Mimarea #2

Recitind textul asta

Toţi ăia care n-am mers la vot şi acum sar ca arşi că “uite, s-a aliat PSDul cu PDLul, toţi sunt la fel, nu conta că votăm sau nu”, să ştiţi e că e vina voastră că s-au aliat. Dacă vă mişcaţi fundurile puturoase la vot, ar fi câştigat unii sau alţii şi nu ar mai fi trebuit să se curvăsărească în halul ăsta nici unii, nici alţii.

Nu contează cine câştiga, conta să câştige unii.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

  1. ee…fuck…nu imi pasa nici atunci, nu imi pasa nici acum…tot aceasi hoti sunt…sau prostiuate ar fi un cuvant mai bun…

    00
  2. Degeaba ne agitam noi si mergand la vot si stand acasa, ca astia tot cum stiu ei o fac pe treaba. Nu-mi pare rau ca n-am mers la vot.

    00
  3. Eh da. Pai ce, aliere = aliere cu PSD ? Puteau probabil sa se alieze si cu altii la fel de bine.

    00
  4. Iniţial m-am ofticat şi eu pe alianţa asta. Dar mi-a venit mintea la cap. Cineva trebuie să guberneze ţara asta şi, pentru a guverna, are nevoie de o majoritate parlamentară… Am fost la vot.

    00
  5. Tu glumesti? Daca prezenta era 100% procentele tot alea erau. Singura diferenta era ca s-ar fi dus mai multa lume. Tot nu castiga nime fiindca daca in sondaje iasa niste procente aia e pentru ca asa se va vota si in ziua respectiva indiferent ca merg 20% sau 100% din alegatori. Procentele ar fi fost infim diferite. Inteleg de ce te ridiculizeaza badea…

    00
  6. La faza asta il ataci pe Arhi. El era cu „nu mergeti la vot, oricum toti sunt la fel”. :-)

    00
  7. poi atunci trebuia sa votez cu psdu direct … ca pan la urma acolo s-a ajuns … si-au bagat ashtia pla in noi si tot cum vor ei iese …

    00
  8. zoso, ce nu intelegi tu e ca daca ar fi iesit toata lumea sa voteze PDL si obtineau 75% din voturi, ar fi fost tot aceiasi oameni care in alte imprejurari s-au aliat cu PSD-ul, prin urmare la fel de condamnabili ca si PSD-ul.

    n-a iesit lumea la vot, ce sa zic …

    00
  9. Au acelasi gust, numai ca arata altfel.

    00
  10. Nu era nici o mare diferenta. Tot aceleasi probleme le aveau, cine si cati bani ia?

    00
  11. @radu: ce nu intelegi tu e ca eu nu am zis ca n-ar fi aceiasi oameni, ci ca ar fi un singur partid care sa fure.

  12. NOU
    #12

    Nu conteaza ce am votat. Tot ei au castigat. Noi am pierdut timpul.

    00
  13. fals. unu care a mers la vot se simte mai bine? nu cred. astia cand se vad cu saci’n caruta rad de noi 4 ani. votul are valoare cand politicienii tin cont de el.

    00
  14. chose or lose!
    ma mir ca atat de multi filfizoni educati de pe net n-au priceput ca numai in ziua votului contam, ca cetateni.
    sa nu mergi la vot inseamna sa te privezi de un drept pentru care altii ar da orice. absenteismul nu-i pedepseste pe politicieni, votul cu cap o face.
    foarte bine, zoso!

    00
  15. in loc sa ne fure 100 de oameni ,acum ne fura 200 , foarte interesanta tara asta , felicitari parlamentarilor pentru prostitutia in masa efectuata

    00
  16. @Detinatorul Adevarului Absolut: ai dreptate, o data loa 4 ani pierzi timpul pretios, lasand pe altii sa decida şi pentru tine. gg. de aia psdul are 30%.

  17. Radu are dreptate. PDL-ul nu avea nevoie absolută de PSD. Puteau să guverneze cu ungurii şi minorităţile, repetau figura din 2004 şi obţineau şi restul de mandate (10 – 15) necesare pentru a depăşi 50%.

    Nu au nicio scuză.

    00
  18. Si eu sunt printre cei vinovati. Am fost la vot, i-am stampilat pe toti ;)
    Daca stiam ca se aliaza, sa mor de nu votam numai jumatate dintre ei!
    Eu am considerat ca toti trebuie sa aiba sanse egale.
    Ce, acum fura doua partide? Eu zic sa faci un poll cu care partid va fura mai mult.

    00
  19. Pana mea, suntem si sunteti delasatori. In loc sa luam si noi doua trei carpe, sa le inmuiem in spirt si sa urlam la Universitatii ”Revolutie !” stam aici si puneem tara la cale :P

    00
  20. Asta-i chiar tare.Si daca vota 99 % din poplatie si procentul era de asa natura ca tot trebuie sa se alieze?

    00
  21. Lumea si-a dat seama ca PSD sau PDL tot hoti inseamna si din cauza asta si-a bagat picioarele. Eu de exemplu am fost la vot exact pentru ce zici tu, macar sa fure doar unii. Dar daca am ajuns in halul asta, e grava situatia.

    00
  22. ba pe-a ma-tii. ma doare fix in pix ca din banu’ public se’nfrupta ala, alalaltu’ sau amandoi impreuna. de lasat tot nimic n-or sa lase.

    00
  23. zoso, votul nu schimba tari.
    Votul este doar un filtru pentru Vadimi si Becali. Daca ai votat si apoi stai cu degetul in cur nu se va schimba niciodata nimic, desi tu o sa ai impresia ca ai facut ceva.

  24. Oricum la nivel local furau mai multe partide, in functie de prietenii. Oricum „afaceristii” Romaniei n-au iesit din afaceri si s-au descurcat indiferent de cine a fost la guvernare. Ca fura doua partide sau doar unul e fix acelasi lucru, macar sa mai aiba de unde sa fure. Tare mi-e ca in curand vor trebui sa mai si munceasca putin, daca vor sa aiba ce sa mai fure. Sau poate fura direct criza si si=o duc acasa la ei.

    00
  25. CORECT! Si de pe urma „curvasarelii” lor, tot poporul votant sau abstinent, suporta consecintele. Nicio sansa sa-i faca cineva sau ceva pe romani, mai responsabili si mai demni, asa ca-si merita soarta!

    00
  26. Pentru ca in general numai anumite categorii de poplatie nu au fost la vot.

    Si partea a doua: „daca astia nu au venit la vot sa voteze, noi ce responsabilitate avem? Hai sa ne aliem cu cine gasim!”.

    00
  27. Cred ca zoso are dreptate. Nu va mai plangeti ca fac curvasarii acum cand voi a-ti fost cele mai mari curve in ziua votarii si i-ati lasat balta pe unii si pe altii. Fiecare are solutii acum si este scarbit. Cred ca si ei sunt de voi, oamenii pe care s-au chinuit sa-i convinga ca sunt sau nu demni sa fie votati de catre voi.
    Romanul isi merita prin definitie soarta la spiritul de turma pe care-l are. Stiti doar sa va plangeti de diverse aliante si partide, dar nu puteti sa va miscati fizicul sa puneti stampila pe unul sau pe altul.

    00
  28. Zoso, de curiozitate, ce surse ai cand spui ca daca s-ar fi iesit mai mult la vot ar fi castigat PDL-ul? Pe ce te bazezi? Sau e doar un vis erotic?

    Voi chiar nu vreti sa intelegeti ca asta e electoratul român? Exact asa este impartit. PDL nu are mai multi votanti, dar alegatorii lor au stat acasa. Nu, pur si simplu proportiile s-ar fi pastrat si daca ieseau 50% la vot, si daca ieseau 70%. Iar daca ieseau 70%, atunci i-ai fi vazut pe toti cum ar fi zis ca sunt „alesii poporului, majoritatii”.

    00
  29. Alex s-ar putea sa aiba dreptate cand zice ca procentele ar fi fost tot alea. Dar eu ma gandesc ca fiind ziua de sarbatoare in mijlocul unei minivacante cand s-a votat, multi oameni au plecat la munte. Genul de oameni care ar fi votat cu PDL sau PNL, zic eu (ca pesedistii sunt ori de la tara ori pensionari care stau acasa). Chiar m-am gandit ca guvernul a gandit lucrurile in asa fel incat sa iasa mai mult PSD, ca sa se alieze cu ei. Asa ca m-am mirat ca liberalii n-au negociat mai mult sa intre la putere, ei si UDMR. Poate s-au gandit ca in vremuri ca astea de criza e mai cuminte sa fii in opozitie. Oricum, nu sunt chiar de acord ca oricine iesea era mai bine daca iesea singur. Adica ar fi mai multa stabilitate, dar cu ce cost?

    00
  30. De ce ar fi avut unii sigur majoritate daca se ducea mai multa lume la vot?
    Scuze, da chiar e stupid postul.

    00
  31. @Fluture:

    Eşti varză la sociologie. Asta deşi au explicat pe îndelete mulţi sociologi care este electoratul cui.

    Ideea este că n-avea importanţă, pentru că vorba lui Radu, oamenii din PDL erau tot ăia care acum s-au aliat cu PSD.

    00
  32. Cum poti afirma ca cei care au stat acasa sunt electoratul cuiva ? Pe ce e bazata afirmatia asta ? Cei care au stat acasa fie n-au avut pe cine sa voteze, fie n-au fost motivati sa voteze, deci sunt electoratul nimanui. Eu unul n-am fost sa votez pentru ca am considerat ca nu merita sa ma deplasez pana la sectia de votare (singura la care puteam vota – alta tampenie) pentru candidatii pe care partidele au avut bunavointa sa mi-i plaseze in colegiul meu. Iar de votat as fi votat cu PNL la deputati si UDMR la senatori, desi n-am nicio treaba cu cele doua partide, ba chiar as zice ca imi sunt antipatice. Dar erau singurii oameni care aveau un CV cat de cat interesant dintre toti smenarii propusi (si PD-L a fost printre primii la smenari propusi ). Asta desi in 2004 am fost un sustinator „infocat” al lui Basescu. Acum sunt doar un scarbit infocat.

    00
  33. Sa ii dai un ping lui arhi. :P

    Pig, da` hai sa facem minimul ala necesar si apoi mai vedem noi! Ca si cum daca mie nu mi-ar conveni ca Bucurestiul e jegos ar trebui sa arunc in continuare hartii doar pentru ca as sti ca in afara de a-mi arunca propriile gunoiae nu vreau/pot sa mai fac nimic altceva.

    Cel mai mila imi e de tinerii aia de 18-19-20-21 de ani care l-au luat deja in brate pe „toti sunt la fel”. Mi se pare extrem de trist sa te resemnezi de la varsta asta.

    00
  34. Exista diferenta de doctrina politica intrea dreapta si stanga?? Na’ ma leshi…

    00
  35. Zoso: eu am fost la munca, dar n-am votat. Puteam sa o fac chiar de mai multe ori daca-mi puneam mintea, dar la ce bun? Nu ai cu cine si nu ma incalzeste cu nimic daca fura un partid si nu mai multe, asa cum se va intampla acum. Iar alianta era previzibila. Nu exista alta solutie mai buna. Si orice am alege tot rau este. Momentan.

    00
  36. La naiba. Cum Dumnezeu sa merg la vot ? Eu unul as vrea sa votez un om care sa fac aproximativ ce mi-ar placea mie, sau cu alte cuvinte cam ce as face eu daca as fi presedinte/partid/senator. Insa cand vezi numai lupi lihniti de foame, ahtiati dupe spagi cat mai mari, interese personale s.a.m.d. si ma refer la TOTI.TOTI sunt asa! Cum ar putea o persooana sa imi sugereze sa il votez pe ala care cred eu ca ar fura mai putin decat altul? Frate, la vot nu merg, si sincer mi-as dori sa nu mearga absolut nimeni, sa vedem ce mortii lor or sa faca atunci cand vor avea prezenta lavot 10 persoane sa zicem in toata tara ? e aberant, stiu dar … imagine :P revin, nu as merge la vot in schimb as iesi in strada daca e nevoie, in contextul unei revoluti ala `89 si sa mor de nu as tineo continuu in revolutie pana cand ar deveni toata clasa politica „eroi cazuti in revolutie”. Nu sunt adeptul lui Vadim, insa tara asta are nevoie de reactii concrete ale poporului, manifestari de strada si alte cele, pentru ai inlatura pe acesti nenoriciti din scena politica, si chiar viata. nu vot! pusi la zid si matrasiti, si daca cei care vin dupa vor fi la fel, executati si ei, pana cand o sa fie bine. Pfff…pe alocuri aberant dar e 4 diminneata…insa ideea de bazza eu zic ca este buna :)

    00
  37. si inca o chestie pe care nu o inteleg… cum adica declaratie de interese? Nu ar trebui ca toti senatorii sa aiba un singur interes comun, si anume binele tarii and shit ? Adica ceva de genul : Salut numele meu este X sunt senator, si declar pe propria raspundere ca interesul meu in serviciu este sa ofer contracte cu statul firmelor Y si Z ce pot fi regasite mai sus, la paragraful unde am scris cate actiuni am si la ce firme (n.r. Y si Z). Argghhh…

    00
  38. cred ca procentele erau asemanatoare daca s-ar fi dus mai multa lume la vot, lumea e la fel de impartita.
    peste tot, daca ati observat, se castiga „la mustata”. Eu am o teorie in legatura cu asta: cred ca vinovate sunt sondajele de opinie, care pe langa ca dau imaginea dintr-un anumit moment, mai mult decat orice, maipuleaza viitorul.

    Si cum permanent cineva comanda niste sondaje ca sa para ca sta mai bine decat sta si adversarul mai rau decat sta, mereu e imaginea distorsionata, dar in mod egal in toate partile.
    Adica fiecare se umfla si rezultatul e ca in ochii prostimii egalitatea sau cvasiegalitate dintre oponentii majori e o chestiune evidenta, naturala si obligatorie.
    Stiu ca peste tot se fac sondaje, dar cred ca e o prostie. Daca nu s-ar da publicitatii rezultatele niciunui sondaj timp de 4 ani rezultatele votului ar fi mai clare.

    00
  39. @Cristelino: slabe sanse

  40. @Fluture: lasa-ma sa visez ca tineretul ala care a stat acasa n-ar fi votat cu iliescu.

  41. da, e o prostie sa zici ca ”sunt toti la fel” si dupa aia sa te revolti de cine cu cine se aliaza. ba mai mult, sa zici superior ca ai avut dreptate, prin prisma a ce s-a intamplat acum, cu pactul asta ”pentru romania”.

    00
  42. a, si ce mai voiam sa spun: vot obligatoriu! dar sigur se vor gasi destui care v-or vota asa de-ai dracu cu vadim si becali numa pentru ca i-a pus statul sa mearga la vot

    00
  43. ”vor”, bineinteles, nu ”v-or”

    00
  44. Zoso, tineretul de care zici tu este din belsug si pe blogurile PSDiste, vezi cazul (penal) Nastase si chiar ilici, daca vrei… Deci, tu poti visa, ca numai asta iti ramane.

    @armamortala – presupun ca tu ai doctorat in sociologie de vorbesti asa, din carti…

    00
  45. @PigBrother: excelent spus. Uite si o posibila solutie. Numai votul nu e deajuns.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube