Mic îndrumar de criză pentru angajaţi

Am văzut câteva articole pe bloguri despre “angajaţii luaţi ca din oală” de concedieri şi reduceri de salarii. Pentru că angajatul, saracul, este nevinovat, iată un mic îndrumar care să îl ajute să îşi dea seama dacă va fi concediat:

  1. caută pe google sau prin ziare numele companiei tale. află dacă e pe profit sau nu. dacă şeful şefului şefului spune că anul acesta pierderile fabricii vor fi de 18 milioane, nu e de bine. banii ăia nu pică din cer.

  2. uită-te în jurul tău în birou. dacă sunteţi cinci şi trei frecaţi menta, sunt mari şanse ca patru dintre voi să fiţi daţi afară şi celui rămas să i se taie salariul.

  3. află ce salarii au cei care prestează acelaşi lucru la alte fabrici. dacă tu ai salariul mai mare, există şansa să îl mai mai mic decât omologul peste 3 luni.

  4. află cum se descurcă departamentul unde lucrezi. e pe plus? aduce bani? munca pe care o prestează e apreciată şi necesară? e valoroasă?

  5. analizează-te. poţi fi înlocuit? oare dacă nu vii azi la serviciu, colegii se pot descurca? cât aveai salariul acum 2 ani? se justifică salariul tău în comparaţie cu banii pe care îi produce munca ta?

  6. cine e şeful fabricii? mai are bani? cu ce partid se are bine? îl paşte puşcăria sau ii merg afacerile brici?

  7. cât zic ăştia în ziare că au şefii vostri salariul? mare de tot? obscen de nesimţit?

E bine să vă puneţi problemele astea dinainte să vă treziţi cu yala schimbată la birou. În felul ăsta puteţi lua măsuri înaintea şefilor voştri. Nu sunteţi voi de vină că ei au salarii de 20 ori mai mari, nu sunt ei de vină că voi aveţi pretenţii salariale uriaşe şi nejustidicate. Asta e viaţa.

Detalii despe şefi şi management aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

10 comentarii

  1. Si daca nu esti angajat n-ai cu cine sa-ti bati capul :)

    00
  2. @zoso ai uitat sa specifici ceva.

    Regulile se aplica doar pentru firme private.
    Daca esti bugetar la stat: nu trebuie decat ca pila ta sa fie mai mare decat a colegului. Sau cu cat mai multe neamuri cu atat mai bine.

    00
  3. E o idee si asta, insa nu toate propunerile sunt okay. De exemplu, la firmele mici private, sa verifici daca e pe profit sau nu..s-ar putea sa nu fie chiar reala situatia, pentru unele (sa nu zic majoritatea) interesu este sa se scoata in contabilitate cu cat mai multe cheltuieli, sa figureze pe pierdere ..sa scape de impozitul catre stat. La noi in Romania se practica orice atunci cand e vorba de bani.

    00
  4. azi nu m-am trezit dimineata sa ma duc la job. e un semn oare?

    00
  5. „uită-te în jurul tău în birou. dacă sunteţi cinci şi trei frecaţi menta, sunt mari şanse ca patru dintre voi să fiţi daţi afară şi celui rămas să i se taie salariul.”

    daca 3 freaca menta al 4lea de ce e dat afara ?:))

    00
  6. pretentiile salariale sunt mosteniri din anii precedenti. nu cred ca are vreunul tupeu sa deschida gura pentru o marire de salar acum. ca e primul care zboara.

    00
  7. Serios? Eu am deschis gura si am cerut marire…si minune…mi s-a acordat ca sa nu ma duc la firma concurenta aflata la mai putin de 100 de metri :))

    00
  8. @Alex. Mai vb noi peste cateva luni. Poate HR de la voi nu a aflat ca criza se prelungeste si o sa fie mai rau pana la sfarsitul anului.

    Sau poate esti vreun PM si atunci e normal sa te pastreze. :)

    00
  9. Fericitilor! Eu caut un loc de munca si nu gasesc.Imi asum riscul sa fiu dat afara.

    00
  10. @Alex vezi ca nu e chiar asa…
    Eu am cerut marire, mi s-a dat(in conditiile in care se faceau restructurari masive) si in luna urmatoare s-a inchis firma…asa ca….

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile