Microsoft: Zune şi Soapbox…

Microsoft e un maestru al copierii.
Întâi iPod, acum YouTube, mâine MS Linux…
Ce am citit interesant şi cred ca o să aibă o şansă de reuşită, Zune va fi disponibil la Wal-Mart. Adica distribuire globală. Vrei un Windows, îl iei de la orice supermarket. Vrei Zune, la fel. iPod nu ştiu…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

12 comentarii

 1. walmart exista doar in statele unite.. cam departe de ideea de global ;)

  00
 2. sigur ca da, iti dai seama cat se bazeaza pa pietele europene, din moment ce ballmer a zis ca i se rupe de europa si poate nu mai lanseaza vista aici.

 3. de cand am vazut reclama aia veche la windows 1.0 cu ballmer, am tendinta sa bufnesc in ras cand il aud vorbind.

  00
 4. care-i faza cu youtube?

  00
 5. microsoft are un site similar cu youtube.. soapbox

  00
 6. Gasesti si iPod-uri la Walmart ;)

  00
 7. Acum sunt in Austria si am vazut pe toate gardurile iPod-uri (inclusiv la INTERSPAR – un fel de BILLA)… Nu au probleme cu distributia ;)

  00
 8. Apple face si free shipping in majoritatea locurilor [cel putin pe unde am vazut]. Era si o poveste cum ca o sa existe tonomate de iPod-uri a la Coca Cola. Cine stie, o sa existe si prin baie pe langa automatul de prezervative si ala de parfum naspa unul de iPod.

  Intre Zune si iPod nu cred ca multa lume o sa renunte la iPod pt. MS. Pentru userii noi o sa conteze pretul si optiunile oferite de Zune… dar tinand cont ca iTunes Store merge la fel si pe Mac si pe Win si cred ca Zune nu o sa fie la fel, deja se vede un potential trend…

  00
 9. de acord.
  eu nu mi-as lua ipod din motive de itunes.
  prefer un noname ca al meu.

 10. Nush pe unde am citit da cica pe Zune nu potzi asculta muzica protejata(adik downloadata de pe iTunes, Napster etc.) iar acest lucru mie mi se pare dezastruos. Am auzit ca o sal scoata de sarbatori si asta ii va ajuta enorm pt ca atunci toti cumparam cadouri pt cei dragi(adik noi :P). Imi place cum arata.

  Astia de la YouTube cum dreaq fac bani? ca bandwidthu ala costa (pe zi sunt vizionate circa 100milioane de clipuri) si nu prea am vazut reclama la ei pe site..

  O fi ei(Microsoft, Yahoo etc.) copycats dar si google a deschis video.google.com tot dupa youtube, base.google.com dupa craigslist si checkout.google.com dupa Paypal.

  Mie nu mi se pare asa grav ca daca poti sa faci si tu un ban asa si sa acumulezi un anumit procentaj din acel sector de ce nu… Totul se rezuma la bani. Si daca tu crezi ca potzi sa faci mai bine decat cel pe carel copii atunci d c nu. Un alt exemplu este de la google: ei au fost primii care au scos AdWords iar Microsoft si Yahoo au sarit repede si au scos si ei copycats la AdWords. Bineinteles ca daca eu as idee originala si cineva mio copie mash enerva cumplit. Asa ca daca se poate luatziva copyright, patent sau trademark :)

  00
 11. Zune nu merge, evident, cu orice DRM pe care MS nu-l licentiaza. Mai interesant e ca nu merge momentan nici cu PlaysForSure care e un DRM nou scos de Microsoft. Ceva nu se leaga prea bine.

  DRM sucks anyway…

  00
 12. tinind cont de ce hardware a facut microsoft mereu probabil ca zune va avea 10clase peste ipod.. evident marea masa a trendinezilor vor spune “fuck microsoft” etc si vor cumpara laba de ipod..

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.