Lorand Soareș încearcă să se scoată în afacerea Bismobil

După cum probabil știți, reputația expertului în accelerarea afacerilor Lorand Soareș Szasz e știrbită a doua oară grav de scandalul Bismobil. Pe scurt, un om de afaceri din Moldova a deschis niște showroom-uri Bismobil în România, oamenii au comandat mobilă, mobila nu a mai sosit. La Cluj, 50% din afacere erau deținut de Lorand Soareș. Care s-a retras la timp, prin noiembrie, înainte să explodeze mămăliga.

Asta după ce, după cum probabil știți, afacerea cu papioane a soției a dat faliment la scurt timp după ce susținea că o să rupă la vânzări. De alte afaceri nu prea se știe.

Pentru că asta cu Bismobil se întinde, și se lasă cu arestări, Soareș se apucă să răspundă pe facebook. E greu de citit, pentru că omul nu știe unde se pun virgulele. De diacritice nu mai vorbim. Prezentarea lui impecabilă la evenimente e în contrast cu prezentarea lui de pe net.

În răspuns, spune că el a intrat investitor pasiv în afacere, doar a dat banii și a așteptat profitul. Și explică și ce e aia investitor pasiv, și de ce a șters de pe facebook poza cu echipa Bismobil. Glumesc, nu. Se vede și diferența din firmele unde mai deține participații. E una singură cu 50%, restul sunt fie ale lui, fie e cu mărunțiș.

După ce face pe victima un pic, spune că nu a fost atent și nu înțelege ce are lumea cu el, de îi spune ba că e grădinar, ba că vinde fum. Se preface că nu înțelege legătura dintr-o țeapă și investiția lui. Sau dintr-un faliment și participarea lui. N-au legătură. El nu știa ce face firma unde deținea 50% la fel cum nu știa probabil nici că nevastă-sa vinde papioane. Nu știa asta, dar știe sigur cum se cresc afacerile. Altele.

Voiam și eu răspuns la câteva întrebări. De ce firma se numea LSS Partner BK dacă el era investitor pasiv. Cât a investit. Ce nevoie avea ăla de Bismobil de banii lui? Cât naiba costa să închiriezi un spațiu la Cluj și să deschizi o firmă? Din astea. Aveam un mail de-al lui din 2012, i-am scris pe el, nu mai e activ, am găsit altul, mi-a răspuns cineva din echipa lui care a zis că nu mai răspunde la nimic, că a răspuns la tot pe facebook.

ps: a treia oară, uitasem de NFTescu. și aia tot din neatenție a fost, nu a fost atent la ce promovează. 

Versiunea video:

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

79 comentarii

 1. e incredibil cata dementa e in comentarii, e una cu Nu am crezut nicio clipa ca ai fi amestecat!!! fa vaco fmm, a avut 50% din firma, cum adica nu a fost amestecat? in ce?

  Comentariu apreciat.13010
  • tocmai ce am comentat si primul comentariu de dedesubt e un idiot identic

   1514
  • Mie mi-a plăcut comentariul lui Lorand cu versetul din biblie. Vrea să le arate fanilor că trece prin niste chinuri mari, grele încercări, mai ceva ca Iov, Isus Cristos și alte personaje persecutate prin versete. Mai strânge o lacrimă, mai face un studiu biblic, mai spală pe creier ceata care pune botul la beșinile motivaționale.
   Mă întreb cate afaceri din astea dubioase mai trebuie sa fie scoase la lumina zilei până când idioții vor înceta să îl îmbogățească pe con artistul asta.

   Comentariu apreciat.572
  • @DS

   E de o ipocrizie colosală, când a băgat 50% și s-a asociat cu respectivii nu i-a descoperit Dumnezeu că ăia sunt niște țepari ordinari? Acum că e părtaș la țeapă e greu să recunoască că da, a greșit, nu i-a citit pe ăia, i-a lăsat să se folosească de brandul lui și acuma au făcut ce au făcut.

   Că asta e, în afaceri mai dai, dar mai și iei țepe. Nu să facă pe marea victimă.

   Comentariu apreciat.272
  • @Manu144x
   Nu i-a apărut nevestei in meditația de dimineață că aia sunt tepari. Ce sa faci, o fi fost o lecție data de Dumnezeu, că nu e frumos să minți și să ameninți cu judecata oamenii păgubiți. Oameni care chiar au muncit pt banii respectivi, nu au dat câteva besini motivaționale. E normal că acum sunt nervoși că și-au irosit munca dând avans unor tepari.
   Eu am niște întrebări pt domnul guru motivational.
   De ce a ieșit din afacere înainte cu o lună de a face poc buba cu puroi? Credea că nu se va murdari și el?

   Cum și-a făcut research-ul înainte de a investi în țeapa asta?

   Ce il recomandă să mai țină cursuri motivaționale, coaching și vrăjeală pe business? Că a dat cam multe gherle când s-a băgat în afaceri. Daca investesc la fel de prost că el, pe baza sfaturilor luate din cursul lui, îl pot da in judecata și să îmi recuperez banii investiți (atât în afacere cât și în curs)?

   Are vreo diploma emisă de o facultate recunoscută și acreditata in Romania sau in alte țări, relevantă în domeniul de business/investiții/ce mai preda el acolo? (Școala biblică nu se pune, $orry)

   Informațiile din cursuri provin din cărți și TEDx uri expirate sau din experiența personală?

   Întrebările nu erau pt domnul guru motivational, ci pentru fraierii care vor sa piardă timp și bani pe cursurile lui.

   Comentariu apreciat.402
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 2155
 2. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 14180
  • da, man, la fel și cu promovarea NFTescu. a crezut în business.

  • A coach-uit dar a și țepuit.

   Comentariu apreciat.1662
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 5133
  • Tocmai ce am intrat pe pagina lui de facebook ca sa vad cine este si am deschis videoul despre inflatie. Omul pare scolit de Martorii lui Iehova, sau Gadea…. sau….. Fizic arata ca o imperechere intre Iliescu si Gadea :)

   Comentariu apreciat.716
  • Tu, personal, cred că habar n-ai pe ce lume trăiești dacă un personaj ca Lorand ți se pare simpatic.

   Omul a fost grădinar în Portugalia la un tip care era coach și s-a gândit că ar putea face și el asta, dacă tot a făcut teologia și i-a zis lumea că știe să predice.

   Atât. Experiența lui business este net zero. Tot ce a făcut a falimentat. Tot. Cel mai mare business e business-ul în care te învață să faci business.

   E ca și cum ai lua sfaturi de business de la administratorul de scară care are grijă de grădina din fața blocului.

   Comentariu apreciat.1014
  • Sab nu e man, e domnisoara. Are feblețe la Rosamund Pike si la Lorand. Mari actori amandoi.

   226
  • exact ce ziceam la articolul cu tunurile. romanii nu se vor revolta. ii invidiaza pe astia. ii admira.

   171
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 844
  • @Ron nu e adevarat contest. Ma simt usor stalkerita 😅 Sa imi fac griji, sa ma simt flatata, inca sunt in dubii

   225
  • @Sab „admir arivismul lui” – adica ii admiri viclenia, lipsa de scrupule, dar „nu s-ar baga constient la o teapa”. Make up your mind!

   Comentariu apreciat.362
  • 🤭 ce marketer bun, nici nu put comentariile astea.

   PS: lucrând cu o companie mare, cu vechime în domeniul amenajărilor interioare, cumva ușor concurentă cu Bismobil la nivel de plajă de clienți targetați, am avut tangente destul de mari cu scandalul ăsta prin prisma faptului că odată izbucnită oala Bismobil, a început să plouă cu CV-uri de la ei pe toate posturile.

   Oamenii lor de vânzări au fost plătiți și instruiți bine, sunt valoroși și cu papagal bun, fix ce trebuie când vrei să dai țeapă – iei oameni cu experiență la front office, care să știe sa stoarcă bani de la clienți.

   Căutând să-mi măresc echipa, mi-a ajuns în mâini CV-ul fostei doamne Director de Marketing de la bismobil care a aplicat pe un post de specialist marketing… înainte de bismobil a avut 2 joburi: unul de operator introducere date și unul de secretar administrativ.

   Firma aia a fost o țeapă premeditată cap-coadă.

   Serviciile, produsele și preturile la care le comunicau miroseau de la distanță a dumping, au atras fix clientela aia care se bucură la chilipir, clientul ăla care vrea high-end și are bani de maxim mediu, dar se bucură că prinde o mega ofertă prin care-și ia Mercedes cu bani de Volkswagen. Nu zic că oamenii si-au meritat țeapa, departe de mine gândul ăsta, dar când verifici concurența și vezi că același produs la alții costă cu peste 40% în plus, că alții îți percep taxe pentru deplasări și măsurători, că alții nu promit livrare pentru produse tailor-made în câteva zile… nu te pui puțin să cauți cine-s ăștia și ce naiba fac de reușesc să facă tot ce nu reușesc alții cu zeci de ani în piață?

   Comentariu apreciat.494
  • @L. informatiile astea din C.V. daca au ajuns la voi nu inseamna ca sunt publice – eu as fi mai atent cu unele informatii, sa nu vedem in curand informatii din CV-ul tau la altii.

   913
  • @Sab

   Nu are nici o legătură cu faptul că e grădinar sau că aș înjosi această meserie. Dacă știi s-o faci bine, e bine plătită și e de respectat. Eu făceam trimitere la faptul că a sărit dintr-un domeniu în altul, domeniu fără nici o legătură.

   Dacă ar fi fost patron de ABC și se apuca de cursuri era mult mai OK pentru că avea experiență antreprenorială reală măcar. Aici e diferența.

   Și asta nu e realitatea mea, e o realitatea simplă. N-am nimic în a asculta oameni care au ceva în spate. Deloc.

   Aș vrea să aud de la Warren Buffet strategii de investiții, de la analiștii Blackrock, de la oameni care zic uite: am făcut 10-15 ani chestia asta, astea sunt rezultatele mele, am de vânzare un curs în care explic experiența mea. Acolo aș plăti fără probleme.

   10
  • Bruzli, CV-ul e ceva ce își asumă fiecare dintre noi că scrie în el, unii chiar îl au public pe LinkedIn. Personal n-am nimic de ascuns, iar oricine are, are degeaba, ca e destul de ușor să trackuiești parcursul profesional al oricui și fără un CV în mână dacă îți dorești asta. :))

   41
 3. baiat bun, toti sunt baieti buni…..

  Comentariu apreciat.390
 4. O să facă cavalerul tec și lorand echipă și o să te răpună, dragonule!

  Comentariu apreciat.583
 5. De prin 2016-2017, proprietarul bismobil Moldova a fost la cursurile mele, de fapt a fost la mai multe cu toți angajații (n.r. nu rețin cuvânt cu cuvânt ce a aberat și nu merge copy paste)

  Cum ar fi ca soarez sa fie cel care spala banii prin acele cursuri?!?! Ca altfel nu îmi explic cât de fraier sa fii sa dai bani pentru cursuri jnei societăți care se numește edia pro crementum….

  Comentariu apreciat.377
 6. NOU
  #30

  anii ’90: „cum ai facut primul milion?”
  anul 2023: „cum ai dat prima teapa mondiala?”

  Comentariu apreciat.361
 7. Din cate stiu era pe felie cu unu Barbu Florin din Cluuuj…..

  117
 8. Bai ce e in comentarii… ca e dragnea, influencerita beata sau iorgulescu, mereu vor fi acolo oamenii care sa invoce versete si sa ia apararea mizerabilului. Prosti facuti gramada. Fura unul o gaina, valeu, dati cu pietre. Fura unul o gaina dar are o poveste frumoasa: ce om deosebit!

  Comentariu apreciat.551
 9. Eu stiu ca Lorand vinde cursuri pentru antreprenori, asta e in capul meu, nu stiu daca e sau nu corecta informatia. Din ce inteleg la faza cu Bismobil care a facut 40 de parteneriate e un model de franciza, doar pentru bani nu are nimeni nevoie de zeci de partneri, ori iti da banca ori gasesti unul, faci o firma pe Romania, ii dai X procente din ea si iti da Y suma de bani, nu ai de ce sa ai 40 de parteneri, firme, sedinte etc.

  Cand vorbim de franciza clar fiecare partener se ocupa de operatiuni, logistica, totul la nivel local, firma mare furnizeaza procesele si marfa insa nu exista partener pasiv in asa ceva.

  Daca Lorand incearca sa prezinte model de franciza ca un parteneriat pasiv si faptul ca el nu a stiut nimic inseamna ca ori nu are idee despre economia de baza ori isi considera urmatoritorii foarte inculti in domeniul economic.

  1313
  • DETINEA 50% din Bismobil. Ti se pare ca e pasiv? Pasiv in celula poate, da nici acolo. N-auzi ca tot ce a incercat a dat chix. NFTescu, Bismobil si mai era ceva. Incearca si eu sa faca un pic de damaj control.

   172
 10. Credeam că doar pe mine mă enervează că toate anunțurile lui sunt fără diacritice și cu gramatica în toate părțile.

  Profesorul meu de română mi-a zis să n-am niciodată încredere în cineva care nu știe scrie corect, să poți comunica corect măcar în limba nativă e cel mai elementar lucru pe lumea asta.

  Comentariu apreciat.418
  • Doar elementar. La fel ca special…

   141
  • Ala cu 15 milioane salariu? Si dupa ce scrii corect limba romana de circulatie internationala datorita confratilor care nici macar nu scriu ce urmeaza ?

   118
  • @Sab

   Nu contează că e de circulație internațională sau nu. Contează că asta e limba cu care crești de mic, asta e limba nativă.

   Fix același lucru e valabil și pentru un american sau un britanic care face greșeli în propria limbă, că e internațională că nu.

   E o chestiune elementară de existență pe lumea asta. Dar permite-mi să mă îndoiesc că dacă nu îți știi limba nativă bine, șansele să știi una străină bine sunt minime, și toți pe care îi cunosc sunt fix în situația asta. Care vorbește bine română, vorbește corect și engleza.

   50
 11. Omul ăsta este exemplul viu a expresiei: „Everything you touch turns to shit”

  Comentariu apreciat.420
 12. Mă uitam prin comentarii la postarea lui și scrie inclusiv un gușter care a fost tepuit că el îl crede și îi urează tot binele, de parca aia e, csf n-ai csf.

  Pai prostii de genul parca chiar merita furați, cum ar zice chef Patrizia, „halutinante” :))

  Comentariu apreciat.361
 13. Lorică Suares Sanz ăsta e un țepar care și-a luat țeapă. Scurt pe doi. Cu tot cu cursurile lui de căcat eu nu l-aș pune decât să împartă pliante promoționale în centrul orașului și dacă în urma promoției nu vin măcar 6 sau 7 clienți să-mi zică că am aflat de firma dumneavoastră de la băiatul din centru care împărțea flyere, atunci îl dau în secunda doi afară. Atât de simplu e.

  244
 14. LLS confunda putin lucrurile, fie intentionat, fie din nestiinta.
  Un investitor pasiv, il regasesti pe bursa. E cel care investeste in diferite companii listate acolo. Ala e un investitor pasiv. Pe acel investitor nu o sa-l gasesti la registrul comertului, cu nume si prenume nicaieri in ‘actele firmei’. Nu poti fi investitor pasiv, dar sa ai 50% dintr-o firma, in acte. Esti investitor activ in cazul asta, ca esti scriptic acolo. A, ca nu esti administrator, e altceva. Insa deciziile nu le poate lua administratorul FARA (si) acordul tau, ca investitor, prin hotarare AGA. Prin urmare, orice decizie, fie ca e un credit nou, fie ca e un leasing sau orice altceva, trebuie sa fie pe baza deciziei AGA, unde – surpriza – LLS trebuie sa isi dea votul. Nu poti sa zici ca s-au luat decizii fara ca tu sa stii, pentru ca nicio banca spre exemplu nu o sa-ti dea credit, daca nu vine si asociatul de manuta sa semneze. Sa nu mai zic ca poate chiar si sotiile trebuie sa se prezinte la semnare. In unele cazuri.

  Revenind. LLS fie cunoste cum functioneaza lucrurile, dar profita de faptul ca oamenii nu cunosc lucrurile astea, fie habar n-are pe ce lume traieste, fie e partas la toate cele.
  E putin cam SF sa zici ca tu habar n-aveai despre cum merge firma. Eu cred inclusiv ca si-a scos bani din firma aia, pentru ca cifrele vorbesc de la sine: nu e asociat in 100 de firme, ca sa zici ca ‘a uitat-o pe asta mica’. Nunu. Sunt doar cateva firme in care e asociat, de le numeri pe degete. Un ‘investitor’ – si am pus ghilimelele intentionat – de genul asta, care investeste in afaceri micute, abia asteapta sa obtina profit. Si cel mai probabil l-a obtinut si l-a scos. Ca nu aveai cum sa vezi ca intra bani in firma cu nemiluita, si sa zici ca tii profitul acolo pentru mai tarziu. Nunu, te folosesti de banii aia cu siguranta.

  Comentariu apreciat.614
  • Doar de dragul preciziei vreau sa fac o precizare. Limitele de acțiune ale administratorului sunt specificate foarte clar in statutul societății, dacă acolo scrie ca administratorul are drepturi depline de administrare asta e, poate sa facă orice, poate lua decizii operaționale de orice fel. Cu excepția angajării societății in credite bancare, leasinguri și înstrăinarea patrimoniului. Dar am o bănuiala ca patrimoniul acestei firme tindea spre 0, avea maxim niște mobila prin show-room, câteva laptopuri si telefoane mobile și eventual doua trei masini in leasing. Spațiul era închiriat si stocul de marfa era proprietatea firmei din Moldova. Credite nu avea nevoie sa facă pentru ca lucra cu banii clienților, leasingurile dacă sunt, au fost facute când a început activitatea. Deci administratorul putea face multe fără sa îl informeze pe acționar. Bineînțeles ca acționarul putea oricând sa îl ia la întrebări. Rămâne de văzut in justiție dacă acționarul avea cunoștința de toate aspectele activității si dacă se demonstrează partea penală a poveștii.

   33
  • Corect ce spui. Dar hai sa ne gandim logic: esti un investitor si vrei sa investesti intr-o companie cu cineva pe care l-ai vazut de cateva ori in viata (ca asa declara in postare). Nu e nici fratele tau, nici varu’, nici vecinul cu care ai copilarit de mic. Intrebare de 1000 de puncte: ai lasa puteri depline pt un necunoscut, intr-o firma in care esti actionar 50%? Daca raspunsul este: Da – atunci nu te mai numesti investitor. Te numesti fraier.

   101
  • Nu știu, poate ne ajuta domnul Vali cu o copie după statut sa vedem ce drepturi avea administratorul :)) am văzut ca are surse bune

   20
 15. Va dau un sfat foarte bun, fugiti de orice combinatie/afacere daca interlocutorul foloseste cuvintele „Dumnezeu sau doamne ajuta”. Asa recunosti din prima un tepar.

  Comentariu apreciat.372
  • La arabi exista ‘trusa de vrajeala’: 1.vii la intalnire cu masina scumpa, 2.ceas scump la mana, 3.la ora fixata pui covorasul catre Mecca si te scuzi ca vrei sa-ti faci rugaciunea.

   221
 16. Jigodia asta posteaza zilnic zece cinspe platitudini impachetate mereu sub alta forma, sa para ca debordeaza de original ce e si ca nu e doar un copiator NLP-ist. Deci te invata sa iti cresti biznisu, sa iti maresti cifra de afaceri de zece ori, sa devii un antreprenor de succes, dar el e un biet investitor pasiv cu 50% intr-o firma care se numeste LSS. Ok, da-o naiba de denumire, conteaza administratorii, nu, Lorand? Dar pe administratori cine ii numeste, jegule?Si banii cine ii ia? Teparul asta ia 9 euro pe luna de la nebunii care se inscriu in platforma Upriserz, adica vreo 14.000 x 9 = 126.000. Ok, nu stiu cu cati ramane, nu e doar el acolo, dar sunt 126.000! Si ca un jeg ce e, se mai si vaicareste prin vacante ca n-a reusit sa inchirieze decat un Cupra Formentor si nu seria 7 si ca vai domne, e un chin pentru bietul de el, dar asta e…:)) Terminatul asta ar merita si el sa fie in “influencer fun”, la cate perle scoate.

  Comentariu apreciat.311
  • mie mi-a dat block ,in momentul in care a lansat upriserz ,si a spus ca vrea o Romanie educata cu 60.000 de antreprenori educati
   , iar eu i-am spus ca vrea doar 6×60000 = 360k de euro pe luna

   40
 17. E prima dată când aud de cineva că are 50% dintr-o firmă și se aude cu administratorul o dată pe an, la dividende. Sau nici atunci, doar dă refresh la cont, să verifice când le primește.

  Comentariu apreciat.294
 18. Eu l-as fi intrebat altceva. In declaratia lui pe Facebook zice asa: „De fapt eu am ramas fara bani inainte, pentru ca am decis sa ma retrag din firma, renuntand complet la investitia mea si partile sociale inainte de scandal si de faliment.”.

  Cine si de ce ar renunta cineva complet la o investitie pierzand bani si stiind ca nu mai vede nimic inapoi? Asta nu e de inteles, cum renunti de bunavoie la bani daca nu ai nicio idee ca se intampla ceva rau acolo.

  Comentariu apreciat.332
 19. eu acum am citit ce a postat pe fb.

  m-am blocat la faza cu 200k de oameni la cursurile lui. practic 5% din populatia tarii.

  ori minte ori aia sunt prosti de bubuie in ansamblul lor….

  153
  • Da, aici suntem. 200k oameni din România cred că viitorul lor se află în mâna unor oameni ca el.

   Nu înțeleg de ce e de mirare. Aici e țara unde a înflorit Caritas, FNI, zecile de bănci ce promiteau dobânzi mari în anii 90 ca apoi să falimenteze spectaculos și să dispară bancherul cu banii…

   Și azi îi aceeași care îl cred pe lorand mare business man sunt aceeași care nu cred în viruși și îl consideră pe simion și șoșoacă oameni care au adevărul.

   121
  • nu manu. nu 200k in romania.

   200k in moldova. si aia sunt 3 milioane cu tot cu ‘diaspora’. deci nu 5% ci mult mai aproape de 10%.

   04
 20. Ce tool folosesti pentru a afla participatia in firme?
  Mersi mult

  02
  • eu folosesc termene.ro si datefirme.ro, sigur sunt si altele, dar informatiile sunt contra cost, nu sunt disponibile in varianta gratuita

   00
 21. „Mihail a fost unul dintre cei peste 200.000 de oameni care au ajuns la cursurile mele.”

  Daca informatia asta e adevarata e nasol tare. Cred ca ma apuc sa vand cursuri de maine, daca a gasit nenea asta 200 demii de oameni, oi gasi si eu 2000 de oameni sa imi dea 100 de euro si sa ma retrag undeva frumos.

  172
 22. un articol tampit cu comentarii pe masura. omul administreaza si incaseaza in calitate de administrator beneficii financiare raportate la o cifra de afacei de 13.000.000 de lei. adica aproape 3 milioane de eur. legal, declarati. doar de pe o firma. chiar credeti ca daca ar fi mirosit teapa cu bucatariile ar mai fi ramas in firmele alea. cel mai probabil a fost atras de o idee, niste lovele pleasca care-i asigurau leasingul la Gle Coupe, si-un concept bine gandir, dar a muscat-o de la niste baieti cu 3 secunde mai destepti decat el. dar pana a-l face complice la escrocherie biskmobil e cale luuuunga. si nu, nu-mi place deloc tipul, are o mare doza de escroc care zace in el si in cursurile cu prelegerile lui despre cum sa futi ca Rocco cand dispui doar de 14 cm, dimineata la prima ora. pe partea financiar adica, analogia

  617
 23. Cine nu stie, preda lectii.

  30
 24. Din cate stiu, omul este adventist. Am lucrat pentru niste adventisti (facut internship fara sa fiu platita defapt). Ei ofereau cursuri de formare profesionala si a fost invitat si Lorand Soares la ei… Desi am copilarit la tara in vacantele de vara, unde oamenii sunt „credinciosi”, habotnici, astia erau fanatici rau, numai pe Dumnezeu il pomeneau – de speriat pentru oameni care nu sunt pe filmul lor. Si asa are si fanii, pe cei care sunt ca el. Care citeaza psalmii in timp ce fac rau cuiva. Oameni ca el sunt multi! Nu stiu ce va mira. Nu e ca si cum cei normali pot rezista sa il urmareasca macar o zi. Raul facut in numele credintei este dereglare la mansarda. SI ei sunt rasplatiti cu bani pentru dereglarile lor.

  117
  • Adica tu te-ai suparat ca ai facut un internship fara sa fi platita?
   Inainte de a face internshipul, te-ai interesat putin ce inseamna asta? Ca exista doua variante de internship: platit si neplatit? Ca se presupune ca tu, cu 0 experienta, ai ocazia sa stai intr-o companie de la care sa inveti, si eventual sa mai faci si putina treaba, ca sa vezi cu ce se mananca domeniul in care vrei sa activezi. Acum ca unii platesc, altii nu – tu esti castigat oricum: castigi experienta, care uneori se lasa si cu angajare, daca angajatorul considera ca aduci valoare. Unii mai si platesc, dar adevarata dedicare o vezi la oamenii care vin la munca fara sa fie platiti – te-ai gandit la asta?

   Dar sa mergi la internship si sa plangi in pumni ca nu ai fost platita, desi mergi asumat intr-un internship… Nu cred ca tine de faptul ca aia erau sau nu adventisti. Nu le iau apararea, dar nu cred ca are de a face religia cuiva, cu internshipul tau.

   712
  • CP, te droghezi?

   Am pus in paranteza ca nu am fost platita pentru a exprima religiozitatea si sufletul bun si pur al acelor credinciosi, amici cu Lorand Soare.
   Iar ca sa iti dau o lopata peste moaca, am fost fericita ca am putut avea loc de munca pentru a scrie in CV ca am experienta.
   Probabil si tu esti fanul lui Lorand dupa cate ai fost capabul sa intelegi din ce am scris.

   Si ca sa iti mai dau o lopata peste moaca, cu vrajeala ca cei care muncesc fara sa fie platiti sunt dedicati… Patronul firmei a ramas in fundul gol dupa alea 3 luni. Tipa de la HR si-a dat demisia iar el (patronul) a spus ca daca pleaca din firma va avea grija sa nu o mai angajeze nimeni. In timp ce urla la ea, o brusca. Pana nu l-a amenintat cu politia nu a scapat fata.

   Asadar… daca tot ai chef de scandal si facut galagie, porneste o revolutie in tara si arata-ti si tu devotamentul si dedicarea fata de ce vrei tu, simpaticule. :)

   98
  • Claudia, am lacrimat.
   Din exprimarea ta, mie imi e clar de ce nu ai fost platita. Fie el adventist, ortodox, martorul lui Iehova, chiar si musulman sau ateu, indiferent de hramul care-l poarta, cred ca te citeste din doua-trei priviri despre cum esti tu ca persoana.
   Adica tu condamni ca a agresat-o pe tipa de la HR, dar n-ai nicio problema sa-mi dai cu lopata mie peste moaca. Nu o data. De doua ori.
   Daca citeai putin mai sus comentariul meu referitor la LSS, probabil nu ma bagai in aceiasi oala cu fanii lui. Dar cel mai probabil iti e greu sa intelegi un text de mai mult de 300 de cuvinte. Am sa ma opresc aici, sa nu te obosesc.

   78
  • CP

   Daca vrei sa facem analiza pe text, incep si eu.

   Eu am scris un text de cateva cuvinte si nu ai inteles ce am spus. Probabil tu te crezi special, unic – nu un repezit care ataca un om pentru niste lucruri pe care nici macar nu le-a scris.
   Nici nu conteaza ce ai scris mai sus despre Lorand S. Fiindca, in esenta aveti aceeasi gandire.
   Te-ai dat singur de gol, citez din comm. tau: „Unii mai si platesc, dar adevarata dedicare o vezi la oamenii care vin la munca fara sa fie platiti – te-ai gandit la asta?”

   Ce te crezi, stapan de sclavi? Ia du-te la serviciu si nu mai astepta salariu de la firma.

   „Dar sa mergi la internship si sa plangi in pumni ca nu ai fost platita, desi mergi asumat intr-un internship… Nu cred ca tine de faptul ca aia erau sau nu adventisti. Nu le iau apararea, dar nu cred ca are de a face religia cuiva, cu internshipul tau.?

   Unde am plans in hohote, repezitule? Degeaba spui ca iti este clar. Nu iti e clar nimic, repezitule. :)

   Asa este, exprimarea mea putea sa fie lipsita de lopata in moaca. Doar ca cei ca tine, care se reped in acuzatii fiindca nu inteleg 3 cuvinte, nu pot fi lasati in pace in permanenta. Probabil astea sunt si reactiile pe care le cautati de la oameni, ca sa deveniti victime si sa va plangeti ca oamenii sunt rai, voi sunteti fara vina.

   58
  • Nu inteleg de ce n-ai zis de la bun inceput ca esti NF, ca sa nu mai intru in discutie cu tine inutil.

   73
  • CP

   Iata cat esti tu de copil, defapt. Ajungi la sex cu atac decisiv. Tot copil esti si in pantaloni probabil. Altfel te luai din alta directie de persoana mea.
   Se pare ca si tu esti NF ca si mine. Ca doar ai aceeasi reactie.

   68
 25. Desi il detest pe tip, cred ca ii cauti nod in papura.
  Faptul ca s-a imbogatit din vandut iluzii nu-l face automat vinovat pentru escrocheria asta.
  Tu crezi ca a plecat cu vreun ban de din afacerea asta? Ma indoiesc. Cel mai probabil a pierdut, asa cum spune.
  La fel, avand in vedere ca era un business functional (se presupune ca de asta s-a extins), e credibil ca el nu s-a amestecat in managementul sucursalei din Cj pentru ca ii era strain domeniul si pentru ca se ocupau cei care au infiintat afacerea.
  Tocmai de aceea nu le-a permis sa se foloseasca de numele lui, pentru ca nu avea control pe felul cum se desfasurau lucrurile (faptul e LSS in numele SRL-ului nu inseamna nimic – si eu pot face Vali Petcu Bate Campii SRL).
  Ma indoiesc ca un potential client ar deduce ca e vorba de el, din acelasi motiv pentru care nici tu nu crezi ca toate masinile care au la numar LSS nu sunt ale lui).
  Ideea e ca si-a luat-o si el cum si-au luat-o si ceilalti, ce mi se pare ciudat e nu ca a iesit din firma cu 1 zi inainte sa bubuie povestea, ci ca a gasit pe cineva dispus sa preia jumatate dintr-o firma cu problemele alea. Adica ma indoiesc ca fondatorul a fost de acord sa-si asume singur oalele sparte ca sa-i fie bine lui LSS (cum-necum au intrat impeuna), iar daca l-a vrajit pe vreunul sa cumpere si ala n-a verificat, mergand ep mana guru-lui, e cu atat mai mizerabil.

  39
  • ți se pare că eu dau vina pe el pentru excrocheria asta? unde anume vezi asta? nu, eu râd de el că e mare expert în afacerile altora.

  • „ți se pare că eu dau vina pe el pentru excrocheria asta? unde anume vezi asta?” – Pai insisti ca stia ce se intampla pentru ca are 50% participatie si LLS in numele SRL-ului, deci clar stia si a fost parte activa in mizerie. Omu’a zis ca a pus niste bani pentru deschiderea unui punct local al unei afaceri functionale, nu le-a permis sa-i foloseasca numele tocmai pentru ca nu se implica in management si deci nu avea control pe nimic din ce-i putea afecta imaginea. Mi se pare plauzibil.

   „nu, eu râd de el că e mare expert în afacerile altora” – da, si mie imi repugna atitudinea aia de pastor de Bible Belt; pe de alta parte, nu tu sau eu suntem publicul lui tinta.

   Eu de exemplu n-as putea sa fac niciodata ce face el, dar desi il condamnam initial, in ultima perioada imi dau seama ca per total, face mai mult bine decat rau.

   Adevarul e ca omul spune banalitati dar e foarte convingator. Toti stim ca daca muncim mai mult si mai eficient vom fi mai productivi.

   In definitiv, publicul lui tinta e Romania profunda, care e bine sa auda ca e mai bine sa bea 1 bere/zi in loc de 5, ca e mai bine sa-si asume responsabilitatea pentru propria situatie decat sa astepte asistenta sociala de toate felurile, ca jucand la pariuri si pacanele nu pot castiga pe teremen lung, ca munca si seriozitatea pot schimba destine (chiar daca nu fundamental, cum bate LSS campii).

   Te intreb, care e alternativa? Crezi ca publicul lui tinta o sa inteleaga vreodata educatie financiara reala? Publicul lui tinta e publicul care pune botul la „acoperisul” si „accidentul”.

   Faptul ca cineva ii da lui echivalentul a 2 pachete de tigari pe luna nu cred ca e marea gaura in buget. Mai ales daca faptul ca LSS le vinde iluzii ii ajuta sa fie mai productivi, mai chibzuiti cu proprii bani etc.

   Peace!

   43
 26. Astept cu rabdare si interes urmatoarea teapa/schema MLM pe care o va promova Lorand

  30

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube