Metamorfoza unor case din Brașov

Două case de pe Stadionului colț cu Avram Iancu au fost dărâmate pentru un sediu de firmă. Construcția a început în 2016

Nu știu dacă e a oamenilor de la Techno Pro (aka scule.ro), dar am văzut multe mașini de-ale lor parcate în noua curte, deci e posibil. Un curier îmi spunea la un moment dat că li s-a triplat numărul de colete de la o vreme, probabil de când au intrat în marketplace.


Pe Mihai Viteazul, un nene construiește un P+3+M într-o zonă unde limita de înălțime e P+2+M. Nu am reușit să văd destinația pe panoul care anunță construcția, e undeva în curte în spatele unui gard înalt și fontul e foarte fuzzy.

În 2016 au început să dărâme încet casa inițială, ca să aibă scuză că “e grav avariată, nu mai poate fi reparată, și s-au apucat de construcție anul trecut.

casa-mihai-viteazul-1 casa-mihai-viteazul-2 casa-mihai-viteazul-5 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. Nu pot să-nțeleg de ce mulți români își făceau casele chiar la stradă.

    00
  2. Nu romanii le-au facut. Austroungarii le-au adus la sosea, e mai simplu de colectat impozitul daca toti sunt la sosea.

    00
    • austroungarii erau cârnați la faza asta. ei construia catedrale in timp ce noi ne bateam cu turcii

      00
    • Pai voi puteati să scăpați de probleme acceptand să fiți anexați de Austria (că austro-ungaria nu prea exista când va băteați cu turcii; doar in timpul războiului de independență, când, împreună cu rușii, voi i-ați invadat).

      00
  3. In Cluj fac altcumva băieții. Face arhitectul un plan pt consolidare etc, dar în așa fel încât să nu țină nimic din ce e acolo și să cadă după prima ploaie. Primăria aprobă. Construcția cade și apoi trebuie să dea aprobare și pentru constructia nouă, după ce au aprobat ceva ce prima oară a căzut, altfel nu o să le fie prea bine. Eazy :)

    00
    • băieții ăștia au fost mai răbdători. au scos acoperișul prima oară și l-au lăsat așa un an.

  4. Cum construiesc astia fara sa respecte retragerile fata de strada?

    00
    • fără nici o jenă. :)

    • @zoso, eu am facut un spatiu de birouri si mi-au venit de 10 ori in control si masurau aia 5 metri de la strada cu ruleta. La fel si in laterale. Astia din poza ta au constuit literalmente pe bordura. Eu daca faceam asta imi demolau astia cred si constructia aia apoi se razbunau si imi demolau si apartamentul :))

      00
    • Iai, nostradamus in plm. As da mana cu tine dar nu putem, ai avut dreptate. Sincer sa fiu noua cladire nu este urata dar nici nu respecta fatada zonei

      00
  5. NOU
    #16

    Nu mai vorbiti aiureli. Fiecare U.T.R. are propriul regulament care la randul lui poate fi alterat prin planuri urbanistice zonale sau de detaliu. In general, in zonele centrale sau pericentrale constructiile se amplaseaza in aliniament (ALINIAMENT = linia de demarcaţie între domeniul public şi proprietatea privată). Dupa cum vedeti si in poza, acest mod de amplasare e specific si vecinatatilor.

    00
  6. NOU
    #17

    Apropo de constructii, niste suedeji sunt executati de casa, iar noii proprietari sunt tot suedeji. Darama tot (oricum era locuita de boschetari de ceva ani) si poftim ce zid au futut https://imgur.com/a/AODKiKs

    Imi aminteste de asta https://imgur.com/a/esJvLA0

    p.s astept sa rasara palatul

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.