Eu, în locul lor, m-aș angaja la privat…

Sindicaliștii de la Finanțe și ANAF protestează că vor și ei salarii mai mari și condiții de muncă normale.

Printre revendicări nu am văzut următoarele:

  1. oprit excursiile primite ca bonus când românii își plătesc taxele. dacă nu știți, și e posibil să nu știți, dacă un număr X de români își plătesc taxele până în mai, șefuleții de prin zonă sunt cadorisiți cu excursii exotice, pentru că au colectat exemplar.
  2. ținut mai puțin la sertar dosarele grele de executări silite și popriri. la fel, oamenii detectează fraudele, se fac actele, care se țin în sertar de șefuleți până când aproape se prescrie fapta și abia atunci se trimit mai departe, cu scuza „ce să facem, suntem foarte aglomerați”.

Uimitor cum de asta nu suflă nici o vorbă. Nu știu ei despre ce e vorba. De aia zic, poate își caută job la privat, că acolo sunt salarii mai mari și oamenii mai OK.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

66 comentarii

  1. Cumva off-topic, dar de ce sa nu incepem cu asa ceva: am impresia ca in viitorul apropiat si mediu-indepartat o familie „sustenabila” (financiar, nu ma leg de sexul/genul membrilor) in RO va trebui sa fie compusa dintr-un bugetar si un angajat in privat. Teoretic primul cu siguranta locului de munca si al doilea cu banii mai multi, practic primul cu amandoua, probabil.
    Discutati.

    Comentariu apreciat.12514
    • sau si mai bine, cu 4-5 membrii/sau toti la stat, sa avem baza in ei

      Comentariu apreciat.859
    • Daea și familia lui te-ar contrazice…

      Comentariu apreciat.734
    • S-a studiat deja intens, optim e unul la stat in functii de conducere unul la Petrom.

      Comentariu apreciat.1044
    • Ador toate raspunsurile de mai sus, dar preventiv am scris „sustenabila”. Trebuia sa mai precizez ca ma refer din toate pdv, adica si din cel al statului care plateste bugetarii aia.

      Doar nu o sa creasca la infinit taxele de pe urma alora putini care mai lucreaza in privat?! /s

      117
    • În general se merge pe principiul corzii întinse la maximum, până când se rupe sau aproape se rupe. :)
      Așteptați-vă la noi creșteri de taxe, prețuri și noi beneficii pentru „cei aleși”, cu stea în frunte sau pe umeri. :)
      Nu vedeți că acesta este trendul peste tot? Nu vă amintește perioada asta de perioada interbelică, dinainte de ascensiunea naziștilor, comuniștilor și legionarilor?
      Mereu când sunt apele tulburi cineva pescuiește cu folos pentru el și vor fi și unii „partea lezată”. :)

      Comentariu apreciat.564
  2. In toate discutiile despre bugetari se pleaca de la premisa ca sunt incompetenti, ca nu „merita”, ca trebuiesc concediati, ca sa isi caute la privat, etc.

    Eu stiu ca oricine, indiferent de angajator, trebuie sa aiba un salariu care sa ii acopere nevoile si cheltuielile lunare, si ala sa fie salariul minim de la care incepe negocierea.

    Ca dupa angajare nu isi fac UNII treaba, ca trebuiesc implementate standarde de calitate, masurata performanta, etc. – e chestiune de legislatie, in administratia publica.

    Apoi, aia cu privatul e tragicomica – privatii in romania sunt de 2 feluri, aia care baga la corporatie si care castiga decent, si apoi ai 80% din angajatii la privat care castiga de la prost in jos.

    Evident, cei din ultima categorie sar tot timpul de cur in sus ca sa li se taie salariile celor de la stat, si sa fie si aia la fel de prost platiti ca si ei.

    De asta ar fi buna o grila a salarizarilor la stat, fara sporuri si vrajeli, dar care sa aiba la baza un salariu decent, in linie cu cosul minim de cumparaturi lunar calculat de cei de la Statistica.

    12
  3. Cu o singura lege se rezolva orice problema: orice angajat nou la stat trebuie sa aiba minim 10 ani vechime in privat.

    Comentariu apreciat.4910
    • si asa cresti valoarea si salariilor celor care deja sunt bugetari :) ca nu mai au cu cine sa-i schimbe si sa te tii distractie

      era unu de la sindicatul cfr-ului care zicea ca mecanicii de locomotiva nu prea mai au teama sau jena pt ca nu exista inlocuitori, asa ca o concediere de la un privat ii duce la alt privat, etc nu mai gasesc articolul respectiv, doar o declaratie a lui grindeanu ca a ridicat licenta alora care il aveau angajat, ceva bulgari „united railways”

      114
    • Loale, ti se pare ca acum se schimba in draci angajatii de la stat?

      54
    • se schimba, cand greseste un sef cad 2-3 fraieri din subordine mutati temporar prin alte parti, etc

      102
    • @Andrei, deci daca ai nevoie de un Dorel care sa preia apelurile de la 112, omul ala trebuie sa aiba deja 10 ani de experienta in Call Center la privat?
      Sau daca ai nevoie de un profesor, trebuie sa astepti ca acesta sa fi predat 10 ani intr-o scoala privata si apoi sa il angajezi in scolile de stat?
      Sa mai spun de controlorii de zbor de la Romatsa?

      Indecis. Tu ce zici?1124
  4. @unsirb Cunosc o asemenea familie: el ceva director printr-o DGASPC (Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului) ea consilier juriric la o multinationala.
    In 2021 si-au schimbat masinile, in 2022 au fost de vreo 5 ori in concediu, fie prin tara fie prin strainatate, dar se plang mereu de bani, mai rau ca maica-mea care are pensie 1500 de lei.
    Doamna din familia cu pricina ar vrea sa se angajeze la stat, ca salariile sunt cam la fel cu ce castiga acum la privat (poate chiar mai mari) iar programul, cum mi-a spus chiar ea „e mult mai lejer”.
    P.S. Am o gramada de rude care in ultimii ani si-au angajat copii, nevestele, amantele, exclusiv la stat: politie, armata, primarie.
    P.S. Domnul din familia „sustenabila” amintita de mine a incercat la un moment dat sa se angajeze la privat. A venit efectiv ingrozit de la interviu, de cate „pretentii” avea angajatorul de la el. Mi-a povestit terifiat la o bere ca nu o sa mai incerce niciodata o asemenea experienta.
    Pana acum (au trecut vreo 7-8 ani de atunci) s-a tinut de cuvant! :)

    Comentariu apreciat.897
    • Eu am observat ceva: cu cât au mai mulți bani unii oameni, cu atât se plâng mai mult de sărăcie. Știu și eu niște omuleți care zici că sunt cei mai săraci oameni de pe fața pământului, după care (în momente de exuberanță) îți spun cât de mulți bani fac.

      Comentariu apreciat.602
    • Eu ma plang de bani tot timpul. Si o voi face indiferent de cat voi castiga. Oricum toata lumea stie ca eu castig salariul mediu.

      Se mai intreaba lumea de unde am bani de Zanzibar, de masina noua o data la 2 ani, de casa noua, de apartament, de telefon si ce vrea pl mea. Dar le zic ca e pe credit si e ok.

      Pe mine m-o invatat un mos bogat din Italia cand eram copil sarac si ma bucuram de o masinuta la 5 euro ca daca vreau sa duc o viata buna trebuie sa ma plang tuturor.

      Inca imi mai iau o masinuta cu 5€ la fiecare craciun si mi-o pun sub pom.

      Comentariu apreciat.587
    • Normal ca se plang. Nu vezi ca vor mai mult? De ce sa faca 5 vacante pe an cand ar putea sa faca una pe luna, nu?

      163
    • @weeeq și ce avantaje ai?

      104
    • @Mihail nu îi cer prietenii împrumuturi sau să le facă cinste.

      92
    • Exact. Nu imi cere lumea bani, ba chiar ma si ajuta lumea.

      Si imi aduce aminte de perioada cand nu aveam bani nici macar de apa minerala si beam apa de la fantana direct din pumn. Nu uit de unde am plecat. Nu am cum.

      106
  5. Pe primul loc aș pune și recuperarea celor aproape 60 mil EUR de la securistul infractor Voiculescu.

    Comentariu apreciat.497
    • Eu chiar nu înțeleg graba asta a voastră… chiar credeam ca profilul alesului tarii se reflecta și in personalitatea alegătorilor!

      243
    • Mvai, dar cum, basistule! Nu ai voie sa te atingi de dom profesor, care a facut atata bine … Evident, pentru el si familia lui, dar sa nu ne legam de amanunte

      241
  6. Limba romana: bugetar
    Limba engleza: civil servant

    Comentariu apreciat.514
  7. Nevasta are niște rude, ambii angajați ANAF. Locația: o reședință de județ din Oltenia.
    La o bere cu ”capul familiei” mi-a recunoscut franc, că el nu s-ar descurca în sectorul privat. Și că practic lucrează cam jumătate din timpul de lucru.
    Trucul e simplu: spune că e în control pe teren, dar de fapt freacă duda aiurea. Zice, că majoritatea controalelor sunt simple, ar putea să le termine în câteva ore. Dar ei cer mult mai mult decât ar fi nevoie, copii de acte, contracte demult expirate, etc… De obicei lipsesc acte și firma controlată se apucă să le caute/ recupereze de la parteneri. Asta poate dura zile. Agentul, mărinimos, îi permite firmei să le găsească.
    În acest timp, agentul ANAF ”e pe teren” făcând orice altceva decât ce scrie în fișa postului.
    Și așa, un control poate dura și 1-2 săptămâni, timp în care departamentul contabilitate a respectivei firme e blocat.

    Comentariu apreciat.734
    • Legal nu ar trebui sa fie informat din start cel controlat de ANAF care e obiectul exact al controlului? Sau politistul care te-a oprit sa iti spuna exact de ce te-a oprit si daca te acuză de ceva?

      Ca daca nu fac asta nici politistul nici reprezentantul ANAF, loc de abuz e la greu.

      Cine redacteaza legile astea incat sa lase loc la atât abuz din partea autoritatilor?

      Comentariu apreciat.301
    • Eu lucrez in medie 3 ore pe zi. As putea sa imi dublez venitul daca lucra 7-8 ore, dar nu merita. Prea stresant.

      In viata trebuie sa ai echilibru: munca putina si legala, si salariu mare.

      Iar in Romania ca si extra: sa fii nesimtit. De cand am devenit nesimtit ma simt milt mai bine si viata e mult mai buna. Inainte incercam sa fiu corect sa respect abosolut tot sa am bun simt. Si ma enervam ca restu nu aveau.

      De cand nu mai am nici eu efectiv sunt mult mai fericit.

      Si economisesc o gramada de timp si ma simt bine. Nu gasesc loc de parcare unde am treaba: o las pe avarii. Oricum nu ma amendeaza nimeni. Ma vor injura ori unii nesimtiti ca mine ori fraierii care vor bun simt si respecta(cum eram si eu).

      Intersectie aglomerata sa fac la stanga dureaza 15 minute la semafor? No problem. Fentam coloana. Ma injura fraierii, dar ma doare in cot. Sa imi umple frigideru ca nu ma costa nimic.

      Indecis. Tu ce zici?2933
    • @rio – poate că trebuie să îi informeze. Dar să nu crezi că ei se duc la firme care cunosc bine legea. Nuuu, ei se duc la firme mici, cu proprietari stresați și pe ăia îi freacă.

      10
  8. M-am dus la o instituție din asta să înregistrez un document la registratură. Procedura era așa:

    O tanti îi dădea număr de înregistrare cu pixul în registru, o altă tanti îi punea stampilă și scria numărul de înregistrare pe originalul care le rămânea lor și pe copia mea. O a treia tanti, înregistra documenul în sistemul informatic. Și mai era o a patra tanti, care era șefa lor și care le zicea la ”fete” unde pleacă ea în vacanță.

    Comentariu apreciat.922
    • Registrul Comerțului, de oriunde.

      Comentariu apreciat.500
    • NOU
      #35

      Si cand se imbolnaveste una totul se da peste cap… transpira, isi iau medical, sunt suprasolicitate…

      262
    • @Pixel, pe aproape. Era vorba de Fisc.

      @Mandea, atunci cred că se închide registratura. Și așa erau panicate ”fetele” că pleacă șefa. A stat aia de la calculator vreo 10 minute să-mi dea hârtia înapoi, că nu se putea ”concentra”.

      Scotocind prin memorie, mi-am adus aminte că mai era o tanti în birou. Dar nu lucra acolo, ci avea un căruț, probabil era curier interdepartamental. Era și ea gură-cască la ce povestea șefa.

      10 minute i-a luat tantilicii de la calculator să-mi dea hârtia înapoi, că se concetra mai mult la șefa care pleca de luni, decât la hârtia mea. Timp în care coada de afară (că intrau una sau două persoane maxim), nu avansa.

      151
    • Parca am mai vazut ceva asemanator: mergi cu decizia de impunere la un ghiseu, iti da o foaie, cu ea mergi la altul, acolo se scoate o chitanta si a treia persoana iti ia banii, sau iti comenteaza ca de ce nu ai zis din prima ca vrei cu card.

      Cand puteai rezolva totul la prima.

      121
  9. Numa’ in județul Arad există câteva comune pline de „locuințe” cu amprenta la sol de la 500 mp în sus. Nu cred că există în UE, ANAF care sa nu întrebe de sănătate cum este posibil ca o familie fără venituri să poată construi asemenea palate. Dar salariile le vor majorate că de ce nu.

    Comentariu apreciat.454
    • Did u ever heard of dan finuțu from buzescu, Teleorman?

      Comentariu apreciat.272
    • @omg: nu contest. Eu spuneam că numa’ în Arad sunt câteva…în restul țării e la fel. Fiecare județ.

      Pe mine mă distrează că majoritatea oamenilor muncii sunt nervoși când li se cere un vaccin sau un control vamal dar faptul că mulți, foarte mulți, excroci, tâlhari, duc vieți de nababi chiar sub nasul lor îi lasă reci. Cum ignorăm această „comunitate” care în majoritatea ei trăiește din evaziune, fals, uz de fals sau furt ?

      216
    • Teleorman e in alta tara.

      31
  10. Omul de rand care munceste si plateste taxe acceptand ca aia de la stat sa fie corupti si tradatori probabil isi iubeste tara.

    Problema e ca cei mai multi la putere in mediul privat sunt corupti si tradatori, ca na, care banci in EU au cele mai mari profituri, lanturi alimentare, padure, petrol, otel, oricare ar fi ele iau cu doua maini si duc, de obicei, afara.

    Daca mi-as dori vreodata ceva pentru .ro e sa urasca pe tradatori.

    208
    • @J: cele mai mari profituri le au firmele autohtone care fac afaceri cu statul român. Români care fură de la români și cele despre care vb sunt tot cu ajutorul românilor. Datorită lipsei autorităților se numesc oameni de afaceri ăia.

      Iar românii drept răsplată vor să pună în fruntea țării un om care nu a muncit în viața lui dar vb despre cum fac afaceri străinii și-i fura țara.😉

      Comentariu apreciat.272
    • aradean, zici ca gonasii lui haissam, vaslasii lui dragnea si huliganii din galerii nu muncesc?

      23
  11. Sau …să se renunțe la prostia asta cu angajat pe viață. Sa vină statul și să anuleze toate contractele de muncă pe perioadă nedeterminată. Toți să devină subcontractori, plătiți la oră sau la contract, contracte cu perioade fixe de X luni , ai randament rămâi, nu ai ciao…aducem altul :)…

    811
    • Daca anulezi ideea de contract de munca la stat, trebuie sa o anulezi si la privat. Si nimeni nu isi doreste asta, nimeni nu vrea sa dispara conceptul de protectie sociala pentru angajat.

      Ba mai mult, majoritatea firmelor nici nu isi doresc sa lucreze cu colaboratori care pot pleca in orice moment. Daca ar vrea asta, ar colabira numai cu „angajati” care au PFA si la care pot renunta oricand.
      Chiar daca sunt si momente moarte, este bine sa existe stabilitate si sa stie ca se pot baza pe anumiti angajati in orice moment.

      Cum ar fi ca in perioada de Black Friday de exemplu sa vina trei sferturi din angajati si sa te anunte ca ei se duc la magazinul de vis-a-vis pentru ca acolo sunt platiti cu 50% mai mult?

      225
    • Cum ar fi ca firma sa se asigure din timp că nu i pleacă angajații peste drum ? Cum ar fi să aleagă bobul de neghină? Adică să le ofere 💰 . Că pentru aia mumcim la corporație, nu să tragă pe noi pe salariul minim.

      105
    • Uita te la majoritatea bugetarilor. Loc călduț, pe viață, bănuți, bonusuri, stresul este doar atunci când își organizează concediile. Productivitate? Haha ce glumă bună. Ia să știe ei că peste 6 luni e posibil sa nu li se mai prelungească…dar evident că nu ne convine sa punem osul la treabă. :D

      56
    • @Warcloud, dar ai fi de acord ca si contractul tau de la corporatie sa fie la fel? Adica la fiecare 6 luni sa negociezi cu seful de echipa daca mai lucrezi pe postul respectiv sau esti trimis acasa?

      163
    • @Andrei G se numește contract pe perioadă determinată, ești alocat pe proiect. Vezi că Endava, IBM și alți câțiva au închis câteva contracte tocmai săptămâna trecută.
      „ai vrea să faci outsurcing pentru o companie multinațională, să-ți fie supravegheat fiecare click și mers la toaletă?”
      Sau sucursală BCR pre-pandemie: dimineața setăm targeturile de creditare, prânzul îl lua fiecare pe unde putea, pe un fișet, într-un dulap cu ușa deschisă și după amiază ședință să vedem dacă am îndeplinit targetul de dimineață.
      Ce vremuri, parcă era ieri.

      73
    • @Pixel, mai exista si aceste doua prevederi in Codul Muncii:
      (4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
      (5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

      Propunerea lui Warcloud implica eliminarea lor si introducerea unui sistem similar cu cel din SUA.
      Dar asa cum am zis mai sus, majoritatea companiilor nu vor sa angajeze oameni doar pe proiect. Daca ar fi vrut asta, exista oricand si varianta de PFA.

      21
  12. Pai solutia este simpla si mult trambitata: digitalizarea acestor servicii publice.
    Dar cine sa o faca, puiutul de securist care datorea totul lui tati-vice-presedinte in timpul devalizarii Bancorex Burduja?
    S-a zbatut tot clanul sa ajunga puiutul sus in politica, ca si cum cu educatia lui platita de partea lui tati de la devalizare, nu ar fi putut sa lucreze in privat eventual afara.
    Acum ca puiutul este ministru si putin probabil sa coboare in ierarhie fiind si vice la PNL a iesit si securistul batran din hibernare hop in CA Alro. Daca intra mai devreme in CA probabil ca isi faulta fiul.
    Concluzia: singura forma prin care poti estompa capusarea, evaziunea si reduce aparatul PCR (pile-cunostinte-relatii) este data pe mana unui ouiut de securist care datoreaza totul sistemului.

    142
  13. Avem 417000 de angajati in administratia publica, astia sunt primarii, consilii locale, ministere, etc. Pe langa ca sunt muuult supradimensionati sunt si platiti regeste. Au mai dat la doctori, au mai dat pensii speciale si s-a terminat sacul. Sacul e chiar pe minus. Luni au semnat pt greva in invatamant, incep si restul. O sa fie o vara funny. :D

    Comentariu apreciat.332
  14. 1. In multe zone din tara singura „firma” care merge si angajeaza este STATUL
    2. Sunt ciclice perioadele cand e bine sau e rau ca sa fii bugetar.
    Radem, glumim, dar bugetarul nu prea are grija venitului stabil sau a concedierii, iar odata cu inaintarea in varsta, asta e foarte important, ca nu mai angajeaza nimeni oameni de 40-50 de ani, pentru ca vin cu ditamai bagajul de probleme fizice, de familie si de sanatate.
    Chiar ma gandeam zilele trecute ca toti cei care au iesit la pensie de la privat au pensii mizere si sunt nevoiti sa lucreze, dar fac bani buni pentru ca sunt inca meseriasi.
    Voi ce credeti ca veti sti sa faceti la 50-70 de ani (cand va fi varsta de pensionare) ?

    231
  15. Informatii de anul trecut: e-juridic.manager.ro/articole/ce-salariu-are-un-inspector-anaf-si-ce-sporuri-primesc-angajatii-fiscului-28897.html

    Un salariu de inspector ANAF de 6200 de lei ? La un job care implica raspunderea penala? Suma mi se pare ridicola.

    Cer si sisteme informatice de calitate, ceea ce ai omis, si este punctul cel mai important (te vaitai cum nu se transfera informatiile intre judete).

    79
    • Nu vreau să fiu rău dar ce răspundere penală implică jobul ăsta? Că n-am auzit în viața mea de așa ceva. Orice măgărie face răspunde instituția și nu inspectorul.

      N-am auzit în viața mea de vreun inspector care să răspundă penal în afară de situații punctuale de șpagă, atât.

      83
    • Cum sa raspunda institutia, esti boland ? Tot el raspunde. Faptul ca nu ai auzit nu inseamna ca nu exista, ca ca nu esti tu prea informat, de obicei la bugetari exista termenul asta de inspector. Adevarul e ca 6 mii de RON e cam putin in ziua de astazi si te tenteaza sa iei spaguta din cand in cand, doar ca acum nu mai e ca pe vremuri si te cam poate salta. Idea e ca acolo la bugetari marea majoritate sunt trecuti de peste 50 de ani deoarece nimeni, nici un patronas roman, nu angajeaza oameni trecuti de 40 de ani. Oamenii de 40 de ani in Romania sunt dati la o parte de sistemul privat. Sa imi spuna cineva ca nu e asa, ca ii zic de pe acum ca e un mare mincinos. Toti patronasii romani vor tineri cu pretentii cat mai joase cu care sa faca profit maxim si sa mature pe jos cu ei.

      55
    • Ai vorbit dar n-ai zis nimic.

      În ce condiții răspunde penal un inspector strict pentru activitatea de la locul de muncă, neluând în considerare șpaga?

      Vreau să văd lege, exemplu de caz concret.

      Așa și eu pot să zic că am fost pe lună săptămâna trecută. Doar pentru că tu nu ai auzit sau nu te uiți la știrile care trebuie e problema ta, dar eu am fost, de 2 ori chiar.

      33
    • @hash Depinde la ce activitate te referi. Daca vrei sa vezi legea, pune mana si citeste legea. Ne crezi pe toti avocati sau nu inteleg?! Consulta un avocat, eventual, ai internet, ai resurse suficiente, doar nu vrei sa iti faca altcineva treaba pentru tine.

      00
  16. aveai tu un post cu detergentii, gasit random azi https://twitter.com/i/status/1658558435607314432

    01
  17. La Fisc la Timisoara, la fiecare casierie exsita doua doamne. Una iti proceseaza cererea de plata, cealallata iti incaseaza. Probabil ca nu ma credeti, pare incredibil, stiu.

    233
    • @Alin: și la mine în oraș e la fel. Nu, nu e Timișoara.

      21
    • E în toată țara asta. Și uneori sunt 3 nu doar 2.

      Una emite decizia cu cât ai de plată.
      A doua mergi cu decizia aia să plătești.
      A treia mergi cu chitanța să o înregistreze.

      Dacă ai noroc, duci chitanța înapoi la cea care ți-a făcut și foaia cu ordinul de plată/încasare, ceea ce se-ntâmplă de cele mai multe ori. Dar am pățit și cu 3.

      Ce e fascinant e cât de tare se oftică pe câte unul săracul care vine pentru prima oară acolo și e șocat de absurdul situației.

      Alea se răstesc la el ca și cum ar fi normal: NU DOMNULE, LA COLEGA SE PLĂTEȘTE, AICI DOAR ÎȚI DAU FOAIA, PLĂTIȚI ACOLO LA EA ȘI VENIȚI ÎNAPOI LA MINE CU CHITANȚA.

      Ai putea face reality show punând un străin să facă asta pentru prima oară :))

      70
  18. Prostia vine de la faza cand au fost toti obligati sa termine facultati, i-au incadrat pe toti cu facultate… si casieritele, tot tot pe acolo. Acum vor salarii mai mari, ce conteaza ca tu nu faci nimic diferit fata de casierita de la Profi… da-i sa sune cu salarii mari ca avem facultate, studii…

    Practic pe chain-ul de platit taxe treci pe la 3 ghiseuri diferite pentru plata unei taxe, cand ai putea merge frumos la ghiseu sa iti zici CNP/CIF si sa-ti zica, aveti de plata x lei, platiti tot? Da sau nu… dupa care dat POS-ul si facut plata… nu, la noi e nevoie de o foaie cu care mergi sa iei alta foaie dupa care mergi sa platesti … by default cu cash se considera, ca ce poate fi mai fezabil decat plata a zeci de mii de lei in cash. Asta e statul roman.

    PS: Da poti plati prin ghiseul .ro… dar aparent la PFA-uri e un bug din 2018 care la distribuirea platii iti pune ~99% pe anul curent si ~1% pe anul viitor si tu esti considerat cu taxele intarziate daca nu observi singur… Raspuns de la contabili: „Asa face softul lor, nu prea ai ce face…” like wtf, de 5 ani poate cateva mii de romani isi iau teapa pentru ca ANAF are un soft puscat si nu face nimic.

    51
    • Țin minte toată viața când am fost prima oară la trezorerie să fac niște chestii, am văzut un om efectiv cu un sac de bani. Nu mai văzusem în viața mea așa ceva.

      Omul avea un sac din ăla de gunoi plin cu bani, grupați frumos în teancuri ce-i drept, nu mai știu ce sumă era pe teanc, era 2009.

      Văzusem atâtea filme americane și mă gândeam că la noi nu trebuie să jefuiești bănci, aștepți dimineața în fața trezoreriei între 20-25 a lunii și cum vezi oameni cu pungi de rafie sau saci, ai rezolvat rapid mai mulți decât în orice jaf de bancă :))

      50

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.