Înțeleg că Makita sunt cele mai bune, dar sunt triplu ca preț

Fără nici o legătură, toți vânzătorii de Makita îmi spun că Makita sunt cele mai bune. OK. Înțeleg asta. Le văd des pe șantier. Dar sunt două probleme aici.

Unu, sunt triplu ca preț față de Einhell (care mă atrag pentru că au cam tot ce-mi trebuie). Orice aș vrea, triplu ca preț. Suflantă, mașină de tuns iarba, trimmer electric, șurubelniță electrică (am pus aici lista), toate sunt triplu ca preț la Makita. Ce e la același preț la Einhell și Makita e bateria de 5A.

Doi, eu le folosesc în regim hobby, nu industrial/profesional. Chiar dacă le spun asta oamenilor, știți, eu am Skil, sunt ok pentru mine și pentru cât le folosesc eu, știu că e marca low cost de la Bosch, tot Makita Makita Makita. Da, fratele meu, înțeleg că sunt cele mai bune și tu asta vinzi, dar sunt triplu ca preț, nu am nevoie de cel mai bun, am nevoie de ceva funcțional pe lângă casă, care să nu fie gioarsă gen R*ris sau JianPing.

Mă tot uit și mă gândesc la asta pentru că trimmerul meu e pe moarte și aș vrea să trec pe electric. Nu pe toate odată, treptat. Și asta mă roade, se strică suflanta de la Einhell, am dat 150 lei pe ea, îmi iau 3 ca să ajungă la același preț cu o Makita.

 

einhell-makita

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

97 comentarii

  1. Daca Makita ti se pare scump uita-te si la Hilti! 🙂

    100
    • știu, hilti, dewalt, alea sunt profesionale. eu caut ceva să folosesc prin curte.

    • @zoso Ruris. Sunt ok, folosite pe scara larga la tara. F fiabile.

      Legat de promovarea sculelor tip makita, dewalt, hilti – sunt pentru uz profesional tocmai pentru ca se folosesc intensiv și costul indirect e f mare dacă „meseriașului” ii pica.

      Pt angajați am hilti și dewalt, eu acasă am Ruris. Fiabile, consuma mult raportat la alta ustensila profesionala, dar pe mine nu ma afectează ca atunci când tund eu iarba o ora îmi consuma 150 ml de benzina fata de 50.

      Pretul pe ora de manopera e în jur de 10e/h. (Dacă sta fără scule 5 ore, ai 50 euro paguba, plus lipsa profitului. Plus randamentul ustensilei, plus, plus…)

      Vânzătorii nu prea înțeleg ideea ca dacă o ustensila hobby se strica, ai timp, și nu te costa acel timp (prea mult) sa îți iei alta.

      32
    • DeWalt sunt niște mizerii.
      Pe șantier am avut numai scule Hilti, de la flex la bormașină cu care dădeam gauri de 24 mm diametru și mergea non- stop 10 ore. Alea sunt Rolls Royce-ul sculelor electrice.
      La ora actuală cel mai bun raport calitate/preț/fiabilitate/durabilitate îl au Milwaikee.
      Pentru casă am avut o bormașină Parkside, care a ținut fix până m-am lăsat mai greu pe ea. Apoi am trecut la ceva profesional de la Hikoki.
      Best choice ever.

      34
    • Sau la Festool :)

      31
    • @Ionut M: Am bormasina Parkside, care in comparatie cu dewalt, hilti, bosch professional e jucarie. Dar ghici ce? Eu dau gauri in beton sa prind un diblu, dau gauri in caramida sa… prind un diblu, dau gauri in.. eh, ai inteles ideea. Hobby. Am 115 kg si ma infig cu simt in parkside, iar jucaria nu ma dezamageste. Are ceva frecventa in percutia ei de trece frumos prin orice. La fel cum, ca barbat, nu te bagi in momentele intime cu toata forta intr-o domnisoara gingasa de 50 kg, asa si la sculele astea de hobby. Mai cu simt si iti faci treaba!

      32
    • @ Arthur

      Da, așa-i cum zici tu in legătură cu Parkside.
      Eu am avut de săpat în beton șanțuri, să-mi trag niște cabluri de curent.
      După ce-am tăiat cu flexu, am băgat șpiț în bormașină, să sparg.
      Am apăsat mai tare și aia a fost. A trosnit de 2 ori, amin.
      A trebuit să iau altceva, ca să-mi continui munca și să fiu sigur că nu crapă și aia.
      Dacă nu mă apucam de făcut p-aci una alta, inclusiv acum aveam parkside-u în debara la loc de cinste pentru mici lucrări de hobby. But shit happens.

      11
    • Dewalt profesional? Ha ha! Sunt niște chinezării infecte ca și Stanley dealtfel. Dewalt și Stanley nu mai sunt ce erau acum 20 de ani.

      63
    • vasi, ai cumpărat dewalt de pe olx la 1/3 din preț și acum plângi?

    • Ruris sunt ok pentru hobby și sunt brand autohton. DeWalt sunt foarte ok și unele mai sunt la oferta la Brico. Când iei o bormasina cu percuție și 2 akku 18v2A la 600 lei, eu zic ca e preț bun. De asemenea un brand bun de la Brico e Erbauer.

      20
  2. „îmi iau 3 ca să ajungă la același preț cu o Makita” – si se strica 6 pana sa se strice o Makita…

    14
    • Depinde la ce le folosești. Dacă lucrezi cu unealta aia în fiecare zi și stă pornită în continuu câteva ore atunci trebuie să iei Makita au alte mărci mai serioase. Dacă ai puțin de lucru pe lângă casă o dată pe săptămână mai bine iei una mai ieftină.

      11
  3. altfel simti motorul la o makita…

    21
  4. pentru achizitia de scule si unelte de la Makita iti recomand https://www.sculeprime.ro/

    https://www.sculeprime.ro/produs/dub183z – 249 lei cu acumlulator de 5Ah

    cei care vand in marketplace-ul Emag au preturi mult mai mari fata de alte site-uri

    03
    • ăia care vând acolo sunt emag sau einhell românia.

    • Nu inteleg downvoturile si nici raspunsul lui Vali. Plm, pretul de pe emag e aproximativ DUBLU fata de cel de prin alte magazine online. Deci, pentru ce atata hate?

      02
    • Pot confirma si eu, au cele mai bune preturi la Makita. Intradevar sunt ceva mai scumpe decat Einhell sau Parkside, dar sunt si mai durabile. Eu am avut experiente nefericite cu Einhell si chiar si cu o filetanta albastra de la Bosch. In ultima vreme am inceput sa iau Makita de 18V si dupa ce treci de preturile initiale cu acumulatorii si incarcatorul, sculele doar body sunt relativ ok ca pret. Ultima data am luat chiar un trimmer de gazon cu vreo 320 de lei , la care am primit la promotie de la Makita un acumulator de 5Ah care valoreaza cam tot atat 😀. Pentru folosit pe langa o gospodarie la tara sunt super ok Makita, fiind totusi un fel de mid-range, departe de Hilti, Festool, etc… Acum na, fiecare isi stie nevoile si interesul, sigur nevoile tale sunt satisfacute si de ceva mai ieftin, dar interesul vanzatorului este sa-ti vanda ceva mai scump, la care are probabil si un adaos mai consistent. Putin off-topic, in urma cu vreo 15 ani, prima mea “scula” a fost un Bosch Ixo, prima generatie, care functioneaza si acum, cu care am rezolvat surprinzator de multe lucruri pe langa casa.

      22
    • si eu folosesc sculeprime pentru makita. Dar ce-am observat e ca cel mai bine e de cumparat iarna. Si am cam comparat preturile cu alte site-uri. astia si cu shopexpert au cele mai bune preturi. Pe emag is nesimtit de scumpe.
      De exemplu eu am cumparat in ianuarie urmatoarele (pret in ianuarie vs pret curent):
      * masina de tuns iarba DLM460Z – 1300 ron vs 1800 acuma
      * drujba DUC353Z – 880 ron vs 1398 acuma
      * fierastrau sabie DJR187Z – 578 ron vs 799 acuma
      * masina de insurubat cu impact DTD152Z – 251 ron vs 326 acuma
      * motocoasa DUR365UZ – 1049 ron vs 1350 acuma
      astia de la sculeprime is vanzatori autorizati makita, deci poti sa-ti inregistrezi sculele pe makita.ro si ai un an in plus garantie pe langa cei doi pe care-i ai din oficiu.

      02
    • au preturi bune scule prime, dar mai uita sa trimita comanda cateodata. sunt inconstanti. am avut si experiente ok cu ei si super naspa.

      13
    • Mai sunt si ungurii de la zivtool cu preturi mici la dewalt si makita. Au reprezentant in Oradea.

      02
    • Eu cred ca sculele Einhell cumparate din Vest sunt foarte bune si ca pret si ca fiabilitate folosite in munca profesionala si ocqzional. Am cumparat rotopercutor Einhell din Franta acu 3 ani si functioneaza bine si azi. Autofiletanta bosch 18V cumparata acu 3 ani din Germania la fel. Makita la fel.
      Sculele dewalt mie nu-mi plac pentru c-am cumparat din Canada si s-au stricat imediat sau n-au dat randamentul dorit.
      Milwaukee sunt foarte buni la spiralele de gaurit fier, beton. Au niste spirale de titan care trec ca-n branza prin orice.
      Hilti sunt foarte buni pe carotoze si ancore chimice. Wurth vine tare din urma. Facom la fel.
      Eu folosesc in general makita, bosch, hilti si wurth.
      Am luat o motopompa pe benzina ruris care in specificatii scria ca trage de la 6m adancime iar pe ea de la 8m. N-o folosesc des dar porneate greu. Uneori porneste si se opreste. Altfel ca si scule de mana am luat si de la yato si sunt multumit. In schimb proxxon imi plac mult si knipex.
      De la stanley am doar foarfeci de taiat cabluri electrice si sunt foarte multumit.
      Unior la fel de multumit.
      I-am luat tatalui meu un soricel de la hobby din dedeman si merge de rupe.
      Il foloseste ocazional dar merge si taie si scanduri de 2-3cm cu lame bosch.
      Si putem povesti de scule la nesfarsit.

      22
  5. Eu zic ( si fac) asa:
    1.uz des, gen bormasina, flex, circular- merg pe dewalt si makita. Sau bosch albastru.
    2. Uz ocazional usor gen aparat de slefuit, polizor, compresor, pick hammer etc- merg pe no name.
    3. Uz ocazional, joburi grele- tuns iarba, taiat copaci, tuns gatd viu etc. Merg pe no name pe benzina.

    40
    • 3. De ce, esti masochist? La uz ocazional pe benzina tragi si de alea de firma pana pornesc, dar de chinezarii. Tragea tata de drujba pana obosea, dupaia trageam eu pana oboseam, venea un vecin care se pricepe, sufla bujia, rotea cateva suruburi si apoi tragea si el pana obosea.

      10
    • Cum ti-e norocul. Eu am patit cu trimmer pe benzina ryobi. Asta avea in instructiuni sa tragi de vreo 6 ori de el pe uscat, apoi soc si tras cu butonul pe on. Si chiar si asa pornea greu. Un no name fabricat pt. bauhaus porneste din prima dupa 3 ani.

      20
    • Big, la final, dupa ce oboseati toti, se trezea unu’ sa puna si benzina, nu ? :))

      30
    • Poti detalia „uz ocazional, benzina”.
      Exemplu: La un gard viu de 10m pana cumpar benzina (ca n-o pastrez in beci langa vin ca se degradeaza) pana pun bezina si trag de sfoara, am termint treaba cu o scula electrica.
      In aceeasi idee: daca folosesc aparatul ocazional, bateriile cu litiu se strica repede si sunt descarcate fix cand am nevoie sa fie pline si uit sa le incarc. Un prelungitor (bun) ca il folosesc des la mai multe „ocazii” devine o alternativa mai comoda si mult mai ieftina.
      Antevorbitorii au explicat cand e nevoie de scule fiabile/scumpe: cand ai un business si costul unei scule defecte e mai mare decat costul reparatiei/inlocuirii.

      20
    • Gard viu, 50 m x 2 inaltime. Am preferat o scula multi pe benzina- trimmer, foarfeca de gard si drujba pt toaletat copaci. Scula ma va tine probabil toata viata. Bateriile? Peste 10 ani vei mai gasi noi? Nu stiu si nu risc.

      00
  6. Noa, aci io-s de altă părere: dai un ban, da’ știi că nu-l mai ai!
    Pentru grădină am luat numai Stihl si nu regret deloc (e drept, suflanta mi se pare moft, atâta timp cât am două greble și trei ajutoare).

    10
  7. Iti inteleg dilema. Pe acelasi principiu am foat si eu pana prin 2015..atunci am achizitionat primele produse makita pe acumulator..o autofiletanta si un rotopercutor dhr241..dragoste la prima gaura sa zic asa…pana acum am toate uneltele necesare pe langa casa makita pe acumulator( autofiletante, impactoare,rotopercutoare, rindea, polizor unghiular, masina tuns iarba, 1 trimer si o motocoasa, pendular, circular, ferastrau pe lant…). Nu scot bani cu ele, le folosesc doar eu pe langa casa. Nu regret nici un leu din banii bagati in ele..sunt altceva fata de einhel &co. Sincer, daca urmaresti promotiile, gasesti corpurile la preturi ff bune, poate chiar „doar” 1.5-2 x pretul unui einhel..dar este altceva. Am acumulatori achizitionati in 2015 care functioneaza impecabil. Singura problema avuta a fost la motoferastraul cu lant..l-am uitat in ploaie 1 zi..cand l-am.gasit primul lucru facut a fost sa il pornesc..a trebuit schimbat rotorul..nu mai stiu cat a costat dar a fost decent. In rest…forja.

    20
    • Mie îmi face cu ochiul o filetantă cu impact de 18 V, pentru sarcini grele. Să nu tușească când o să vreau să bag un holzsurub de 10×200 mm lungime într-un căprior sau vreo bârnă de lemn masiv.
      Am văzut o pornăciune de Milwaikee la 2000 de lei. Nu am ce face încă cu ea, dar e așa frumoasă. :(

      01
    • Ionut, daca te hotarasti la ceva ramai in gama respectiva..este un avantaj major sa ai un singur incarcator si acumulatori universali pt toate uneltele. Cu holzsurubul in lemn masiv..depinde f mult de esenta lemnului. Eu tin minte si acum regula lui 8 invatata la atelierul de lucru mecanic in generala: dai intai gaura cu un spiral cu diametrul egal cu (diametrul surubului ce vrei sa il introduci x 8)/10 ..

      00
    • Aia e pentru tarodat. :)) In funcție de tipul tarodului, direct sau 3 la set pentru găuri înfundate. :))
      Momentan pentru chestii mici am ceva de la Bosch profesional, de 12.8 V. Aia e de finețuri, nu pentru tras ca ciobanu pe ea.

      00
    • Am zis in generala…acum 30 si de ani… Oricum folosesc si pt holzsuruburi mari aceeasi metoda…altfel crapa lemnul

      00
    • @Ionut: Milwaukee, Milwaukee, Milwaukee.. si da, confirm am gaurit pereti de beton la bloc, aplecat peste fereastra cu rotopercutorul Milwaukee intr- o singura mana fara probleme. 6 gauri de 10.

      00
  8. Vezi ce scule intra la Lidl si ia-ti. Nu stiu daca au si suflante in Ro, dar ne-am facut multe pe langa santierul de la sat cu jucariile lor. De la „soricel” pana la tot felul de bormasini si slefuitoare, luate de consortu’. La chestii din astea casnice se tin super bine.

    • In 20 aug baga suflanta/ aspirator, parkside la 220 lei parca.

      11
    • Lidl e cum ai noroc la scule. Unele sunt prea bune pt cat costa si altele sunt inutilizabile sau se uzeaza prematur.
      Singura parte buna era garantia de 3 ani cu banii inapoi, dar de bune ce erau sculele au renuntat la ea, acum ai doar 90 zile retur, restul e garantie normala.
      Plus ca imi pare ca incet incet scade si calitatea de fabricatie, dar poate e doar o iluzie cauzata de designul mai modernist, de adidasi, pe care il au acum.

      01
    • Chiar ma intrebam cand apare cineva care recomanda mizeriile alea de la Lidl

      22
  9. Recomanda doua surse de incredere:
    1. Atelierul tau – am luat multe scule de la ei (am devenit fanboy-Makita din cauza lor). Preturi foarte bune, au si o pagina cu piese pentru reparatii. https://www.atelierultau.ro/gradina-si-utilaje-agricole-scule-gradina-si-accesorii-suflante-de-gradina-suflante-de-gradina-cu-acumulatori-c-1675_138_130_1438.html?sort=1a
    2. Tools-store – au magazinul fizic unde in Iasi si imi e usor sa ma duc pana acolo sa iau sculele fizic. https://www.tools.store.ro/echipamente-spatii-verzi-10c/suflante.html

    00
  10. Da ce comparatii faci si tu Einhell si Makita… Aproximativ cel mai prost cu cel mai bun . Si pe urma te miri de diferenta de pret. Am si eu cateva chestii de la Einhell ( luate acum mult timp – posibil sa se fi schimbat lucrurile pana astazi desi nu prea cred). S-au stricat dupa cateva utilizari sau pur si simplu nu erau in parametrii pretinsi in descriere ( ciocan rotopercutor cu care nu pot da gauri in beton nici cu rugaminti). Cand m-am mutat la casa ( prin 2007) am decis ca nu pot face treaba cu stifturi si mi-am luat ( nu toate odata desigur ) scule serioase. Hitachi de ex ( ciocan rotopercutor si masina de gaurit cu percutie – cu ambele fac gauri oriunde fara probleme; au un cuplu fenomenal , daca nu esti atent iti rupe burghiul imediat etc).
    Personal cred ca diferenta intre scule nu este doar la nivel de fiabilitate ( o scula profi de ex – tre’sa te tina mult mai mult decat una hobby ). Sunt diferente majore intre felul cum se comporta. Una e sa te chinui sa dai o gaura cu un Einhell si alta e sa dai 10 gauri cu Hitachi sau Makita in acelasi timp ( sa nu mai vb de alea profi). Diferenta de pret – este evidenta.

    00
    • Say what? Uite o gaura in beton cu rotopercutor cu acumulator.

      https://photos.app.goo.gl/n3jk9o31dSEsDKoX9

      Am impresia ca treaba era nasola la Einhell cu ani in urma. Arhi spunea ca undeva unde a lucrat el (parca Praktiker) aveau o persoana care nu se ocupa decat cu retururi si reclamatii la scule Einhell. Eu am multe si n-am probleme cu ele. Pe unele le folosesc in regim hobby, dar am si unele pe care le-am forjat si au tinut.

      00
  11. Am o mașină de tuns iarba Makita, un model mai vechi, dar similar cu PLM4120 (no pun intended). S-a dovedit a fi foarte fiabilă și rezistentă, dar am și avut grijă ca mentenanța să fie măcar la un nivel decent.

    Acuma, merită banii în plus față de ceva mai ieftin? Nu prea pot să zic, că n-am folosit altceva. Am trecut direct de la un pișat chinezesc electric la Makita.

    De la Einhell am un compresor de 10 bari și e foarte OK pentru utilizarea mea de amator.

    “WAP”-ul tot de la Makita, aici am avut două până acum, ambele decente ca performanțe și fiabilitate.

    Restul de scule și unelte sunt toate de la Förch, că am pe cineva în familie care le vinde. Consumabilele (spray pentru curățat frâne, degripant, de cupru, etc.) tot așa. Înainte am avut Würth, că a vândut și din alea.

    Per total, bune au fost toate. Eu cred că-i și în funcție de preferințe. Eu sunt fan Liqui Moly la uleiuri. Alții probabil că o să zică că-s nașpa, dar n-o să fie păreri obiective. Doar că așa cred ei, cum cred și eu că-s bune, că la schimbul de ulei ce frumos suna motorul brusc… dar asta s-ar întâmpla cu orice ulei cât de cât OK.

    Probabil că și mărcile de buget evoluează continuu și sunt OK în marea majoritate a timpului și atunci Makita e overkill pentru un amator. Dar, pe partea subiectivă, mulți își vor găsi justificare și vor fi fericiți cu ele. Nu cred că trebuie complicată treaba mai mult de atât. Consens total oricum nu va nevăr-evăr.

    00
  12. anu trecut de bf am prins asta https://www.emag.ro/masina-de-gaurit-si-insurubat-bormasina-cu-2-acumulatori-einhell-power-x-change-te-cd-18-2-li-kit-18-v-2×1-5-ah-44-nm-valiza-transport-4513830/pd/DK8ZX9BBM/?X-Search-Id=b7d04a43a1f66b555c46&X-Product-Id=4244031&X-Search-Position=2&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view&ref=no_results pe la 300 lei si am sarit pe ea in detrimentul boschului mic verde de 12a. n-am regretat. bateria se incarca in ~30 min are viteza, putere, e ce trebuie sa construiesti o magazie, sa pui acoperis. am luat un flex tot de la ei, pe fir in ideea sa am ceva puternic dar dupa ceva timp am descoperit la tara inca un flex cu fir si mi-a dat o lacrima ca nu am luat flexul cu baterie de la einhell.
    acum 2 luni trimite cumnatu niste scule in tara (o arde santierist pe anglea) ca si-a luat altele noi. isi ia numai dewalt ca profi, baterii, putere, gama mare de accesorii…si dau de un dewalt de insurubat cu impact si inca o filetanta normala+percutie. ma frend, dupa 1 an de santier, nu gafaie, nu troncane, bateriile sunt neincarcate de cand le-am primit si in timpul asta am facut banci si mese pentru gradina blocului, a gaurit fimiu fiecare cm2 din gradina, am asamblat ceva mobila, gauri prin caramida, bca si alte lucrari si bateria inca mai are 2 liniute din 3

    01
  13. In conditiile in care un acumulator de 5A cand il prinzi in oferta e minim 200 lei e normal ca si sculele sa fie scumpicele. Colegii mei folosesc doar scule Makita de vreo 7 ani : le-am dus la reparat destul de rar dar si cand le-am dus , reparatia a costat (de cele mai multe ori) mai mult de jumatate din pretul unei scule noi..

    Cand produci bani cu ele e OK sa platesti mai mult dar pentru hobby nu cred ca ” se” mai merita.

    10
  14. Din experienta, entry level de la branduri sunt de preferat no name-urilor (unde intra si Einhell). In general duble la pret, dar folosești aceeași scula pe termen mai lung. Te-ai obisnuit cu ea, stii ce poate si ce nu, nu le schimbi ca pe șosete.

    Una din primele mele experiențe cu bormasinile cumpărate de mine a fost cu un Einhell (acum multi ani) – gen 200 de lei, cu o cutie întreagă cu spirale. Sa fie in casa cand am nevoie. Am dat câteva găuri în beton pentru dibluri (vreo 10), a inceput sa joace capul bormasinii. Si spiralele erau praf.
    M-am enervat, m-am dus la brico si am luat o Machita de 400 de lei (era la promotie) și un set de spirale de la Bosh de 100 de lei. 15 ani mai târziu le folosesc pe ambele in continuare si cred ca am depasit 1000 de găuri date in beton până acum (renovari, casa de vacanta, etc.)

    01
    • Lasa ca si sculele profesionale se pot strica daca esti galma. Dar da, cam asta e lectia ce trebuie invatata pe termen lung. Mai rau faci cand cumperi ieftin si des.

      10
    • Eu nu mai iau makita. La o motocoasa, pe langa ca am dat o caciula de bani pe una de amatori au incercat sa ma potcoveasca cu 150 de lei reparatie pentru inlocuirea unei garnituri desi era in perioada de garantie, ca e consumabila lol. o garnitura de 2 lei (literal), pentru ca manopera. S-au calmat dupa anpc, dar eu m-am lecuit de marcile cu renume. Am una chinezeasca cu care tai si papura/stuf pe langa tufisuri (makita murea direct) care cand crapa o repar cu scuipat si un ciocan. ca sa nu mai zic ca gasesc piese peste tot, nu numai la reprezentanta unei firme care face produsule cu piese atipice ca sa ajungi la ei cand crapa ceva.

      00
  15. In mod firesc, fiecare are pareri bazate pe experiente personale (sau asa ar fi normal). Lucrez de multi ani cu tot felul de unelte si echipamente electrice, in regim de la hard-hobby (sa spunem) la profesional. Topicul acesta nu refera zona profesionala (DeWalt, Bosh blue, Hilti, etc.) ci mai degraba informatii utile pentru utilizatorul casnic / mediu. Din acest punct de vedere va recomand gama de unelte pe acumulatori de la Einhell (Power X Change se numeste gama). Am aproape toate echipamentele din gama si lucrez cu ele daca nu zilnic cel putin saptamanal, intensiv. Cu 4 acumulatori si 2 incarcatoare, ma descurc foarte bine. On-topic, dupa 5-6 trimmere mai mult sau mai putin cunoscute, am cumparat un Einhell GE CT 18 LI – sunt extrem de multumit. Info aici https://youtu.be/zTVL6oaSg2U
    Spor la trimmerit :)

    00
    • ăla la care mă uitam eu e complet praf, cel puțin din cum arata filmarea asta https://www.youtube.com/watch?v=h8P1_yWMNTA
      asta deși e mai puternic decât ce am eu acum (eu am 7000, ăsta de voiam să îl iau are 9000RPM)

    • Sa vezi ce distracție o sa ai cu cei de la Einhell cand ai o problema si nu te ajuta cu nimic. Si eu am vreo 10 scule din gama PXC si cand mi-a cedat un flex Axxio nici un ajutor. Flexul a cedat taind adliteram fier patrat de 10×10 mm, a facut sub 20 de taieturi, folosit a 3-a oara in decurs de un an.

      00
  16. NOU
    #53

    Eu am luat un set de scule einhell cu acumulatori de aici : https://www.atelierultau.ro/ -> vezi tabul de einhell promo, preturi foarte bune cat au fost la oferta, am dat de exemplu 299 pe un acumulator + incarcator + dracia de operat tufe. Varianta mai mica de 50, vad ca cea mare de 60 e la 399.

    11
    • Nu mai zice de Einhell, tine pentru tine, ca o sa atragi o furtuna de rahat :D

      10
    • like i give a shit :).

      in curte am einhell, draciile de la lidl si steinhouse (brand chinezesc emag) de ani de zile. inca nu a crapat nimic si le frec destul. singura chestie in care am bagat banii mai seriosi a fost o surubelnita electrica dewalt (1000+ lei), care merita fiecare leu. incarcare acumulator in 15 minute, cuplu de iti rupe mana.

      00
  17. NOU
    #56

    aruncati burghiile, panzele, daltile, etc primite in pachet la marcile de scule no name

    01
  18. Poate nu ști tu sa le întreții. Taică-miu are drujba de pe vremea lui Ceașcă, flex, trimmer, mașina de tuns iarba, vermorel, atomizor. La toate umbla periodic, le unge, le mai sudează și merg struna. Doar la pompele submersibile nu are ce face.

    30
  19. Eu pentru casa mi-am luat bormasina makita si ciocan sau cum i-o spune de la bosch. Logica? Dai mai mult dar nici nu se strica vreodata de la folosit in casa. Plus ca Makita am folosit cat am lucrat pe santier si parca pe orice puneam mana, se simtea ciudat.

    Pt ai mei am luat motocoasa si drujba tot de la makita. In ideea ca rezista.

    Chiar merita sa iei scule ieftine, chiar si pt acasa?

    11
  20. am o surubelnita cu acumulator Einhell, am luat-o acum 5 ani, cu titlul ca o folosesc o singura data, macar sa ma tina. Dupa 5 ani, merge la fel, nu are niciun stres. Mai am si o rotopercutoare Einhell, luata ca sa dau 4 gauri sa prind o perdea. A costat 75 de lei, ca era la oferta in Brico. Am dat de atunci cateva zeci de gauri, merge la fel ca in prima zi. Cat timp faci lucruri doar hobby, e doar zvarleala de bani pe fereastra sa iei produse profesionale.

    • bormasini, undite, tot la hobby intra…

      00
    • Total de acord, dar mai e și plăcerea de a avea o sculă bună. Nu neapărat să o folosești, dar știi că și ceva și ai băgat banii într-o chestie care îți face plăcere.
      Nu se justifică banii de multe ori, dar na, mai plătim un preț mai mare pentru ceva ce ne atrage.

      01
    • Nu este chiar asa…la o autofiletanta conteaza f mult ce cuplu are..in functie de asta vezi de ce suruburi te poti apuca.. Daca bagi negrese de rigips, nu prea conteaza cuplul.
      Iar la un rotopercutor conteaza f mult puterea de impact..daca ai unul cu 0.8 j si incerci sa dai gaura in ceva beton…importante sunt si spiralele..chiar daca ai o unealta buna si folosesti spirale de la „rusi” din piata…

      00
    • N-as numi scule profesionale gama entry level de la Machita sau Bosch. Sunt pentru amatori, dar la care ai o garanție a brandului. Garantie pentru care evident plătești extra. Daca vrei iei pro, preturile sunt 5-10x.

      01
  21. O singura observatie: Skil nu mai are treaba cu Bosch
    In rest, da sunt foarte ok pentru pretul lor

    In 1991, the Emerson Electric Company and Robert Bosch GmbH entered into a joint venture by combining their power tool subsidiaries.[8] In 1992, the new venture came to fruition as S-B Power Tool Co. In 1996, after four years of the partnership, Robert Bosch GmbH took over complete ownership of Skil.

    On August 23, 2016, Chervon (HK) Ltd., a power tool manufacturer based in Nanjing, China, agreed to acquire the SKIL brand from the Bosch Power Tools division, which gave them control over the SKIL businesses in both North America and the European market.[9]

    00
    • Îmi place la nebunie numele ăsta „Chervon (HK) Ltd.”
      Chervon îl cheamă pe chinez, sigur nu e inspirat de la chevron
      HK – nanjing se află în Hong Kong

      10
  22. O regula de aur care am prins-o de la altii e urmatoarea: daca ai nevoie de o scula in regim hobby, cumperi cea mai ieftina scula care iti indeplineste conditiile. Daca nu iti faci treaba cu ea/se strica, o arunci si cumperi cea mai performanta scula pe care ti-o permiti. Pe termen scurt poate ca ai aruncat un extra 150 de lei pe fereastra pe scula ieftina, insa pe termen lung economisesti bani pentru ca nu arunci o gramada de bani pe o scula prea buna pentru tine pe care o folosesti ocazional.

    00
  23. Lăsați jucăriile și luați Milwaukee.
    Am la lucru Hilti, Makita, Bosch… Apoi am pus mâna pe o bormașină de impact la 90° de la Milwaukee => love.
    Am schimbat toate sculele cu Milwaukee, la preț de 3/4 de Makita.
    Când pun ceilalți colegi mâna pe ele : „aaaaaa, d-aia ai vrut de-asta!”

    00
  24. Cand m-am mutat intr-un nou apartament mi-am luat un ciocan rotopercutor, surbelnita/bormasina cu baterie si un fierastrau pendular, toate de la Bosch Albastru. Din ce am vazut erau cam acelasi pret cu makita.
    Pe toate le-am folosit destul de intens mai ales ca mi-am montan singur toata mobila, inclusiv bucataria.
    Nu regret investitia facuta pentru ca diferenta intre o subelnita electrica de tip hobby si Bosch e enorma. Am ramas surprins cat ma tine bateria la surubelnita Bosch: 3 ore pe zi timp de 3 zile si se incarca inapoi in ~2 ore + reglaje de putere unde chiar se obs. diferentele. + Bituri de impact(tot Bosch) care nu se sfarama cand dau de un surub si au priza foarte buna.
    Nu recomand sa mai cumperi unelte de bricolaj de pe emag unde preturile sunt prea mai la brand-urile consacrate, probabil fac asta ca sa impinga spre brand-ul lor Steinhaus care sunt foarte ok pentru pretul lor. recomand shopexpert.ro, au preturi foarte bune si termeni de livrare la fel de buni

    00
  25. Cam ce inseamna „brand love” cu Einhel.
    Acu vreo 10 ani am cumparat o bormasina din aia pe acumulator de la ei. Plus acumulator de rezerva. Am incarcat-o conform manualului si ghici ce? Abia am reusit sa bag 10 negrese in OSB. Cu greu. Dupa care a tacut. Celalalt acumulator la fel.
    M-am dus in fundu lumii la service-ul lor unde m-a intampinat un domn care ma injura aproape pe fata ca cica poate o folosesc profesional si asta nu e din aia. Chestie cumparata de o saptamana si folosita O DATA. Atitudinea aia a fost maxima la service si de atunci am evitat marca. Prefer Skill ( desi si astia au scule proaste). Sau orice alteva. Am o bormasina de la hornbach de pe vremea cand vindeau MacAllister( acu e la Brico Depot parca). A „facut” doua case, am exploatat-o fara mila. O am si azi si merge brici.
    Aparent astea s-au dus cand au mutat productia in China. Si au renuntat sa le mai vanda ca le dadeau cu garantie misto.
    Anyway, uneori e bine sa nu te arunci la 3x pretul, dar nici la coada clasei sa nu ramai ca pe urma plangi de draci. Sculele astea te lasa cand ai nevoie de ele. Nu cred ca le verifici din cand in cand as vezi daca mai face fata.
    Niste bituri bune, o bormasina cu acumulator pe 18V, o masina de tuns iarba decenta si aia e. M-am saturat de cacaturi ieftine.

    00
  26. Eu mi-am luat Gardena. Da, stiu – e mainstream, sunt un pic mai scumpe decat chinezariile de la wrox, mai ieftine ca americanismele de la dewalt.

    Plus:
    + marca lowcost Husqvarna – ma gandesc ca au ceva experienta in domeniu;
    + au o gama imensa de chestii pentru gradinarit (de la sape, furtune, conexiuni pentru furtune, masini/roboti de tuns iarba) si fun-fact – ce e de interconectat, se interconecteaza fara alte adaptoare si pasarele;
    + sunt oarecum din gama „hobby” intensiv – le folosesc in weekend. Mi-e greu sa dau o rata pentru ca nu o fac constant, dar as zice ca in jur de o data pe luna;
    + marca europeana – sunt destul de atent la chestia asta (mai ales in ultimul timp);

    Minus:
    – bateriile. suflanta/aspiratorul de frunze foloseste un tip de baterie, cositoarea un alt tip de baterie – ceea ce mi se pare o mizerie (o baterie costa 100EUR si ar fi fost misto sa poti folosi aceeasi baterie la toate sculele). Daca asta e o problema (eu n-am decat suflanta pe baterie), gama bosh home-and-garden s-ar putea sa te satisfaca.

    00
  27. Ce suprafata de iarba ai? Daca nu e foarte mare, poti sa incerci asta:

    https://www.atelierultau.ro/einhell-gc-ct-1824-li-pxc-trimmer-gazon-cu-acumulator-li-ion-18-15-ah-240-mm-cutite-de-plastic-p-57234.html

    Eu am luat si sunt foarte multumit. Cutitele sunt ceva de genul.. 38 de lei 25 de bucati, sau pe aliexpress 5 dolari 50 de bucati. Sunt compatibile cu cutitele pentru trimmere Bosch.

    00
  28. Am dat o cârcă de bani pe un trimmer Stihl pe benzină și mă comport cu el ca și cu un bibelou. Măsor cu precizie uleiul, arunc amestecul dacă e făcut de mai mult de 2 săptămâni, nu las amestec în rezervor, cumpăr numai benzină de calitate …
    Mă gândesc, dacă mă purtam la fel de frumos cu trimmerul no-name pe care îl aveam înainte, oare nu mă ținea și ăla mai mult?

    10
    • probabil că nu :D

    • am un stihl FS55 pe care l-am ignorat complet. mi se pare indestructibil. nu i-am curatat carburatorul, am uitat benzina in el si o iarna intreaga si merge brici. de aia sunt mai scumpe. am si makita pe acumulatori si mi se pare muuuult mai practica si mai comoda :)

      00
  29. Cand m-am mutat la curte, acum 4 ani, aveam o masina de insurubat cu acumulator Skill. Dupa 2 ani a murit. Nu mai tineau nici acumulatorii si nici nu mai avea cuplu. Ambreiajul sarea imediat chiar daca dadeam la forta mai mare.

    Dupa aia, am luat un Dexter, ca deh, am zis ca nu-mi trebuie mare lucru. Am asamblat toata bucataria, toata mobila din casa acolo unde era nevoie de masina + diverse prin curte si la motocicleta.
    Dupa fix 2 ani a decedat. Fix acelasi lucru acumulatorii si lipsa cuplului. Chiar si cu acumulatorii full, era pur si simplu lesinata.

    Am luat un DeWalt care costa 700 de lei, fix cat am dat pe junghiurile alea 2 in total, insa calitatea si forta nu se compara.

    La fel si cu flexul.

    Trust me : daca stai la casa, pe masura ce trece timpul vei aprecia sculele de calitate.

    20
  30. Eu am foarte multe din gama Power nu stiu cum de la Einhel.
    Masina de tuns iarba, de 36 cm, cu 2 acumulatori. Foarte multumit, aprox 300mp dintr-o incarcare 2x4A.
    Trimmer. Folosit ocazional, nu am o parere clara, dar merge inca dupa 2 ani.
    Trimmer gard viu – foarte multumit.
    Drujba cu acumulator. Cam slaba, dar isi face treaba cu lantul ascutit.
    Flex- excelent, foparte toarte multumit.
    Masina de gaurit cu percutie – 6 si 8 mm merge fara probleme, mai mare se forteaza.
    Filetante – 3 feluri, toate ok.
    Suflator de frunze – nu l-am folosit, l-am primit ceva bonus la una dintre scule.
    Fierestrau sabie – merge, dar nu prea il folosesc.

    Acumulatorii: 2×3, 2×4, 5×1.5. cumparati in ultimii 3 ani, de obicei ca si pereche la vreo scula. toti merg inca, nu imi dau seama sa fie vreunul slabit.

    vedeti ca a aparut si o bicicleta electrica ce merge cu acesti acumulatori.

    nu e profesional, dar in jurul casei e mai mult decat decent.

    00
  31. Trimmerul de la mama, noname, chinezarie. Tundem o data la o luna sau doua luni o suprafata de 20-30 mp in fata casei. E praf. S-a stricat dupa 2-3 folosiri si a durat vreo 3 luni reparatia pe garantie. A costat vreo 150 de lei. Acum a pierdut un arc, e useless.

    Trimmerul nostru – Makita, vreo 400-450 de lei parca. S-a stricat ceva dupa un an (s-au rupt clemele care tin capacul mosorului pentru fir – chestiile alea din plastic). A trebuit sa schimbam tot motorul. Cost 150 lei. Manopera, daca ii lasam pe cei de la service sa o faca, tot cam pe atat. Puterea conteaza, taie relativ ok si tulpinile mai lemnoase ale buruienilor.

    In primavara am luat o masina de iarba lata, pe care o impingi. De gazon dar nu o folosesc doar la gazon. Din Brico, marca lor englezeasca Mac…nu stiu cum. A venit la pachet cu un trimmer mic pentru colturi. Slab ca putere, abia bazaie, nu poti sa tai ceva mai serios gen cicoare. Dar e buna ca backup ca e usoara si dai repede cu ea pe la borduri.

    Deci, in concluzie, putere mare e buna. Daca ai buget si mult de taiat, un trimmer pe combustibil iti ofera independenta. Nu mai umbli cu rola de curent de 50m pe toata tarlaua daca ai tarla mare. Makita rulz, dar se si strica. Cum ai norocul. Deocamdata are cam 3-4 ani, reparata atunci cand cu clemele, inca rezista si nu o menajam. Dar na, nu lucram la primarie, taiem o data la 2-3 saptamani cam cate 500 mp cu masina de gazon si trimmerul iar o data pe luna mai iesim si pe drum sa mai curatam pe terenul nefolosit din fata casei.

    Sotul prefera Bosch gamele pentru neprofesionisti, decat Skil.

    00
  32. ia einhell boss, nu mai justifica. e perfect daca ti se potriveste la asteptari si la buget :)

    00
  33. Despre Steinhaus nimeni nimic?!

    00
    • raport bun calitate preț. pentru lucrări hobby merg.

    • Am luat eu compresor, prima oara acum 2 ani si a doua oara acum 2 saptamani. Le-am dat retur ca erau defecte. Bonus, mizerabilii de la emag nu ma lasa sa dau review.

      Am si aparat de spalat cu presiune, care merge de 3 ani, forjat maxim. Cum ti-e norocul…

      10
    • Am eu un flex de la Steinhaus. In regim de hobby e foarte bun! Sunt foarte multumit de el.
      Alte scule: filetanta mica black and decker – excelenta
      Bormasina panzer de la dedeman – foarte buna, mai ales ca am folosit o la constructii in 2 lucrari si inca merge.
      Cum au zis si altii, decat un makita sau dewalt la preturi pe care nu mi le permit, mai bine un panzer/steinhaus cinstit.
      :D

      00
    • am io o drujba electrica de vreo 2 ani. e buna daca nu vrei sa tai paduri cu ea.

      00
  34. dar si makita au hobby, iar un hobby de makita e la pret de pro la einhell

    00
  35. Veifica preturile si specificatiile si de la Ryobi sunt cei care oarecum vor sa impace si capra si varza.

    00
  36. suflantele astea descarca bateria foarte repede, cu o baterie de 5A nu apuci sa faci mare lucru cu ea. Apoi daca descarci bateriile foarte repede se duc repede.
    Suflantele cele mai trainice sunt cele pe benzina, dar costa mai mut, mentenanta mai multa, zgomot mai mare.
    cumpara makita, faci un pfa , tai iarba la vecini, le trimiti factura, cine stie peste ani prinzi contract cu primaria.

    11
  37. Am luat acum vreo 4 ani la un târg de vechituri o filetantă bosch gsr 10,8 professional an fabricaţie 2005 made in Switzerland cu 100 de lei. Folosită în mod intens vreo 2 luni intens adică cam 4 ore pe zi (atât ţinea acumulatorul), 5 zile pe săptămână şi după doar ocazional. Raportez că merge şi acuma fără greaţă.
    O sculă fabricată acum 15 ani.

    00
  38. Te rog, fa un bine si posteaza o lista cu niste bit-uri bune. Am stricat vreo 30 – 40 de bucati in ultimul an si ma dispera ca se distrug atat de repede. Am luat Bosch, Wolfcraft, HOGERT etc. si toate s-au distrus dupa cateva infiletari.

    10
    • faci ceva greșit dacă ți se strică alea de la bosch. eu din alea am de 10 ani. vreo 4, de mărimi diferite. am stricat șuruburi, bit-uri nu.

  39. Cam toate sculele sunt facute la acelasi sopron de chinezi, doar ca unii cer chinezilor sa foloseasca cupru la bobinaj, altii le cer chinezilor sa puna ce vor ei, doar sa fie ieftin. Asa am gasit intr-o masina de tuns iarba electrica Gardena (500 lei), pe care am incercat s-o repar, bobinaj cu ALUMINIU emailat. Nu am realizat pana am incercat sa lipesc cu letconul capetele, nu se lipea deloc si am realizat ca aluminiu. In fine.

    Calitatea sculei electrice se vede dupa calitatea matritei in care e turnata carcasa, minerul, mansoanele cauciucat din zona de prindere, bateria, conectorii electrici. Parkside e dupa constructie (am desfacut si reparat) la acelasi nivel cu Bosch verde. Sunt facute, cum ziceam, in acelasi sopron. Acum au bagat si motoare brushless, acumulatori cu protectie si echilibrare pe 20V. Nu exista nici un motiv sa iei Makita sau Hilti daca stii sa lucrezi cu scule electrice si nu alegi chiar ultimul stift care te zgarie cand il apuci de miner. Cred ca firmele asta mai scumpe de 3-4 ori au inteles ca „profesionistii” pwlii de pe santier le abuzeaza de prosti ce sunt si au pus ceva munca in proiectarea anti prost, pe linga ceva atentie la partea electronica, asta insemnind ceva racire la mosfetii de control, ca sa poti folosi scula fara oprire pana se descarca bateria. Si Parkside a ajuns la nivelul asta.
    Am o bormasina Worx, cu brushless si baterii de 2Ah. Apoi am descoperit ca brandul Dexter de la Leroymerlin (ceva francez) foloseste fix aceleasi baterii, cu protectie la incarcare-descarcare si echilibrare. Asa ca am luat si scule Dexter pentru a folosi aceleasi baterii. Cu un fierastrau circular Dexter tai la cherestea de vreo 3 ani, am facut o gramada de chestii. Am si o multi-scula cu vibratie, de taiat, slefuit, raschetat, etc. Baterii de vanzare se gasesc, dar mai degraba schimb elementele Li-ion, acuma sunt de 3-3.5Ah la curenti de 20A descarcare continua. Nu le-am abuzat, le-am exploatat corect, nu le-am lasat in soare sa se incinga la 80 de grade, nu le-am lasat in ploaie sau zapada. Daca iei Makita pentru ca nu are nimic daca iti cade de la 20m si poti s-o uiti in zapada toaman s-o gasesti in primavara, atunci cred ca nu esti chiar profesionist, ci un idiot cu pretentii de mester.
    Ideea sa cumperi o scula care sa tina 10 ani e depasita. In 10 ani apar bormasini cu reactor nuclear pe naquadah (starGate fans?), dracu stie, cu motoare de 1Kw in acelasi format, iar tu tot tii de vechitura aia pe care ai dat un salariu si careia nu-i mai gasesti acumulator, ca producatorul a abandonat de mult formatul. Stiti ca sunt pe piata la vanzare scule cu acumulatori Ni-Mh pe 14V? M-am uitat de curiozitate daca se gasesc elementi Ni-Mh in format C, pentru inlocuire, raspuns NU. Totul e pe Litiu acum, cat o fi, ca apare si altceva.

    11
    • Sal, crezi că există o diferență între Parkside și Dexter? Vreau sa achiziționeze mai multe scule și nu sunt hotarat între aceste două, de altele raport caltate preț nu știu să fie mai bune decât cele mentionate și de tine, ms

      00
    • ambele sunt la fel, chinezisme vândute de un lanț de bricolaj.

  40. I WAS BLIND, BUT NOW I SEE!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube