Lingăii de mogul

Am aflat cum se petrece o şedinţă în trustul media al lui Dinu Patriciu. Se întâlneşte şeful de grupă (ziar, agentie de vânzări, chioşc de covrigi, agenţie media) şi trepăduşii săi cu nişte oameni cu care vor să facă business. Oamenii le arată ce pot face pentru ei, soluţii, cifre, mockupuri, tot tacâmul. În timpul prezentării, şeful de covrigărie îl sună pe Patriciu:

Dinu, uite, suntem aici cu nişte oameni care au nişte idei, şi nu sunt foarte hotărâţi, şi avem nevoie de părerea ta de expert, ce parere ai de covrigul cu gaură orizontala? Ah, da? Bun, merci. Da, dl. Patriciu a zis că nu îi place. Hai să mai lucrăm la idee.

Se mai prezintă nişte idei, mai trec 10 minute, lingăul sună iar:

Dinu, tot eu sunt, oamenii ăştia ne arată nişte mockupuri cu noul nostru logo. Ce culoare are? E roşu şi portocaliu, Dinu, cu nişte fonturi frumoase. Ah, am uitat că nu îţi place portocaliul. Nu, nu sunt prost. Ok, merci, te sun eu mai târziu.

În două ore de meeting Patriciu e sunat de cel puţin 10 ori, să îşi dea cu părerea despre culori, poziţionare, DTP, marketing, online, subiecte de presă, slogane, tot. Lingăii sunt atât de speriaţi să nu îl supere încât aleg varianta safe, de a se umili total în faţa celui care le plăteşte salariile. Nu îşi asumă nimic şi nu iau nici o decizie pentru a nu putea fi traşi la răspundere dacă nu e decizia bună.

În locul lui Patriciu i-as da afară după ce i-aş întreba de ce au luat decizii proaste. Şi aş folosi sloganul “păi tu mă asculţi pe mine? ce experienţă am eu în marketing? de aia te-am angajat pe tine, bă, să faci treabă, nu să te iei după mine”.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

20 comentarii

 1. @Cristian: sa fii sigur ca sunt unii patroni ce se cred specialisti in toate. chiar doresc sa li se ceara parerea si vor ca ei sa aiba ultimul cuvant in luarea unei decizii (gandeste-te la Becali)

  00
 2. Daca mogulul face micromanagement, afacerile ălea adevărate cine dracu le conduce(a)? Adevărații patroni mai de la est? LOL.

  00
 3. Iarta-mi ignoranta, tu chiar crezi ca dinu are timp sa raspunda la toti cretinii care il suna pntru culoarea covrigului? Las la o parte ideea ca am sefi de grupa atat de handicapati sau ca ma intereseaza culoarea si pozitionarea.

  Imi aminteste de un nene cu niste afaceri relativ mari, sa zicem ca invartea cateva milioane lunar. Nu exagerez, in 3 zile, i a sunat telefonul de maxim 10 ori ( cel de business ). Al meu suna de 10 ori pe ora. Intrebat, s a uitat superior la mine spunandu mi ca are oameni sa isi faca treaba,

  00
 4. E mai bine sa nu se implice deloc, sa ajunga si trustul lui sa aibe o mizerie ca antena3.ro ?

  00
 5. ce are a face una cu alta?

 6. Ai o obsesie cu mogulii.

  00
 7. Sunt convins ca asa se desfasoara sedintele. Mai mult decat atat sunt sigur ca nu este singurul trust condus de „moguli” unde sedintele se desfasoara in felul asta. Daca te apuci sa schimbi Dinu Patriciu cu alte nume de „mogului” cu afaceri in online (sunt convins ca iti dai seama despre ce vorbesc) vei avea un volum de povesti…1001 de nopti in trusturile din Romania :)))
  Sunt curios care e cel mai tare mogul din online (tare in sensul in care isi bate angajatii :)) )

  00
 8. dinu patriciu este omul care a infiintat prima firma privata din romania in 1990. cum exista o zosologie in virtual, asa exista o dinologie in viata reala de pe dambovita. deci, se merita ascultat ! :mrgreen:

  00
 9. Astept cu interes primul tau post despre una dintre entitatile mogulului Paunescu… Cat despre Adevarul…. ma si miram cat sa reziste un jurnalist sa fie condus de un manager de companie de tzigarete :))

  00
 10. Deci Patriciu nu stie de vorba aia … :

  ” Nu da doua idei unuia, ca altu’ RAMANE PROST.. ”

  00
 11. @blonda – a merita NU e verb reflexiv. learn to romanian. 😉

  00
 12. NOU
  #13

  Familia Halpert si-a dat demisia de la mogul. Cu scandal, desigur (barbari, picioare pe mese si maini unsuroase).

  00
 13. Romanul e expert in toate, de asta se baga domnul Dinu, ca e roman.
  Iar angajatii il suna de frica, e criza, e „praf mult afara”(sa ma c*c in praful lor, numai pe astia de la Bucuresti ii aud cu praful) si nu vor sa riste sa ajunga cersetori cu cv-uri in mana.

  00
 14. Lingai sunt in toate domeniile din romania. Mai rau e sa ai sef unu mai prost ca tine.

  00
 15. As putea trage o concluzie din articolul acesta :

  Cu cat ai rang-ul mai mare , cu atat muncesti mai putin si depui mai putin efort pentru ceea ce faci. ><

  Asa ca mereu se lasa toata munca pe seama "furnicii" (daca cunosti fabula cu furnica muncitoare).

  00
 16. NOU
  #18

  In unele locuri se intampla asa pentru ca patronul are obsesii de control absolut si nu lasa nimic la nivelul altora.

  00
 17. sindromul hippo – highest paied person opinion

  00
 18. Sad but true cum spuneau niste baieti cu plete.

  Trist este atat faptul ca exista astfel de angajati, dar si mai trist este ca exista multi patroni/directori/manageri/etc ce promoveaza acest mod de lucru……

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.