marketing fear

Trecând peste tragedia umană, 9/11 a fost cel mai tare act de marketing. Americanii stau acum cu chilotii uzi, tresărind la fiecare zgomot. “Keep ’em afraid and they’ll consume!” zicea Marilyn Manson.

Mă uit acum de câte ori am primit în feedreader ştirea cu avioanele din Glasgow. Cred că a fost de câteva zeci de ori şi încă nu a fost foarte grav. Pun pariu că în Marea Britanie s-a mobilizat toată lumea, uşile se încuie de câteva ori în plus şi lumea va tremura de frică.

E trist…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

12 comentarii

 1. la ce parere romantata am eu de glasgow, mai repede cred ca a atacat al qaeda la vaslui

  00
 2. e viitorul zoso. e metoda cea mai eficienta de a legitima pierderea libertatii in favoarea securitatii, e war on terror, e war against terrorism, e tot ceea ce mint politicienii si cred prostii care ii aleg.

  00
 3. nu “e trist”, ci suntem noi tristi..

  00
 4. Li se rupe britanicilor…

  00
 5. Ar trebui sa te uiti la The Power of Nightmares, e un documentar facut de BBC despre exact treaba asta: marketing fear si cum cei la putere folosesc frica pentru a-si legitima puterea. Se gaseste pe google video.
  G.

  00
 6. asta e lumea!!
  ne omoram intre noi fara un motiv intemeiat!!

  00
 7. Poate sa se incuie cat vor ei, bombe or sa ia in freza ca la balamuc. Si asta pentru ca musulmanii fac ce vor din Anglia, si in curand englezii o sa reprezinte o minoritate la ei in tara. Si asta o sa se intample pana cand marile puteri le vor arata acestor musulmani (care vor sa omoare pe toti cei ce nu cred in alah) who’s the boss in lumea asta. Drepturile omului cateodata sunt cam exagerate si in unele cazuri, unele persoane nu ar trebui sa aiba nici un drept pe Planeta Albastra. Pacat ca nu am acces la nici un buton care ar putea sa lanseze o nucleara…

  00
 8. …ba chiar nu e nici un pacat, din contra.Vadime, tu esti ??

  00
 9. am vazut si eu acum cateva minute. si ma gandeam sa schimb titlul, sa nu zica lumea ca sunt copist.

 10. Intamplator 😉 la Seth Godin se gaseste un exemplu de punere in practica.

  00
 11. Americanii se tem de orice, nu englezii. Americanii aresteaza pt terorism si copiii care au o petarda sau doar glumesc despre bombe. Englezii s-au descurcat bine acum un an sau doi, cand au fost atentatele alea la metrou si autobuz in aceeasi zi, cu vreo 50 de victime… a doua zi iarasi calatoreau toti cu mijloacele de transport in comun si ziceau ca asta e viata, n-au ce sa faca altceva si n-are rost sa se teama de ceva ce nu pot influenta. Ei sunt un pic mai obisnuiti cu atentatele de cand cu IRA-ul.

  00
 12. imaginile cu masina aia in flacari trecuta prin geamurile aeroportului mi se par destul de tari ca sa te gandesti – cati mureau daca treburile stateau ca in iraq? Noroc ca au astia politie si camere video peste tot…..

  Teoria asta mi se pare cam idioata….vai consumism, cineva vrea ca sa consumam,bla bla…. 9/11 si alte atentate au fost facute de teroristi pe bune si nu cred ca aia sunt platiti ca sa creasca consumurile mondiale. Sunt doar niste analfabeti fanatici cu ciuda si pe pi**da mamii masii. Merita sa moara jegurile astea.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.