trage automat concluzia ca X e vinovat, fara sa se cunoasca cine mai exact nu si-a facut treaba.

    00
    • Si daca directorul scolii nu e inregimentat politic sau de aceeasi „culoare” politica precum primarul/inspectorii poata sa ceara pana la ziua de apoi.

      00
  13. Pentru ca mai bine îți cade umbrela de soare in cap pe plaja decât tavanul in școala!

    00
  14. Când te uiţi la Lyvyu (sic!) Pop, îţi dai seama cât de adevărată este legea lui Murphy referitoare la competenţă: “Într-o ierarhie, orice angajat tinde să fie promovat până la nivelul lui de incompetenţă.”

    00
  15. Nu inteleg ce e cu mu*a aia gratuita catre Raed Arafat?

    00
    • Iti recomand o vizita in spitalul judetean din Constanta.Vei intelege.

      00
    • @chris06 – cred ca pentru starea spitalelor sunt altii responsabili, daca imi zici ca sistemul de urgente de acolo e de rahat, sincer nu am de unde sa stiu, atunci da, putem sa zicem ca Arafat e naspha pentru ca tine de responsabilitatiile lui.

      00
  16. Ce dovadă mai clara de prostie şi incompetență: trebuie să înceapă scoala şi se văd bubele, se caută stingatorul etc.
    Avem aşa:în luna mai se prăbuşeste tavanul si e clar că nu mai este soluție decît demolarea dar vine vacanța si tovarăşi de la Inspectorat nu mai gîndesc 3 luni.Se trezesc şi zic că vor demola, dar abia în noiembrie vor primi actele, recte birocrația, umează iarna şi zapadă, se opreste orice muncă, vine primavara şi dacă birocrații muncesc vor fi gata actele şi probabil va începe construcția noii şcoli.UN fucking an pierdut.
    Şi încă un an jumate, probabil 3, că să termine construcția.
    Rahat.România Mare la 100 ani.

    00
  17. Clădirile școlilor sunt întreținute de către primării. Tot primăriile plătesc și cheltuielile curente. Ministerul și inspectoratele n-au nimic de-a face cu problema ridicată.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube