Mini ghid de cumpărat casă

1. Mers la bancă și obținut o preaprobare

Indiferent de ce credem noi că ne permitem, indiferent de calculatoare online și alte aplicații, cuvântul băncii este cel oficial. Verificați cu ocazia asta și dacă aveți un punctaj de credit bun, care este suma maximă pe care o puteți împrumuta și în ce condiții. Partea de creditare ar trebui elaborate în sine, însă în mare ar trebui să aveți o idee decentă despre ce înseamnă un împrumut imobiliar, cum se calculează dobânda, care e diferența dintre dobânda fixă și fluctuantă, în ce condiții puteți rambursa împrumutul (parțial sau total), care sunt penalitățile. Există o șansă foarte mare să nu stați în aceeași casă 25 sau 30 de ani și atunci când o veți vinde veți avea de plătit niște penalități.

2. Budget lunar

Bugetul lunar nu înseamnă rata lunara cu care mulți oameni îl confundă, trebuie să țineți cont că o casă înseamnă = rata lunară împrumut + impozit pe proprietate + asigurare de locuință + utilități+ diverse cheltuieli fixe gen taxa asociație etc. Toate astea trebuie calculate în mod realist și adunate și stabilit un buget lunar confortabil raportat la veniturile cumpărătorului (singur sau familie).

Odată stabilit bugetul, nu îl depășiți, pentru că la fiecare 10% in plus este un alt tip de proprietate mai bună și e ușor să cheltuiți mai mult decât v-ați propus.

3. Nevoi versus dorințe

Asta e partea cea mai grea și cea mai importantă. Ca un exemplu auto, dacă 90% din viața ta este în oraș, atunci ai nevoie de un Golf de 5-10 ani care îți oferă suficient spațiu interior și totuși e ușor de condus în oraș. Asta e nevoia, dorința este un X5 de 2 ani, care costa mult mai mult, întreținerea costă mult și se conduce/parchează mult mai greu într-un oraș mare.

Trebuie să țineți cont de unde sunteți în viață și care este viitorul. Nu, azi nu se mai cumpără o casă o dată în viață, e firesc să schimbi locuința când nu mai corespunde cu situația ta. Ești un tânăr singur, în jur de 20 de ani? O garsonieră este perfectă. O familie cu 1 copil mic? Nu are sens să cumperi un apartament de 3 camere decomandat azi și să ai cheltuieli mari și foarte mari, e suficient și un apartament de 2 camere mai mic sau nedecomandat și în 3-5 ani faci trecerea la unul mai mare.

Criteriile de căutare sunt subiective, însă în general trebuie ținut cont de locurile de muncă, scoli, mijloace de transport în comun, centre comerciale, parcuri, rude/prieteni.

Este ilogic să cumperi ceva mare și frumos la 25 de ani când încă ești la început în carieră, joburile însă se schimbă rapid și de preferat pe verticală, iar în 5 ani probabil veniturile ambilor parteneri vor fi mult mai sus decât sunt astăzi.

4. Target

După discuții aprige și analize temeinice ar trebui să puteți defini în mare ce doriți să cumpărați gen “apartament cu 2 camere, suprafață în jur de 45-50 mp în zona X în prețul de 50 de mii în termen de 3-9 luni”. Foarte important să alegeți un tip de apartament și o zonă, pentru că odată ce știți asta e ușor să urmăriți piața pe o nișă specifică.

Dacă vă uitați după un anume tip de apartament într-o anumită zonă și începeți să vedeți apartamente și să vedeți cu cât sunt puse pe piață și apoi cerute după o perioadă de timp o să fiți un mic expert în acel produs. După 10 apartamente văzute, când apare ceva nou pe piață o să știți exact cât valorează și dacă e ce doriți sau nu.

Dacă nu aveți un target bine definit (vreau un ap cu 2-3 camere, sunt flexibil, în tot orașul) nu puteți compara în mod corect proprietățile și sunt șanse bune să vă înșelati cu privire la preț.

5. Căutarea

Acum știți ce vreți și unde, e timpul să căutați și să fiți realiști cu prețurile, atâta timp cât se încadrează în buget. Căutat online, pe toate site-urile începând cu imobiliare.ro, olx și apoi tot restul de site-uri de anunțuri sau de imobiliare, mici și mari, nu știi ce și unde găsești. Imediat ce e un anunț interesant ar trebui sunat și mers la vizualizare, de preferat direct cu proprietarul.

6. Deranjul

O tranzacție imobiliară este o chestie serioasă și implică costuri mari, fii pregătit să depui efort și să îți perturbe viața. Ai văzut acum o casă și proprietarul ți-o poate arăta doar la 9 seara? Asta e, te duci când se poate chiar dacă înseamnă să pierzi meciul ăla important.

7. Vizualizarea

Eu cred că este crucial să vezi o casă de 2 ori. Prima oară când intri în casă ești  un musafir, o compari cu alte proprietăți și ești mai generos în ce o privește. A doua oară când intri în casă o privești ca proprietar și te uiți la ea mai mult ca funcționalitate și te vezi efectiv locuind acolo, vezi mai bine dacă ți se potrivește sau nu.

Toata lumea a auzit de locație, locație, locație, însă pentru mine este locație, layout/dimensiune camere, finisaje. Ultima parte se poate modifica cu anumite costuri, primele 2 nu.

8. Prețul

Un evaluator determină prețul pieței prin comparație cu alte proprietăți similare și ajustări. Cheia este să fim realiști în acest proces, un apartament la ultimul etaj valorează mai puțin decât unul de pe un etaj inferior la fel cum orientare, priveliștea, compartimentarea și finisajele fac diferența. Dacă vecinul de pe scară a vândut cu 50 de mii un apartament de aceeași vârstă și suprafață nu înseamnă automat că asta face 50 de mii, poate să fie 47 sau 55, depinde de mai mulți factori.

Prețul personal este diferit de prețul pieței!!! Dincolo de piață sunt condiții personale, să luăm ca exemplu un preț de piață de 50 de mii pentru apartament. Părinții mei stau pe scara asta și atunci eu sunt dispus să plătesc 52 de mii pentru că e șansa mea să locuiesc aproape de ei. Școala e la 2 minute de mers – la fel, sunt dispus să plătesc mai mult pe același apartament decât o familie cu copii mari sau fără.

Prețul depinde de perioada de posesie! Dacă intenționezi să te muți din casă în 2-4 ani atunci fiecare leu este important pentru că piata nu o să fie foarte diferită de cea de azi, însa dacă intenționezi să stai 8 ani sau mai mult o diferență mică de preț nu este extrem de relevantă, la revânzare piața o să fie complet diferită.

Vorbesc de prețuri diferite atâta timp cât rămâneți în bugetul stabilit inițial.

9. Oferta

Nu am experiență în domeniul ăsta în România, însă o ofertă ar trebui să fie în scris și să aibă detalii și condiții, în particular condiții pentru finanțare și pentru inspecție.

O eroare populară este legată de pre aprobare – te duci la bancă și îți spune că te califici la 70 de mii de euro și crezi că poți cumpăra un apartament de până la 70 de mii de euro, însă nu e tot adevărul. Suma aia este bazată pe veniturile familiei, însă împrumutul se dă bazat pe evaluarea proprietății. Practic, dacă faceți o ofertă pe un apartament la 50 de mii, însă evaluatorul spune că face doar 48 de mii, banca o să vă dea doar 48 de mii, chiar dacă sunteți aprobați la 70 de mii.

Ca inspecție ar trebui să aveți pe cineva capabil și calificat să verifice structura, dacă este vorba de un apartament și partea de instalații sanitare și electrice dacă este vorba de o casă.

După inspecție puteți cere o reducere de preț sau ca proprietarul să repare ce e stricat, însă doar dacă defectele respective nu erau vizibile, în sensul că nu puteți cere să astupe o gaură din perete foarte vizibila sau vă dea reducere pentru că parchetul e zgâriat, deși l-ați văzut din primul minut. Sigur că puteți încerca, însă nu face decât să enerveze vânzătorul.

10. Închiderea

După ce totul este finalizat cu banca și inspecțiile, e timpul să ridicați condițiile și să încheiați tranzacția propriu zis, bani vs. cheie. După asta urmează schimbat adresa în acte, contracte pentru utilități și tot restul.

11. Agentul imobiliar

Teoretic este un om care știe foarte bine piața, vă poate spune părți bune și proaste în oraș, să vă ghideze în căutare, să vă ajute la negociere și la partea de contracte.

Nu am prea multă experiență cu agenți, însă nu am întâlnit profesioniști, de regulă nu au nici cea mai vagă idee despre ce fac, toată activitatea lor este să găsească pe cineva să îi arate un apartament, să preseze puțin ca să se încheie o tranzacție și să câștige 1-2% din asta, fără bătăi de cap.

Nu există aberația aia cu agent de intermediere, un agent nu poate reprezenta 2 părți în aceeași tranzacție, în cel mai bun caz poate reprezenta o parte și ajută cealaltă parte să încheie tranzacția, însă aia nu e consiliere și nici reprezentare.

Un agent bun își merită banii, însă sunt extrem de greu de găsit. Vă recomand să încercați să lucrați cu un agent care să vă reprezinte însă nu e musai.

În interacțiunea cu un agent, dacă nu aveți contract de reprezentare cu el, trebuie să aveți grijă la ce spuneți, pentru că e posibil să le împărtășească cu cealaltă parte.

Am scris mult (mai sunt multe de scris probabil), însă mă gândesc că sunt informații interesante pentru cine nu are experiență în domeniul asta.

 

imobiliare-2018-06

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

60 comentarii

  1. Lipsec doua lucruri esentiale adică unul singur: strânsul banilor înainte pentru a cumpăra cu banul jos ( mai bine) sau de avans ( cat mai mare). Că sa vezi cum este să economisești. Știu o grămadă de oameni care au luat credit ipotecar cu avans din creditul de nevoi personale făcut de mama. Și consecințele pe termen lung nu sunt neapărat favorabile lor. Deci mai întâi economisești ceva, vezi cum e și abia apoi te bagi la ipotecar. Altfel doar întreții bula imobiliara.

    40
  2. cu banca am tras un pic ca nu prea avea chef de munca dar la restul punctelor pot sa spun ca am vizitat un singur apartamanet si ala a fost. stiam zona, stiam ce apartamente sunt pe acolo si era exact ce ne doream + bonus faptul ca nu necesita imbunatatiri ceea ce a facut „modernizarea” mai usoara.
    o intrebare am si eu pentru cei care sunt cu credit si se lovesc an de an de asigurarea pad: eu tre sa ma programez la banca sa fac asigurarea aia ca daca o fac in alta parte tre sa o trimit prin posta catre banca sau sa o duc personal. un sfat pentru a scapat de chestia asta? simt ca imi mananca mult timp. exista alte variante? acum sunt cu ea expirata de o luna. sau mai face cineva pad? :D

    00
    • politele facultative si pad se pot face la orice broker de asigurare; trebuie doar sa intrebi la banca care sunt companiile de asigurari agreate si sa ai grija sa specifici in polita ca se cesioneaza 100% in favoarea bancii;

      00
    • Eu am direct debit pentru PAD, am scapat de grija. Vezi daca la banca unde ai creditul au asa ceva in oferta.

      00
    • @geo: da, dar apoi vrea o copie si nu pe mail.
      @marcian: 10x

      00
    • La mine banca a incercat sa imi bage pe gat un anume broker si un anume asigurator, asa pentru un modic 50% in plus la pret.
      De atunci fac anual unde vreau eu si apoi le duc un exemplar la banca, depus la secretariat cu adresa de inaintare, numar de inregistrare si semnatura de primire.

      00
  3. 1. nu cumpăra cu credit
    2. nu cumpăra la noroi
    3. nu cu vedere la bulevard
    4. bloc cu maxim 4 ap pe etaj, maxim 4 etaje
    etc.

    20
    • ai eliminat 95% din anunturi/posibili cumparatori

      00
    • Blocul cu max. 4 etaje nu are lift (cel putin cele dinainte de 1990). Nu as sfatui pe nimeni sa incerce.

      00
    • @ionut
      1. Pentru ca toata lumea poate sa economiseasca 50-70k euro pana in 35 de ani (aproximativ)
      2. De acord
      3. Daca esti de la etajul 5 in sus nu prea mai conteaza bulevardul, decat ca locuri de parcare, eventual
      5. Daca are mai multe etaje si mai multe apartamente/etaj ce are (stiu blocuri de 500/nivel care au 4 apartamente si 4 garsoniere/etaj, sa inteleg ca astea au miros?)

      00
    • Cred ca tu esti genul care inca iti cauti…din 2013…

      00
    • @Titi am stat eu la Iuliu Maniu la etajul 9. Nu îi doresc nimănui asemenea condiții mizere. Nu poți deschide geamul de zgomot, praf, poluare.

      00
    • @ubercool Iuliu Maniu (militari in general) e altceva, acolo e plin de masini zi si noapte, la orice ora. Parca e alt oras, restul bucurestiului gol sambata noaptea la ora 2, iuliu maniu e un pic mai bine decat la ora 8 dimineata :)

      00
    • @titi – pe Turda la etaju 10 te trezeste tramvaiul 41 care coboara de pe pod la prima ora.

      00
  4. va puteti afla si singuri FICO score de la birouldecredit.ro
    daca e peste 700 nu aveti probleme la un eventual imprumut de la banca.

    la fel va calculati singuri gradul de indatorare, conform regulamentului bnr, acesta nu poate depasi 40% din venitul net la creditele in lei si 20% la cele in valuta. gradul maxim de indatorare este majorat cu 5 puncte procentuale pentru creditele aferente achizitionarii primei locuinte ce urmeaza a fi ocupata de debitor.

    00
    • m-ai făcut curios. 780 de puncte e bun?

      00
    • Am gasit pe un site explicatia asta: „Totodată, mai există un aspect care influențează destul de mult valoarea acestui scor FICO, cu toate că nu se regăsește efectiv ca un procent în formula de calcul. Acesta ține de numărul de interogări ce au fost făcute în nume personal către Biroul de Credit.

      Așadar, cu cât faci o nouă solicitare de credit ce necesită verificarea scoring-ului, cu atât acesta va scădea.”
      Ceea ce mi se pare aberant; adica nu apare in formula de calcul, totusi influenteaza FICO.

      10
    • Cum anume aflu FICO ? Ca din meniu nu am nici o optiune, ori nu vad eu.

      00
    • Nevermind, se genereaza raport instantaneu. FICO 631, meh..

      00
  5. daca esti cumparator nu lucrezi cu agent imobiliar (sau cel putin nu in Romania).
    E ca in zicala cu „lupul paznic la oi”

    00
  6. Golf de 5-10 ani? Daca ala e asa vechi, ma intreb cat de vechi are fi X5-ul… In rest, de acord cu tine daca vrei sa iei pe credit.

    00
  7. o mica statistica imobiliare.ro ptr bucuresti
    numar anunturi apartamente de vanzare total: 23567 buc
    numar anunturi apartamente de vanzare in ultimile 3 luni 13741 buc
    numar anunturi apartamente de vanzare in ultima luna 8336 buc
    numar anunturi apartamente de vanzare cu comision zero (vandute de prop) 2477 buc.

    practic diferenta de 15231 sunt apartamente care nu se vand. pretul lor e fals. e la misto. e pus de agentii care tin pretul sus.

    Negociaza la 50%.

    Mereu! nu te costa nimic sa oferi jumatate!

    00
    • uneori te costa oportunitatea de a cumpara ceva ce iti place / doresti / etc.

      00
    • NOU
      #30

      Spot the lowballer!

      00
    • @ cici – am o idee si mai buna. Suni, ii faci o oferta de 1 leu si apoi ii spui sa bateti palma la jumate, ca sa nu fie nici ca tine nici ca el. Si asa cumperi la jumate de pret, nu e bine?

      00
    • daca nu s-a vandut de 3 luni, ce te face sa crezi ca se vinde azi, fix acum cand ii oferi tu 50%? sau ce, crezi ca nu mai vb vanzatorul cu tine dupa? (te la la bataie cu toporul?)

      00
    • eu te- as da afara din casa daca as fi intr-o dispozitie proasta sau as fi de acord la 60% si te- as plimba pana te-ai prinde ca si eu imi bat joc de tine

      00
    • trebuie sa mai intelegeti ceva: cum fac imobiliare.ro bani. din publicarea de anunturi. daca anuntul sta 2 luni, ia taxa de 2 ori. pe imobiliare nu intereseaza sa iti vinzi casa. ci sa publici anunturi. de-aia tolereaza anunturile vechi. de-aia tolereaza fake-urile, pinurile puse prost; de-aia are filtre proaste. imobiliare.ro e un monopol care a stricat piata. e toxic. eu inteleg si vanzatorii, sa se revolte cand pretul oferit e mic, dar pretul de pe imobiliare e fals. asta-i problema.
      @pvladc daca tu scoti casa vanzare la o suma, si vin in 3 luni de zile doar oameni care iti ofera jumate ce faci?

      00
    • @cici cand am pus ceva la vanzare am cautat sa fiu cat mai aproape de pretul corect al zonei.
      Am reusit sa gasesc cumparator in 2 saptamani.
      Daca nu se vindea aveam 3 variante: sa inchiriez, sa scad pretul sau sa insist sa cer cat consideram eu ca e corect. Daca ar fi venit cativa cumparatori sa imi ofere jumatate de pret cred ca inchiriam si imi scoteam banii oferiti de ei in 5 ani.
      Aveam marfa buna si nu eram presat sa vand in conditii atat de proaste.

      00
  8. NOU
    #37

    „e suficient și un apartament de 2 camere mai mic sau nedecomandat și în 3-5 ani faci trecerea la unul mai mare” Unde ai vazut tu asta?

    10
    • @Cristian Raduca – in toata lumea normala, de aceea exista sintagme de genul „first time home” sau „masina pentru incepatori”. Incepi de undeva si apoi cresti, nu ramai cu acelasi produs o viata intreaga.
      Diferenta de pret intre 2 si 3 camere este de cat, 15-20 de mii de euro? De exemplu in Constanta la 50 de mii de euro iei un ap de 2 camere si la 70 de mii unul de 3 camere (acelasi stil si zona, doar o camera in plus).
      La pret casa 250.000 la ing arata o rata de 1278 de lei si la 335.000 arata o rata de 1700 de lei pe luna, diferenta de avans fiind de 12 mii lei.
      In 3-5 ani ar trebui ca venitul tau sa creasca cu macar un sfert si sa poti economisi 12 mii de lei, de ce ti se pare asa complicat sa vinzi o casa si sa cumperi alta in aceeasi zona?

      00
  9. Preturile la locuinte, in romania, acolo unde am cautat eu sunt ridicol de mari, absolut nerealiste si imi provoaca scarba totala.

    00
  10. Primul punct e pentru saraci

    00
  11. când mi-am luat eu apartamentul erau bănci care cereau să existe și antecontract de vârnzare-cumpărare pentru a analiza actele imobilului.
    da, antecontractul conținea clauza că în cazul în care creditul este respins din cauza actelor imobilului (sau alte cauze care țineau de imobil), vânzătorul restituie avansul, dar tot ar fi durat, se putea lăsa cu circ, bla-bla.
    am găsit și bănci în toate mințile la care, după ce se obținea preaprobarea funcție de venituri, se duceau actele imobilului, se obținea aprobarea de principiu a băncii, apoi se încheiea/semna antecontractul.
    apoi dosarul pleca la Fondul de garantare (a fost prima casă). abia după ce și-au dat și ăia acordul am semnat contractul final.

    00
  12. Cele mai mari jeguri umane, agenții imobiliari : fură anunțuri, nici măcar nu se sinchisesc sa corecteze un typo ceva, habar nu au ce vând-an, suprafață, îmbunătățiri, baga texte de curve proaste – sa va hotărâti repede ca am mulți oameni care ma cauta și tot ce ii interesează, e sa semnezi mai repede convenția de vizionare.

    Ba, dacă citește vreun agent asta, sa știi ca sunteți niște lepre. Da un Dislike sa te recunosc

    00
    • ce parere ai de un agent imobiliar psd-it ? :)))

      00
    • (evident cu agent imobiliar) m-am dus sa va o casa la pret decent pentru zona. cand ajung, omul defapt vindea total altceva. toate pozele erau de la o alta casa, insa jegul asta de agent facea un fel de clickbaiting. apoi o dadea… ohh scuze, am incurcat anunturile, o sa actualizez pozele. evident ca nu le-a mai actualizat niciodata.

      o aplicatie cu agenti imobiliari nu avem? sa le dam frumos review-uri si note pe verificate(nu ca nu s-ar putea manari si astea)

      00
  13. Nu prea este OK treaba aia cu mutatul dupa 3-5 ani (punctul 3).
    Mutarea aia costa de la mult la foarte mult, depinde de posibilitati, nevoi, pretentii.
    Mobila nu se mai potriveste sau nu supravietuieste mutatului, poate trebuie alte electrocasnice (masina de spalat verticala in loc de frontala sau invers ca o pui in bucatarie, frigider de alta dimensiune, inca un televizor ca mai avem o camera, in sfarsit avem loc pentru masina de spalat vase, etc), renovari / reparatii (aici poate fi grav), comisioane la agenti imobiliari, etc. Mii sau chiar zeci de mii de euro.
    Daca o arzi minimalist extrem atunci poti sa-ti muti laptopul, bolul pentru salata si salteaua fara costuri. Dar s-ar putea sa nu ai nevoie de inca o camera la stilul ala de viata.

    00
    • @pvladc – se numeste cost si exista peste tot.
      Concediu – nu e asa usor, drum+cazare+mancare+excursii+diverse – minim o mie de euro pe saptamana pt 2 oameni. Pai de ce sa dai o mie de euro cand stateai gratis acasa?
      Masina – 3-5-10 mii de euro+asigurare+intretinere+neprevazute – pai nu mai bine dai sub 100 de lei pe un abonament pe toate liniile?
      Copil – nastere+mancare+haine+jucarii+educatie+bani de cheltuiala+neprevazute+eventual casa si (avans) masina – foarte multi bani si disconfort, pentru ce? Mai bine liber si linistit
      Casa – achizitie, intretinere, asigurare, utilitati, impozite – nu mai bine ramai in dormitorul in care ai crescut? Mult mai ieftin.
      Evident ca este un cost mutatul insa poti plati azi inca 12 mii de lei in plus la avans si 300 de lei pe luna la rata ca o sa ai nevoie in viitor sau poti amana aceasta cheltuiala pentru atunci cand iti trebuie.

      00
    • Eu nu vorbeam de rata, avans si alte chestii care pot fi considerate investitii (ma rog, nu toti ar fi de acord cu asta dar sa zicem). Ziceam de cheltuieli care sunt bani pierduti definitiv.

      00
  14. Nimic nu uneste mai puternic o familie decat un credit pe 30 de ani ! :D (anonima de pe net)

    00
  15. Asta cu iti iei de ce nevoi imediate ai nu e ok. Nu e ca la masina. Un ap mic rau iti fute calitatea vietii: nu ai spatii de depozitare, nu ai un colt al tau, nu ai unde sa te futi, etc.

    00
  16. „Există o șansă foarte mare să nu stați în aceeași casă 25 sau 30 de ani și atunci când o veți vinde veți avea de plătit niște penalități.”
    Comisionul de rambursare anticipata la imobiliare s-a eliminat de prin 2010 printr-un OUG. Nu mai sunt penalitati. Inteleg ca autorul nu traieste in Romania, sa-si faca macar temele ca sa stie despre ce e vorba la noi.
    Si poate corecteaza si typo-ul ala cu „budget”, ne zgarie pe retina.

    00
    • „Pentru creditele cu dobanda variabila, BT nu percepe comision de rambursare anticipata, iar pentru creditele cu dobanda fixa comisionul este de 0.5% sau 1% in functie de perioada dintre data rambursarii si ultima data scadenta a ratelor.”
      Asta e pe site-ul BT, zici tu ca este incorecta informatia si comisionul ala nu exista?

      00
  17. CITAT: că o casă înseamnă = rata lunară împrumut + impozit pe proprietate + asigurare de locuință + utilități+ diverse cheltuieli fixe gen taxa asociație

    Taxa de asociatie la casa? M.am oprit aici din citit; fiindca habar nu ai ce scrii.
    Stau de 12 ani la casa, ce taxa de asociatie?

    00
    • @habarnam – mea culpa, ar fi trebuit sa folosesc „locuinta”. Taxa de asociatie era doar un exemplu de cheltuieli diverse, asa cum la casa ar trebui sa pui deoparte lunar o suma de bani pentru cheltuieli mari, gen centrala schimbata, gard, acoperis, etc. Sa spunem 50 de lei pe luna.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Alte linkuri (mostly NSFW)