Amuzant de la cap la coadă. Importuri necontrolate de nimeni, magazine fizice care vând falsuri la prețuri de originale și magazine online care vând falsuri la prețuri mici, totul pentru un consumator care spune „e la fel ca originalul, lasă că știu eu”.
Citeam recent că tipul care are H&M și Zara a ajuns cel mai bogat om din lume, datorită aplecării oamenilor către fast fashion. Și așa e. Dacă ai destulă carismă și destulă încredere în tine nu ai nevoie să cumperi 3 tricouri noi în fiecare săptămână, pentru că te plictisesc hainele pe care le ai și ai nevoie să cumperi ceva ca să te simți bine.
(dacă nu vedeți embedul, load unsafe scripts)
Din cate stiu, Inditex si H&M nu au acelasi proprietar. Oricum sunt cele mai puternice lanturi de fast fashion si nici macar nu sunt tinta falsificarii deoarece produc haine oarecum accesibile ca pret.
cum să falsifici ceva foarte ieftin? la cât să scoți un tricou de 20 lei?
La astia nici nu vezi brandul cusut sau scris pe produs, doar pe eticheta. De falsificat normal ca falsifici tricouri al caror emblema valoreaza 50-80% din pretul tricoului.
Sunt un fan al pietelor, deci: am vazut in piata camasi H&M in aceeasi gramada cu Paul&Shark, Polo Ralph Lauren, etc. (la pret de 50-60lei, adica chiar mai scumpe ca in magazin la reduceri); pe capotele masinilor se mai vand si incaltari Salomon alaturi de Adidas si Nike; iar indienii (paki?) vand ciorapi romanesti 100%bumbac.
De unde se trage concluzia ca nimic nu e prea mic/nesemnificativ pentru a fi falsificat.
Pai era un telefon scos de niste chinezi. Ceva 3.7 inci, android 5.1 etc. Costa 5 dolari. Surpriza, a apărut falsificat de indieni. Îl vând cu 4 dolari.
asta cu adezivul n-are legatura, se intampla frecvent la modele de top.
Un pic ai gresit cu Zara si H&M
Nu stie el.A luat-o pe aratura si nu mai iese de acolo. Nicio legatura intre Spania si Suedia.A, amandoua incep cu S.
Nu se vede embed-ul
https://imgur.com/pzohKUd.png
H&M si Zara nu au același proprietar. Zara fura designul de la designeri mari si vinde super ieftin in comparație cu cei de la care copiază. Zara fac loturi mici Si cumva te forțează sa cumperi ca peste o luna nu mai exact aceeași marfa.
Cei pe care ii vedeam noi la super calitate acum 20 de ani Nike, Adidas….. Nu mai fac de mult calitate ca si ei sunt sa vândă mult si ieftin, ca in Romania vand super scump e o alta poveste, ca in tari din lumea a 3 se vând falsuri grosolane iar nu mai e o noutate care sunt cam de unica folosința. Când jumătate de bani merg pe publicitate si ceilalți pe r&d si producție e de așteptat sa îți fie copiate produsele.
brandurile de top de sportswear se vand la noi in magazine la pret de retail. treaba cu adaosul nesimtit a picat de mult. toate aceste branduri de care vorbesc au si o linie low cost cu materiale mai de cacat, insa la pret cinstit (vezi Adidas Neo). este o diferenta de la cer la pamant intre un retro j de ~200e si incaltari de 200 de lei de la hervis. sigur, se mai intampla si sa dea chix (vezi Superstar Pharell), insa in majoritatea covarsitoare a timpului pretul reflecta calitatea.
Zara fura de la designeri mari ? Wait wut ?
Zara sau ma rog consortiul din care face zara a creeat in primul rand conceptul de fast fashion, de care si vali cred ca a scris acum ceva timp. Consortiul care se cheama iditex a creeat o masinatie care imbina o larga armata de designeri, oameni de marketing si statisticeni (kinda) care stiu sa ruleze volumul, cantitatile mici si diversitatea creeand si lansand trenduri si implicit le ofera liberatea de a schimba lunar sau bilinuar multiple colectii. Colectii care sunt uneori gandite, sau nu, pe plan local pentru piata locala.
@mihai anu trecut imi cautam o haina mai groasa de iarna, am gasit ceva sa-mi placa la zara la 350 de lei. pe marimea L pe care am probat-o au uitat sa lipeasca stickerul cu pretul in lei. in euro costa 49, deci adaosul nesimtit exista. cat despre adidas neo iti dau dreptate, am cumparat vara asta din daichman o pereche cu 230 de lei si intr-o luna li s-a dezlipit talpa.
„te forțează sa cumperi ca peste o luna nu mai exact aceeași marfa.”
doar prostul e „forțat” să facă asta. Și sunt majoritari!
40% – 50 % dintre produse sunt contrafacute eu cred ca este cam putin, realitatea la nivel national este undeva la 70%.
Combinatie de saracie, lipsa educatiei si lipsa dorintei de a iti depasii conditia e un cerc din care cu greu o sa iesim.
a creat. Creeaza.
„…de ati depasii…”
Pacat ca majoritatea romanilor o sa cumpere 3 tricouri pe saptamana si nu ceva comod
Acum vreo 2-3 ani, eram intr-un mall, intr-un magazin al unui mare lant de cosmeticale. In timp ce nevasta-mea incerca diverse, eu miroseam (testere de) parfumuri.
Am ramas bulversat deorece parfumuri pe care le foloseam de ani de zile, aici miroseau altfel.
Misterul s-a dezlegat – am tras cu urechea la discutia a doua vanzatoare „etc. … – Cand vine baiatu’ cu parfumurile?”
De unde am tras concluzia ca respectivele inlocuiau testerele (cel putin) din magazin cu falsuri.
Schema e desteapta, nimeni nu reclama ca testerele sunt fake, oricum se consuma, iar pe managerii probabil ca ii intereseaza doar sa iasa sticlele goale la numaratoare.
„Citeam recent că tipul care are H&M și Zara a ajuns cel mai bogat om din lume”
Sa ne fie cu iertare, dar am lucrat si eu in domeniu, acum niste ani, si stiu ca H&M e suedez, iar Zara e a lui Inditex, care e spaniol. Zara ne-a cautat atunci ca sa ne propuna on contact de lohn.
Sa nu mai razi de Radu, cand mai da inexactitati pe post.
hai că doar 5 v-ați luat de asta. speram la 20.
Când scrii despre bogătanii planetei, atrage atenția telespectatorilor.
Boss, am citit aici la tine ca h&m si zara nu au același proprietar.
Cui ii pasa ce cumpara romanii prosti si infatuati?
Dar cand n-ai o chifla in stomac, orice oferta pare ca e facuta fix pentru stomacul ala ghiortaitor, pe care il detii.
Sa vezi, ce de falsuri sunt si la cosmetice… ma rog, nu intru in detalii prea multe, avand in vedere ca blogul este vizitat in majoritate, de barbati. Spun doar, ca un fond de ten fals, de la MAC, se vinde cu 35 de lei. Pe cand, originalul, pe care il gasesti EXCLUSIV in magazinele fizice MAC, se vinde cu peste 150 de lei (depinde de gama). Si proastele cumpara! La greu! Apoi se plang ca le apar bube pe ochi…
Inca un exemplu:
Originalul: https://www.sephora.ro/index.php?page=error
Fake grosolan:
PS: Aceste fake-uri se gasesc si la targ la Vitan. Daca vreti o demonstratie de forta, live, de la vanzatoare, in care va spun ele, cu mana pe inima, ca paleta e originala si ca e adusa de la producator, de-aia e asa ieftina, va invit doar sa treceti pe la taraba si sa va bagati in seama :)))
Mi-am cumparat o pereche de Asics, pentru alergat. Si intr-o zi, dau nas in nas, in parc, cu o „cunostinta”. Si ea , in echipament de alergare, din cap pana in picioare, „Adidas”. Era asortata, femeia. Ma rog, se apuca ea sa analizeze imbracamintea mea (aveam bluza si colanti Kalenji si pantofii Asics) si zice, asa, cu un aer de superioritate : „Fataaa! vezi ca trebuie sa iti cumperi si tu niste adidasi mai de calitate, uite, cum am eu, ca cu chinezariile astea iti strici piciorul! Nu e de gluma!”.
Ma rog, i-am zis ca am treaba (caci, genului astuia de specimene, nu merita sa le faci teoria chibritului) si ea de colo: „Auzi, da’ nu trebuie sa te simti prost ca nu ai bani de adidasi de firma!”
Misto viata in Romania, nu te plictisesti niciodata!
fata te învăța de bine și tu nimic…
Vezi ca zara si h&m nu au acelasi proprietar………..Aaaaaa s-a mai spus.Scuzati.
Sunt atatea facaturi pentru ca piata o cere. Daca nu ar cere-o nu ar mai fi importate toate cacaturile. Si piata o cere din trei mari motive din punctul meu de vedere:
1. Vrem produse la pret de 10% din pretul normal dar sa fie originale si ne plangem ca-s fake-uri. Din pacate la noi nu e ca afara cu clearance si incercat sa scapi de marfa veche de pe stock dandu-le la pret mai mic, sau cu cupoane de reduceri gen 50% off. La noi pretul e care e, daca vezi pret la 25% din pretul normal, si promovat de un magazin no name, mergi mai departe sau nu te caca pe tine cu articole cum ti-ai luat teapa. La fel si la serviciile din afara. Se face outsourcing in India la servicii pentru ca pretul e mai mic si apoi apar discutii cu privire la calitate sau timp de livrare.
2. Marea problema la noi e ca e important cu ce ne afisam. Si e un cerc vicios asta, nu esti integrat intr-un cerc social, crezi ca nu ai succes la pizde daca nu ai ce sa afisezi, daca nu ai o masina, niste toatel originale, daca tata nu e un mare politician sau patron, daca nu esti „antreprenor”. Din acest motiv esti nevoit sa intri in joc, nu poti sa fii bazat pe tine de unul singurl de la 12 ani.
3.Facem parte dintr-o anumita clasa dar vrem sa aratam ca apartinem unei clase mult peste ceea ce suntem si peste cat putem duce, cu scopul de a ne afirma si ne cacam pe noi si devenim penibili. Conteaza atat de mult parerea altora despre tine si sa te lauzi sa fii in centru altentiei astfel incat esti dispus faci orice sa-ti mentii imaginea la nivel peste ceea ce esti. Nu poti nici la gunoi sa mergi nemachiata sau cu toate hainele bune pe tine pentru ca e important cine te vede si daca rade cineva de tine. Mergi in metrou, toate duduile cu posete Versace, gimichic, channel sau ce cacaturi de firme sunt. La fel cu toti putzoii care fac un curs de „antreprenor” si se autointituleaza „antreprenori” ca sa sune bine. La fel si la job, orice secretara, orice pulifric titlu de „Senir Manager nu stiu de care” cuvinte pe care nici eu si probabil nici ei nu le inteleg, dar important e ca ce e complicat de inteles inseamna ca e de bine, mai ales cand te prezinti la cunoscuti. Si e un razboi intre noi sa demonstram ca suntem mai tari decat celalalt cu care discutam. Daca persoana cu care vorbim zice ca a mancat un cacat dimineata, noi zicem ca am mancat unul si mai mare sau si mai gustos.
Ideea e simpla, daca te-ar durea in pendula de parerea oricui si daca ai fi impacat cu tine, cand ai putea sa-ti permiti pe viitor, ti-ai cumpara orice la pret normal fara sa-ti pese ca scrie Adidas, Nike, etc ci te-ai orienta mai mult dupa caracteristicile produsului care se potrivesc cu nevoile tale, nu dupa brand. Dar repet, deoarece piata o cere, nu prea ai ce sa faci la inceput. De asta si afara era un cuplu de romani la casa la un supermarket, si inainte o femeie inaintea lor platise cumparaturile, la Target, niste haine de astea facaturi si alte nimicuri, la care ala ii zice pizdei care era cu el „Ai vazut fa cati bani avea asta la ea si arata vai de mama ei cu ce cacaturi de haine se imbracase? Cum habar n-are sa se imbrace si umbla cu toate no name-urile”. Asta pe langa discutia cu vama care trece intr-o perioada de reorganizare si nu au cum sa verifice marfa, sau pur si simplu se primesc niste spagi si se lasa sa intre orice.
Min. 15, duduia consultanta de imagine: „este dorinta de a apartine la o anumita clasa sociala”
Eu imi cumpar haine de firma doar daca pot sa le scot sau neutralizez cumva eticheta. Dupa care imi fac un sablon cu PUMA sau Adidas si dau cu Sigmarom.
Se aduc ciorapi din china, se pun etichete românești pe ei și se vând ca atare. Există oameni care au fabrică de etichetat ciorapi China în ro.
Lasa hainele, unde e vorba despre valoare mare pentru produs ieftin, dar la noi pana ce si bateriile sunt fake. Si ma refer la cele banale, AA, si cumparate prin canale cat se poate de oficiale, din supermarketuri de renume si, cel putin teoretic, importate de catre reprezentantele ale producatorilor.
De exemplu, Duracell cumparate din diverse supermarketuri locale pur si simplu mi-au curs in echipamente. In 2014-2016 baterii care sa aiba scurgeri. Really? Si nu o data, ci deja mi s-a intamplat de 4-5 ori, cu diferite loturi, pentru ca am zis ca o fi intamplare si am perseverat. Evident ca toate aveau eticheta conform careia ar fi fost importate prin canale oficiale, dar am ceva dubii date fiind „performantele”. Asa ca am ajuns sa aduc pana ce si baterii cand vin din strainatate, noroc insa ca nu am mari nevoi de baterii in Romania.
se numeste teapa ce nai mai loat teapa ??? fortza steaua hey hey !!
Una peste alta, mergeti sa vedeti ce-i la Piata Sudului. Acolo ai mall-ul si langa mall, ai tarabe.