Un pic de liniște pentru prăpăstioși

Deși poate părea o prostie, cunosc destui oameni care încă se tem să zboare. Dar așa… organic! La unii, teama e imposibil de înfrânt. Așa că se pot opri aici din citit.

Dar mai sunt și cei care, deși cu spaima în suflet (și în trup, din ce mi-a fost dat să văd), urcă până la urmă, încet-încet, la bord. Pe ei nu-i poți să-i liniștești cu statisticile – inutil să le spui că anul 2011 a fost cel mai sigur an din istoria zborurilor europene. Și atunci apelezi la un truc: cartografia celor mai sigure locuri din avion! Nu, nu-i o exagerare. Aceleași calcule reci demonstrează că șansele de supraviețuire în cazul unei prăbușiri chiar depinde de locul pe care îl ocupi în avion.

„popular Mechanics”, un print și magazin online similar Mythbusters-ului pe care-l vedem pe Discovery Channel, dar parcă un pic mai „science”, a făcut unele calcule și a ajuns la o concluzie interesantă:  e mai sigur în partea din spate a avionului!

Așa că, data viitoare când vreți să vă rezervați un loc la un zbor oarecare, aveți o idee cam ce loc să alegeți ca să vă simțiți în siguranță! Mai nou, companiile de transport aerian îți oferă posibilitatea asta online. Nu o să aveți priveliștea de sub voi oferită de locurile dinaintea aripilor, nici extraspațiul de la ușile de urgență (apropo, mi-am ales o dată un loc acolo… las-o naiba de teamă de zbor sau de accidente, dacă-i liber, alege-l!), dar poți să ai un zbor liniștit… În spate, cu 20% mai sigur!

Sursa foto: aici și aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

3 comentarii

  1. eu stiu ca e mai bine in spate pentru ca in caz de accident „carutul” ala cu bauturi se opreste la tine.

    00
  2. De-aia se plateste mai mult la business, este de fapt taxa de asigurare :-)

    00
  3. Si la low cost sa aveti grija sa cereti locurile de la iesirile de urgenta – acolo e o distanta minima ce trebuie respectata intre scaune si iti asiguri astfel un spatiu suplimentar sa nu stai cu genunchii pe spatarul scaunului din fata.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube