Proteste în Prelungirea Ghencea sunt din minim 2017, și totuși știrile despre aceste proteste au trecut pe lângă câteva mii de oameni care au decis să se mute în zona Pallady din București.
Acești oameni au fost extrem de loviți de soartă. Nu au acces la internet, nu au nici o aplicație de Maps în telefon, nu au picioare să se plimbe prin cartier, unii dintre ei nu au nici ochi să vadă unde se mută. Pentru că s-au mutat ca vitele și acum au descoperit că nu au spatii verzi, piață, nimic. Și protestează și ei, la fel ca specialii din Prelungirea Ghencea.
Mi-a plăcut mult aia cu “să nu mai aprobe alte construcții”. Da, așa funcționează lucrurile. Voi lătrați pe facebook cu petiții și ei se vor opri. Bine, după ce mai construiesc încă 50 de blocuri, pe absolut fiecare teren privat din zonă. Proteste la primărie? Nu, că nu se pot învoi de la serviciu. Poate într-un weekend, acum, toamna, că vara era păcat să-și strice o zi cu prostii. Și neapărat în weekend, că nu sacrifică o zi de concediu pentru ceva așa de important.
Aș dori interviuri cu ei. Nu v-ați uitat unde vă mutați? Aveți domiciliul aici? Dacă v-ar cere să vă mutați ca să se facă o școală sau un parc in loc ați face-o? Chestii din astea de bun simț.
Deja este obositor să le explici oamenilor că dacă vor cel mai mic preț nu vor găsi calitate.
Nu ar fi nevoie de nici un protest dacă autorizațiile de construcție ar fi date cu respectarea legii. A participat vreodată cineva, dintre locuitorii din zonă, la o ședință când se dezbat diferite PUZ-uri? Acestea nu sunt decât derogări de la respectarea legii, aducând haosul vizibil din satelit și simțit de toți cetățenii din zonă.
Am mai vazut filmul asta: oameni care cumpara orice fara sa se uite la norme, legi si care se fac ca nu stiu ca blocul e ridicat dupa ce PUZul a fost obtinut pe spaga, toate astea pentru ca au prins pret bun, apoi protesteaza sa nu se mai contruiasca cu PUZ aprobat pe spaga, sa nu mai vina altii ca ei si sa ii aglomereze :)))))
Este foarte corect si ce spui tu. Dar nici blocurile acestea nu s-ar construi in zone fara scoli, spatii verzi, drumuri de acces, daca nu ar fi clienti dispusi sa cumpere acolo.
Cum ar fi daca toti potentialii clienti, cand ar merge la o vizionarea, ar spune din prima:
„Imi place apartamentul, haideti va rog sa mergem acum la o plimbare pe jos pana la cele mai apropiate 3-4 obiective de interes:
– scoala / gradinita;
– parc / spatiu verde;
– piata / complex comercial;
– principala statie de metrou / autobuz.”
Si eventual sa faca o vizita pana la apartament si in timpul saptamanii, imediat dupa ce a plecat de la munca. Asta doar ca sa vada cum este accesul / traficul in zona. Daca se poate sa fie si o zi cu ceva stropi de ploaie, este si mai bine.
Nu stau in acea zona si am fost la sedinte.
1. Toate obiectiile asuora proiectului nu ai fost acceptate/ dezbatute.
2. Orice proiect de PUZ/PUD are deja multi baji in spate si e sustinut de o tabara, iar treaba e simpla: eu nu iti blochez lucrarile, nici tu nu imi blochezi lucrarile.
In rest sunt vise de libertate si democratie.
Stiti de ce se muta acei oameni acolo? Pentru ca doar asta isi permit. Nu trebuie studiu maret pentru asta.
Apoi nu exista deloc in legislatia romaneasca obligatia ca investitorii sa faca scoli, strazi etc.
Ar fi cam greu, ca sunt X parcele, fiecare cu proprietarii lor, care vor costrui sau vor vinde.
Pana la urma, orice cost se reflecta in pret si pretul e o problema.
https://maps.app.goo.gl/d8FGCMqQan3gNuNm6 Așa arată un cartier nou în care profitul nu e pe primul loc
broken link.
Asta e link
https://maps.app.goo.gl/UAXDAAGXjGsLfmfj7?g_st=com.google.maps.preview.copy
@N
partial adevarat dar exista situatii si situatii:
1. „tunarii”
-cei care cumpara indiferent de situatia actelor
*sunt cei care stiu ca oricum se rezolva la un moment dat
*sunt cei care umbla dupa tunuri: actele in neregula dar pret bun. Fie revand mai scump la un moment dat altuia ca ei, fie inchiriaza si macar scot niste bani pana „se demoleaza” asumandu si riscul (nu ca s ar fi demolat ceva ilegal in B din 1990)
2. „nevoiasii”
-sunt cei care au nevoie urgent de locuinta si inghit lipsa unor „amanunte” (de la acte la lipsa acces, facilitati, etc)
3. „naivii”
-sunt cei care nu cred ca un dezvoltator poate da tepe
4. „ghinionistii”
-sunt cei care verifica la sange toate actele, totul in regula pana cand … nu mai este in regula pentru ca fie se anuleaza PUZ ul dupa receptie, fie in urma unui proces al vreunui „hater” care nu s a inteles cu dezvoltatorul reuseste in instanta sa anuleze chiar autorizatia de constructie dar dupa receptie
*in S3 sunt multe blocuri in situatia ca dupa receptie sa se fi anulat PUZ ul de sector
*sunt multe blocuri care au actele perfect legale numai ca ce sa vezi Primaria a incalcat legea cand a autorizat ajungand in situatia total ciudata in care tu ai construit pe baza unor acte legale dar care se dovedesc ca nu s legale
5. „nepriceputii”
-sunt cei care pur si simplu nu inteleg legi, norme, etc si iau de bun tot ceea ce li se spune
etc
@AlexAndru, la pct. 4 mi se rupe sufletul de ghinionistii care au construit pe baza unei autorizatii „legale” ce a fost declarata ulterior ilegala.
Nu spui si faptul ca autorizatia aceea s-a dat in urma unor spagi datele Primarie? Ca altfel nu era nimeni nebun sa o elibereze, stiin sigur ca incalca legea.
Si asa, singurul ghinion pe care il au acei constructori/dezvoltatori, este ca nu le-a mers sa incalce legea pana la capat si ca spagile lor nu au fost suficiente.
@Andrei G
Ce zic eu, ce intelegi tu?!
NU era vorba despre Dezvoltator ci despre Cumparator!
Exista situatii in care Cuparatorul constata ca absolut toate actele sunt emise legal de catre Primarie pentru Dezvoltator si dupa X luni, in urma unui proces al cuiva cu Primaria, se constata ca Primaria (nu Dezvoltatorul) printr un HCL ilegal a emis catre Dezvoltator autorizatiile.
Tu cuparator nu ai de unde pana mea sa stii ca un HCL este ilegal. Tu vezi actele, ele sunt legale pentru ca HCL ul este inca neatacat in instanta.
*exista cazul HCL urilor Primariilor de Sector care ridicau, transportau si depozitau masini parcate ilegal intr un mod ce s a dovedit ulterior in instanta ca fiind ilegal.
*atunci au transferat Marile Bulevarde de la PMB la Sectoare astfel incat in S4 aproape ca nu mai exista nici o parcare PUBLICA „la liber” CU BANI pentru ca au fost date pomeni electorale rezidentilor facand imposibila parcarea/stationarea pe bani a vizitatorilor, curierilor, aprovizionarii si urgentelor pentru ca … efectiv nu exista locuri de parcare si nici posibilitatea sa parchezi „mai incolo” sau „in spatele blocului”
@AlexAndru, in cazul acesta, in calitate de cumparator, nu patesti nimic.
Da, se anuleaza PUZ-ul sau autorizatia de constructie dupa ce ai cumparat tu locuinta.
Dar la noi asta nu inseamna nimic, pentru ca nu o sa vina nimeni sa demoleze blocul in care locuiesti. Singura problema posibila, desi foarte putin probabil sa se intample asta, este sa nu poti vinde ulterior apartamentul.
@ Marcel
Sa stii ca polonezii lucreaza pe margele, banii nu conteaza la ei.
Cum sa fii atat de naiv cat sa crezi ca acolo nu conteaza profitul?
Acolo regulile sunt respectate de frica. De cine sa-i fie frica lui Negoita? De el insusi?
Dar noi nu avem ANI
@Alexandru, legat de parcare permite-mi sa-ti spun ca vorbesti prostii. Ai destule parcari in S4 la liber cu plata pe loc. Okey, n-ai chiar peste tot, ex pe oltenitei, dar ai.
@IonutAlt
permite mi sa te rog sa nu mai mananci kkt
ex 1: de la Piata Sudului la Grand Arena, pe o distanta de 3 km, exista mai putin de 20 de locuri de parcare „la liber” cu plata (bulina galbena) intr o zona mega aglomerata de blocuri, magazine, scoli, gradinite, piete si alte biznisuri
ex 2: pe o distanta de 4 km de la „IML” la Sura Mare, exista tot cam atatea locuri de parcare libere cu plata
*parcarea de 1 leu de la Orasel este mereu plina de „stomatologi”, clientii lor, masini de adp sau politie locala si alti angajati ai statului
*parcarea „bloc” de la Sura Mare este mai mereu ocupata de un magazin alimentar, o sala de fitness, rezidenti, „muncitorii” care lucreaza in fostul Mall.
ex.3: daca vrei sa ti faci cumparaturile la Piata din spatele fostului cinema Cultural NU AI UNDE sa parchezi pentru ca sunt fix 4 locuri in fata fostului cinema si atat
PATRU LOCURI cu bulina galbena!! PATRU!!!
ex 4: in tot „cartierul Martisor” NU EXISTA NICI UN LOC DE PARCARE la liber cu plata
ex 5: pe toate strazile din „cartierelel” din jurul Parcului Carol NU exista NICI UN LOC DE PARCARE la liber in afara de „fantana zodiac” si strada care inconjoara parcul
N I C I U N U L !!!!!!!!!!
*inteleg si rolul „rezidentialelor” dar lasa bulevardele mari la liber ca in afara de rezidenti mai exista si alti oameni care au treaba in zona
@Matei: stau in zona si a fost pus in dezbatere acum ceva ani un PUZ care prevedea constructia de P+14 in zona, dar si marirea la 2 benzi pe sens a strazii gura calitei si strapungerea. Evident ca era o pacaleala crunta si cei pe care ii stiu si care au participat la dezbateri nu erau de acord. Cumva, a fost aprobat acest PUZ.
Urmare: au aparut blocuri de 14 etaje (fratele primarului a fost principalul beneficia) dar ghici ce, nema bulevard de 2 benzi si nema strapungere.
Eu nu inteleg de unde pana unde Hills este ceva ieftin. O garsoniera la ei pe site de 37 de mp costa 68000 de euro plus tva. Ajungi la aproape 2000 de euro plus tva pentru un bloc unde auzi respiratia vecinului, scandalul cu puradei si etc. Deja daca te uiti la 3 camere, ai 144000 plus tva-ul mare, tot la 2000 pe mp ajungi, in conditiile in care pe aia nu ii costa 5-600 de euro pe mp la ce jeg de calitate au la constructie.
Cumva parerea mea este ca exista o atractie de mutat in zonele astea, ca sunt multi din acelasi judet care stau acolo si trag preturile in sus si stiu ei la Teleorman ca stau mai multi din sat acolo si trebuie sa fie misto. Eu de exemplu cand inchiriam doua camere langa Afi la bloc de 4 etaje din ala vechi (bloc renovat complet, curat, izolare termica tot) mi se tot dadeau comparatii de clienti / agenti cu apartamentele din Militari Residence, ca ala e nou ca nu stiu ce.
Un prieten care avea o garsonie dubla in Militari Residence o inchiria in doua ore de cand pune anuntul pe OLX si eu stateam si doua saptamani gen.
Si apartamentul meu era super curat si zugravit, mobila doar Ikea, adica nu inchiriam vreo mizerie mostenita de la bunica si lasat asa. Sa le dea bossu’ de sus multa sanatate si sa se mute si mai multi acolo.
Conteaza si cat cereai tu pe apartament, comparativ cu cat cerea prietenul tau din Militari Residence.
Hills e ieftin comparat cu ceva nou mai in oras. Exemplu rapid la 2 camere fara TVA:
– in Timpuri Noi 125.000 €
– in Aviatiei 151.721 € (lol)
– in in Hills 90.000 €
@ev21, nu inteleg de ce ai pus preturile fara TVA. Sunt cumparatori persoane fizice care sunt interesate de pretul fara taxe pentru un apartament?
@Andrei G – intre 300 si 350, media inchirierii intre 2018 si 2023 a fost de 1500 de lei. Acum este inchiriat mai bine cu 1900 de ron ( contract declarat la ANAF). Adica fix in aceeasi zona de pret, nu ceream 500 de euro pe luna.
@ev21 – 125000 pe timpuri noi face sens de 100 de ori mai mult decat mizeria aia din Hils. Mai bine stai la casa in Cernica sau mai stiu eu ce, mai intelegi de ce stai in trafic. Si uneori stai sa iesi de pe stradute cat ai face de la 30 de km pe autostrada.
@dsg, eu am zis doar ca trebuia sa faci o comparatie intre pretul de inchiriere cerut de tine si cel cerut de prietenul tau din Militari Residence. Nu conteaza ca la 300 euro era relativ putin pentru zona respectiva, daca in Militari se cereau doar 200 euro.
@Andrei G te-ai trezit destept azi. Peste tot e afisat pretul fara TVA pentru ca difera in functie de valoarea apartamentului si de cate proprietati tranzactionezi intr-un an (nu stiu daca s-a schimbat asta). Mai urma sa ma iei la pla ca am pus pretul in euro cand tranzactia se face in RON.
@dsg: eu am impresia ca in acele cartiere sunt si oameni din Provincie care habar n’au de Bucuresti si ce inseamna sa stai in Pallady, de militari Residence sau Metalurgiei nu mai zic.
Inchipuie’ti ca vine cineva din Mizil – zicem asa, no offense – pai pentru el Pallady e frumos ca are metrou, niste magazine mari la 5-10-15 min de mers pe jos si poate alte cateva chestii mediocre. Cand la tine in Mizil lipseste oricum izolatia termica, centrala de apartament, trotuarul, hypermaketul, Pallady ti se pare ca are niste plusuri si compromisul nu pare atat de mare.
Pe de alta parte stiu si Bucuresteni care s’au mutat acolo, singurul motiv fiind „n’am bani de mai mult” si „decat sa ma caciulesc la o vechitura renovabila despre care nu stiu ce probleme pot intampina…; mai mare incredere am in ceva nou”.
Oricum principala problema, in anumite cazuri, este autoritatea publica nu „prostul care s’a mutat acolo”, pentru ca pur si simplu exista „prosti care s’au mutat acolo” din cauza ca bani de ceva decent in oras chiar nu aveau. Si daca esti in capcana asta, te afli la mana gigeilor de la periferie care sunt in cardasie cu primarul care este votat de toti sectorenii 3 care nu se plimba prin Pallady.
@dsg: scuze ca am scris Provincie si Bucuresteni cu P si B mare, nu stiu ce boala am azi. :))
@ev21 Pai nu prea poți să compari Hills, care e la Anghel Saligny cu Timpuri Noi, care e aproape ultracentral, sau cu Aviației, care e cartier de șmecheri (supermilionari, actuali și foști nomenclaturiști, etc, etc).
@ev21, te-ai enervat prea tare. Eu doar am zis ca mi se pare aiurea sa existe afisat peste tot pretul fara TVA, in conditiile in care discutam de locuinte achizitionate in principal de persoane fizice. Sigur, daca te adresezi firmelor, este cu totul altceva.
In curand o sa ajungem ca in magazinele din SUA, unde au la rafturi preturile fara taxe si nu afli decat la final cat trebuie sa platesti de fapt.
PS: ar fi amuzant sa avem afisate si la tigari preturile fara TVA si fara accize.
Sa vezi la raft un pret de 5 lei si cand platesti sa te trezesti ca de fapt este vorba de 30 de lei.
@Andrei G nu man nu ai zis ca ti s-a parut aiurea ci m-ai intrebat pe mine de ce le-am pus fara TVA de parca e prima oara cand vezi un pret afisat fara TVA
@Andrei G: e normal sa ti se afiseze pretul fara TVA chiar si daca esti persoana fizica. De ce? Pentru ca dezvoltatorul nu stie ce cota de TVA ti se aplica. Vrei sa iti explic si de ce? Cred, totusi, ca stii.
@andrei g tot 300 era si in militari residence, aceeasi valoare. Chemarea strabunilor
@AndreiG, mă scuzi, dar ăia care vor la același preț un apartament de 2 camere lângă AFI (hipermarket, STB spre toate părți Bucureștiului, posibil și niște școli- nu știu atât de amănunțit zona) ca o garsonieră în militari rezidence (unde și-a înțărcat dracu copiii) sunt imbecili.
Ai un apartament more or less în buricul târgului, cu toate avantajele orașului și o garsonieră (posibil cu bucătărie „open space”, în traducere liberă o cameră care cuprinde tot în afară de baie) practic în spațiul cosmic sau măcar pe la Pitești.
Referitor la ce zice dsg, in Militari Residence le luau ochii mobila noua din Ikea. A se citi proaspat cumparata si apartamentul nou noutz, si prostii a se citi studenti, puneau botul ca erau primii chiriasi. Dadeai 300 de euro si faceai o ora jumatate pana in pipera sau dadeai 350 de euro pe la lujerului cu mobila ok (veche de 2-3 ani sa zicem) si acces la metrou. Alegeri, alegeri. Cred ca prezenta un avantaj ca aveau escortele aproape, altfel nu imi explic :)))
@Cristian Pop and dsg: oare de ce majoritatea numerelor de inmatriculare din Militari Residence sunt de Arges, iar cele din zona Pallady sunt de IL, CL, BZ? Pentru ca, in afara de faptul ca sunt mai ieftine, sunt mai aproape de zona de unde sunt si unde se duc destul de des.
cum sa protestezi la primarie, cand primarul si frati-su sunt in spatele tuturor constructiilor. oricum sectorul 3 se stie ca e sectorul verde, doar scrie pe toate pancartele. zona Pallady putea fi facuta ca lumea, fara greselile de constructie din Popesti sau Militari, dar mai conteaza si cine construieste si cine elibereaza avizele
gunoiul de jeganita si frati-su au sute de milioane in banci, si cu toate astea tot nu vor sa faca nimic pentru oameni, doar pentru ei. Mi se pare incredibil
Ceea ce se intampla in partea aceea de oras, este inca o demonstratie de lipsa de viziune a asa-zisilor dezvoltatori imobiliari si a primariilor. Si spun asta, pentru ca spatiul disponibil a fost folosit prost, nu au cautat sa faca o dezvoltare urbana care sa curga si pe care s-o poata vinde la un pret mai bun. S-a mers pe ideea eu am parloaga asta, punem de P+11 si vedem cum le vindem, altii au vazut ca se poate si s-a mers pe ideea asta. Marele punct de vanzare era ca aveai metroul aproape acum 7-8 ani zona era cat de cat aerisita(daca faci abstractie de mirosul de la Glina) si pretul nu era mare.
Acum este un ghetou in formare care spre deosebire de Militari Residence s-a vrut a fi ceva mai spalacit.
“lipsa de viziune a asa-zisilor dezvoltatori imobiliari si a primariilor“. Acolo e cam 2 in 1, “ca cafeaua”.
Imi place mult aceasta constatatre:
„Lipsa arborilor bătrâni: Cartierul nu dispune de arbori maturi care să ofere umbră, să purifice aerul și să creeze un mediu plăcut”
Sa le spuna cineva ca “padurile” nu se planteaza direct crescute ci necesita 20-30 de ani de la plantare pentru a oferi umbra, purificare si mediu placut.
Problema e ca nu planteaza nimeni nimic. In Tineretului in Parcul cu Palatul Pionierilor, la mijlocul anilor 80 era un camp cu niste “bete infipte in pamant” care abia prin 2010 au putut oferi umbra, aer si mediu placut.
Aaaaa si inca o chetsie: NU MAI CUMPARATI LOCUINTE in the middle of fucking nowhere fara fie sa va asumati fie sa puneti conditii!
Aveti parc? Nu dar o sa facem! Bun, la revedere! Va caut eu cand o sa faceti!
Aveti canalizare? Nu dar o sa facem! Bun, la revedere! Va caut eu cand o sa faceti!
Aveti drumuri de acces? Nu dar o sa facem Bun, la revedere! Va caut eu cand o sa faceti!
HAI SĂ CUMPĂRĂM ACUM REPEDE, că atunci când o să avem parc o sa fie mai scump!!!!
Si unde ai vedea tu sa locuiasca cei sa zicem 100.000 oameni care si-au luat „LOCUINTE in the middle of fucking nowhere” pentru ca efectiv atat si-au permis ?
Asa-i cu tarusi abia ajunsi in bucuresti, ei habar n-au cum arata orasul cand se construia, ei vor totul de-a gata. Cam asa ceva: https://b365.ro/wp-content/uploads/strawberry/2023/04/berceni-1970-scaled-c-1260×709.webp . Problema e ca ceasca iti facea oraasul de 15 minute. Iti baga si circul foamei, si scoala, si gradinita, si parc, si cinema in fiecare cartier in care le pute tarusilor sa stea.
@Ionut, ar putea sa locuiasca unde au locuit si pana acum. In general in orasele de provincie in care s-au nascut.
Da sigur, oricine are dreptul sa vina in Bucuresti. Problema este ca daca ai ales sa stai intr-un ghetou doar pentru a-ti indeplini visul de a veni in capitala, este putin absurd sa te plangi ulterior.
Nu vezi ironia in cererile lor? Adica ei si-au cumparat apartament, dar vor ca pe viitor sa nu se mai permita alte constructii. La fel ca specialii din Floresti, Cluj.
De ce? Ce ii face pe ei mai speciali incat sa aiba dreptul de a-si cumpara un apartament la porumb, dar altii sa nu mai aiba voie sa faca asta?
Vina pentru aceste tepe e 100% la cumparator.
„Dupa ce vindem tot ne apucam de parc, gradinita, drumuri acces si canalizari, o sa vedeti ce frumos o sa fie!”.
Si gusterii sar pe oferta convinsi sau semiconvinsi ca o dat cumparat apartamentul a trecut ce-a fost mai greu. Si vor sta pe balcon savurandu-si cafeluta privind cum echipele constructorului trudesc zi-lumina pentru a aduce la indeplinire toate promisiunile…
Vise, taica!
Dupa ce a luat piele de pe gusteri, dezvoltatorul se va uita la terenul ramas isi va face calculele si in loc de canalizare, gradinita, parcuri si drumuri de acces va mai tranti inca 4-6 blocuri noi pe spatiul ramas.
Asa ca gusterii de la blocurile deja vandute vor iesi pe balcon la cafeluta, in semi intunericul creat de blocurile nou ridicate care le-au luat toata lumina si privelistea, in antifaza cu ailalti gusteri din blocurile noi (unii in zi cu sot, ailalti in zi fara sot), ca sa nu se auda unii pe altii bucurandu-se in soapta de norocul de a se fi putut muta in noile rezidentiale.
Asa ca mitul achizitiei la pret mic inainte ca toate facilitatile conexe sa fi fost contruite, ramane fix asta, un mit.
Odata cumparat, pretul ala nu va mai creste pentru ca zona devine usor usor un ghetou. Izolat, insalubru, fara utilitati si elemente de confort bazic pentru locuire, unde locuitorii vor plati cu bani suplimentari, timp, efort si confort pentru a suplini lipsa facilitatilor.
Pretul proprietatii nu se va mai ridica decat eventual odata cu inflatia, dar nici atat pentru ca pe masura ce aglomerarea cu constructii d-ampulea avanseaza, pretul zonei va fi afectat.
Asa ca pretul platit initial, fara sa vezi ca facilitatile sunt deja pe teren, se va dovedi orice, mai putin „investitie”.
Iar dezvoltatorul va castiga de doua ori. A doua oara pe seama naivitatii si nestiintei cumparatorilor.
Daca gusterii nu ar cumpara, dezvoltatorul se va vedea nevoit sa edifice toate facilitatile promise ca sa aiba argument de vanzare.
Sigur, pretul de vanzare va fi mai mare, dar si valoarea proprietatii va fi semnificativ mai mare si in plus vei economisi pe termen lung avand facilitatile aproape.
Erau niste exemple mai sus de preturi:
Eu cred ca 125,000e la Tineretului este semnificativ mai ieftin decat 90,000e in Prelungirea GHencea daca pui toate in balanta. Mult mai ieftin chiar, as zice.
Dar trebuie sa privesti achizitia din toate unghiurile nu doar mp, din ce-s facute zidurile, cati cm are izolatia, ce marca de sanitare foloseste, etc dintre care multe sunt superflue.
Cu 5000e am schimbat toate sanitarele si alte detalii de finisaje dar faptul ca nu e aproape de centru, nu am parcare proprie, nu am transport public aproape, nu scoala, nu gradinita, nu parc, nu retea canalizare, nu drumuri asfaltate, nu supermarketuri, nu piata, nu mancatorii out, take away sau delivery la distanta sa o parcurgi in papuci, nu mai putin de 1.5 ore x 2 ca sa ajungi in oras sau la serviciu, astea toate au un pret urias, astfel incat diferenta aia de 30-35000e sau cat e in bani devine absoolut imateriala. Si daca nu iti permiti poate ca e mai bine pentru sanatatea si calitatea vietii tale sa inchiriezi.
Nimeni nu trebuie sa devina proprietar, cu price pret. Oricine insa merita sa traiasca bine si cat mai relaxat de banii pe care-i are.
Asta cu proprietatea locuintei e o mentalitate inradacinata in saracia comunista si in lipsa de optiuni care trebuie sa dispara.
E o vorbă în imobiliare: orice om vrea ca ultima casă construită să fie a lui.
Cei care si-au luat in Pallady credeau ca pe campurile alea vor creste doar zambile si iepurasi si in locul gropii de gunoi se deschide un centru cultural.
Da, ca asa faceau si cei din Militari Residence. Am avut cateva prieteni care erau mandri ca si-au cumparat apartament la „periferia” cartierului. Si ca in fata lor este spatiu liber cat vezi cu ochii. Asta pentru 1-2 ani, pana cand au constatat ca de fapt spatiul ala liber este proprietatea cuiva. Si ca acel personaj a inceput sa construiasca un bloc mai mare decat al lor.
well, in Iasi s-a mers un pas mai departe: la fiecare bloc construit, apartamentele de pe o parte se vindeau mai scump, ca „au vedere la Palatul Culturii”. Dupa ce se vindeau, pornea constructia urmatorului bloc si disparea vederea la palat.
florin, de ce descrii schema avantgadern3?
https://www.google.com/maps/@45.6608325,25.5608349,484a,35y,39.17t/data=!3m1!1e3?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkyNS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
bai, esti nebun? la voi e la alt nivel
Am estimat 100 de blocuri in camp, dar camp pina la centura inca mai este
2 iesiri de o banda pe sens, locuri de parcare pentru maxim un sfert din apartamente, vis si poezie
A numit parcul dupa el…
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Exista si piete, chiar si parc facut de la 0 (teilor). Pb. mare e la scoli (gradinite private mai gasesti). Una nu s-a construit in plus, ca sa nu mai zicem ca in alea care exista inca mai sunt primiti copii de anumite etnii, al caror loc ar fi in alta parte (spanea, anglea sau puscarie)
@stefan, acum depinde care zone predomina. Cele cu spatiu verde, trotuare si drumuri de acces largi sau cele inghesuite, fara pic de spatiu verde.
In plus, articolul lui Vali a pornit de la petitia catre Primarie facuta de locuitorii din Pallady, care se plang in special de lipsa spatiilor verzi si de faptul ca se construieste in continuare.
Acum pe cine sa credem?
Pe locuitorii de acolo, care fac petitii catre primarie, sau pe tine, un personaj oarecare de pe internet care spui ca acel cartier este o oaza de verdeata?
Ești ‘dezvoltator’ pe acolo ? 😀
Nu, nu prea există trotuare, ăla nu e parc ,e o chestie ridicată pe resturi de moloz.
neacoita a asfaltat și peste proprietati private, și acum bineînțeles sunt procese. Familia lui e cam singura care a ridicat blocuri de peste 10 etaje, restul sunt cam de maxim 4 .
S-au dat autorizații pentru sute de blocuri unul langa altul, in condițiile in care drumurile de acces sunt doar cu o banda pe sens. Multe blocuri nu au suficiente locuri de parcare. Multi cumpărători acolo, sunt provinciali care nu au conceput să își cumpere loc de parcare, pentru că la ei la Spermezeu lăsau mașina pe uliță in fața porții. Și deci își lasă fiarele pe trotuarele inexistente.
Multi ‘dezvoltatori’ de pe acolo sunt suedeji cu aspect de interlopi, care fac niste rezidenturi mai ghetouri decât blocurile vechi.
Așa că : https://vm.tiktok.com/ZGd1abfsd/
Zona aia e un alt exemplu de corupție, prostie , țărănie, că Militari Residence, Popești, Florești, Năvodari etc
@Andrei G
Stau in cartier de 3 ani.
O sa iti relatez din perspectiva mea, nu din perspectiva cuiva care sta pe putnei( strada care apare la fiecare ploaie inundata pe retelele de socializare, adica strada din tiktok-ul lui car) sau prin alte locuri ale cartierului care au diferite probleme…
– fac 12 min pe jos din apt pana in metrou, pe trotuare late
– am mega froo si profi la 3 min pe jos
– in complexul rezidential in care locuiesc sunt locuri de parcare inca nevandute(dupa 3 ani)
– kaufland leroy si lidl walkable, dar daca faci multe cumparaturi e bine sa iei masina
– la cateva minute cu masina: ikea, auchan, decathlon,jumbo, metro, dedeman, benzinarii, xxxlutz si cred ca mai sunt cateva pe care le-am scapat.
-regina maria construieste fix la gura de metrou cea mai mare policlinica din bucuresti
– nu mai zic de cabinete stomato, frizerii, pizerii, carrefour express, shaormarii etc la 5-10 minute de mers pe jos
– acces rapid la autostrada(azi dimineata a trebuie sa ajung in sudul bucurestiului si din complex pana pe A0, am facut 7 minute)
– am inteles ca s-ar construi o gradinita de stat( nu stiu 100%, am vazut o postare mai demult)
nu zic ca sunt doar plusuri, sunt si cateva minusuri, cum ar fi:
– lipsa de trotuare in unele parti
– lipsa iluminatului, la fel, in unele parti
– in partile nou dezvoltate nu sunt magazine mici si cam trebuie sa iei masina pentru orice.
dar nu poti spune ca locuitorii de pallady ‘s-au mutat ca vitele ‘ aici…..
@boris: zi-mi si mie vtm cine trebuie sa construiasca scoli?
Cristian Pop, in nici un caz mult blamatii dezvoltatori imobilari, daca ne referim la scoli de stat. Also, pare ca lumea nu prea intelege cum e cu proprietatea privata, nu o sa vina nimeni sa doneze mii de metri patrati intr-o zona intravilana sa se faca o scoala, sau zeci de ha sa se faca un vreun parc mare.
car, eu zic sa citesti sa vezi ce era parcul tineretului inainte sa fie parc, ce era parcul floreasca inainte sa fie parc, si ce era parcul IOR inainte sa fie parc. Astea’s d-astea de s-au facut in timpul vietii unora dintre noi. Pentru primele doua, nu e politically correct sa scriem ce erau de fapt, doar ca locuitorii lor au zburat toti intr-o noapte prin bargan, cu excursie one-way. Cum ziceam, tarusi care ati venit in bucuresti, habar n-aveti.
Boris, nu e despre ce era înainte acolo, ci despre cum s-a făcut. Când amesteci pământ cu gunoaie și resturi de la ce s-au construit in zona, și faci o movilă, ce kkt sa iasă ? Cum să prindă copacii și bucățile de gazon pe care le-a platit neacoita sa le pună acolo ? Daca ala e parc, mă împușc.
Stefan, v-ați mutat pentru că mai ieftine, și că metrou relativ aproape. Și de aia v-ați făcut că nu vedeți kkturile. Dar acum, că s-a aglomerat treabă, începeți să faceți gură. Nu e cam tardiv ?
Câți din cei care stau acolo și-au făcut mutație pe Sector 3 ? Că Neacoita a fost votat de fapt de cam 18% din cei cu drept de vot din sector….
@car: singurul lucru cu care ai dreptate este parcul Teilor care a fost facut peste gramada de moloz de la constructii. Dar si pasajul de la Ikea la fel a fost facut.
Legat de partea de trotuare, aici nu ai dreptate. A facut Negoita trotuar cu dale d-alea rosii pe orice bucata de pamant a gasit (vine la pachet si cu borduri mari si pomi, toate scumpe bineinteles). A dat cu vopsea si a facut parcari pe strazi care au devenit cu sens unic si pentru care proprietarii au cedat retragere pentur trotuare.
Zonele astea prezintă interes pentru navetiști si cei ce lucrează în zona respectivă sau împrejurimi. Acum…daca iei credit pe 30 de ani și obții loc de muncă/școală/grădinița în partea cealaltă a orașului lucrurile devin nasoale.
Consider că Bucureștiul nu trebuie tratat că o unitate pentru viața de zi cu zi. Oriunde ai sta…vei avea nevoie de timp sa îl străbați la un moment dat. Depinde de tine cat de des. Corupția și autorizațiile la futu-i mă-sa sunt doar oglinda noastră.
exact…multi pare ca nu inteleg ca sunt 6 orase intr-unul…sa locuiesti in Pallady cu jobul in pipera e ca si cum imi iau casa in Braila si lucrez in Galati…tot juma de ora faci, dar cumva iti pare de neimaginat sa ai job in GL si sa-ti cumperi locuinta in BR…in Bucuresti se poate
Eu nu inteleg un aspect pe care l-am tot vazut la blocurile noi, si care influenteaza calitatea vietii celor care vor locui acolo.
Pe un teren de 100×100 unde dezvoltatorul are in plan sa construiasca blocuri de 20×80, alege sa le faca in paralel, la 20m distanta unul de altul, lasand spatiul dintre blocuri suficient de mic si de fragmentat astfel incat sa nu fie nici intimitate in apartament, nici sa nu bata lumina soarelui, si nici sa amenajezi un parculet in interior.
Daca le-ar face pe laturile exterioare, ar imbunatati considerabil conditiile (ar avea 60m distanta intre blocuri, un teren liber de 60×60 unde ar avea mai multe variante de amenajare). Pe deasupra, ar fi si mai profitabil, fiindca ar incape 4 blocuri in loc de 3.
Majoritatea dezvoltatorilor imobiliari nu au prea multa inteligenta in ei. Ei vor sa faca cat mai multe apartamente si sa le vanda cat mai repede, de preferat din groapa. Pe langa asta, se merge pe mana de lucru ieftina, materiale nu prea cele mai bune si totul pe repede inainte. Chestia asta o vezi in compartimentare si cat de prost folosesc spatiul pe care-l au. Deja cand vad releveurile la unele apartamente noi, ma ia durerea de cap, dar na astia sunt oamenii.
Nu mai este vorba de profit si lacomie, cat este vorba de prostie din toate partile. In Bucuresti si-mi masor bine cuvintele orice bloc facut de dupa 2000 are o hiba cand vine vorba de folosirea spatiului disponibil. Constructiile asa-zise premium inseamna un open plan care sa-ti ia ochii, niste materiale de o calitate superioara(nu premium) si o locatie care sa nu fie in camp de preferat central sau in zone asa-zis bune si clar un loc de parcare. Totul la un pret care prin alte parti iei ceva mult mai bun de acei bani.
In imobiliare s-a trecut de borna lacomiei si acum este numai prostie. Din partea dezvoltatorilor care nu stiu sa eficientizeze spatiul disponibil, iar cumparatorii disperati care accepta asta……
@Dan, raspunsul la intrebarea ta este destul de simplu.
In primul rand ai uitat sa iei in calcul si faptul ca trebuie sa lasi ceva spatiu pe fiecare laterala, nu pot sa contruiesti chiar pana in capat. Macar 10 metri. Asadar din terenul acela de 100×100 poti sa construisti doar pe un patrat de 80×80 metri.
Acum incearca sa inghesui 4 blocuri de 20×80 intr-un patrat de 80×80. Poti sa incerci pe o foaie de matematica sa pui 4 blocuri 2×8 casute intr-un patrat de 8×8 casute.
Surpriza… nu se poate.
Stai linistit, ca daca exista o varianta sa constuiesti si mai multe blocuri pe acelasi teren, ar fi profitat cu siguranta dezvoltatorii.
@Andrei G
Fix in cheia asta eu spun ca dezvoltatorii sunt prosti. Mai precis maradonele cu uite PUZ-ul, nu e PUZ-ul se fac pe niste spagi sanatoase. In momentul cand deja ai dat prima spaga, aceasta intra in cost of doing business, de ce nu mergi totusi pana la capat si eficientizezi spatiul ala cap coada ca sa nu faci o cutie de chibrit? Asta in conditiile in care poti obtine un profit mult mai mare? Unde este lacomie si unde este prostie?
Toate lucrurile astea le pun in contextul in care zona Pallady nu era inghesuita, spatiu de manevra exista si se putea face o dezvoltare urbana moderna din care sa iasa toata lumea castigatoare. Asa am creat un ghetou…..
@Dan&Asdad2005 – cred ca voi amestecati rolurile in societate. Dezvoltatorul imobiliar (care poate sa fie si nea Fane care face o casa pentru copii) nu are treaba cu zona si dezvoltarea armonioasa, treaba lui e sa isi construiasca imobilul, sa il vanda, si sa mearga mai departe.
Ce si unde se construieste este treaba primariei, ei fac PUZ si PUD, ei aproba proiecte si dau autorizatii de constructie.
@Asdad2005, incearca si tu sa faci acelasi lucru. Ia o foaie de matematica si deseneaza cate blocuri vrei tu pe o parcela de 100×100. Cea mai eficienta forma din punct de vedere al numarului total de apartamente construite este sa faci blocuri paralele.
Orice alta pozitionare va reduce numarul de apartamente (sau dimensiunile acestora).
@Dan, castigi mai mult din 200 de apartamente x 100k euro decat din 120 de apartamente x 150k euro. (nu neaparat suma finala, cat viteza cu care le vinzi).
Si asta e un ex pt 2 camere, daca te uiti la 3 camere (sa zicem 77-80 de mp vs 65-67 si 300k vs 200k) o sa intelegi de ce „toti” dezvoltatorii cauta pretul cel mai mare dintre preturile mici.
Singurii care nu faceau asta erau cei de la One, dar chiar si ei recunosc ca trebuie sa schimbe strategia si ca nu sunt suficienti oameni cu bani care sa acopere cererea.
Dan, pai si meseriasii care au restul de terenuri din jur, cum sa construiasca „pe margine”? Apropo de distanta dintre blocuri. In spatiul comunist (si in Ro pana prin ’70 si ceva) regula era ca distanta dintre 2 blocuri „fata-n-fata” sa fie minim egala cu inaltimea celui mai inalt. D-aia prin orase gen moscova sau kiev, te uiti pe harta vezi ca ai de mers 3 „cvartale” si de fapt aia e vreo 1.5 km.
Doar ca ceasca, cand a ramas fara bani, a schimbat stasul, si distanta a devenit egala cu jumatate din inaltime, ca nu mai avea bani sa traga utilitati pana departe. D-aia avem un oras cel putin dublu ca densitate fata de alte orase din zona, si d-aia ai blocuri construite pre 70 intercalate cu blocuri construite dupa 77-80.
Cei din Pallady sunt naivi sau se prefac: ei fac petitie catre primarul Neacoitza sa nu mai elibereze autorizatii de constructie pentru frati-sau. Frate care a cumparat tot terenul din Pallady si Republica.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
din ce bani cocoș? să cumpere primăria, să facă primăria.. din impozitul ăla ridicol de 2 lei pe care îl plătești pe proprietate?
tot bugetul primăriei Capitalei se duce jumate pe STB și jumate pe termoficare. mai rămâne niște mărunțiș din care plătește niște salarii și restul sunt împrumuturi dacă mai vrei să și facă ceva. deci (chiar tu constați) că Nicușor nu are bani nici măcar să măture prin trei parcuri, dar vrei să CUMPERE terenuri sau să bage infrastructură
culmea, banii mai mulți sunt la sectoare, la Piedoni, Negoiți și băluți, care în loc să facă ce zici tu, sparg banii pe 3 rânduri de borduri, pavele, luminite kitsch și panseluțe la preț umflat de 10x, ca să ia ochii votantului cu creier de focă aplaudatoare la marile minuni ale lumii, fântâni care cântă sau ceva așa
ești din categoria celor care vor să li se facă parcări SF subterane sau suprateran de către primărie. deci din 40 euro sau cât e impozitul la passat el vrea să-i facă statul un bun de 40.000 euro
eu sunt de acord ca statul/primăria să cumpere teren pentru școală/parc.
dar aș face cumva să evit prețul pieței. m-aș întâlni cu 3-5-10 care depun cererri de blocuri si le-aș zice „trebuie să vindeți toți câte 20% din terenul vostru pentru un parc/școală, altfel nu primiți autorizații.
Ce treabă are ND cu autorizațiile date de S2, S1, S5 sau S3?
Parca se terminase campania electorală.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
*de primariile de sector
@Id: mai citeste o data ce am scris si daca tot nu ai inteles ce am spus, te rog sa’mi dai de veste.
Nicușor este fix, dar matematic fix omul diametral opus conceptului de „găsește el niște combinații” sau „să treacă peste toată birocrația”. Deci nu ți-ai ales bine speranțele, dacă va dura nu 20, ci 220 de ani, Nicușor va merge pe calea 100% legală, procedurală.
Așa că dacă vrei vise de genul primăria să cumpere, ai două opțiuni. 1. susții și promovezi o inițiativă cetățenească să majorăm impozitele de 10x-20x. sau 2. votezi la parlamentare cu nehoți care să facă legi mai clare și mai rapide. și care să înlocuiască justiția coruptă. Primarii sunt abia ultima verigă în lanțul birocratic, sigur dacă achiesezi la ideea unui primar-jucător, sau mai bine zis primar-infractor căruia i se rupe de lege, iei în brațe exemplul Negoiță-Băluță și te ghidezi, ca tot românul descurcăreț, după principiul a-furat-dar-a-și-făcut. Dar atunci ești exact ca subiecții din articol, nu ai dreptul să te plângi când ți se întâmplă chestii nașpa
PS. a, da, Cristiane, nu decizi tu că STB nu mai e nevoie, boierule. numai din replica asta și îmi dau seama că ești genul care se rostogolește din pat în mașină și din mașină în mall. tocmai, că de STB este cea mai mare nevoie în orașul ăsta!
Eu tocmai iti spun ca circul doar cu STB si metrou pentru ca n’am masina de 3j de ani, iar tu continui sa fii prost.
Hai sa recitesc. Pe scurt:
ND se plânge că atunci când se construiesc blocuri peste blocuri apar probleme care nu pot fi rezolvate ușor.
Apoi spui că autorizații de construcție sunt emise de primăria generală, pardon de cea de sector.
Înțelegi problema?
Nu deranjează pe nimeni că trebuie să se tragă curent/apa/canalizare la blocurile noi. Ăla e un șantier temporar. Dar problemele care rămân apoi sunt pe termen mediu cel puțin.
De exemplu, eu cred că la One Lake District o sa fie distractiv sa ieși cu mașina și să mergi la muncă/mall/școală/cumpărături când o să fie gata complexul. Dar e ok, macar S2 a aprobat studiul de fezabilitate pt un nou parc lângă* One High District.
Pe scurt: e mult mai ușor să faci lucrurile bine de la început decât să revii sa repari apoi. Dar da, ND e de vina că nu vrea sa muncească…
@Cristian Pop
In acest moment ND nu are o idee clara cand vine vorba de ce inseamna dezvoltare urbana. Sunt multe lozinci, dar in realitate nu are o solutie la problema actuala, intrucat nu prea sunt solutii.
Varianta in care primaria cumpara la pretul pietei 10 hectare in Pallady miroase pentru multi a niste ani de puscarie. Si spun asta pentru ca se pot face atat de multe golanii in acte, incat numai niste nebuni se vor apuca sa faca scheme din astea. Varianta in care autorizatiile de constructie sa se dea in functie de evolutia serviciilor publice este misto in teorie, insa in realitate nu poate fi implementata. Nu poate fi implementata intrucat procesul birocratic este greoi, apoi oamenii mai sunt si corupti pe langa faptul ca sunt prosti. Pentru a trage curent sau apa la o adresa in Romania este o adevarata aventura, chiar daca tevile si cablurile sunt in fata casei tale.
Blocajul in care se afla acum Bucurestiul este in mare datorat lipsei de viziune a tuturor celor implicati in dezvoltarea orasului. Incepand de la primarii care efectiv nu au putut prevedea dezvoltarea orasului la modul in care se intampla, Baluta fiind efectiv exemplul de prost care a furat si s-a prefacut ca a facut, insa care comparat cu restul pare un geniu. Si culminand fix cu proprietarii de locuinte care s-au ambitionat sa-si futa viata cumparand o cutie de chibrituri pe 30 de ani. Pe langa asta cazurile de dezvoltare de la periferia orasului sunt adevarate studii de caz, de cum futem ampulea spatiu de care dispunem.
Toate aceste lucruri nu i le pot imputa lui ND oricat de mult as vrea. Nu pot sa am pretentia ca dupa 30 de ani de haos,coruptie si prostie sa vina unul care sa faca ordine. Ce ar putea sa faca este un PUG care sa fie agreat de toate partile si cumva lucrurile sa se deblocheze. Insa este greu de facut intrucat foarte putini vor sa lase de la ei.
@Id: am rectificat, dar nu ai citit , ca autorizatiile sunt emise de primariile de sector. Vezi in comentarii.
Legat de problemele care raman – alea legate de trafic – sunt partial de acord cu tine.
Legat de „nu deranjeaza pe nimeni ca trebuie sa traga utilitati” – te invit sa reasculti declaratiile lui ND cand literalmente se plange din cauza ca trebuie sa traga curent de la mama naibii pana in Pipera (din cauza ca s’a construit prea mult), ceea ce inseamna ca trebuie sa sparga si prin Dorobanti, ca sa mareasca capacitatea retelei. Literalmente omul de plange ca trebuie sa cheltuie bani, sa munceasca, sa isi puna bucurestenii in cap – ca inseamna iar lucrari, iar restrictii de trafic, iar, iar iar – pentru piperenii aia de acolo care oricum nu voteaza cu el pentru ca Pipera nu face parte din Bucuresti.
Adica el are dreptate intr’un fel, dar nu are dreptate pana la capat, si judeca lucrurile in cheia electorala care il avantajeaza. Iar eu nu asta astept de la Primarul Capitalei.
Pana una alta, il astept pe ND cu celebrul PUG promis in faza preliminara pentru vara care tocmai a trecut si despre care nu mai pomeneste nimic. Am o mare problema cu atitudinea asta, iar aici se vede ca si el este un politician care promite mai mult decat poate face si care totodata mai minte prin omisiune, mai muta atentia de pe el pe altii, si tot asa. manipulare electorala csf traim cu ce avem.
:)) tu realizezi cectampenii spui? nu, bineinteles ca nu, ca altfel nu le-ai fi spus.
primaria de sector, sau nici macar, cea din voluntari, da autorizatii de constructie la diversi mastodonti si primaria generala a bucurestiului e obligata sa faca tumbe si sa cheltuie bani ca sa le asigure utilitatile. nu era mai simplu ca autorizatiile respective sa fie acordate abia DUPA existenta utilitatilor, oricare ar fi alea, curent, apa, canalizare, gaze, drumuri, parcari, transport in comun, parcuri, scoli, spital, politie si orice altceva mai trebuie?
ba da, era, dar cand vrei sa injuri, orice motiv, oricat de tampit, e bun. si tu vrei sa injuri.
@Asdad2005: de acord cu comentariul tau.
Oricum eu nu ii imput lui ND haosul actual, ar fi absurd, ci faptul ca el asteapta ca oricine altcineva decat el sa faca (1) parcuri, (2) strazi, (3) utilitati si servicii publice. Pana mea…
@Theblack: esti chior si nu citesti faptul ca am rectificat imediat fraza cu cine da autorizatiile de construire, ca scriam in graba, altfel ce sens avea sa scriu „primariile generale”? Ce naiba, bucurestiul are mai multe primarii generale, esti tampit? Te prinzi din prima ca a fost un fel de typo.
Pe de alta parte, tu vorbesti din vise, ca ar fi frumos sa fie asa si pe dincolo – adica intai servicii si infrastructura apoi sa vina blocurile. Sigur, ar fi frumos, dar pana acolo mai e. Dar aici mai am un argument, dar tu esti taliban de’al lui ND asa cum Firea are si ea talibanii ei – difera doar idolul aici: pai daca ND e civilizat si vrea intai sa existe utilitati, transport public, infrastructura, deceplm nu face el asta intr’un loc oarecare de pe raza Munincipiului Bucuresti, asa din principiu. Sa zica: „uitecoae, eu amenajez aici 3 strazi, pun autobuze, tramvaie sa mearga in gol pana vin dezvoltatorii cu blocurile, fac canalizare, pacanele, tot ce trebuie, si apoi sa vina rechinii de la ONE sa ceara autorizatie”. Dar el nu face nici asta, nici orice altceva constructiv, doar se cearta fara sa aiba momentan solutii – are vise cum am eu, tu si altii, doar ca noi nu suntem primari, noi suntem chibiti, si chibitam aici pe blog.
Si totodata vorbesti fix ca un taliban care are impresia ca orice constructie in orasul asta este ilegala sau rezultatul unei spagi, ceea ce nu este cazul. Iar eu aici nu combat ideea ca Militari Residence nu este ok, sau ca Pallady este un rahat, ci combat faptul ca ND nu se preocupa sa exitinda diversele infrastructuri mai spre marginea orasului constient fiind de faptul ca acesta se dezvolta pentru ca asa e viata pe pamant plm csf. Numai ca tu esti un analfabet functional care nu are capacitatea intelectuala de a intelege un text simplu din cauza ca esti un taliban pro ND asa cum altii sunt talibani pro Firea nu conteaza ce ineptie face sau nu face.
cu acordul lui vali o sa iti raspund in kind. esti prost facut gramada.
tu ai spus primariile generale gresit, eu am inteles typo-ul. DUPA care eu iti spun, citeste cu atentie orbu pulii mele, ca de ce e responsabila primaria generala, aia, singura, a lu muistu de nicusor, sa cheltuie bani pentru visele umede ale primarilor de sector, aia cu autorizatiile, pe care tot tu, prostu satului, sau ma rog, al sectorului, in umectarea ta matinala le visasei generale.
plm, atat se tare au saracit baluta si negoita si popescu? doar retarzi catine sunt capabili sa angajeze ca pr? ca sunt totusi convins ca cu noaptea care iti zace in tartacuta seaca esti totusi mult mai superior (hihi, get it, i guess not) lor.
de restul cretinismelorvdebitate acolo nici nu ma ating. n-are rost.
prost ai fost, prost esti, prost vei ramane. amin¡
https://maps.app.goo.gl/21N4Yfu8heQCfvb18?g_st=com.google.maps.preview.copy
Zona de nou cartier.
https://lichtenreuth.de/de
Site pentru noul cartier
Ce m-a surprins e faptul ca majoritatea vor fi locuinte sociale, dar interesant e faptul ca sunt si locuinte destinate persoanelor cu handicap (as in, handicap locomotor).
Nu vad de pe site unde vor construi moscheea
La mine in zona s-a aprobat o derogare de PUZ pentru 60 de bloculete. In prima instanta am facut valva pe sociale, sute de insi s-au aratat suparati, macel etc.
Am reusit sa desfiintez in prima faza proiectul pentru ca nu s-a facut dezbatere publica, ok, s-a facut apoi dezbatere publica si au venit fix 14 oameni. Au trecut pe repede inainte si acum se asteapta constructia. Un lucru bun a ramas totusi, au donat 7500 mp primariei pentru o scoala.
unde primarul si familia lui vor avea cateva vilute
Derogarile astea sunt cancer. Probabil sunt intr-o zona gri a legii intentionat lasata asa. La ce bun se planifica si isi sparg capul unii sa faca PUG cand dupa aia dai derogari pe banda rulanta ?
@Lucifer – primarul e cel mai bogat edil din judet :))
@Trl – e zona 0, e relativ centrala iar complexul asta o face si mai centrala, urmand a fi scoala, parc, un hypermarket profi etc.
PUG are 13 ani si de 3 ani se tot promite unul nou, e lasat intentionat asa.
Bine, nu a tras prea mult, adica legal putea D+P+2+M unde poti face si retragere. dezvoltatorul a cerut simplu sa fie D+P+3.
Clientii nu sunt responsabili sa verifice TOATE autorizatiile, PUZ urile etc. Se presupune ca de asta se ocupa autoritatile, ca de aia sunt acolo.
Dezvoltatorii sunt obligati sa construiasca cu autorizatie, autorizatie care se obtine facand niste constructii in limitele stabilite de PUZ. Intr-o lume ideala, primariile chiar fac lucrul asta si ii umplu de amenzi pe cei care calca pe alaturi. In lumea reala, primariile fac ce pot ca sa supravietuiasca, din aia 100 de lei impozit pe apartamentul de la bunica nu strang bani nici de salarii, nu mai zic de altceva. Restu’ vin „de la centru”, centru cu care trebuie sa faca diverse compromisuri ca sa primeasca buget, altfel crapa bucurestenii in case de frig ca n-au bani de intretinere si nici sa-si izoleze blocurile.
daca nici cele 7+8 sau cate or fi primarii ale bucurestiului nu au bani….
si nu, bucurestenii ar avea bani pentru multe, dar sunt tot romani…
cand a inceput proma oara programul cu izolarea termica a blocurilor, administratorul de la mine s-a miscat cu talent si a ajuns in fata… cofinantare 50% sau asa ceva, echivalentul unui pachet de tigari pe luna timp de 2 ani. cam asta era situatia. s-a votat impotriva ca a auzit cineva ca o sa 7nceapa si moca. a inceput, s-a facut, dar au trecut vreo 10? ani? timp in care au platit facturi la caldura de 100 de ori mai mari decat costul ala.
recent de tot, s-a dus dracu liftul… scandal, oferte, fond de rulment, de reparatii, ce fel de usi, de becuri, nebunie, facem, nu facem. nu s-a putut amana ca iscirul a zis ca nu ii mai da drumul. undeva in toata nebunia fost o voce care a propusa ca daca tot nu sunt bani, sa vopsim usa de la parter, ca uite ce urata si scorojita e, si sa terminam cu scandalul. costul? 3 saptamani pauza si 180 de lei pe luna timp de un an. cel mai tare au protestat oameni cu venituri binisor peste medie. cei doi amarati de la parter si baba de la 1 au zis ca daca trebuie, trebuie.
Pai au bani dar nu atat de multi din surse proprii si oricum trebuie sa se inteleaga intre ei la nivel de CL cum ii cheluie. Grosul banilor le vine si lor „de la centru” si ca sa primesti, mai faci compromisuri pentru firmele vecine si prietene.
Iar daca nu te intelegi, vezi circul din sectorul 1, unde s-au certat ca chiorii in fiecare an. In afara de a le sparge geamurile cu pietre, cetatenii obisnuiti chiar nu au ce sa faca.
Au metrou, nu e chiar ca in militari
„Prelungirea” e un termen vag. Odată cu deschiderea bulevardului Ciucu s-au schimbat un pic lucrurile. Sunt 15 minute până în parcul Brâncuși și Policlinica Brâncuși. Școala era la 20 de minute mers pe jos, liceu la 40 de minute mers pe jos. Penny/Lidl/Profi/Mega 15 minute. Ai trotuare largi și piste de biciclete. Dacă nu s-o duce la generală sau la Cotroceni, poate face și parc din fostele sere. Mai e de scos Timișoara în centură. Cu lărgirea nu-mi fac speranțe că se întâmplă ceva cu Nicușor la PMB. Deja bucata aia de-o lărgiseră între capătul lui 41 și Brașov au îngustat-o la o bandă pe sens cu 4 (patru) șicane, păcat de investiție, trăiască toată familia la urbanistul care a gândit-o. Aparent cele 2 sectoare sunt „gata”, dar șurubăresc doreii la ele mai ceva ca meșterul Manole. Azi turnăm asfalt, mâine îl spargem, azi lărgim, mâine îngustăm.
Mai pe scurt, a prins cineva astăzi loc la Casa Verde? Dar așa la liber nu cu intermediari?
Ok, alt caz – cumparat teren intr-o localitate sin Ilfov, undeva aproape de iesirea din Oras inainte de centura, regim de constructie: P+1. Frumos, inseamna ca nu va fi aglomerat.
Rezultat? S-a construit pe 30-40% din suprafata, acum au modificat la P+3+M, ca de ce sa nu faca ei blocuri de 4 etaje ca spaga e mai mare la primarie.
La ce le trebuie piață? Au Lidl, Kaufland, Auchan, Metro la maxim 1km. Parcul Teilor la maxim 2. Sau pot să-l abordeze pe nea Coiță dimineața când își face rondul prin zonă.
cu bicicleta sau cu Zoe :))
@punKreas Electrică, dar parcă Peugeot,nu Zoe.
Aceia dintre voi care tot ridicați în slăvi zona „ultracentrală”, sunteți toți veniți din provincie? Dacă ai trecut de vârsta plimbărilor prin Centrul Vechi sau a întâlnirilor de tipul „ne vedem la Unirii”, dar încă te dai turist și o tot ții în comentarii cu „ultracentral”, poate ar trebui să te întrebi de ce.
Sau cei care ridicați în slăvi blocurile vechi – nu v-ați săturat de mirosul neplăcut de pe scările care parcă sunt cimitire? Eu am copilărit și am locuit la casă în zona WhyNot și, în afară de căldură, poluare, etnii diverse și lipsa supermarketurilor, nu am altceva de menționat. Am și lucrat 6 ani în zonă și m-am săturat de centru.
Voi, cei care tot insistați pe „ultracentral”, ce treabă mai aveți cu zona ultracentrală? Adică, ce vă mai atrage acolo?
În zona Pallady, există două ansambluri ok în ceea ce privește spațiul: Astorium și Hils. Se construiește în continuare, zona se aglomerează, iar orașul se extinde. Acesta este riscul de a locui în București. Îți asumi acest lucru sau te muți la Brașov, unde probabil te vei plânge până ajungi să te muți pe vârful muntelui și să taci.
Eu nu stiu cine sunt ratacitii aia din grup pentru ca lipsa spatiilor verzi e cea mai mica problema din zona. Apropo, stiti cum apar spatiile verzi la dezvoltatori? Fac parcari pe dale cu gauri printre care cresc buruieni si iarba gen pzd tigancii :))