Logică românească: micii cu salmonella

"În urmă verificărilor interne din punct de vedere al siguranţei calităţii efectuate în mod periodic de Kaufland la Centrul Logistic din Ploieşti, s-a constatat, la un singur articol de la un singur furnizor, o suspiciune de infestare cu salmonella. Este vorba de un produs congelat, mici congelaţi Delicia cu carne de pasăre – 1 kilogram, cu termen de valabilitate 23.10.2013", spun reprezentanţii companiei.

Aceştia mai precizează că este vorba despre un articol cu rulaj nesemnificativ în comparaţie cu celelalte produse de carne de mici, ce are totodată o cotă medie de 0,12 la sută pe zi, din vânzarea totală de produse congelate per magazin. (sursa)

Ce vrea românul să transmită aici: nu e nici o problemă că micii ăia sunt infectați, că oricum nu se vând.

Ce nu vrea românul să transmită: micii ăia sunt procesați în același abator cu restul cărnii noastre, nu vă panicați, cumpărați în continuare, totul e bine, totul e sănătos, nu verificați, nu reclamați, autoritățile au comis un abuz că au specificat ce firmă îi produce și ce magazin în comercializează.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. S-o mai zic pe aia cu „cine stie ce alte produse au mai fost alterate si cu ce, dar n-au fost descoperite pentru ca nu s-a obosit nimeni sa le caute”?

    00
  2. termen de valabilitate 23.10.2013

    Adica produsele din carne pot sta in magazine si 5-6 luni pana le cumparam noi ?

    00
  3. Autorităţile nu spun niciodată numele firmei care peceşte, pentru că ele veghează mai bine decât tine. Şi iau şpagă cu discernământ.

  4. Proces ca au divulgat ingredientul secret!

    00
  5. NOU
    #5

    Numai intr-o tara de cacat precum Romania firmele care te omoara sunt tinute la secret….

    00
  6. Pentru prima data, vad numele firmei unei firme care a dat-o in bara.
    Niciodata, cei de la A.N.P.C sau cei care prezinta stirile, nu au divulgat numele firmelor care au incalcat regulile sau au bagat oameni in spital, A.N.P.C se limita la o amenda si gata, firma o lua de la 0, istoricul era sters.
    Pentru ca eu, consumator, daca vad o stire de genul acesta la televizor, nu vreau sa mai cumpar cacat infestat de la o firma, care a picat testul de igiena.
    A.N.P.C ar trebui obligata sa puna la dispozitia consumatorului o lista cu firmele care nu au garantat calitatea produselor puse in vanzare. Si dupa aia sa vezi cum se pun baietii pe treaba.

    00
  7. Asta e unul dintre motivele pentru care nu mai mananc demult carne.

    00
  8. Din ciclul „las-o ba ca merge-asa”.
    Astept cu nerabdare ziua cand pentru asemenea magarii se vor da amenzi atat de usturatoare incat vor avea nevoie de imprumuturi sa se repuna pe picioare.

    00
  9. Dacă românii s-ar ține de sesizări și ăia abilitați în domeniu și-ar face treaba ca la carte atunci nu cred că am mai avea vreun abator deschis în România.

    00
  10. Şi ce nu vrei nici tu să transmiţi: salmonella şi puii sunt aproape inseparabile. De regulă puii şi coaja ouălor sunt purtătoare de salmonella, nu-i nimic nou sub soare. Cât timp consumi produsele de origine aviară preparate termic, nu-i absolut nici un pericol, salmonella moare la 50 de grade Celsius în timp ce noi fierbem mâncarea la 100 sau chiar mai mult. Pe de altă parte organismul uman este rezistent la infecţiile cu Salmonella, pentru a avea probleme trebuie ca virusul să fie ingerat în cantităţi masive.

    Din punctul meu de vedere situaţia se prezintă astfel: vrei să faci campanie negativă unui producător sau comerciant? Acuză-l că are produse de origine aviară infectate cu salmonella şi vei avea dreptate în 99,99% din cazuri. Şi chiar dacă în acelaşi abator se procesează şi carne de vacă, cred că nu-i greu să-ţi imaginezi că este vorba despre linii de procesare separate, utilaje diferite (cu aparatul de dezosat pui nu poţi dezosa carcase de vită). Apropo, vita, porcul şi orice alte orătănii au şi ele încărcătura lor microbiană.

    De câte ori văd în presa românească de produse cu salmonella, de obicei este o non-ştire în toată regula. Apropo, dacă ne citeşte cineva din lanţul de producţie-distribuţie, nu m-as supăra dacă mi-ar dona întreaga cantitate retrasă de la comercializare, umplu câteva congelatoare şi mânc ca boierul restul anului. :)

    00
  11. Eu astept sa aud cata amenda si-au primit toti implicati, de la producator si de la Kaufland.
    Salmonella supravietuieste la gatit pe gratar?

    00
  12. Da, stati linistiti! Sunt curios ce s-ar intampla daca aceste controale s-ar face regulat la producatori.

    00
  13. Micul nu e mic fara salmonella… doar un pic

    00
  14. @gaelex: ce vina are Kaufland? de ce sa ia amenda?

    00
  15. Lasa ca trece, noi sa fim sanatosi !

    00
  16. @eftimie

    Daca citeai articolul inainte sa comentezi ti-ai fi dat seama ca se specifica clar numele producatorului, cate kg de carne au fost distribuite, cate judete, etc.

    00
  17. Micul cu salmonella se numeste „sic” :)

    00
  18. Am un coleg la munca care nu venea cu mancare de acasa ca ii era mai usor sa dea o fuga pana la Kaufland care e la doi pasi de noi si sa isi ia mici… guess what? acuma vine omu cu mancare de acasa. :))

    00
  19. Mama cum a sunat asta cu ”rulaj nesemnificativ”. E exact genul ala de scuza ”Mergeam cu 250 de kilometri la ora, dar nu era nimeni pe drum”.

    00
  20. pentru cei care lucreaza in domeniu (retaileri) nu este nimic deosebit in acest comunicat. poate ca ar trebui sa se faca publice mai des astfel de comunicate, deoarece se demonstreaza ca lanturile de retail fac controale regulate.
    cine se apuca de „sapat”, gaseste zeci de astfel de informari.
    de exemplu, lidl si kaufland fac in mod constant astfel de verificari. Daca ne-am uita pe eticheta produsului am vedea ca micii respectivi sunt facuti de un anume producator, care probabil a fost delistat, deja.
    si cum au mai spus si altii, salmonella si puii fac familie buna. cat timp nu mananci carnea cruda, n-ai nicio problema.
    dar deh, asa e la noi, cine nu comenteaza in necunostinta de cauza, nu exista :)

    00
  21. Kaufland, pentru a doua oara in decurs de cateva luni. Tot mici. Nu li se pare nimic ciudat autoritatilor?

    00
  22. Unii dintre voi n-ati inteles faptul ca, cei de la Kaufland doar ii comercializeaza si nu-i produc? Producatorul are vina, nu ei. Plm, puteau macar sa spuna in ce judete au ajuns micii.

    00
  23. Am si eu o nedumerire: mici din carne de pui?!?!? WTF?!
    Si ca sa fiu la sbuiect: Sakura are dreptate. Salmonella e prezenta la toate produsele de pui. De aceea, de exemplu, e asa periculoasa maioneza sau cremele de la prjituri, fiindca ele nu sunt prelucrate termic.

    00
  24. Kaufland aduc foarte multa marfa de afara, personal mi se pare ca mai mult decat restul supermarketurilor, poate ca asta nu prea convine… dar totusi de unde dracu sa imi iau bere eftina si buna daca nu de la Kaufland?
    Cu sesizarile la OPC e o adevarata aventura. Suni acolo in weekend si ti se spune ca trebuie sa astepti pana luni, apoi sa te prezinti la sediu intre orele 8 si 4 (de parca as fi milionar de timp liber) cu toate datele de identificare inclusiv numele strabunicului si numarul de pantofi + factura si bon + martori + + + + . Ti se cer atat de multe lucruri pentru o nenorocita de sesizare incat te lasi pagubas. Daca faci o poza la un produs cu pret gresit sa zicem, sigur nu este o proba solida pentru ca aparatul tau nu este avizat metrologic si deci nu poate fi admis ca proba.
    Astia de la supermagazine sunt niste perversi notorii, o mica eroare de pret nesemnificativa pentru tine ca si cumparator ii imbogateste peste noapte, pentru ca ei vand mii si mii de produse, iar daca produsele alea sunt achizitionate la un pret foarte mic, pe motiv de Salmonela sa zicem….

    00
  25. Mici cu carne de pasare, bleaaah…

    00
  26. @Sakura
    Da, au linii separate, de aia, pe ambalajul de ciocolata cu alune scrie ca poate contine si „urme” de cacat cu prune.
    Nu pe bune, tu chiar crezi ca un producator are linii separate, de la dezosare si pina la ambalare, pentru fiecare tip de carne care o proceseaza? :))
    Pina una alta, iti doresc o masa copioasa cu carne infestata cu salmonela, evident, gatita la 100 de grade :), In Romania, ca in alta tara din U.E cacanarul ala de producator era la parnaie, da stiu, aia is mai prosti ca noi…

    00
  27. @cotos – pentru cultura ta generala, prima data au fost tot mici, de la alt producator(nu marca proprie Kaufland), cu o bucata de plastic in ei. Nu cred ca-i treaba Kaufland daca producatorii sunt de cacao. Acolo ar trebui sa umble DSV.
    In alta ordine de idei, Kaufland a dus proba din mici la dsv sa vada daca sunt ok si asa s-a aflat de mici bolnavi. Ascultati stirile pana la sfarsit.

    00
  28. io nu manac mici.Daca ceafa e ok sunt salvat.Si nu inteleg frate de ce sa baga ghicitoarea asta Salmonela sa faca ea mici daca nu se pricepe. Sa lase frate pe alti care stie cum e treaba

    00
  29. Kaufland este de 2-3 ori mai bun decat orice alt hypermarket din Romania, daca nu ati intrat vreodata intr-un Kaufland va recomand sa o faceti, apoi comparati cu restul mizeriilor din Romania, Kaufland si-a testat singur produsele? uauuuu ce fraieri, nu-i asa? daaa, hai sa aruncam cu gunoi in ei, sa mergem in Carrefour sa luam sucuri cu aspartam, sa ne impiedicam de cocalari si oameni prosti, sa ne certam cu casieritele, sa platim mai mult decat la magazinul de cartier, si carnea din alte hypermarketuri din rromania e pur simplu naturala si plina de … vitamine sau poate e doar o impresie personala …

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube