Mămica Urbană și Parenting PR au site-urile varză

Din link în link am ajuns la un comunicat de presă semnat Parenting PR, care e ceva agenție care organizează o conferință pentru bloggerii părinți. În timp ce citeam pe acolo, am văzut că pagina nu se terminase de încărcat. Am verificat și da, nu se terminase. După niște mici verificări, am ajuns la concluzia că treaba e cotoioasă și că fetele de la Mămica Urbană si Parenting PR se laudă cu toată gura cu ceva ce nu au: experiență online sau bun simț.

Întâi screenshoturile:

Par optimizate site-urile astea.

Mai ales că, pe lângă Ana Nicolescu, fondator, și Lavinia Pavel, strategic partner, au două fete angajate care se ocupă cu asta: Lucia Radu-Simota (Web & Graphic Designer) și Ema Stanca Macovei (Graphic designer & illustrator). Nici una nu a văzut că site-ul e mare și se încarcă greu. Pentru că nu asta e important în 2017, astea sunt probleme desuete, nu se cade să angajezi oameni care să se priceapă și la asta, e de ajuns că te declari bun, nu mai trebuie și să dovedești.

Am râs un pic și apoi am dat de ce se cred fetele astea:

Cine suntem noi și de ce organizăm cursuri de blogging?

Cine suntem noi și de ce ne-am luat această șansă de a organiza o școală de bloggeri? Eu am are 37 ani, sunt absolventă de Jurnalism, am urmat un Master în Proiecte Internaționale și un Master în Comunicare Managerială. Sunt blogger din 2012, scriu pe Mămica Urbană și sunt fondator Parenting PR.

Când și de ce apar frustrări?

Am vrut să spun detaliile acestea despre noi pentru că uneori ne frustrăm că oameni fără studii ajung să predea cursuri și să se numească traineri, iar noi suntem intitulate mămici care organizează cursuri pentru părinți. Nu statutul de părinte ne dă dreptul de a organiza cursuri, ci experiența și studiul în acest domeniu, relațiile pe care le avem cu anumiți experți pe temele pe care le alegem pentru workshop-uri și posibilitatea de a pune în legătură oameni care au nevoie unii de alții pentru a crește.

Păpușicile, dacă ați ajuns până aici, iată consultanță gratis: dacă pagina are mai mult de 3 mega și se încarcă mai greu de 5 secunde, faceți ceva greșit și asta are impact asupra cititorului.

Și știți la ce am râs cel mai tare? La scriptul lor care interzice click dreapta, pe care l-au instalat ca să arate nu doar că habar n-au de internet în 2017, ci au și mentalitate de secretară de primărie de sat. Bravos Ana Nicolescu, Lavinia Pavel, Lucia Radu Simonta și Ema Stanca Macovei!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

 1. NOU
  #1

  Normal că își trage 8MB la refresh, din moment ce ele pun imagini de 6MB pe pagină…așa se întâmplă când lucrezi cu profesioniști.

  00
 2. Daca erau secretare de scoala alta era perspectiva… poate aveau sanse si la un minister, ceva…
  :D

  00
 3. Eu am are 37 ani?!

  00
 4. Pe astea le conduce foamea cu 5-0, n-au lovele de webmasteri. Macar le-ai facut oleaca trafic.

  00
 5. De acord, facut prost, dar daca ma uit in cod si la tine, vad cache busting inutil, HTML necomprimat, imagini supradimensionate si necomprimate, etc. Simt ca parca as arunca un ochi si in propria ograda inainte de a arunca critici in stanga si in dreapta.

  00
  • eu simt că la 1,3Mb pagina sunt ok și tu n-ai bască.

  • Normal, de ce sa ne folosim energia in scop pozitiv si sa facem ceva cand ne trage cineva de maneca, cand putem raspunde usor taios. 1.3 MB de care zici sunt putini pentru unii si multi pentru altii, mai ales cand se incarca la fiecare pagina/reload.

   00
  • Paginile fără imagini au sub 500kb, din care majoritatea sunt încarcate din cache. Pagina asta e excepție datorita screenshot-urilor prezente, care au peste 300KB fiecare, pentru ca sunt PNG-uri.

   Datorita continutului, e stupid să pui JPG-uri ca screenshot.

   De asemenea, read up on HTTP 2. Comprimarea HTML-ului e inutilă daca ai compresie gzip/deflate.

   Ce cache-busting? Te referi la versiunile din scripturile embedded din WordPress?

   Ce ne mai place să ne dăm cu părerea aiurea…

 6. Păi după ce naște nevasta, mă pot declara și eu expert? Înțeleg că e de ajuns să am o facultate, nu mai contează expertiza mea, părerismul e forță!

  00
 7. 5 secunde cam multisor. Si request-urile sunt cam multe.

  00
 8. pe una dintre ele o cunosc – chiar asta si sunt: niste secretare :D (ai nimerit-o)

  00
 9. Acum ma gandesc la MILF-uri din cauza ta….

  00
 10. Si tu fraier…asta e ocazie de barter clara.Daca Geanina si-a pus tate asa,tu nu ai ce sa facicu niste milfe? Sau asa te introduci tu… mai pe ocoloite?

  00
 11. Iar te legi de fete, raule?
  Mai bine pune mana si mananca ceva, esti prea lab si nu te iau juriu la „Chefi la cutite”. :)
  Am vazut muzele fabuloase, in schimb.

  00
 12. Pai se adreseaza doar publicului urban care are conexiune de 500 Mbps minim.

  00
 13. NOU
  #21

  Deci cum? elle nu sunt parinti dar predau cursuri de parenting.? E cumva ca popa ce preda kamasutra !

  00
 14. pfff, unu’ mai rau ca altu’, unu’ mai specialist ca altu’… pupati-va, fiti prieteni.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube