“O dăm din marketing”

Pe unul din canalele cu desene animate circulă o reclamă la GSP, care se vinde mai nou cu kendame. Nu știu cum e pe la voi, dar prin Ardeal kendamele sunt vechi de câțiva ani. Toți copiii au câte una, o mai aruncă, se mai joacă cu ea, a fost și un campionat la mall, sunt banale.

Eh, GSP are o schemă nouă: repetă de câteva ori sintagma “kendama originală” în cadrul reclamei.

OK, ce are în plus față de  aia normală, pe care o are toată lumea? Al meu a sărit imediat cu “e originală”. OK, dar ce înseamnă “originală”? N-a știut să îmi spună, dar le vrea (sunt vreo 6 în set, toate la preț dublu față de una ne-originală). La fel și colegii lui de școală. OK, ai o kendamă în mână, cu ce diferă față de aia de la TV? Nici unul nu știe.

E ca la Idiocracy cu electrolytes. Fix ca acolo. Mi se pare genial și mârșav în același timp. Bine, și târziu, pentru că toți copiii au deja una și un copil normal n-are ce face cu 6 kendame.

Dar au dat-o din marketing original.

kendama

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. NOU
    #1

    Fiindca e la moda ca si fingering spinner kendama naspa are sfoara mai proasta si gaurile sunt facute prost, mai mici, cam pe acolo e diferenta majora.

    00
  2. Dacă mai aud cuvântul „kendama” mult timp, voi face o cădere nervoasa.
    Avea Family Guy o fază cu „ball in a cup”.

    00
  3. Nu-știu-voi dar mie mi se par o prostie kendamele astea. As da maxim 5-10 lei pe una. Marketingul si prostia vând bine. Auzi campionat de kendame LOL. 😆

    00
  4. Cred ca „originala” inseamna cu grip (ceva invelis cauciucat parca), cu care ies trick-urile mai usor. Kendama aia din Cora de exemplu are bila din lemn vopsit care e foarte alunecos. In plus, cred ca exista o companie care a inventat jucaria, iar aia vanduta in piete si facuta de oamenii care cioplesc linguri de lemnu nu are aceleasi dimensiuni. My 2 cents.

    00
    • Cup-and-ball, varianta moderna dateaza din sec 16. Varianta antica de pe la greci. Aia originala poate are 2000 de ani, de aia e asa scumpa…

      00
  5. original: in competitii trebuie sa respecte niste standardele cand vine vorba de dimensiuni si proportii

    00
  6. Sa fim seriosi :)) are si fiica mea din asta. ma innebunit ca vrea ca vrea, ca avioane. Faza tare e ca, jucaria asta se vindea prin anii 80, pe la targuri si balciuri.

    00
  7. Intrebati-l pe CRBL, el e campion https://www.youtube.com/embed/VFHbYNwEfH8
    kendama de trefla

    00
  8. Asta aud și pe la nepoții mei – kendame „originale”, spinere „originale”. Dar de niște cărți „originale” nu prea aud.

    00
  9. Originala inseamna ca are un brand recunoscut pe ea si e facuta din materiale ca lumea (lemn de nuc, vopsea non Slippery, sfoara subtire si ne-elastica, etc).
    Nu sunt expert si nu stiu cat de buna e marca vanduta cu gazeta (KDM) la 59 de lei. O Kendama OK, gen Sweets (din USA) e pe la 90 de lei.

    Acum, multi o sa rada, pentru ca de la distanta toate arata la fel. Dar marerialele si finisajul fac totul, daca chiar incerci sa inveti trick-uri. Face o analogie cu un tac de biliard. Oare de ce unele costa 100 de lei, iar altele 2000 de euro ?! Tot niste bete de lemn sunt.

    00
    • era un banc….

      …rusii au folosit un creion.

      00
    • era un banc prost. Daca ar fi folosit un creion mureau

      00
    • Corect, praful de grafit al creionului plutind in imponderabilitate este periculos atat pentru circuitele electronice cat si pentru om (ochi, plamani).
      Cateodata in spatele unei glume aparent bune se ascunde ignoranta.

      00
    • animaloo si rowger, ei bine acum stim de ce a ars Мир-ul si programul spatial rusesc in general.

      cu toate astea, bancul exprima perfect realitatea kendamei „originale”. producatorul cheltuie 2 lei in plus la producerea ei (din care 1.5 sunt doar la reclama) si o vinde prostilor cu 100 de lei mai mult decat concurenta un obiect care face exact acelasi lucru in exact acleasi fel si exact la fel de bine. si prostii sunt fericiti, a lor e originala. nu kendama, ci teapa!

      PS si da, si in cazul tacurilor, intre unu de 2 euro si unul de 50 s-ar putea sa vezi niste diferente prractice (calitatea lemnului, a prelucrarii, diverse accesorii). dar intre alea de 50 si alea de 2000 deja diferentele incep sa fie nesemnificative, si acolo unde sunt, in mod sigur nu justifica diferenta de pret.

      00
  10. Hai ma, ce rai sunteti, parca n-ati fost niciodata copii. Toti am avut sau ne-am dorit cate o jucarie stupida la moda, fie ea yo yo, tamagotchi, tetris, sau cine mai stie ce. Cat despre „originala” sau „de firma” e doar o metoda pentru adolescenti de a se integra, nu mai stiti ce competitie era intre colegi sa se afirme prin accesorii, fie ele adidasi, telefon, rucsac, bicicleta, scateboard, masina, etc? Macar o kendama sau un spinner sunt cateva zeci de lei.

    00
  11. Am vazut ca buhnici a prezentat kendama wireless, inca nu se gaseste la noi.

    00
  12. Tocmai ce am văzut kendama din plastic la Kaufland :)

    00
  13. Pm trebuie sa mai ies din pestera. Nu stiam ce e aia pana la articolul tau…

    00
  14. Cea originala are bila tratata cu o vopsea speciala, putin cauciucata, care are aderenta mai buna si poti face trickuri mai smechere si mai legate cu ea :) (mi-a explicat si mie un copil la Street Deloivery, doamne ajuta, ca altfel…)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile