Mihai Baniţă, acest Dan Popa al Money.ro

tumblr_llzqz1YcQP1qj1ex3o1_500_largeDacă citiţi vreodată un articol de pe money.ro şi aveţi impresia că l-aţi mai citit undeva şi vedeţi că e semnat de Mihai Baniţă, s-ar putea să aveţi dreptate.

Bucata asta, de pildă, e tradusă din documentarul “Inside Job”:

Pieţele financiare sunt mai interconectate ca niciodată. Economia a devenit una globală. Ce se întâmplă la Bruxelles are consecinţe la New York sau Beijing. Şi veştile proaste circulă repede.

În 2007, sistemul financiar a început să se prăbuşească, pornind de pe Wall-Street, a trecut în Europa, unde a măturat cu băncile, a forţat statele să le naţionalizeze şi s-a transformat în recesiune puternică, cu tot ceea ce înseamnă: şomaj, căderea industriei, spargerea bulei imobiliare, reducerea salariilor.

Alte bucăţi sunt compilate din WSJ sau din FT, la fel cum face şi omologul sau Dan Popa de la Hotnews. Jurnalism de calitate, analiză şi mai şi.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

5 comentarii

 1. NOU
  #1

  Bun. Poate pui si textul din Inside Job din care am tradus (subtitrari in engleza gasesti aici: http://www.opensubtitles.org/en/subtitles/4117527/inside-job-en , nu e nevoie sa te uiti din nou la film). De asemenea, ar fi frumos sa dai si niste linkuri la textele din WSJ si FT din care spui ca am copiat. Mersi.

  00
  • @Mihai Banita: las bucuria asta pe seama şefilor tăi. ei se pot uita la documentar şi apoi spune dacă articolul tau e original.

 2. NOU
  #3

  Din moment ce m-ai acuzat ca am copiat articolul, ar trebui sa produci si niste probe. Linkuri, te rog. Mersi.

  00
 3. Fragmentul respectiv nu e nici pe departe din Inside Job. O fi inspirat, dar nu e tradus, nici copiat si nu aduce cu niciun segment din film. Am facut mai multe variante de traducere pentru film si il stiu aproape pe de rost.

  00
 4. zoso , hai cu dovezile

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube