micul copist

Am ales un titlu sugestiv pentru ceva serios.
Intr-o zi, pe când bebe era ocupată şi înca nu luase ban pe irc, nihasa îmi aruncă un link.
In afară de a fi şi eu menţionat pe acolo, articolul este o flegma jenantă. Din mai multe motive.
Unul ar fi că articolul nu e deloc original, de la titlu până la subiect, fiind adaptat după o scriere a mea de luna trecută.

Un trio de care m-am lovit prin mai multe comunitati este treimea zoso/nihasa/pigbrother. Recunosc ca la un moment dat aveam impresia ca toti sunt aceeasi persoana, se pare ca m-am inselat. Totusi se completeaza foarte misto intre ei, nu stiu cat de buni prieteni sunt sau doar mi s-a parut mie. Unul din ei ne-a remarcat si a zis ca suntem de kkt si neoriginali. Ihi, pe un blog.

Oi avea eu multiple personalitaţi, dar nici să le fac blog la toate 3. Da, ne cunoaştem toţi 3, ne-am întâlnit acum ceva ani pe forumul ComputerGames. Cu PigBrother am făcut wintweaks.ro. Cu nihasa am făcut poze.
Eu am zis că sunteţi neoriginali, şi mai zic încă o dată. Probabil tot de aici te-ai inspirat pentru articolul tău.

1. wordpress suge. sau ma rog, daca dpdv al administrarii e asa decent incat sa merite sa fie folosit de toata lumea, macar puneti niste css-uri shucare, a la csszengarden. sau macar renuntati dracului la ideea de originalitate. Desi daca stau sa ma gandesc, orice blogger considera ca e original, prin definitie. You’re unique, just like everyone else.
2. and the holy book of maddox says: http://maddox.xmission.com
3. de apreciat ca la noi blogul e inca la faza de defulari artistice intr-un colt anonim de internet, unde doar carcotasi ca mine isi baga nasul sa critice. la „ei” a devenit un business atat de jegos ca ma umple de greata, dar asta altadata.

Nu, wordpress nu suge, drupal suge (parcă ăla e cmsul de pe e-nenorocire). Probabil de aia aţi şters copyrightul oamenilor care au muncit pentru softul ăla. Iar să ne vorbeşti de originalitate într-un articol inspirat de la altcineva şi postat pe un cms furat e cel putin aiurea.
Colţ anonim? Când o să aibe situl vostru vizite câte are deea sau boo, sau când o să vă vedem prin ziare, atunci mai discutăm.

PS: am publicat la un moment dat în revista şcolii un articol despre invazia de situri „cool” copiate după gigel.org. Şi voi vă încadraţi în categoria asta. Numai că noi avem curajul propriilor păreri şi adesea scriem mai frumos şi mai interesant decât o faceţi şi o veţi face voi. Şi eu simt nevoia să vărs dejecţii pe web, dar nu o fac non-stop, să mă simt cool. Şi voi sunteţi unici ca şi beatmort.ro, vaidevoi.ro, dbrom.ro şi lista continuă la nesfârşit. Citeşti o dată, râzi, după aia devine plictisitor, aceeaşi oameni vorbind despre aceleaşi dureri rectale.

Şi da, noi am învăţat să folosim corect limba română, la voi se pare că se mai iau încă lecţii.

Replica la ceea ce am scris mai sus aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

 1. vaidevoi era misto, din cate imi aduc aminte ei au pus poze cu comentarii si pe urma au fost copiati de gigel, la fel si stilu de scris acid care s-a ivit pe urma peste tot pe net

  apropo vezi ca e Oi avea nu Oi aveau (ca tot te lauzi cu gramatica aia smechera a ta:P)

  00
 2. un typo nu se compara cu un dezacord.

 3. Whoa. Sorry pt. orice as fi facut asa grav sa merite asa o canonada. Mi-am exprimat regretele intr-un nou post, dat fiind ca aici nu prea e loc. Te rog sa-mi acorzi 10 minute sa-l citesti. Multumesc.

  00
 4. zoso dar linkul l`am dat mai de mult … ce ai patit acum ? lag sau ce :)))))

  00
 5. evident, gigel e cel mai tare.

  00
 6. nu fumez, cu at??t mai puţin ??n veceu.
  mircul ??şi are scopul lui. probabil că tre să ai un iq supraunitar ca să ??l foloseşti ??n alte scopuri dec??t asl pls.
  faptul că aţi zis ??ntr-un colţ mic că folosiţi un soft nu vă scuteşte.

  „Pe noi ne intereseaza calitatea vizitatorilor, nu cantitatea lor. e-prosti, da’ multi! … si nu ii vrem la noi.”
  iţi garantez că, la limba folosită pe site, ar trebui să fiţi fericiţi cu cantitatea, pentru că oamenii care au trecut de clasa a 3a nu vă citesc.

  te ??nşeli, pe goace ??l cunoaştem din facultate :D

  „Noi nu scriem sa ne simtim cool, ci pentru ca suntem cool”
  cu greşelile de limbă incluse, nu?

  „Cred ca o sa ne sinucidem in grup, de rusine. Poate ca noi mai avem si altceva de facut si ne grabim cu un articol intr-o pauza sau dupa 12 ore de munca, in mijlocul noptii. Oricum, mai ai de lucru la retorica, ignori regulile de baza. Ah, si eu fac acelasi lucru.”
  nu cred că limba rom??nă e ceva la care trebuie să fii atent. multora dintre noi, oamenii, ne vine uşor să scriem corect ??n limba rom??năa. cei ca voi, care cică mai şi lucraţi ??n presă, să aruncaţi lături (dacă ăsta vă e scopul, sănătate) ??ntr-o limbă de automatist sau de sudor şi să ai şi pretenţii, e deja prea mult. şi de ce pana mea toţi analfabeţii bagă aceeaşi scuză, „mă grăbeam” c??nd dau cu mucii ??n fasole?

  dacă ??l cunoşteai pe daniel, era uşor să ??ntrebi cine sunt şi ce v??rstă am. aşa, ai plecat de la premisa că sunt un puşti mucos care nu se poate compara cu voi, marii admini/jurnalişti/oameni prea ocupaţi să scrieţi corect ??n limba maternă?

  /me out. discuţia nu are rost.

 7. De ce „limbă de automatist”?!
  Io-s automatist (adicătelea am terminat Facultatea de Automatică şi Calculatoare)… ar trebui să mă simt atins?!?!
  :D

  00

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.