“Metoda acoperișul”

Am stat mult să mă gândesc dacă să scriu textul ăsta, cam două luni, mai precis. Asta pentru că în el mă fac de căcat cu mare stil si părem amândoi (eu şi soţul) cei mai proşti din curtea şcolii. Cine ştie, poate om fi. Dar dacă e măcar o persoană care citeşte textul ăsta şi va şti pe viitor să nu îşi ia aceeaşi ţeapă pe care ne-am luat-o noi, eu mă consolez cu asta.

Aveam nişte bani puşi deoparte pe care îi tot strângeam de vreun an de zile. Ne ploua însă în casă pe la un soi de improvizaţie pe care au făcut-o precedenţii proprietari la acoperiş, aşa că ne-ar fi prins bine s-o rezolvăm odată.

S-a apucat soţul să sune în toate direcţiile, în principal la anunţuri de firme şi gigei pe care i-a găsit pe OLX. Răspunsuri în sictir, indisponibilitate de deplasare sau indisponibilitate şi atât e cam ce am găsit la majoritatea celor care au răspuns. Unii nici n-au răspuns.

Doar la unul dintre numerele de telefon i-a răspuns un Gigel care avea şi firmă. Amabil, prietenos, omul părea pus pe treabă. A venit să măsoare şi, la insistenţele soţului meu, să dea un estimat de 30.000 lei pentru schimbarea tablei de pe casă şi reparaţia cu pricina. Tot o ţinea sus şi tare că firma lor lucrează doar la metraj: „casa nu e elastică, nu ţine nici cu mine, nici cu tine”. Îl chema Ştefan.

Şi aici vine întrebarea pe care ne-au pus-o toţi, inclusiv rudele şi vecinii: „păi voi n-aţi văzut că sunt suedeji?”. Ba da. Dar, să ne fie ruşine, n-am vrut să ne luăm după culoarea pielii. Însă acum, deşi ştiu că nu e corect faţă de alţii, care poate chiar sunt oameni ce merită toată stima, în retrospectivă regret că n-am fost mai îngustă în gândire, mai rasistă, mai politically incorrect, ca poate acum eram cu 13.000 lei mai puţin pârliţi.

Ne-am făcut puţin temele, credeam eu la momentul ăla. Am rugat un prieten să verifice firma (are posibilitatea asta prin natura jobului). Singurul lucru suspect era că firma era înfiinţată anul trecut, însă proprietarul firmei apărea ca reprezentant Bilka.

Aşadar căzurăm la învoială, urma să semnăm contractul şi să înceapă lucrările. Numai că lucrările au început luni, contractul s-a semnat abia marţi.
În prima zi a venit o echipă de 3 inşi, 2 dintre ei suedeji maghiari, al treilea sudic. Ulterior am aflat eu că prin Ardeal îi ştie lumea ca pe pâine caldă, dar pe-aici nu s-a auzit de ei.

S-au apucat şi au decopertat tabla (cu o viteză impresionantă, care te făcea să crezi că sunt chiar foarte muncitori). Au apucat să facă câteva rectificări de dulgherie înainte să se pună de o furtună nasoală rău. Poate ăsta ne-a fost ghinionul sau norocul. Din acel moment soţul s-a pus cu înjurăturile pe ei, pe motiv că n-au avut cu ei folie cu care să acopere.

A doua zi (peste noapte casa a fost învelită cu folie) au venit iar la lucru, dar din 3 muncea numai unul în mod constant. Seara a venit şeful cu un contract tipizat pe care l-au completat pe genunchi, inclusiv cu preţul la fiecare etapă de execuţie în parte. Am dat avans de 13.000 lei, pentru că urma să vină cu tabla în ziua următoare.

Peste noapte însă ne-am dat seama în ce căcat intrasem. Soţului tot nu îi dădea la calcul (120 lei mp de astereală bătută? Trebuia sigur să fie o greşeală). Oricum o întorcea, preţul era unul cel puţin dublu faţă de estimat.

Aşa mi-a venit ideea să caut proprietarul firmei pe Google. Atunci mi s-a umplut pagina de rezultate, toate axate în jurul aceloraşi cuvinte cheie: „înşelătorie”, „metoda acoperişul”, „şantaj”, „ameninţări”, „clan de suedeji maghiari”.

Am simţit că fuge pământul de sub picioare şi nu ştiam pe unde aveam s-o scoatem la capăt. Ne-am aşezat să discutăm şi ne-am hotărât aşa: Renunţăm la orice speranţă de a mai vedea vreun ban. Era clar că nu aveam să mai vedem vreun leu şi mai aveam şi un copil nou-născut în casă. Tensiuni de genul erau exact ce ne lipsea.

În al doilea rând am decis să mergem imediat la poliţie. Privind în retrospectivă atât atunci, cât şi acum, după ultimele evenimente majore ce a inclus Poliţia, puteam la fel de bine să economisim benzina şi timpul. Poliţia ne tot sfătuia să încercăm să ne înţelegem cu ei la bani. După nenumărate explicaţii au înţeles care-i baiul, însă ne sfătuiau pe noi să îi filăm, să le pozăm feţele şi numerele de la maşină. Băieţi cumsecade, probabil la final îmi dădeau şi salariul lor pe luna respectivă.

După ce am înţeles că Poliţia nu avea să se obosească prea tare, am chemat o rudă de-a soţului, să asiste când îi dădeam pe „meseriaşi” afară.

în a treia zi de muncă, s-au înfiinţat în faţa porţii la ora 9, în condiţiile în care de la 11 deja nu mai puteai sta pe acoperiş de cald ce era. Dădusem deja drumul la câini (avem un ciobănesc german şi o maidană puţin mai micuţă) şi îi aşteptam cu poarta încuiată.

Cu extrem de mult tupeu şi pe un ton agresiv, au început să ceară şi mai mulţi bani, susţinând că ce le dădusem până atunci fusese doar pentru materiale (vreo 10 dulapi, cuie şi un metru cub de scândură). S-a ajuns la ameninţări cu poliţia şi în cele din urmă au plecat. Am rămas cu acoperişul decopertat, ne-a plouat în casă ca la nebuni, dar în cele din urmă am găsit un meseriaş din zonă care să ni-l facă.

Toată aventura asta ne-a lăsat chiori de bani, cu un acoperiş făcut cu compromisuri, că doar nu mai aveam aceleaşi resurse, cu o doză mare de cinism şi mult mai rasişti.

Poate dacă metoda acoperişul ar fi fost la fel de mediatizată pe cât este metoda accidentul, ne-ar fi ajuns şi nouă la urechi despre clanul Gabor şi căcaturile pe care le-au făcut ei prin Ardeal. Am citit inclusiv despre o victimă care a ajuns să plătească 23.000 de euro pentru o lucrare, pentru care iniţial se înţelesese cu ei la 4.000 de euro.

Am plătit cu vreo 2.000 de euro mai mult decât făcea lucrarea pentru o lecţie de viaţă. Una scumpă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

164 comentarii

 1. Si s-au ales si cu tabla veche, nu?

  11
 2. poate ar fi util sa spui si numele complet al proprietarului firmei, nu doar clanul gabor.

  10
  • Pai a zis, daca citeai atent , Stefan Gabor il cheama pe individ. Incredibil, totusi, cata naivitate., fara suparare.

   01
  • @Paul dacă citeai și mai atent vedeai că a zis în comentarii, nu în articol.

   00
  • „Doar la unul dintre numerele de telefon i-a răspuns un Gigel care avea şi firmă. Amabil, prietenos, omul părea pus pe treabă. A venit să măsoare şi, la insistenţele soţului meu, să dea un estimat de 30.000 lei pentru schimbarea tablei de pe casă şi reparaţia cu pricina. Tot o ţinea sus şi tare că firma lor lucrează doar la metraj: “casa nu e elastică, nu ţine nici cu mine, nici cu tine”. Îl chema Ştefan.”

   Ok, iti multumesc pentru ca mi-ai atras atentia.

   10
  • NOU
   #9

   Da, ăla este și primul articol care ne-a trezit la realitate.
   Era firmă, vorbeau foarte politicos, s-au prezentat cu portofoliu și mostre pentru tablă.
   Mai departe… Ce să zic? Da, am fost proști. Acum nu fiți și voi, dacă vreodată luați contact cu ei.
   Oamenii deștepți învață din greșeli. Oamenii și mai deștepți învață din greșelile altora.

   40
  • Nu ati fost prosti, ati fost doar naivi. Problemele mari apareau daca erati si oarecum mai vulnerabili ( nu au scrupule in a jefui persoanele in varsta, prin aceasta metoda, de toate economiile lor). Nu pot sa zic ca ati scapat iefin, dar se putea si mai rau.

   20
  • NOU
   #11

   Ăsta mi-a fost șocul cel mai mare. Ne-au văzut cu copil de nici o lună și nu au avut nicio ezitare. De înșelat bătrâni, nu mai zic…
   Ulterior am înțeles. Îi durea pe ei în cur că mă lăsau pe mine fără un chior și cu un bebeluș în grijă.
   Categoric putea fi mai rău. Așa tot ne-au rămas niște bani de am închis acoperișul la loc, ca dacă realizam mai târziu, chiar nu mai aveam cu ce îl repara.

   20
  • Deci erau niste gabori pe care ii chema Gabor si voi v-ati dus la politie a.k.a. gabori ca sa ii prinda? Suna a subiect de sitcom.

   10
 3. Si suedeji, si unguri, si „meseriasi” si tot ati lucrat cu ei, nu pot sa zic decat ca sunteti cei mai curajosi oameni din univers :)

  10
 4. NOU
  #14

  Corect. Ca proprietar al firmei figurează Gabor Ioan Ioan, dar noi am avut de-a face cu acest Stefan Gabor. E clan mare, cu o droaie de firme și firmulețe.
  Am găsit o lună mai târziu un blog wordpress în care sunt adunați mai mulți păgubiți și fiecare își spune oful pe acolo. Ajungi cred să numeri vreo 10 firme diferite sub care acționează.

  10
  • NOU
   #15

   Acum ai inteles de ce militienilori li se spune gabori!😏

   00
  • problema cu Gabor e ca de fapt sunt casta (neam) de suedeji si doar in Mures sunt zeci de mii inregistrati cu numele asta. dar stiam de metoda acoperisul :P o fi si din cauza ca sunt din Mureș.

   Așa ca idee gaborii nu muncesc fizic. ei sunt comercianti, camatari sau tepari. dar nu o sa vezi gabor la constructii. maxim maximorum ciuterne sau cum le zice.

   10
  • NOU
   #17

   Ti se pare ca militienii ar fi altceva?

   00
  • mihai – cetârne prin bihor

   00
  • Si eu am fost înșelat.. Firma este Ruuf construct srl din Ploiesti…. Nu isi dadeau numele.. Apoi am aflat era unul Gabor Bobi.. Aveti grija.. Pagubită si lasata cu acoperișul incomplet si prost făcut..

   20
 5. Bun, e păcat să nu profiti de proști.

  01
 6. Imi pare tare rau. Am mai auzit un caz similar. Invatam si noi din pataniile voastre

  00
 7. Am pățit-o și eu cu niște suedeji din jud. Mureș, la o scară mai mică, dar tot m-a afectat foarte mult . Păreau OK, cu firmă, etc.
  Găsesc aproape zilnic reclame în cutia poștală pentru lucrări de acoperișuri și de atunci îmi dau sema despre ce este vorba.
  Sfat prietenesc: înainte de a contracta o lucrare de acest gen, cereți NEAPĂRAT referințe de la vreun fost beneficiar, nu vă lăsați amăgiți!

  00
  • Referinte? De unde stii ca e fost beneficiar si nu doar altul din ei?

   10
  • Da, și noi am pățit la fel. Am cerut să vedem o lucrare făcută de ei și ne-au dus la o casă cu acoperiș nou. Proprietarul a fost foarte amabil și i-a recomandat ca fiind o firmă serioasă. Ei au fost îmbrăcați profi cu cască , salopetă etc. După ce ne-am dat seama că e o țeapă au apărut îmbrăcați ca gaborii.

   01
 8. Nu prea mai contează culoarea pielii..eu am pățit-o cu mobila,cu un ‘alb’ și mai mulți din bloc am pățit-o cu dezvoltatorul-firma ‘serioasa’ care dă tepe pt că în România se poate…și să vezi ce apărată este de vecini din bloc care ‘mănâncă’ de la aceasta firma…țară de tzepari idioți..

  20
 9. >Poliţia ne tot sfătuia să încercăm să ne înţelegem cu ei la bani
  Logic. Sa nu cumva sa le scada lor burtile.

  00
  • Sau aveau parte la bani

   00
  • Nu inteleg de unde mirarea. E un sfat foarte clar, izvorat din cunoasterea empirica. „Intelegeti-va cu ei la bani”.
   Pai este fix ce fac si ei. De obicei cu variatiunile 50-50 si 60-40.

   00
 10. Eu nu inteleg o chestie, la modul cel mai serios. Daca treaba merge normal, curat, civilizat si e loc sa faci bani si sa cresti, de ce sa dai teapa? E logic ca mai devreme sau mai tarziu ti se infunda, de ce sa nu lucrezi pur si simplu cinstit?
  E o diferenta uriasa intre aia cu maradona sau cu ghiulul gasit sau alte smecherii care sunt doar asta, insa cand omul te cheama la munca, tu poti face asta si totusi alegi o infractiune.. cat de batut in cap sa fii?

  10
  • lol. păi pentru că oamenii nu vor să plătească prețul real al lucrării. când aud că tabla e scumpă sau mâna de lucru e 30-50% din lucrare, nu mai vor.

  • NOU
   #33

   Fix asta nu înțeleg nici eu. Suma finală nu era una prea frumoasă ca să fie adevărat. Adică nu cred, nu știu.
   Era 30 000 lei și ar fi inclus tabla bilka cu tot ce presupune (folie, sipca, cuie, pana mea), o modificare de dulgherie (p-aia au și facut-o) și jgheaburi și burlane. Puseseră preț în contract de 120 lei buc. la cotul de burlan.

   00
  • ce suprafață are casa? pe mine, la 130mp și acoperiș în formă de L, țigla și manopera mă costă 5.000€.

  • NOU
   #35

   Cca 120 mp, în două ape. Probabil a fost puțin ce au zis ei, atunci.
   N-am vrut să ne calicim. Dacă stiam mai amânam și făceam când mai strângem bani.

   00
  • @Guest author, din pură curiozitate…dacă tot ai publicat aici întîmplarea ta , l-ai întrebat în prealabil pe proprietarul blogului dacă te poate ajuta prin intermediul cititorilor lui cu o recomandare pentru o reabilitare de acoperiș în orașul x ?

   01
  • NOU
   #37

   Păi ce să mă ajute, până la urmă am reușit să repar cu cineva recomandat de o vecină.
   Treaba e veche de două luni, acum e (relativ) Ok acoperișul. În sensul că nu mai plouă.

   00
  • @Guest author, Ok reformulez, recunosc că am fost un pic ambiguit. ÎNAINTE de a te apuca de căutat maistori și firme pentru renovarea acoperișului. Dacă ai postat aici întîmplarea , mă găndesc că nu citești de două zile feșăn, topoare și mașini. Iar dacă citești, nu cred că era greu să îl întrebi pe Vali daca poate pune o întrebare pe blog. O recomandare e mai binevenită, decăt niște bani pierduți. Departe de mine găndul să fiu malițios, pur și simplu eram curios.

   00
  • NOU
   #39

   Ah, acum am înțeles. Da, soțul îl urmărește pe Vali de mult, dar la cerut online recomandări de meșteri nu ne-am gândit.
   Am întrebat la inceput vecinii, dar pe cine întrebam ori nu știa să recomande, ori spuneau că gigeii cu care au lucrat le cam aveau cu băutura.
   Gândindu-mă acum, ar fi fost o idee bună.

   00
 11. Are vreo 15 ani metoda asta :)
  S-a ars bunicu’ prin 2006 intr-un mod similar. Au venit suedejii, au zis un pret. S-a batut palma, s-a trecut la decopertat casa. Ala a fost momentul cand s-a dublat pretul, pentru ca motive.
  Ulterior s-a mai dublat o data inainte de finalizarea lucrarii.
  Din cauza asta e recomandat sa lucrezi cu mesteri recomandati de altii, sau cu firme consacrate. Probabil ca daca va zicea Bilka, sau naiba stie ce alta firma consacrata pentru acoperisuri pretul la care ati ajuns dupa tzeapa asta, ati fi zis ca-i prea mult…

  10
  • NOU
   #41

   Culmea e că avem vecini care au făcut cu Bilka. Suma spusă inițial a fost una relativ corectă și similară cu ce au plătit ei. Dar asta am aflat după ce ne-a aflat tot satul. Adică târziu.
   Iar legat de Bilka, repet: firma în cauză figurează reprezentantă Bilka.

   10
  • Ati semnalat problema la Bilka? Adica sa fii reprezentat Bilka ar trebui totusi sa fie un semn de reputatie buna…

   00
  • NOU
   #43

   Asta nu am făcut, nu. În principal pentru că știu că oamenii de genul ăsta, atunci când li se înfundă cu o firmă, deschid alte 5.

   00
  • Și părinții mei au pățit-o prin 1995 cu niște suedeji unguri pentru niște burlane. Suma la care au ajuns prin calcul era cam de 4 ori mai mare decât așteptările. Greșeala a fost acordul cu ideea suedejilor că „ne înțelegem la final”. La final suma a fost cam cu 50% mai mare ca așteptarea. Noroc cu intervenția unui polițist comunal.

   10
  • Foarte rau ca nu ati facut. Nu cred ca dureaza mult sau e un efort mare. Macar firma asta sa fie scoasa de la lista de reprezentanti. Poate asa ajutati pe cineva sa nu mai ia o teapa.

   00
 12. Pe mine si daca ma intreaba un tigan d-asta cat e ceasul si deja pun mana pe portofel.
  Cand am renovat, trebuia sa scap de cada si calorifelere vechi. 0.4 lei/kg la fier vechi. Grele rau. Eram 4 barbati la santier, am chemat un d-ala de striga fiare vechi prin cartier, l-am convins ca undeva in fundeni ii da pretul vechi de 0.8 lei/kg, mi-a platit dublu pe ele. M-a sunat 2 zile sa-mi umple frigiderul :))

  11
 13. Cu astia am patit-o si eu. Ne-am inteles la un pret – mai mult decat decent, au facut lucrarea (relativ mica) si la final mi-au cerut de 3 ori mai multi bani – lucru cu care nu am fost de accord. Le-am dat suma initiala si nu vroiau sa plece, asa ca am descuiat ciobanescu mioritic si i-a convins ca e mai bine sa plece de la mine din curte sau se termina prost pentru ei.

  Dupa ce au iesit au mai bagat cateva amenintari si dusi au fost.

  Ca si idee – pretul initial (si cel final platit de mine) a fost foarte corect as spune sub pretul pietei.

  Pretul cerut de ei la final nu avea nici un fel de acoperire sau legatura cu volumul de munca si materialele folosite.

  Oricum eu sigur nu o sa mai folosesc astfel de mesteri niciodata.

  BTW, eu stau in Mures – unde este patria acestor Gabori.

  00
 14. e o mafie nelocalizata cu nucleul undeva.
  Spun asta pentru ca am patit la fel. Oradea 2017

  Gasesc anunt pe olx.”meseriasi” etc
  Apare la usa la 08.00, alb curat, spalat, semi-profesionist.
  Mergem pe acoperis, ia masuri…boss, 1700 ron. (era doar reparatie, nu inlocuire)
  Ii dau ok. A doua zi vin 3( 1 alb, 2 tuciurii) care scot tabla veche cu viteza luminii si dispar. Ii sun: la masa, boss. Le cumpar apa minerala, deh, vara…cald.
  Doua zile mai tarziu:
  Sefu, e gata.
  Urc sa vad. Treaba in doru` pwlii. Le atrag atentia, incep primele maraituri. Marai si eu. Banii mei, ce…
  Din treaba de mantuiala, se transforma in treaba de DA( Doamne Ajuta!).
  Nu-mi place si le spun. In plus de asta, convenisem cu ei sa taie cu flexul un cos de fum iar ei au montat tabla pe langa el tip fular(ca pula).
  Ne otaram un pic unii la altii, dar convin de unul singur ca la o lucrare de 1700 ron nu poti sa ai pretentii prea mari (sa nu te ploua).
  – Bine, baieti, factura ca-mi deconteaza asociatia.
  – Da, boss, vine sefu.
  Si vine. Prima data au intrat in decor mustatile, apoi burta si mai apoi tiganul.
  Las deoparte instinctul si-l las sa-si faca calculele.
  – 8900, sefu, sa traiasca copilul la matale!
  Ii zic bine. Consternare.
  – Dar hai sus pe acoperis sa-ti arat ceva.
  Il urc pe burtos pe acoperis impreuna cu inca unul mai batran si care facea pe negociatorul.
  Ii arat lucrarea. El da din mustati.
  Nu are niciun rost sa mint cu ceea ce urmeaza. Am eu 1.90 si 100 de kile dar cu clan de suedeji nu-mi place sa ma pun. Atat stiam ca trebuie sa tin pozitia de forta.
  – Tigane, ia mai fa calculele alea o data. Daca iti da tot 9000 de lei zbori de pe acoperis si le zic la politisti ca te-ai impedicat. In cel mai rau caz zburam toti trei.
  Acolo sus mi-a taiat factura si chitanta pe 2500 ron care au fost decontati de asociatie.
  Au plecat din cartier tipand din toate gurile cum mi-am batut joc de ei si nici de mancare nu le-am dat.
  Are rost sa zic ca prima ploaie a trecut prin?

  10
  • NOU
   #50

   Nu-mi zice de apă, că le-am făcut clătite (genial, nu?).
   Singurul gând care mă amuză e că a dat pântecăraia în ei, și nu de la mâncarea mea. M-am oferit să le pun masa și nu au vrut pentru nimic în lume. S-au dus la magazinul din sat, de unde au luat conserve ce datau probabil din tinerețea lui Iliescu, motiv pentru care s-au cam căcat nițel pe ei. Măcar atât.

   10
 15. NOU
  #51

  Firma:
  ACOPERISURI TRANSILVANIA SRL
  CIF: 39823908
  J8/2008/2018

  Nr auto: CL-03-PFW (Logan)

  alti oameni patiti: https://reparatii-acoperisuri.blog

  00
 16. In esenta, problema e de fapt ce s-a intampla cu infractorii. Au fost reclamatii la politie, au avut vreun rost?

  Sigur ca daca politia si-ar misca curul… lucrurile nu ar mai fi asa. La 2-3 patiti ar intra la bulau…

  00
  • NOU
   #53

   Poliția ne-a vizitat la cca 5-6 ore după ce i-am dat afară, cred ca mai mult curioși să afle bârfa.
   Ne-au certat că le-am dat banii fără chitanță (de parcă chiar ar fi avut vreo valoare) și ne-au dat sfaturi de bricolaj pentru acoperiș.
   Nu am mers mai departe, am simțit că nu avea rost.

   10
  • NOU
   #54

   Ei au fost la bulău. Sau măcar unii dintre ei. Dar au ieșit, nu se stă prea mult la pușcărie în țara asta.

   00
  • Aceasta este marea problema, indiferent de problema avuta, politia e un mare zero barat.

   Nu fac absolut nimic!

   00
 17. Și prin București făceau la fel acum 5-6 ani.

  00
  • NOU
   #57

   Păi ce am scris mai sus s-a întâmplat într-un sat de pe lângă București. Deci sunt încă în zonă.

   00
 18. „Privind în retrospectivă atât atunci, cât şi acum, după ultimele evenimente majore ce a inclus Poliţia, puteam la fel de bine să economisim benzina şi timpul.”

  Exact asta am simțit si eu dupa ce am dat de probleme cu niște meseriași agresivi.

  Pe polițiști pur si simplu nu ii interesează.

  00
 19. Sincer, meseriasii buni in general sunt plini de treaba, lucreaza la case noi, cartiere etc, ce ramane sunt de-aia la care mai poti gasi defecte.
  Echipa cu care am facut eu casa a fost aleasa dupa cateva recomandari, doua locuri unde lucrau vizitate, apoi contract, si chiar au facut treaba buna.
  Dupa o vreme i-am cautat iar sa imi fac un gard in spatele casei, dupa vreo cateva saptamani de amanat mi-au zis clar ca nu merita sa se bage la lucrari mici cand pot face case si garduri de la zero in multe locuri.

  Asa ca recomandari, recomandari, recomandari.

  11
 20. Cu suedejii nu vei ieși la prețul inițial nici pentru 1 metru de jgheab.

  00
 21. Intr-o zi ma trezesc cu o trupa de tuciurii in curte ca vor sa repare un burlan care chipurile era rupt. Cum nu am incredere sa lucrez cu ei ii invit afara din curte. Pas sa vrea sa iasa. Cand i-am amenintat cu politia au inceput sa ranjeasca batjocoritor. Am reusit sa-i scot amenintandu-i cu cainii.
  Am avut instinct bun. Pe camera s-a vazut ca unul din ei a urcat pe gard si a tras de burlan pana l-a rupt.

  10
  • cum adica? erau in curte la tine si refuzau sa iasa dupa ce le-ai spus? pai si nu ai avut din greseala un geam deschis chiar langa ei, pe care sa arunci ,din greseala, la tine in curte un ibric cu ulei incins, din greseala?

   00
 22. NOU
  #63

  Sa tot fie 2000-2003. Orasel in pusta Banatului. Suna soneria, merge taica-meu sa raspunda, erau niste suedeji gabori din astia, daca nu vrem sa ne refaca burlanele.
  S-a inteles taica-meu cu ei la 200€. S-au apucat aia de treaba, au dat jos alea vechi, au facut, au masurat, au pus alea noi. La final cand sa plateasca 2.000€. Babaieti, ati spus 200. Pai ca da, dar ca uite aia, uite ailallta.
  Nu va dau banii astia, luati 200 cum ne-am inteles si la revedere. Tiganeli, ca ei dau burlanele jos si iar tiganeli.
  Taica-meu le-a zis, puteti sa le dati pe alea noi jos, dar mi le puneti inapoi pe ale mele. Faceti ce vreti, dar mai mult de 200 nu capatati.
  Pana la urma au luat suedejii banii si au plecat cu blesteme.
  Burlanele tin si acum, macar au fost de calitate. Preturile nu le mai tin minte, dar stiu ca cerusera cam de 10 ori mai mult. E posibil sa fie aceiasi.

  10
 23. si eu care am crezut dupa titlu si poza ca e vorba de sex pe acoperis…

  serios vorbind, unii din astia, poate chiar aceiasi, au incercat figura cu o ruda a unui politist din Bucuresti. mi-a relatat cineva extrem de credibil ca ce bataie si-au luat la sectie, de nu mai stiau cum se merge cand au iesit in strada :)

  10
  • Inteleg de aici ca, de fapt, polistitul s-a comportat ca un un membru de clan mafiot: s-a dus peste unii si le-a tras o bataie, si asta fiindca aia au intrat pe teritoriul lui si nu pentru ca aia ar fi infractori. Sa inteleg ca daca ala nu ii era ruda, politistul nici nu se obosea sa se ridice de pe scaun?

   00
  • nu s-a dus peste nimeni si le-a tras o bataie, i-a chemat la el si le-a tras o bataie :D

   00
 24. Ma suna tata intr o zi ca a venit unu la poarta ca vinde o drujba noua stihl cu 450 de lei si ca drujba ar costa peste 1000 lei ( eu habar n am de drujbe ). Ii zic sa l dea in zda ma-sii si sa nu cumpere nimic, la care el imi spune ca a cumparat o deja si ca m a sunat acum ca i s a parut ceva ciudat la ea. Ii zic „atunci nu ti s a parut nimic ciudat” a zis ca nu s a uitat asa bine la ea doar s a uitat sa fie noua si ca tiganu vorbea mult si frumos si atunci era sigur ca face afacere buna. In fine, imi zice tata ca are numaru lui de telefon ca a vorbit cu el si de o motocositoare. Ii spun ca vin eu acasa in weekend si sa l sune vineri si sa i vorbeasca frumos ca vrea sa cumpere o motocositoare si sa vina tiganu sambata cu 2-3 motocositoare. Il instruiesc pe tata sa l bage in curte pe tigan si sa inchida portile, eu am mutat masina peste strada ca imi era ca nu intra tiganu in curte daca vede masina de bucuresti in curte. Vine tiganu, eu dupa usa in garaj cu babe ruth in mana. Am stat cat am auzit ca iesit din masina si a inchis usa. Am iesit cu babe ruth la el dupa care in viata mea n am vazut tigan sa si schimbe instant culoarea in mai negru. I am spus simplu, esti la mine in curte l ai pacalit pe tata incerci sa l pacalesti din nou. Nu sun la politie si nu ti fac nimic cu singura conditie sa ti iei drujba inapoi, sa dai inapoi banii si sa nu te mai vad p aici vreodata. a scos banii cat nici nu terminasem sa i explic ce variante are…. i am dat drujba, i am facut poza lui si masinii ca imi era ca se intoarce la tata in zilele urmatoare si a plecat. Din 2014 pana acum nu l a mai vazut tata….

  10
 25. Hai sa va zic ce usor e sa te feresti de tzepe: 1) Materialele le cumperi tu. 1) NICI UN LEU IN AVANS. Doar cand se termina cate o etapa de lucrare dai banii si discuti clar etapele. Lasa-ma cu referintele pacii, nu te poti lua dupa asta. Am luat si eu o tzeapa mica cu: da-mi banii acum ca imi naste nevasta si nu l-am mai vazut pe chestii minore ce e drept. Nici un ban in avans, te pisi pe el de contract. O firma costa 400 de lei, nu ai pe ce te judeca.

  10
  • tu cred ca nu ai lucrat niciodata in Romania.

   eu de acum iti zic ca nici la stat nu fac nimic pana nu imi plateste in avans macar o luna. fratemio nu lucreaza fara 50% avans cu privati. nu vrei… du-te-n pana mea rezolva-ti cu suedejii sunt destui cu super oferte.

   dar nici nu am reclamatii ca n-am livrat sau ca sunt probleme.

   00
  • Da de unde. Mi-am facut casa in regie proprie si amenajari la apartamente. Mane, nici salar nu iei in avans. De ce ti-as da bani in avans ? Ca sa ce ? Munca si rasplata. Ai facut o fundatie, ti-am dat bani. Ai zidit etajul si placa, alti bani. Ai tencuit, ai zugravit, etc, alti bani. De ce sa-ti dau bani in avans ? Ca sa iei multe lucrari in paralel si sa ma rog de tine pe banul meu ? Sa ma intarzii ampulea ?

   20
 26. Revin cu urmatoarea patanie…

  Ca urmare a unui conflict intr-un magazin, cu un oarecare (deci nu vanzator, paznic, etc), merg sa depun plangere la politie. Pentru ca am avut prezenta de spirit, dupa conflictul respectiv ajunsa la masina mi-am tras putin sufletul si am asteptat sa vina si domnul respectiv in parcare, moment in care i-am facut poza lui si autoturismului in care s-a urcat.

  Deci la politie am depus plangere plus poza individului si a masinii in care s-a urcat, astfel incat sa fie banal pentru politie sa-l identifice.

  Rezultat – nici macar un raspuns la cerere pana in ziua de astazi. Asta-i Romania, asta-i politia din Romania!

  Ma gandesc sa depun o revenire ceva, daca o avea rost. Nu stiu, ca nu am avut de a face cu astfel e lucruri pana acum.

  10
 27. “Liga mestesugarilor romi” se mai ocupa cu astfel de tepe.

  https://ligamestesugarilor.ro/

  00
 28. O problemă mare cu ăștia e ca sunt foarte mobili. Dau câteva tepe într-un judet, apoi se muta in altul, apoi revin.
  Apoi e marea problema cu discriminarea, cu politically correct, si Papa si-a cerut scuze fata de suedeji cand a venit la noi (multa lume l-a lăudat, mie mi s-a parut de-a dreptul jegos). E foarte greu sa-i pui la punct in zilele noastre, cand toata politica se învârte în jurul discriminarilor (LGBT, suedeji, feministe). S-au inventat o groaza de discriminati.
  Sper sa nu vorbesc prostii, dar, în urma cu niște ani, în satul Hadareni din județul Mures i-au bătut tare romanii si le-au ars casele.
  Apoi normal ca au avut probleme, parca au si obținut despăgubiri de la UE suedejii. În Rusia s-a putut, nu-s in UE, i-au scos de tot dintr-un sat.
  Ii mai civilizeaza cu pocainta, dar le dau avantaje, ca altfel nu s-ar pocai (gen regele cioabă de la Sibiu).

  00
  • Îți lua 5-10 secunde sa scrii „wiki hadareni” și sa vezi ca acolo nu au fost doar niște case arse. 1 roman și 3 suedeji omorâți. Nu e un exemplu de promovat.

   00
  • Asa este, nu e de promovat, dar din alte motive. Uite aici: „Având în vedere gravitatea încălcărilor și ținând cont de deciziile instanțelor din țară și de sumele deja alocate reclamantelor, CEDO a hotărât ca statul român să plătească V. R. (concubina lui L.) 17.000 de euro, cu titlu de daune morale și materiale; S. R. – 11.000 de euro, cu titlu de daune morale; R.R. – 11.000 de euro, daune morale, precum și 3.000 de euro celor trei reclamante pentru cheltuieli de judecată.”
   Deci, din cauza ca unui burtos i-a fost prea lene sa mearga sa isi faca treaba, de cand s-a reclamat primul omor…. noi le-am platit unor persoane oarecare (nu conteaza nationalitatea) 42.000 de euro. Plus alte cheltuieli pe care nu le mai mentionez aici, nemaisocotind si victimele umane, pagubele materiale etc. Sunt curios, in afara de, poate, dat afara de la serviciu (desi ma indoiesc ca politistii respectivi au patit ceva), li s-a imputat vreunor functionari acesti bani? Adica… misto asta cu „statul sa plateasca”, dar de unde plm plateste statul, daca nu din banii nostri? Si de ce as plati eu, daca un cap de creta a fost tampit si lenes? Nu exista, din pacate, raspunderea functionarului public, in ceea ce priveste pagubele produse. Niciodata, nicaieri.

   00
 29. ba da si rumanii is prosti rau. vad tiganu ca le face oferta, oferta e buna…prea buna. dar in mintea lui zice ca il face pe tigan. Doar ca daca e sa cheme pe cineva cand da de bucluc, la ruman nu vine nimeni, la tigan vin 20.
  va zice tata aici lectie. Cand vin suedejii sa propuna ceva, in general vin 1-2. le zici sa plece, frumos. Daca nu pleaca, te uiti care e mai mare si ii futi una la ureche si doua la ficat cat sa nu se poata pune pe fuga eventual asmuti cainele pe el sa il gaureasca nitel, daca ai dulau.
  Apoi el fiind in curte, in timp ce suni la politie ii dai la glezne sa nu plece. Suni la politie si zici ca l-ai prins pe unu in curte la furat / iti mangaia fiica minora pe ici pe colo / l-ai omorat de frica.
  La astea vine politia instant, il ia in evidenta si daca sunt pe felie. Pe strada aia nu mai calca tigan in urmatorii 3 ani.
  Nu va bateti cu mai mult de 2 suedeji o data. trebuie sa ii ai in campul vizual ca sunt parsivi. Iar cand dai in el, da cu toata forta, ca el are plangeri pe ce face de la multi si si daca il bagi in spital o sa zica cum a cazut el pe scari.

  00
  • NOU
   #81

   Când termini scenariile cu Bruce Lee, poate recitești. Vei vedea ca am un copil de 3 luni cu care stau toată ziua singură acasă, iar soțul nu e nici el vreun Cichi Cean.

   00
  • pai sfatul nu era pentru astia care angajeaza suedeji si sunt atat de prosti sa ii faca de bani si apoi sa se cace pe ei de frica.
   era pentru astia cu sange in instalatie, care platesc cat face un acoperis.
   tu cu barbate-tau intrati la fraieri de la care e pacat sa nu iei banii.
   v-ati strans amandoi dupa ce ati crezut ca dati tun si ati concluzionat sa renuntati la 13 000 de lei.
   sunteti mai jos ca panjabi si d-ia ati luat-o fata mea.

   00
  • suma de 30.000 lei ți se pare o ofertă prea bună să fie adevărată?!
   Gueth-author zice de acoperiș de 30.000 lei, pt o casă de 120 mp, acoperiș în 2 ape, Vali zice că a plătit (materiale și manoperă) 5000 euro (23.000-max 24.000 lei, funcție de cursul valutar) (țigla- mai scumpă decât tabla și manopera) pt acoperișul casei lui de 130 mp, casă în formă de L, deci mai complicat.

   00
  • @Lucifer
   Tu ori trolezi, ori esti umpicuț psihopat.

   00
 30. Si eu era sa patesc cam la fel, dar pt o mansardare. Pana la urma am platit mai mult unei firme serioase si nu mai caut chilipiruri, ca aia gasesc. Bine ca ati reusit sa rezolvati pana la urma si gaura nu este catastrofica.

  00
 31. Voi aveti pretentii de la politisti? Acum cativa ani, in Focsani, in timp ce traversam trecerea de pietoni, un politist (pe urma am aflat ca e nu stiu ce comisar) cu masina de serviciu, mi-a aratat semnul pacii, in timp ce imi lua fata cu rabla lui.

  00
 32. Merci de articol. Nu ma gandeam ca si aici e o mafie asa elaborata.

  00
 33. per total, trist articol, triste comentarii

  00
 34. Astia se muta cu țeapa din judet in nord apoi mai la vest, sunt corporatie cu CEO si directori zonali albi curati care par mesteri ok. Dupa ce distrug in prima zi acoperisul ,terasa, burlanul etc apare un bronzat gras care da pretul intermediar ceva mai crescut si a doua treia zi ala de 10 ori. Italian job in grab out. Practic au fost cam peste tot, puscaria nu-i sperie doar forta rezolva ceva.

  00
 35. eu am 210K să-mi facă casa, iar acum am mai dat 10K să-i dau in judecata.
  Firma care m-am înșelat se numește Antonia Invest din Alba Iulia.
  Sper că info-urile astea ajută pe alții să nu iau țeapă ca mine.

  10
  • E așa de ușor să îți faci firmă, oare să coste mai mult de 1.000 lei? Și capitalul social tot 200 lei?
   În cazul în care câștigi, ceea ce îți doresc dacă ai dreptate, ce speri că recuperezi?

   00
 36. Caz similar și la mine, 8000 lei avans, (discutasem doar pt manopera), și distrus tabla în valoare de 3000/4000 lei…. Aia e, învățăm.
  Acum plătesc doar când e pus ultimul „cui” și totul conform.

  10
 37. Eu am patit-o cu pavajul. Am cautat pe OLX aproape 3 luni si toti erau foarte ocupati. In final am dat si eu de un ungur de la MS baiat alb fain, ce sa mai de comitet. Am stabilit sa cumpar materialul ca vine. Dupa vreo 2 saptamini ma suna unul de pe alt numar si ma intreaba daca am cumparat pavelele ca vine trimis de seful lui. A venit a 2 a zi un tiganoi cu o furgoneta tot de MS a vazut despre ce e vorba a inteles dupa ce i-am aratat catalogul cum vreau sa pun pavelele „in spic domnu” ma costau 60 mp vreo 1000 E. Au venit 5 de dimineata au lucrat pina la ora 14 la borduri si au zis ca a doua zi lucrarea va fi gata. A doua zi parolisti au venit la 7.30 daaar mi-au zis ca daca vreau spic e mult de taiat si daca nu vreau sa le pun cap la cap ei pleaca. Si-au plecat spunundu-mi ca nu mi-au luat nici un ban deci n-au nici o obligatie. Iarna batind la usa n-am avut incotro si le-am pus eu. Nasol de tot b-as mai face din nou.

  10
  • Cauti niste cartiere de case facute recent si iti rezervi o zi sau doua sa te plimbi pe lange cele care au pavaj seara cand sunt oamenii acasa, si cauti de la ei date de contact si pareri despre cei care le-au facut pavajele.
   Acasa suni si incerci, pierzi ceva timp dar te protejezi putin de tepe.

   00
 38. NOU
  #95

  am patit, dar m-a costat 300 lei si efectul e zero (imi picura ceva pe terasa, lucrau la vecini – la care de la 1500 au ajuns la 3000 lei si i-am chemat, inainte sa stiu povestea, sa-mi izolezelocul pe unde picura – cladire inalta, loc greu accesibil – au urcat si „rezolvat”). eu sunt de-asta cu drepturi pentru minoritati etc, dar cu suedejii m-am lamurit. poti lucra cu unii dintre ei, dar nu aia organizati cu clanuri si bulibasa.

  00
 39. NOU
  #97

  Citesc comentariile si nu știu dacă să râd sau să plâng. Bă, dar toți va zgârciți la bani si angajați toate rapandulele care vă dau țeapă apoi urlați că ați fost furați. Angajați, naibii firme serioase, dați un ban în plus, dar știți că ați făcut o treabă bună. Dacă nu aveți bani, mai strângeți și vă faceți treaba corect, cinstit și fără bătăi de cap.

  01
  • rumanu fudul crede ca da teapa la tigan. doar gura de ruman. Nu auzi ca prima decizie dupa teapa a fost sa isi ia gandul de la bani, nu sa le puna pielea-n bat?

   00
  • Chestia asta cu „firmă serioasă” este expirată.
   Îi o loterie și cu firmele.

   10
  • Băi nene nu vă mai suport, cine a zis că gaboru oferă preț de chilipir ? Ăștia care comentati așa încât să pară că românu își ia așa pacoste pe cap din zgârcenie, sunteți tot gabori ? Stai liniștit băiete, majoritatea spun preț corect, că dacă e prea mic, bate la ochi ! Nu înveți tu escrocul ! După război, mulți viteji !

   10
 40. Nu se compara cu ce au patit altii dar cred ca merita sa apara intr-un search cand l-o cauta cineva. Ce urmeaza mai jos s-a intamplat acum vreun an.

  Am vrut sa fac un dulap de MDF pe care sa-l pun sub televizor si la recomandarea unui coleg am sunat la Gerota Design. Foarte amabil omul, a venit, a vazut ce vreau, ne-am inteles la pret si am semnat un contract. I-am dat evident si un avans de 50%.

  Problemele au inceput cand nu m-a mai cautat la termenul stabilit asa ca l-am sunat eu sa-l intreb ce mai face dulapul meu si m-a asigurat ca este totul ok si ca e gata, mi-l aduce.

  Asa a si facut, l-a adus, insa cand m-am uitat la el marginile aratau de parca erau taiate cu toporul, avea zgarieturi pe usi, balamalele aveau pe langa cate doua seturi de gauri extra iar usile nu se puteau alinia de cat de bine au fost montate. Si evident ca nu a adus toate componentele.

  Dupa cateva discutii mai aprinse la telefon am convenit sa nu se mai oboseasca sa mai aduca ce lipseste, sa-mi lase ce mi-a adus si sa ramana cu avansul.

  Concluzia e ca nici daca lucrezi cu firme nu ai garantia ca o sa faca o treaba buna. Cred ca sta in natura Romanului sa fie tepar.

  Sper ca macar un posibil viitor client sa dea peste comentariul asta si sa aleaga alta firma.

  10
 41. Îmi pare rău de situație! E dureros. Întreb si eu, impertinent poate: 13000 lei cash către o firma fără nicio chitanță, nicio hârtie, nimic? Asa am inteles dintr-un comentariu; daca am înțeles gresit, ignoră. Totul pe încredere? Dincolo de toate, ați avut si mult curaj, pe bune.

  00
 42. Sa-i vezi cum umblau prin zona, ca vulturii.
  Dupa ce furtuna aceea grozava din iunie, ne-a gaurit si noua acoperisul, am cautat mesteri, pentru a putea reface acoperisul.
  Pe net si in ziarul local era plin de anunturi ce sunau foarte bine, scrise corect. Discutia la telefon ok.
  Cand am vazut a doua zi ca trage la poarta masina cu nr. de MS si din ea coboara tuciuriul cu salopeta am crezut ca fac cu capul.
  „Ne tot apucam de lucru sefu’?”
  „Va tot urcati in masina si plecati”
  Tot pe acelasi model: firma din 2018, cartele de telefon activate in mai. Tzeapa clara.

  Vecina de langa a pus botul la altii. Tot suedeji, tot din Mures. Macar i-au lucrat rapid, au terminat in 3 zile. Problema a fost ca la sfarsit i-au cerut mai multi bani.
  S-a activat doar catre finalul lucrarii, cand s-a prins ca astia, atunci cand ii intreba lumea de unde sunt, raspundeau de fiecare data cu alt loc.

  Morala: fereste-te de suedeji ciotornari si de oferte ce suna prea bine sa fie adevarate(pret scazut la materiale sau la manopera). Vei ajunge la final sa dai mai multi bani si iti vei face nervi degeaba. Lucreaza cu mesteri locali, chiar daca astepti mai mult timp pana se elibereaza, sau daca lucreaza mai scump.

  00
 43. Bravo că te-ai hotărât, până la urmă, sa scrii :)

  00
 44. Asta e veche de cand lumea, cel putin prin BV, Mai intai erau cu burlane, scocuri, stresini etc. Saraciile alea cu palnii din tabla pe marginea soselelor, fac parte tot din clanurile astea. Unii dintre ei s-au reprofilat pe vanzarea de haine SH prin targuri. Marea majoritate vin din Mures, cand ocolesti Tg Mures pe ruta Acatari- Ungheni, treci prin cel putin trei sate pline cu gipsani. I-ai lasat in curte, esti un batranel fara putere, esti pa!

  00
 45. Am patit o faza similara tot pe langa Bucuresti, insa astia erau din Bihor, tot suedeji. Au venit la un vecin si i-au pus niste „parazapezi?” – ceva dracii care se pun pe acoperis sa nu se stranga volume mari de zapada. M-au vazut prin curte, m-au intrebat daca nu vreau si eu. Am intrebat cat costa, vreo 150 RON toate, le monetaza rapid, termina in 2 ore. Zic ok. Le-au pus super repede, la final mi-au zis ca 150 RON bucata, nu toate. Am facut mega scandal, le-am zis ca nu le dau niciun ban si chem politia. Intr-un final am renuntat sa ma cert cu ei pentru ca nu voiam sa ajung la un scandal prelungit – plus temeri ca pot oricand sa treaca pe acolo cand nu sunt eu acasa si sa faca diverse mizerii, le-am dat vreo 500 RON si aia a fost. Am invatat lectia, nu mai fac astfel de lucruri fara un contract clar facut inainte de lucrari.

  Imi pare rau pentru experienta ta, felicitari ca ai spus-o, mai invata si altii din ea.

  00
  • vecinu’ cât a plătit?

   00
  • @ubercool – la el a fost o lucrare mai mare, se pare ca partea de parazapezi l-a costat putin. El chiar a fost multumit de lucrare si de pret, se pare ca teapa a fost doar la mine. Deh, s-or fi uitat si la om :))

   00
 46. intre noi fie vorba nu culoarea pielii e buba, aia ajuta doar la identificare (cateodata), ca si hainele specifice. Buba lor e cultura de tot cacatul, si o spun fara nici o remuscare, au o cultura infecta.

  00
 47. De curand m am mutat la casa. Timp de ceva ani am renovat apartamente cu diversi, un singur lucru am invatat: nu dau avans la nimeni, indiferent de reputatie. Ii cumpar materialele si la sfarsitul lucrarii ii dau banii. E atat de simplu. Nu vrea, la revedere.

  Acum la casa am facut o terasa noua, am dst cateva telefoane la cu oscuti care au mai facut asta, am primit crva revomandari, am sunat, au venit, si au facut treaba si au plecat. Ultimii au fost niste suedeji care au pus tabla, in 3 ore si au luat banii si au plecat. Toata lumea multumita.

  00
 48. Ce fraieri şi gaborii ăia, în Germania făceau pe puţin 20000 de euro pă „lucrare”. Dar probabil ei sunt mai patrioţi şi nu pleacă din România până nu termină de reparat toate acoperişule nevioaşilor rumâni.

  00
 49. Acum, ca toți știți, ca toti sunteți patiti, o recomandare de meserias de acoperișuri pentru zona Bucureștiului, aveți? Un site, un număr de telefon?

  10
 50. https://gifyu.com/image/E11b
  Au umplut zona zilele astea, sunt lipite peste tot, stâlpi, gard buncăr etc
  Poza e din seara asta, mi s-a părut relevantă în contextul dat.

  00
 51. Mi se pare incredibil ca la articol carea parea la prima vedere destul de random sa fie asa de multe comentarii si asa de multi comentatori tepuiti.

  00
 52. versiunea scurta este ca pana nu afli cine sunt astia, de fapt cine ii comanda, cine le da directive sa isi bata joc de tine, o sa patesti astfel de evenimente unul dupa altul. pt ca controleaza ei viata ta la pacanele. deci…. vezi daca poti sa afli ca sa vezi cum te poti feri. altii nu au reusit.

  00
 53. Apa, aerul si fraierul….
  Mai ales cand auzi ca cineva a fost tepuit de niste meseriasi de etnie.
  Astea se intamplau inca de pe vremea lui Ceasca!
  Erau singurii care montau burlane pe vremuri, aveau monopol cum s-ar zice. Eram pitic dat tot imi amintesc ce circ au facut si cum i-a scos taicamiu afara din curte cu toporu in mana. Ajunsesera sa ceara triplu cel putin. Asta este modul lor de a face afaceri cu scandal monstru, cu tzepuiala, cu inselat. Solutia e sa fii tare pe pozitie si daca nu te ajuta fizicu sunat direct la politie (desi nu sunt putine cazuri in care au fost mana in mana).
  Am mai auzit basme din astea: nu gasim, nu stim, noi ne-am nascut alaltaieri.
  Ce e asa greu sa intrebi in stanga-dreapta? sa mergi la birtul local ala low level unde se strang muncitorii dupa program? Sa te opresti la santierele existente si sa te interesezi ce si cum ?
  Poate vin cu idei mult prea progresiste, la mine in sat am facut o pagina pe fb cu anunturi utile, doar localnici. Imposibil sa nu gasesti aproape orice fel de mester + pareri.

  00
  • NOU
   #121

   Un sfat gratis, vă rog: 3000de euro pentru un acoperiș in două ape de 135mp este țeapă?
   Mulțumesc anticipat!😎

   00
 54. Mihail, aia tepuiti de pe aici is cel putin dublu la numar, n.au comentat de rusine,,,,cica se spune ca daca esti prost, nu mai e nevoie sa si semnalizezi !!!

  00
 55. eu tot asa stiam metoda burlanul, rupeau la casele vechi din oras (brasov) burlanele, si sunau la usa ca uite aveti ala stricat, il facem rapid – si de multe ori tzeapa ca bani, uneori tzeapa ca munca ca le rupeau, luau un avans si fugeau

  00
 56. Si din nou revenim la problema saraciei. Sunt sigur ca OP a avut cei 30.000 lei stransi cu mare chin si firmele serioase care puteau fi pasibile de judecata, etc. aveau contracte ce porneau de pe la 40.000 lei in sus.

  Cu riscul de a fi considerat nesimtit, OP si sotul ei nu isi permiteau casa pe care o aveau in momentul ala de timp. Acoperistul trebuia carpit, si stransi inca 10.000 lei sa acopere contractul cu o firma serioasa.

  Pe tremen lung, vandut casa si cumparat una care se incadreaza in bugetul lor de mentenanta regulara. Nu pot decat sa rad la reclamele cu acoperis garantat 60 de ani, sunt facute exact dupa buzunarele noastre.

  00
  • femeia a zis că doar ăsta a răspuns la telefon. nu a găsit nicio firmă serioasă, pt că nicio firmă serioasă nu le-a răspuns la telefoane/mail-uri.
   zice la un moment dat că dacă li s-ar fi cerut din start mai mult cu cineva recomandat/mai serios, ar fi decis să mai aștepte puțin, să mai strângă niște bani.
   dacă o firmă serioasă le-ar fi zis ”face 40.000 lei, facem contract, ne plătiți defalcat, după fiecare bucată de lucrare, în contract se va menționa că vom indiponibiliza în bancă o sumă ca garanție de bună execuție” pun pariu că oamenii mai amânau x luni, sau împrumutau sau ceva și și dădeau banii ceruți.

   apropos, dacă tot faceți cu firmă știți că puteți cere o garanție de bună execuție?! gen indispobilizarea unei sume în bancă (fie executantul pune toată suma, fie atunci când faceți plăți, o parte din sumă o duceți în contul de garanție), fie prin scrisoare de garnație?! și suma se returnează executantului când ziceți voi (beneficiarul) că lucrarea e ok?! în tranșe, 70% la recepționarea ca ok a lucrării și 30% de regulă când expirtă termenul de garanție al lucrării (x luni/ani după recepție).

   da’ de ce se plimbă singură seara, de ce are fustă prea scurtă, de ce a ieșit la autostop, de ce au pus botul la oferta ”prea bună” (nu știau că e prea bună, nu mai reparaseră acoperișuri)?! ne oprim și noi la un moment dat din a acuza victima?!

   10
 57. Chemam vreo 2-3 prieteni,2-3 verisori,unchi etc.. si sa vezi ce le rupeam muia in ei.
  Le sarea toata tablaraia din cap!!

  00
  • și ăia chemau vreo 20-30 din clan. femeia avea copil de 2-3 luni în casă, pornește tu război cu un clan țigănesc în condițiile astea.

   00
  • De asta ramanem la stadiul in care suntem.
   Pentru ca mai totul se rezolva prin a chema niste masculi mai masivi sa bage frica in celalalt.
   De la contracte de constructie si pana la garantiile de la Altex, totul se rezolva numai cu amenintari si intimidare.

   00
 58. Probabil ca era util sa faceti cautarea pe google in momentul in care ati verificat firma,probabil ca va scapa de teapa.
  Este foarte important sa iei o chitanta in momentul in care dai banii :e o dovada care te poate ajuta in momentul in care spui ca cineva te-a tepui cu suma ‘x’.Nu o fi mult, dar poate fi o dovada palpabila.

  Inselatoria in tara noastra e in floare ,mare parte din cauza populatie credule si in cautare de ‘ieftin si bun’ si apoi din cauza politiei ,care are o mare durere in cur.

  00
 59. Alti 2 tepari de etine rroma: 0721932561 / 0728500306 (reparam-acoperisuri.com)

  10
 60. Vad ca suntem “cativa” patiti. Cred ca sunt mana in mana cu politia. Haideti sa comunicam intern adresa mea de mail este stircu2@yahoo.com.

  Vreau sa discut si eu 10 pacaliti. Eu am si poze cu ei…..

  MIe mi au dat factura dar firma nu exista dar,,,,,,, trebuie sa ii dau in judecata. Asta mi a spus Politia Romana in scris..,,,

  Acum exista la POlitie un dosar penal cu AUTOR NECUNOSCUT chiar daca am factura despre care a zis POLITIA ca e valabila dar si poze cu RROMII

  00
 61. Bună ziua si noi suntem pățiți cu Profil acoperis SRL, acum ne cer sa plătim lucruri ce le-am discutat de la început este firma înregistrata tot tacâmul.

  10
  • Buna ziua, acum trebuie sa incep lucrarea cu aceasta firma Sc Profil acoperis Srl. Mi-au dat un contract cu preturile pe mp dulgherie si mp tigla. Cu cat au cerut in plus la finalul lucrarii, sa stiu la ce ma astept, cam 200 mp acoperisul. Va multumesc 0724376381 dak ma puteti ajuta! Va multumesc!

   00
 62. Țiganii care sunt de treabă și corecți reprezintă o excepție. Una foarte greu de găsit. Poate că 1 din 10 e băiat de treabă și corect. Șansele să-l nimerești pe ăla de treabă primul sunt foarte mici. Și eu n-am chef să fiu țepuit de ăia 9 pînă-l nimeresc pe al 10-lea. Așa că sunt precaut. Peiorativ, rasist :D

  00
 63. Vai vai ,pacat ca duar acum am gasit asta cu cei patit 😞😞😞😞😞din pacate sunt victima in prezent …..😞😞😞😞Stefan il chiama sau Fane …..luni pe 8/06/2020 au venit acasa si 😞😞😞😞 contract semnat………au luat ieri avans 9 000lei ,lucrarea totala era de 19 500 lei care duar in 2 zile sa urcat la 24 000 lei ,……acoperisul e deja jos (cel vechi )……doamne ma ajuta cineva ce pot sa fac ….

  00
 64. nu le dati nici un ban. chemati politia. spuneti ca sunt o grupare de crima organizata.cu ce firma ti semnat contract?

  00
 65. Nu stiu daca vorbim de aceeasi „firma”: http://reparam-acoperisuri.com/servicii.html. Raspund la nr. de telefon 0728500306.

  La constatare si discutii vine unul Gigi si cu inca unul scund și gras al cărui nume nu l-am reținut. Ăștia nu sunt sau nu par a fi suedeji.

  In ziua lucrării iti pun in fata un contract in care scrie ca metrul liniar de dolie e atat, de pazie atat, de glaf atat, oricum niste preturi umflate din start, totul peste 200 lei/m, la niste lățimi pe care nu le pot folosi niciodata: 15-20cm. Apoi măresc lățimea doliei, paziei, glafului cu câțiva cm si dublează pretul. De lucrat lucreaza un țigan ungur, Mihai.

  10
 66. firma fara CUI ?

  cima organizata

  00
 67. Salutare,ma aflu si eu in acceasi situatie a multi alti de aici m-au aburit initial ca imi fac acoperisul de 55lei mp cu tabla inclusa ca sa realizez ca dupa ce am semnat ceva contract fantoma cu ei sa ma conving ca doar manopera ma va costa atat .am ajuns deja in 4 zi cu lucrarile care nu s-au terminat inca desi au zis intial ca in 2-3 zile este gata.Au lucrat foarte neprofesionist si nu sunt deloc multumit de lucrare iar maine trebuie sa inchei socotelile cu ei si nu stiu cum sa procedez deoarece nu as vrea sa le ofer suma miseleasca ceruta de ei.Firma este cea mentionata putin mai sus si anume ligamestesugarilor .Ma sfatuiti sa chem poliia daca nu putem sa cadem cu ei la o invoiala?

  10
 68. Politia nu are treaba daca ati semnat contract.
  LigaMestesugarilorRromi cu 2R nu exista in acte,cand existau nu aveau voie sa faca acoperisuri….Nu sunt declarati la MinisterulJustitiei.

  La politie va puteti duce daca va ameninta sau daca distug ceva,altfel militienii nu se baga…

  Diicot sau un telefon anticoruptie…..scrieti pe google metoda burlanul sau acoperisul si veti gasi numere de dosare la DIICOT

  00
 69. datimi si mie factura saucontractul.Sper sa rezolvatisisa ii rezolvati.
  Astept un semn

  00
 70. Aceeasi poveste a patit-o mama cu Mihai Alfa Construct SRL – cu „contract”. In 3 zile s-au inmultit miile de euro solicitate. In contract scrie ca firma este reprezentata de „Domnul administrator Mihai” :)) si nu este stipulat costul lucrarii. Mama a fost singura cand au facut lucrarile si „meseriasii” au pus presiune, spunand ca nu pleaca pana cand ii dau ceva cash (eu am facut viramente online). Teapa mare, macar lucrarea se pare ca e de calitate :))

  00
 71. In comuna de unde stau eu , un RRom a fost prins cu contracte false din partea LigaMestesugarilor , a reusit sa faca o multime de lucrari, a dat si o multime de tepe, si-a cumparat bmw x6 , pamanturi ,case … etc. Dar anul acesta a mers la o lucrare la un colonel , cu care nu io tinut schema. In scurt timp de la incercarea de a-l insela pe acel colonel, au venit mascatii peste acest Meserias (tepar) . A primit o condamnare cu suspendare dar are de platit despagubiri in valoare de peste 20.000 euro . Dar ei chiar si asa, tot lucreaza in domeniu, venind cu solutii si minciuni noi …

  00
 72. Tocmai am verificat un cont de facebook al unuia dintre gabori. Acesta a postat un filmulet in care Banu Isztoika, impreuna cu grupul de interlopi care m-au tepuit pe mine, lucrau gratuit si cu mare grija la casa unui „PROCOROR” din Ludus. Deci, despre ce vorbim aici vorbe? Astia au spatele asigurat, te poti trezi oricand ca esti tu ala anchetat, daca guiti prea tare!

  00
 73. buna ziua!
  o sa adaug si eu aici https://www.reparatii-acoperisuri.net/contact.html – feriti va maxim de ei (probabil ca sunt aceeasi de care se tot vorbeste dar isi tot schimba site urile si nr de telefon).

  Se prezinta ca si cum ar fi firma dar defapt apar cu un PFA (naiba stie ce e cu el caci ultima inregistrare este in 2015). Numele PFA ului Georgescu I Daniel.

  Nr masinii B-93-SYN

  Initial sunt extrem de binevoitori si disponibili sa vina la locatie in orice moment (lucru deja putin suspect dar na…). Apoi la semnarea contractului apar cu o mizerie de contract in care este doar o lista de preturi (daca nu te pricepi deloc la constructii si acoperisuri efectiv nu vei intelege nimic din ea). Fac tot posibilul sa evite oferirea unui cost estimativ, iar daca scoti cu clestele de la ei o suma acestia ofera una extrem de mica si atractiva bineinteles. Toate bune, incepe lucrarea iar dupa cateva zile vine „dl Inginer” la masuratori si constanti ca tu pt un caprior de 10x10x500 care costa 50-60-70 de lei tu platesti 300 de lei… pt ca nah, in lista era trecut dulgherie capriori 60lei metru lungime………
  Domeniul constructiilor pt mine e o necunoscuta totala (si nici nu vreau sincer sa ma pricep la asta, motiv pt care am ales sa apelez la o „firma”), deci nu ii pot trece pe acesti indivizi la teapa neaparat, ci doar niste gunoaie profitoare de naivitatea clientilor, caci daca ma pricepeam cat de cat la ce inseamna un acoperis imi dadeam seama ca acele preturi sunt astronomice. Norocul meu e ca m am prins destul de repede de cum merge treaba si cam pe la jumatatea dulgheriei acoperisului am pus STOP. am masurat tot, le am platit integral ce li se cuvenea (la acele sume astronomice din contract, pt ca nu vroiam sa pornesc un scandal pe prostia mea si am ales sa imi asum greseala) si am incheiat cu ei (bineinteles ca nu le a cazut bine si au facut gura si au insistat ca ei vor sa continue lucrarea ca asa am stabilit…. aici a inceput o „tiganeala” de cateva ore bune dar in final au cedat, au injurat si au plecat).

  10
  • Eu ii am in exercitiul functiunii, fix la o luna de la postarea ta. Mare regret am ca nu m-am interesat. Eu traind intr-o bula, am zis ca nu o sa am probleme. Sa vedem. Maine ii opresc din lucrare. Recomadari in privinta abordarii?

   00
 74. Buna ziua . Am pățit și eu sa fiu înșelat de gabori in Otopeni , aveam un acoperiș de garaj cu terasa 60 mp si mam inteles la 5500 lei ,ei în contract au scris 24 € mp de țiglă si 22€ accesori eu crezand ca mam incadrat in 5500 lei și pe parcursul montari m-am dat seama ca mărește prețul si am oprit lucrarea si a făcut un calcul de 4500 € .Am chemat politia si nu leam dat decât avansul de 5700 asta ca au insistat .firma de gabori este „”Sistem acoperișul
  ideal””

  10
 75. Atentie mare :
  Unic bilka construct hoția cu Gabor Robert.
  Vine la constatare Ionut Preț decent.La reparatii apar 3 persoane si la final la plata șeful care urla ca pretul este aproape dublu.
  Certuri si in final pleaca cu 30%in plus decât ne-am inteles.
  Dar surpriza mare apare dupa ; la prima ploaie incepe prăpădul !
  Acuma stau si ma rog sa le dea cel de sus…….sanatate ….
  Pe scurt ;
  Firma Unic Bilka Construct srl gabor robert tel 0737339260
  Ionuț tel.0731586193

  10
 76. Buna seara.
  Și eu am fost pacalit cu asa zisi gabori.
  La inceput nu îți dai seama pt ca vine agentul care nu seama a țigan gabor ,și te înțelegi la o suma după care face un contract cu 25€ mp de tabla și 22€ accesoriu si ajung la o suma de 4500€ un acoperiș de garaj de 50mp.
  Am chemat politia care ia legitimat si ia alungat . Contractul era neterminat si nu m-am dat seama . Asa ca încercați sa evitați gabori sau contractele cu plata la mp se ml accesoriile. Firma țepari acționează în București și este ,,Sistem Acoperisul Ideal SRL

  10
 77. ATENTIE, feriti-va de https://constructacoperis.ro/!!!!!!
  Initial, prompti si binevoitori, dar din momentul in care primesc avansul, e socanta schimbarea. Acum isi cauta victime in zona Ilfov: Dobroiesti, Pantelimon, Cernica, Bucuresti.
  Am facut plangere la politie si am speranta ca vor fi incoltiti, nu sunem singurii care i-au denuntat. Am discutat si cu un avocat si nu o sa am liniste pana cand GABOR LUDOVIC, administratorul firmei nu ajunge in sapa de lemn. Cu toti gaborii lui. Pare imposibil, dar trebuie starpit clanul asta, nu doar sa ne plangem ca i-am cazut victime.

  10
  • Radu, imi pare rau sa aud ce ti s-a intamplat. Si eu lucrez in acest domeniu, dar mai mult pe partea de hidroizolatii.
   Cunosc o multime de asa zisi „tigani” care nu au alta ocupatie decat cele de acoperisuri.
   80% din cei pe care ii cunosc din asa zisi „tigani” te tepuiesc daca pot. Si nu este mereu vorba de tigani. Si romanii sunt la fel de tepari. Omul bun este mereu atacat, cu adaosuri la finalul lucrarilor. Au contracte tipizate in asa fel incat sa nu iti dai seama cat costa de fapt lucrarea. Intelegerea telefonica o face doar pe jumate, urmand ca dupa ce iti descopera casa automat sa se schimbe preturile, sa te incolteasca, sa ramai fara posibilitati.
   Este un domeniu nenorocit acesta de acoperisuri din cauza acestor specii de oameni tepari care toata viata lor au trait ca parazitii pe urma altora.

   10
  • Salut, si eu am reusit sa iau teapa de la constructacoperis.ro. Sunt interesat de actiunea ta, te rog sa-mi spui daca pot ajuta. Am si dovezi, istoricul discutiei cu ei.

   00
  • Salut și eu sunt unul din cei păcăliți am dat mai mult decât face lucrarea și nu vor sa o termine încă mai au pretenții la bani, cum se poate rezolva problema,? Vă mulțumesc pentru îndrumări

   00
 78. alti tepari:
  https://pro-roof.ro/
  Stefan (0734 820 291)

  Cer enorm de mult, buni al vorba, se joaca de-a negocierea, au un „sef” cu care negociezi dar de fapt e unul dintre ei, cer enorm de multi bani ca sa vina la garantia lor.

  00
 79. Salutare,

  Citind tot atatea patanii cu acesti tepari de acoperisuri de prin toata tara, nu stiu in cine sa mai am incredere si in cine nu…

  Am sunat la aceste 2 firme diferite, am vb cu doi domni, se prezinta ca firme mari cu lucrari in toata tara, inclusiv si in judetul Galati de unde sunt. Ambii mi-au spus un pret aparent corect la telefon, iar daca sunt hotarat, sa revin cu un telefon si sa inceapa lucrarile. La telefon jos palaria…Banii la jumatatea lucrarii si la final (2 zile de lucru)……in conditia in care nu s-au oferit sa vada intai lucrarea, doar prin telefon mi-au comunicat un pret final pe MP, nu as vrea sa ma trezesc cu pretul triplu la sfarsitul lucrari.

  Are cineva referinte despre aceste 2 firme?
  https://sistemecompleteacoperisuri.ro/

  https://montajreparatii-acoperisuri.ro/contact/

  Multumesc anticipat

  00
 80. Salutare ! Citind aceste rânduri, nu am cum sa nu postez aici o firma din Cluj – Turda care m-a făcut sa plătesc pe 33 mp 2 de acoperiș , 5500 Euro !
  Bineinteles de la bun început a fost vorba de 80 lei mp2 !
  Foarte recalcitranți când au auzit ca nu le dau suma de 6400 euro !
  Am fost la Poliție nu am rezolvat nimic , din cât se vede se tem și ei nu îmi imaginez cum sa mai existe așa ceva..

  Am sa las datele de contact , va rog din suflet nu apelati la așa ceva ! Mai bine lăsați sa ploua în casa !
  Dacă cineva știe cum se rezolva problemele de genu aș fi recunoscător .

  0735 364 406
  Firma gasita pe OLX , mai jos aveti link la acești tigani.

  https://www.olx.ro/d/oferta/acoperisuri-complete-reparati-acoperis-urgente-jgheaburi-si-burlane-IDedSPQ.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=7

  10
 81. Am pățit-o și eu prin 2010 sau ceva. Aveam un burlan care se scurgea aiurea pe casă și vroiam să-i schimb traseul, să se ducă spre grădină, dar nu se găseau coturi în unghiul respectiv, deci necesita o lucrare de tinichigerie custom. În plus, vroiam să montez niște parazăpezi, că tot aluneca zăpada de pe casă în curte. Firma care montase inițial acoperișul nu știa să facă așa ceva și nu se băga. (de obicei, 99% din firmele de construcții din România nu mai asigură niciun fel de garanție sau retuș, odată ce au plecat de pe șantier, indiferent de ceea ce scrie în contract).

  Primeam periodic niște pliante în cutia poștală, ceva de genul „Reparații acoperiș tablă, țiglă ondulată, montaj burlane, etc.” (cam în genul acelora cu „Sap puțuri”) Sun, programez, apare un gabor (mustață, haine de lucru ponosite) cu ceva unealtă de fălțuit tabla și câteva foi mici de tablă zincată la el. Accent puternic ardelenesc, nu mă interesa faptul că este țigan, știam din auzite că anumiți țigani sunt foarte pricepuți la tinichigerie (vezi celebrele castele de la Strehaia cu turnulețe de tablă), iar faptul că era din Ardeal mă făcea să am mai multă încredere în el (știu, sunt naiv, cred în stereotipuri :D)

  Îi explic ce are de făcut, îl întreb cât mă costă. Omul o dă pe-aia cu „Să vedem cât e de lucru, hai că ne înțelegem noi la preț, că e lucrare mică”, dar nu poate să înceapă pe loc, că mai are o lucrare, însă o să vină a doua zi. Bine, zic, cât poate să coste să deviezi un burlan și să pui niște parazăpezi?

  Vine omul a doua zi, cu scară telescopică, se apucă de lucru, părea că lucrează bine și profesionist, știa să fălțuiască tabla. Pe la jumătatea lucrării, îmi zice că ar trebui să mai monteze și niște protecții de tablă pe marginea acoperișului, că cine a lucrat înainte nu a lucrat bine și poate să-mi intre apă pe acolo când e furtună. Întreb din nou cât mă costă, omul o ține pe a lui: că ne înțelegem noi la final, că nu știe cât material intră, etc. Îi zic să le monteze și pe-alea.

  La un moment dat, îmi zice că e pe final, mai are doar de vopsit ceva. Îl întreb cât îi datorez, omul în continuare nu avansează nicio cifră. După ce termină tot și își strânge sculele, îmi zice că mă costă cam 1.000 euro (echivalentul în lei de atunci). Lucrase efectiv vreo 4 ore, nu folosise mai mult de 1 mp de tablă (hai, cu indulgență, 1.5 mp).

  Mie să-mi pice fața, îmi crește tensiunea, încep să-l cert că nu mi-a zis de la început cât mă costă, deși l-am întrebat de minim 3 ori, că dacă știam, nu făceam lucrarea cu el, etc. Se ajunge la amenințări, mai cheamă un coleg, îmi zic că dacă nu plătesc pe loc cash, ei nu pleacă. Le zic că oricum nu am atâția bani în casă și să mergem la bancomat. La bancomat, le dau cam 600 euro (echivalentul în lei) și le zic că mai mult de atâta nu am cum și nu cred că merită. Oamenii pleacă înjurând, dar cred că totuși erau surprinși că am plătit chiar și atât, că altfel ar fi insistat.

  Ce mi s-a părut ciudat este că omul totuși a lucrat decent, nu și-a bătut joc, și dacă mi-ar fi zis un preț de la început, chiar și mai umflat, aș fi discutat altfel cu el. (nu garantez că l-aș fi acceptat).

  De atunci, am avut nevoie de minim 7 intervenții la acoperișurile unor imobile pe care le dețin, și nu am reușit să găsesc niciodată o firmă serioasă dispusă să vină să facă doar reparații (toți sunt interesați de montaj complet și o dată plecați, nu mai asigură garanție). Inclusiv firmele care sunt trecute ca parteneri oficiali Bilka, Lindab, etc. nu mai dau niciun semn de viață dacă le zici că e doar o reparație. Poate ar fi nevoie și de niște recomandări de firme serioase, nu doar liste de țepari.

  10
  • Feriti-va de Vladimir Ionescu de pe aplicatia Homerun . Nr. tel 0741496408. Vine cu Gabi si Robert cu o duba rosie- visinie cu nr. de inmatriculare P2474KC.

   20
 82. Aveti grija la Zoli zis Robert sau Robert zis Zoli!!! E tepar la acoperisuri. Are o duba argintie Ford cu nr. P2748KT si ouba bleumarim Mercedes cu nr.P4339KM. Actiuneaza in felul urmator: el si echipa( sunt tigani) sunt foarte amabili si politicosi. Imediat ce au racolat victima si au batut palma, se apuca si decoperteza totul imediat, cu o viteza extraordinara si fara mila. Apoi incep lucrarea, care este de mantuiala. Daca ii intrebi ceva legat de ceea ce fac, are niste raspunsuri de profesiinist in ceea ce priveste materialele si procedeul, iar prin tehnica invaluirii te face sa crezi ca e ok ceea ce fac. Daca nu ati stabilit ceva concrec, cu punct si virgula, pe parcursul lucrarii iti mai da de inteles ca s-a complicat treaba si ca pretul o sa creasca „putin”. La sfarsit, iti cam dai seama ca au tras de timp si nu e ceea ce trebuia, iar cand trebuie sa iti spuna pretul, iti face niste calcule aberante, de unde rezulta o suma exorbitanta fata de cea initiala. Clanul care actioneaza are negociatori foarte bine pregatiti, care pun presiuni asupra victimei intr-un mod elegant( daca sunt enervati, recurg si la amenintari, dar in general vorbesc cu grai dulce/ politicosi- cersatori invocand cine stie ce motive pentru care au nevoie de bani cash- ex. O am pe mama in spital si maine o operez etc) . Chiar daca s-a inteles cu victima sa-i fie virati bani prin transfer o sa insiste sa ii dea cash. De obicei izoleaza victima, o iau de pe teritoriul ei, ducand-o la bancomat de unde sa scoata bani sau la cunoscuti de la care sa se imprumute. In general lucrarea o termina sambata ca sa se lege de faptul ca au nevoie urgenta de bani si nu pot astepta transferul pana luni.
  Sper sa fie de folos cuiva….
  Doamne ajuta!

  10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube