Maşina de periat

Sub sloganul “ţării cât mai mulţi braşoveni”, azi vă prezint maşina de periat şoseaua. E prima oară când văd una în acţiune pe şoselele din România.

 

masina_de_periat

 

Scopul ei e foarte simplu: să dea de pe marginea şoselei nisipul aruncat în timpul iernii. Sigur, in alte ţări se foloseşte şi pentru a înlătura praful care se adună acolo, dar să nu ne pripim, poate în 20 de ani se va introduce aşa ceva şi la noi.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

 1. Bantuie si prin bucuresti de prin 2007 chiar, le vezi noaptea in grupuri.

  00
 2. Hai maa.,… ca le-ai mai vazaut prin brasov… dar erau cu peria ridicata si n-ai bagat deseama=))
  Ele ca masini sunt… doar ca idiotii de maniplatori, pentru economie la diesel… nu le folosesc calumea…

  00
 3. Nu ar fi mai bine sa aspire decat sa perie ?

  00
 4. Ce face ala acolo e un mare rahat. Faptul ca muta nisipul de pe marginea soselei pe spatiul verde de langa sosea e doar asa… de ochii lumii. In mod normal, o tara care se respecta pune utilaje de aspirat (cum sunt cele din orase).

  00
 5. Astea sunt așa de rare încât o astfel de foto/filmare este echivalentă cu cea a imortalizării unui OZN deasupra unei căpițe de fân. De fapt, cred că există mai mulți oameni care au văzut OZN-uri decât mașini de periat pe drumurile noastre.

  00
 6. NOU
  #7

  La fel de bine mergea si sloganul “ţării cât mai mulţi prahoveni”. Luni am vazut una in actiune ceva mai jos de Comarnic.

  00
 7. Draguț că ai prins una ”pe viu”. Sunt exemplare rare și trebuiesc protejate. Dacă nu vom vedea prea multe asemenea utilaje în țară, aia de au venit să testeze în România tehnologia nouă pentru mașni personale (cu video cameră si sistem de recunoaștere a marcajelor si semnelor rutiere) pentru comenzi automate de siguranță nu vor avea nicio șansă să o implementeze vreodată în România.

  00
 8. In piatra neamt aproape in fiecare noapte vezi masini dintr-astea si dintr-alea de gunoi.

  00
 9. Eu când am fost în Olanda prin 1999 am luat prima dată contact cu toate dispozitivele ăstea ale lumii civilizate. :-D Inutil de spus că multe încă nu le avem, mi-e lene să dau exemple.

  00
 10. Care e utilitatea acestei masini? Ca muta praful dintr-o parte in alta? O da! Noroc de brasoveni ca au inventat apa calda!

  00
 11. Am vazut clipuletul ala cu „de ce e important sa pastrezi distanta pe autostrada” hahaha…foarte tare!

  00
 12. @Daniel care este utilitatea masinilor de deszapezit iarna? Ca muta zapada dintr-o parte in alta? O da! Taci ca te faci de ce scoti printre craci!

  00
 13. Ceea ce nu am inteles din video-ul tau este de ce mergeai cu 180km/h asa de aproape de masina aia? Sau pur si simplu de ce mergeai cu 180km/h cu asa de multe camioane in dreapta? Sau hai sa reformulez: de ce mergeai cu 180km/h?

  00
 14. O uitilitate?? DA!!!
  Saptamana trecuta am luat o pietricica in parbriz provenita din „materialul antiderapant”, care intre noi fie vorba este numit si nisip, pt ca la romani nu s-a inventat inca material antiderapant ca lumea, si cum spuneam, am luat o pietricica aruncata de roata masinii din fatza.
  TROSC parbriz!! TROSC 600 RON!!!
  Deci…. E UTILA!!!

  00
 15. @manole

  1. Iarna, zapada trebuie inlaturata de urgenta de pe carosabil, pentru a se putea circula. Comparatia cu praful e neinspirata, ca sa nu zic stupida. Paradoxal e faptul ca ai facut-o pentru a-ti demonstra presupusa superioritate.

  2. In alte orase din tari civilizate, zapada aceea mutata pe trotuar sau in alte locuri, este stransa dupa scurta vreme si, probabil mutata undeva in afara orasului. Nu stiu exact, dar ai inteles ideea.

  3. Poti sa incerci sa ma contrazici si fara indemne cocalaresti precum cel de mai sus.

  00
 16. @zimbrul, poate daca mai aveam CASCO :) Din decembrie nu mai am. Habar n-am daca plateste.

  00
 17. @ Baxter: in Ro nu-ti plateste asigurarea reparatia la geam?

  00
 18. Dar daca dai cu peria pana la urma se strica peria si apoi cine o sa cumpere alta?

  00
 19. pe dn2 sunt de cativa ani, cu tot cu taiat boschetii de pe margine

  00
 20. @Alxzen nu exista asa ceva in bucuresti.

  masini din alea am vazut o singura data, acu 2 ani pe DN7, spre iesirea din tara, nu mai stiu in ce judet unde pe radio nu se prindea nici un post romanesc.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube