Microsoft dă la gioale şi la acţiuni

Dupa ce a facut oferta de preluare, actiunile Yahoo au scazut si se prefigureaza ca vor mai scadea crescut, dar cele are Microsoft au scazut. Iar actionarii Microsoft nu sunt fericiti.

Jerry Yang nu pare sa aiba un backup plan. Intr-un email facut public, CEOul Yahoo nu spune nimic.

(thx radu pentru corectura)

bani,dot com,microsoft,yahoo

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

14 comentarii

 1. Ia uite aici cum au scazut:
  https://finance.yahoo.com/lookup?s=YHOO

  e simplu de verificat

  00
 2. Imi pare rau ca Yahoo va fi cumparat de Microsoft.Inteleg competitia Miscrosoft – Google ,dar nu ma asteptam la o asemenea miscare .

  00
 3. Am impresia ca de cand a plecat nenea bill, aia de la microsoft fac numa’ tampenii…

  00
 4. si inca ceva, daca imi aduc eu bine aminte, Microsoft a facut oferta la aproximativ $30/actiune.

  am impresia ca s-a si specificat in comunicat.

  00
 5. stiu, a fost un mixup in capul meu. am corectat.

 6. Nenea Bill nu a plecat încă.

  Abea prin Iunie pleacă – să mă corecteze cineva, că mi-e lene să verific.

 7. A spus ceva si la BizBazar la antene acum o zi sau doua..

  00
 8. cu placere 🙂

  E si normal sa scada. Azi citeam ca Microsoft se va indatora, pentru prima oara in istorie. In cazul in care vor cumpara Yahoo vor folosi rezervele de cash si vor lua si un credit de 22 miliarde, parca. E bine sa ia creditul acum pentru ca dobanda e mica dar vestea a dus in jos actiunile pentru ca Yahoo e privit de investitori, zic eu, ca o gaura neagra. Scaderea a fost pe volum mare, din ce vad eu pe grafic (adica la modul simplist) a mai fost asa un volum mare in noiembrie 2007 cand a urmat o crestere.
  Deci e clar un semnal negativ.

  Ceea ce probabil ne arata cat de tare e Google 🙂

  00
 9. la cum e economia americana, nu e timp de luat credite. si nici actionarii MS nu sunt foarte fericiti de oferta asta. eu cred in continuare ca e un bluf.

 10. Tocmai mi-am amintit cum o guvernare anterioara descoperise termenul de „crestere negativa” (probabil din aceeasi familie de cuvinte cu „crestere zero” 🙂

  00
 11. Asa se intampla mereu cu actiunile in cazul achizitiilor. Cel care cumpara scade si cel care este cumparat creste. Pana la urma e ideea cine isi asuma riscul: evident cumparatorul.

  00
 12. ambele parti. iti dai seama ca se pun niste clauze din alea „daca nu produceti atata pe an, nevasta presedintelui ramane gaj la noi si bunica-ta imi va face curat in casa”

 13. @Znuff
  Cred ca alexander vroia sa spuna „de cand bill *nu mai e ceo* si a fost inlocuit de steve ballmer, ms a luat-o pe coclauri”. si e in parte adevarat. pretul unei actiuni ms a scazut cu aprox 50% fata de cat era in 2000. miscarea asta va dauna MS-ului si se datoreaza in mare parte datorita obsesiei lui Ballmer de a „fucking kill Google”. Gates era mai precaut, dar ballmer e instabili psihic si asta nu e bine pt business.

  00
 14. erau niste streamuri pe flickr pe tema asta, ceva cu ms take your grubby hand off our flickr… unele erau destul de inspirate

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.