Dacă USR are dreptate cu ceva e desființarea sectoarelor și primăriilor de sector. Trebuie arse toate, că sunt mai inutile ca un tip cu păreri la o convenție a feministelor. Cu un singur cap, primăria va gândi mai bine și mai rapid.
Ăsta e unul din motivele pentru care în provincie lucrurile se mișcă mai repede decât la Capitală. Că ai nevoie de ceva și mergi într-un singur loc. Nu în trei. Nu ești plimbat de la centru la sector și de la sector la centru.
Case and point. Miercuri am reclamat pe email că pubelele de reciclabile din zona mea sunt pline de câteva zile. Vineri, înainte să vină răspunsul pe mail, fuseseră golite. Sigur, pentru asta a trebuit să îmi dau numele și adresa de email, nu să plâng pe net.
Astea sunt problemele de orașe mici. Sunt castane pe pista de biciclete. Inacceptabil! Ce face primarul ăsta, de ce l-am ales?! Și, uimitor, fac o reclamație și se rezolvă. Nu îmi râd în nas Firea și leprele alea de la sector.
Zoso reclamagiu! :))
Pentru cei care nu stiu de unde sa inceapa cu reclamatia pot cauta pe aici panouldebord.ro
Ma bucur cand cineva da un exemplu de actiuni civice concrete si cu rezultate, astept rezultatele si eu si revin cu update la Zoso.
Poate nu ar strica o zi pe luna sa bagi un articol: „Ce reclamatie ati mai facut azi?”
Sunteti mici copii
Cel mai probabil, nu ai mai pus nici un update :)) chiar eram curios in ce stadiu mai esti, te-au evacuat din Ploiesti sau nu inca.
Si te baga cineva in seama la panouldebord?
M-am uitat de curiozitate pe acolo, la statistici de sesizari pt zona spatiilor publice din Bucuresti, 0 probleme rezolvate.
Pana acum apelam cu incredere la Civic Alert, tot respectul pt oamenii de acolo, personal mi-au rezolvat cateva sesizari, din pacate s-a (i-au) desfiintat Civic Alert..
@Julian unul din noi nu cred ca intelege cum functioneaza aplicatia. Eu am pus siteul ca oamenii sa intre si sa vada macar cum se face o sesizare, daca o si folosesc e bonus.
Aplicatia iti faciliteaza trimiterea unei sesizari, nu iti fac ei sesizarea in numele tau. Tu iti completezi datele si sesizarea este de fapt trimisa de tine prin aplicatie.
Si aceasta aplicatie si CivicAlert erau pe baza de voluntariat. Nu stiu la ce te astepti tu de la ele?
Este spatiu petrun un astfel de business in Romania: consultanta civica contra cost, depunem noi sesizarile pentru voi, trimiteti o poza si o rezolvam.
De asemenea asta poate ajuta: https://lmgtfy.com/?q=cum+fac+o+sesizare
@Ciprian – inca doua rable ridicate, alte 5-6 cu notificarea in geam, si cateva locuri de parcare amenajate ilegal in curs de demolare.
*Case IN point
E valabil și în IT. Una e să mergi la biroul DBA-ului să îi zici să se uite la ticket și alta e să ai ticket deschis pe subcontinentul indian su SLA de 3 zile pentru primul răspuns. Și tot așa e mai bine să fie un singur ticketing tool decât mai multe.
Q1: What did the DBA say to the Developer?
A: It doesn’t matter, he wasn’t listening anyway.
Q2: What did the Developer say to the DBA?
A: It doesn’t matter, the answer was no.
Da e chiar fix ce zicea Zoso, doar ca el nu stie sa scrie romgleza si cu prescurtari dubioase caps lock. Multumim de lamuriri.
@Robert: cu plăcere. Explic și prescurtările la nevoie dacă sunt prea dubioase.
Da dar una e cand isi da numele Zoso si alta e Sulea Spaturu din comuna Vascauti!
Doar domnul Petcu Senior a fost cineva la viața lui. Încă are influența și din închisoare
a ieșit de mult, hatere!!!
Iar e intai aprilie?
asa raspunde ps3 cand faci reclamatii din aplicatie.
Sesizarea cu numărul 481563 / 15.07.2019 a fost închisa având rezoluția: Favorabil – Polițiștii locali din cadrul Biroului Circulație pe Drumurile Publice au efectuat verificări în zona indicată de dumneavoastră, ocazie cu care au identificat mai multe autovehicule staționate neregulamentar.
Din cauza faptului că autovehiculele erau staționate iar conducătorii acestora nu se aflau la fața locului, polițiștii locali nu au putut lua măsurile legale privind sancționarea acestora, însă au aplicat somații în parbrizul autovehiculelor staționate neregulamentar, somații prin care conducătorii acestora sunt rugați să intre în legalitate.
Potrivit Deciziei ICCJ nr. 11/2017 în interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 39, art. 102 alin. (1) pct. 14 și art. 105 pct. 10 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin raportare la dispozițiile art. 7 lit. h) din Legea poliției locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare, doar agentul constatator din cadrul poliției rutiere are competența de a solicita proprietarului sau deținătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identității persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum și de a aplica sancțiunile contravenționale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relațiilor solicitate.
***Astfel polițiștii locali pot aplica sancțiuni contravenționale doar conducătorilor auto care sunt prezenți la autovehicul în momentul constatării contravenției.
Zona menționată de dumneavoastră rămâne în atenția echipajelor instituției noastre care vor acționa în interesul comunității locale și vor lua măsuri legale, conform competențelor.
DGPL – Biroul Circulație
in concluzie, imi pot lasa masina oriunde, atata timp cat nu ma gasesc in ea, n-au ce sa-mi faca.
se lucreaza la reabilitari de blocuri si vad masini parasite pe langa, asta in contextul a cativa fluturasi in geam cu avertizari ca se lucreaza si trebuie mutata. ba cat de greu e sa dai de proprietar? macar cand vine anual la taxe si impozite sa-l puna sa-si actualizeze datele si mai ales telefonul.
mda, eu mi-am luat tzeapa si m-am dus la ei in baza invitatiei si mi-au dat amenda. noroc ca n-au completat bine PV-ul…
@ george: nu cred asa ceva =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Astora care pot modifica legea asta cretina dar nu o fac le-as da cu o bata de baseball in genunchi pana se rupe bata.
Cat de complicat sa fie frate sa pui o amenda in geam si sa-l taxezi pe boul ala care isi lasa masina unde vrea???
Am raportat la primaria de sector pana acum semafoare defecte -> s-au reparat, semne de circulatie deteriorate -> s-au reparat, pomi netoaletati -> au dat mai departe -> nu s-a intamplat nimic.
Uneori se poate si aici. Alteori, ca in Romania…
Semafoarele si semnele de circulatie inseamna bani cheltuiti si adaosuri de 1000% la firmele cui trebuie. Schimbi mai multe, se termina stocul mai repede, faci alta licitatie mai repede (sau iei in procedura de urgenta, ca lipsa semaforului pune in pericol cetatenii).
Toaletarea arborilor inseamna doar munca in plus pentru niste baieti care isi iau salariul oricum.
De aici diferenta de atitudine.
Stai linistit, ca semnul nu l-au schimbat, doar l-au „carpit”. Dupa un an iar s-a stricat, iar reclamatie, iar „carpit”.. vedem cat tine de data asta.
@Zarax: toaletarea arborilor nu se poate face cand vrei tu, exista perioade in an cand se poate face si perioade cand nu se poate face. Detalii iti poate da un horticultor.
Acum nu stiu daca e mai buna prostia centralizata sau una descentralizata…
Castane si masini pe pista de biciclete
Aflu acum 5 minute la mine la serviciu (lucrez in energie) ca se stie sigur ca guvernul o sa se pice +
ca s a modificat toata strategia, au crescut preturile si ca se stie sigur sigur ca viitorul guvern o sa dea alta ordonanta sa stearga ordonanta 114. Strategia si preturile marite au valoare 0 cu ordonanta 114 in vigoare…
Sa incerc o explicatie: pica guvernul -> noul guvern abroga ordonanata 114 (care a dus la cresterea preturilor) -> ca sa pastreze profitul preturile sunt crescute inainte de aborgare ca sa pice pe pretul actual si sa ramana sus, sa nu scada cumva pe pretul dinainte de ord 114.
Aici incercai sa ajungi?
ieri am vrut să-mi încarc cardul stb/ratb, evident că saitu nu funcționează, tot în stație la coadă cu cheșu plătești, primăria generală oricum e degeaba, alea de sector și mai și, sper să le desființeze, o aplicație bine făcută e suficientă pentru gestionarea problemelor dintr-un orășel ca bucureștiul – a, ieri am parcurs la pas în 30 de minute aceeași distanță pe care am parcurs-o cu autobuzul stb în 20 de minute – cu mașina ajungeam în 10 minute, transportul în comun e fuarte eficient
Subscriu, merita arse toate primariile de sector, de preferat in zi de salariu cu toata lumea inauntru.
Aparatul birocratic din buc e monstruos, mai nou e dublat si de “companiile municipale”.
De asta nu sunt in asentimentul celor care vor taxe de poluare, nu cu parazitii astia care abia asteapta sa isi mai angajeze niste nepoti, amante, veri de la tara sa se ocupe sa toace banii aia.
Vali, asta s-a intamplat in ardeal, unde, conform poporului, lumea se misca mai incet?
sărăcie mare acilea. bucureștiul e valoare.
Mi-aduc aminte că pe vremea lui Rareș Mănescu ne întrebam dacă omul mai trăiește. Omul era pur și simplu invizibil, și pe persoană fizică și ca activitate prin sector. Un drăguț și un competent, nu alta
dacă ar fi candidat, ar fi luat al doilea mandat fluierând.
Aproape perfect posibil
Brasov. 2019, sesizare la primarie ca o presemnalizare pe asfalt la intarea intr-un sens giratoriu e aiurea. Refacut marcajul corect in 4 zile. Dupa 7 zile primesc mail ca se vor lua masuri pentru corectare in cel mai scurt timp.
zi și unde ai sesizat, la ce departament, ca să afle și miticii
@Vali: aveti la Brasov aplicatia oficiala a primariei – My BrasovCity (iOS si Android), cu care poti depune sesizari cu poza, tot ce trebuie. Aveti numarul de telefon al dispeceratului unic al primariei – 0268405000 – nu trebuie sa stii la ce departament sa depui sesizare, preia dispecerul de acolo sesizarea si o redirectioneaza in functie de specificul problemei.
Daca rămâne aceiași birocrație stupidă se desființează degeaba sectoarele ca tot la fel stai la coadă. Poate ar merge 4 sectoare în loc de 6 dar nu e bine să fie capitala pe mâna unui singur om dacă ne gandim ce catastrofe de primari au fost până acum.
nu trebuie sa fie capitala pe mana unui singur om. poti sa ai o singura primarie, cu toti cei 7 crai si echipele lor la comun, care sa comunice intre ei si astfel o idee buna sa ajunga sa existe in toata capitala, nu doar intr-un anumit sector.
Direcția Siguranță rutieră din cadrul primariei Timișoara: i-am sunat, au răspuns cînd au vrut, i-a durut la koaye despre ce le spuneam, mi-au zis să fac reclamație în scris, au termen 30 pt răspuns.
Pînă atunci poate este rănit cineva sau mai rău poate moare pe trecerile de pietoni.
Și așa rahații ăia iau o grămadă de bani pe muncă degeaba.
Timișoara e condusă de mafia țigănească așa că se-nțelege durerea-n cur de care suferă gaborii timișoreni.
Așa e, citesc în ziarele locale anchetele, Robu a pus în conducere și administrare toate fufele interlopilor locali și nimeni nu are nici o treabă. Iar totul este dovedit cu acte, în anchete jurnalistice bine făcute.
Nu sectoarele sunt problema. Populatia este foarte mare pentru o singura primarie pe tot bucurestiul. Birocratia si sistemele (ne)informatice din anii 90 sunt problema. Abia astept acel moment cand voi putea vinde o masina fara sa ma plimb intre institutii, totul sa se faca pe internet. Platesc impozit/flotant/domiciliu? Da-mi in mortii tai un cont unde sa ma inregistrez si sa depun formularele on-line, frumos de acasa, primaria sa se ocupe cu alte probleme, fond funciar, constructii ilegale, amenzi, investitii, dar nu, sistemul (ne)informatic tine in spate mii de functionari ce altfel ar freca duda. La ce iti trebuie 2 contabili la o primarie? Simplu, unul sta doar la incasari deoarece lumea nu stie/vrea sa plateasca impozitele online, iar contabilul sef se ocupa de restul de documente aferente institutiei(plati, registre etc)
Facut reclamatie ca nu pot face stanga ( peste linia continua) ca sa intru in cartier In bucuresti.
Dupa 4 luni si 10 de mailuri intre primarie politie si reclamagiu au dat cu vopsea nearga….